Beşiktaş'a Saha Kapatma Cezası Geliyor!

bLueXtremE

єχтяємє &
Moderatör
Reaction score
0
1u23jp20111120a20110f4_05.jpg

Beşiktaş taraftarının yaptığı taşkınlıklar pahalıya patlayacak.

Dün akşam oynanan ve beraberlikle biten derbinin özellikle son dakikalarında Beşiktaş taraftarının Galatasaraylı futbolculara yabancı madde atması ve ağır küfürler etmeleri maçın gözlemcisinin Beşiktaş aleyhine ağır bir rapor hazırlamasına sebep oldu.

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan derbi karşılaşmasına Beşiktaş tribünleri damga vurdu. Maça takımlarını destekleyerek başlayan, 65. dakikada Van için soyunarak örnek olan Siyah-Beyazlı taraftarların karşılaşmanın sonlarına doğru Galatasaraylı futbolcularla yaşadıkları gecenin istenmeyen anlarından oldu.

İYİ BAŞLADILAR AMA...

Maça takımlarını destekleyerek başlayan Siyah-Beyazlı tribünler, 65. dakikada Van için soyunarak yine herkese örnek olacak bir tavır sergiledi. Ancak, ilerleyen dakikalarda yaşananlar geceye gölge düşürdü.

Özellikle son 20 dakikada Sarı-Kırmızılı futbolcuları hedef alan tribünler, sahaya yabancı madde yağdırdı. Eboue ve Hasan Şaş, yabancı maddelerden nasibini alan isimler oldu.

İNÖNÜ KAPANACAK!

Sahaya atılan yabancı maddelerin maçın gözlemcisi tarafından not edildiği kaydedildi. Beşiktaş'ın sahasının en az 1 maç kapatılması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ A SAHA KAPATMA CEZASI GELİYOR...

her zaman esprili şovları ile takdir ettiğim kartallar ,maalesef dün gözümden düştü :(

o kapalı tribünde lordlar kamarasından insanlar yok. orda tarftar var evet galibiyet bekleyip de takımı gol atamamış bir sürü takımına aşık adam var. karşı takım futbolcusu öyle afedersiniz ama kıçı başı oynatırsa küfürü yer lafı da yer yabancı maddeyi de kafasına yer. heee doğru mu elbetet ki değil ama ateş olmayan yerden nedne duman çıksın sen sigarayı yakarken bile kibritten duman çıkıyor.
bu takım taraftarı şerefsiz ingilizlerin takımı tottenham a yenilip de adamları ayakta alkışlayıp da uefa dan teşekkür almış bir seyirci toplulugudur.kapanırsa da kapansın cezamıza razıyız fakat bir de nedenlere bakalım lütfen

TFF de azcık nefis varsa cezasını 2'ye 3'e katlar ama yemez.Çarşı'nın da ne olduğunu böylece herkes görmüş oldu.Irkçı bir grup.Eboue hiçbirşey yapmadığı halde bu kadar yabancı madde üzerine atılıyorsa bu herifler ırkcıdır.Maç boyunca bizzat yanlış bir hareket görmedim.Hadi diyelim ki oldu, o zaman da futbolcu durduk yerde hareket yapmaz.Yaptı mı ? O kendisiyle övünen gurur duyan çarşı taraftarının bunu mu yapması gerekirdi ?

Hasan Şaş'ın suçu neydi ? Gerçi hemen buna da bir kalıp uydururlar.Adam maç boyuca Terim'in yanından ne ayrıldı ne de yüzünü tribünlere döndü ? Ee bu da Hasan Şaş olduğu içindir sanırım.

Büyük takım olmamızın verdiği dezavantajlar bunlar sanırım....

TFF de azcık nefis varsa cezasını 2'ye 3'e katlar ama yemez.Çarşı'nın da ne olduğunu böylece herkes görmüş oldu.Irkçı bir grup.Eboue hiçbirşey yapmadığı halde bu kadar yabancı madde üzerine atılıyorsa bu herifler ırkcıdır.Maç boyunca bizzat yanlış bir hareket görmedim.Hadi diyelim ki oldu, o zaman da futbolcu durduk yerde hareket yapmaz.Yaptı mı ? O kendisiyle övünen gurur duyan çarşı taraftarının bunu mu yapması gerekirdi ?

Hasan Şaş'ın suçu neydi ? Gerçi hemen buna da bir kalıp uydururlar.Adam maç boyuca Terim'in yanından ne ayrıldı ne de yüzünü tribünlere döndü ? Ee bu da Hasan Şaş olduğu içindir sanırım.

Büyük takım olmamızın verdiği dezavantajlar bunlar sanırım....

Sen yanlışlıkla fener-eskişehir maçını mı izledin?
Beşiktaş atağa kalkarken yere yatıp kalkmamak, beraberliği saha ortasında kutlamak hangi büyük takımın hareketidir söyler misin? ben de tribündeydim de ordan biliyorum. buz gibi bir golümüz verilmemiş, en az 5 tane yüzdeyüzlük pozisyon yaşamış bir takım taraftarının bu konuda ne kadar profesyonel olmasını bekliyosun, daha sizin fener maçında yedek kulübesinin üzerinde zıplamalarınızı unutmadık. (ilk taşı günahsız olan atsın)

ırkçı mı? :durdurun

siz çArşı'nın Tribün Liderini tanıyormusunuz ? ALEN MARKARYAN mutlaka duymuşsunuzdur!
IRKÇI dediğiniz taraftarları ERMENİ IRKINDAN biri yönetiyor!
IRKÇI dediğiniz taraflarlar ETO ya bile sahip çıkıyor
IRKÇI dediğiniz taraflarlar PASCAL NOUMA yı bağrına basıyor
IRKÇI dediğiniz taraftarlar Vandaki KÜRTLER için soyunuyor
IRKÇI dediğiniz taraftarlar ÇEKİK GÖZLÜ JAPON KARDEŞİM DR. MİYAZAKİ diye pankart açıyor!

EVET ARKADAŞIM IRKÇI OLDUĞUMUZ İÇİN BUNLARI YAPIYORUZ.. BÖYLE IRKÇILIĞA CAN KURBAN!

Peki farklı birşey söylemek istiyorum.Farkında iseniz ben de eyvallah dedim.Çarşı'ya bunların yakışmadığını çekinmeden açıkca belirttim.

Diyelim ki Eboue şerefsiz , kalitesiz 3.sınıf amatör bir topçu.

Çarşı grubu tepkisini böyle mi dile getirmelidir sizce ? Hasan'nın günahı neydi?

Bir poziyson olur adam trübünlerin önüne gelir attın cisimleri sahaya .Haklısın diyelim , haklı olarak kendine hakim olamadın (Olacaksın) ve bu hareketi yaptın.Ama adam sadece bir pozisyonda değil , maç sonuna kadar bunlara maruz kaldı..

Bu hareketi yaparak birde haklıymış gibi üste çıkılmasın lütfen.Ayrıca ne izlediğimi de gayet iyi biliyorum.İyi oynadık veya kötü oynadık.Ben sadece bir taraftar olarak 1 puanın bizim için iyi olmadığı neticesindeyim.

daha önce hiç tribünden fanatik olduğun takımın maçını izleyip izlemediğini bilmiyorum, ama profesyonel olan saha içindekilerdir, tribündekiler değil. Tribündeki psikoloji tv den izlenen gibi değil. Biz kayseri maçında bize kök söktüren ambarat' ı oyundan çıkarken alkışlayan bir taraftarız. porto maçında da hem portoyu, hem de hulk' u alkışladık, yere yatıp kalkmayan futbolcumuza tepki gösterdik, beşiktaş-trabzon maçında trabzona verilmeyen penaltı sonrası eyyamcı hakem diye bağırdık.
Dostum neyin iyi neyin kötü olduğunu bu taraftar çok iyi biliyor, hasan şaş konusuna bişey demişyorum çünkü hasan şaş' a yapılan kasti bi durum yok o sadece gerginliğin kurbanı oldu.

Eboue mıdır nedır sonra kendıne pıtbull dıyen melo denen kısınınde yaptıklarını gorduk.. Su sısesı yere sekıp kalcasına carpınca basını tutan ınsanları kıskırtan Eboue denen kısılık sakın oyunu gerdı ataga kalkıyoruz Kazım bırden kendını yere atıyo atagıda kesıyo oyunuda sogutuyor..

Melo ve Eboue ye karsı hatalıyız az yaptıgımız ıcın, keske onlara IRKICILIK yapsaydık ama dunyada ırkcılık yapabılecek en son trobun bıle degılız.. Cunku hepımız ZENCIYIZ..

Yukarıda yorum yapan arkadas sanırım Pes 2012 de Bjk Gs macı vardı onu oynayıp izlemiş ki Türkiye de eşi tek yorum yapıyor bu maça...

Benim kastettiğim de tam olarak buydu ama fanatik olmak bunu gerektirmez.Ne güzel söylüyorsunuz.İşte bütün bunları yapan taraftarın G.Saray'lı bir oyuncuya patlaması bence biraz düşündürücü.

Demek istediğim şu ki zaten kimse kusursuz değil ama kusuru önce kendinde arayacaksın.

Ha ırkcılık konusuna ayrıca değinmek istiyorum.Bilmem izlediniz mi ama BJK tv de program yorumcularınızdan birisi Eboue'yi national geographic belgesel kanallarından izleyin dedi.Neyse uzatıp birbirimizi kırmayalım.Bununda yorumu size kalsın.

Bjk Tv ye cıkan adı ustunde yorumcu.. Yorumcunun dedıgı Beşiktaşı baglamaz.. Yoldan gecen ınsanın dedıgı devletı baglamayacagı gıbı...

Bu kafaya yasa ne yapsin ?

105557.jpg

BU KAFAYA YASA NE YAPSIN ?

Bir gecede yaşadıklarımız bize “Bu kafaya yasa ne yapsın?” dedirtti. Beşiktaşlı taraftarlar sahayı ve futbolcuları yabancı madde yağmuruna tuttu.Galatasaraylı futbolcular, tribünlere oynadı, gerginliği tırmandırdı. Fenerbahçeli idareci, G.Saraylı Eboue’ye twitter’dan laf attı.

SPOR sahalarında bitmeyen şiddet Türkiye’nin en büyük sorunu.
Her hafta sonu tribünlerde korku filmi yaşanıyor. Sahaya atılan şişeler, bozuk paralar, telefonlar... Futbolcuların tribünlere ve rakiplerine yaptığı hareketler.

Sosyal medya üzerinden rakip takım futbolcusuna yapılan göndermeler.
Şiddetin dozu her geçen gün azalacağına, tam aksine arttıkça artıyor. Ve hiçbir güç şiddetin önüne geçemiyor. Taraf olmak her şeyi yıkıyor, geçiyor. Sporda şiddetin önlenmesine ilişkin çıkarılan yasalar da bu soruna çare olmuyor.

O şişeleri atanlar yakalanamadı

Tarih 6 Şubat 2011

Galatasaray, TT Arena’da Eskişehirspor’u konuk ediyor. O maçta Eskişehirspor tribünlerinden atılan bir şişe 10 yaşındaki G.Saray taraftarı Batuhan’ı hastanelik etti.

Tarih 18 Mart 2011

Galatasaray yine TT Arena’da bu kez Fenerbahçe’yi konuk ediyor. Maçın son dakikalarında sahaya 2 rakı şişesi atılıyor. Şişelerden biri Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın başını sıyırıp geçiyor. Eğer isabet etse Volkan’ın yaşaması mucize.

Ve o şişeyi atanlar bu güne kadar belirlenemedi. Belki belirlendi ama yakalanamadı.

15069288.jpg

Yönetici futbolcuyu suçladı

Önceki gün Fiyapı İnönü Stadı’nda oynanan Beşiktaş-G.Saray maçı da olaylarla son buldu.
Ve o günden bu yana yaşadıklarımızdan hiç ders almadığımızı, tam aksine tribün terörünün güçlenerek büyüdüğünü kanıtladı.
Futbolcuya viski şişesi atıldı.
Maçla ilgisi olmayan Fenerbahçe Kulübü’nün bir idarecisi G.Saraylı Eboue ile dalga geçti.
Galatasaraylı futbolcular, tribünlerle kavga etti. Beşiktaşlı yönetici, Galatasaraylı futbolcuyu suçladı. Bir gecede yaşadıklarımız bize “Bu kafaya yasa ne yapsın?” dedirtti.

Engin’in parmağı ne olacak?

BEŞİKTAŞ yöneticisi Sinan Vardar da maçtan sonra G.Saraylı futbolcu Engin Baytar’ı suçladı. Vardar, “Engin’in iki elinin orta parmağını tribünlere göstermesi tahrik değil mi? Bize ceza gelecek, peki tribünleri tahrik edenin suçu yok mu? Ne Fatih Terim, ne futbolcular ne de yönetime tepki vardı. Futbolcuların da fair play konusunda aralarında anlaşma yapması gerekiyor” dedi.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinde neler oldu neler...

1 Beşiktaş taraftarı önce G.Saraylı Ayhan’a küfürlü tezahüratta bulundu.
2 Fatih Terim’in yardımcısı Hasan Şaş’ın kafasına çakmak atıldı.
3 62. dakikada G.Saraylı Eboue’ye su şişesi atıldı. Şişe karnına geldi.
4 Emmanuel Eboue’ye bu dakikadan sonra sürekli yabancı madde atıldı.
5 Beşiktaşlı Aurelio ile tartışan Engin de tribünlerden nasibini aldı.
6 Maç sonunda atılan maddelerden dolayı G.Saray, soyunma odasına gidemedi.

Futbolcular tribünleri tahrik etti

1 Emmanuel Eboue’nin karnına geldi, Fildişili oyuncu kafasını tuttu.
2 Galatasaraylı futbolcu Kazım yabancı maddeleri tribünlere attı.
3 Engin Baytar tribünlere, “Bire bir dışarda görüşelim” işareti yaptı.
4 Melo maçtan sonra Beşiktaş tribünlerine çirkin hareketlerde bulundu.

Melo’nun bu hareketi tribünleri gerdi

15069287.jpg

GOLSÜZ biten derbinin ardından yaşanan tatsız olaylar, sahadaki mücadeleye gölge düşürdü. Son dakikalarda G.Saraylı bazı oyuncuların tribünlerle diyaloğa girmesinin ardından ortam iyice gerildi. Atılan yabancı maddeler yüzünden soyunma odasına gidemeyen Melo’nun bu hareketi büyük tepki çekti.

Derbide sahaya neler atıldı?

Visk, şişesi, Madeni para, Çakmak,Su şişesi, Eşofman, Cep telefonu

Olayların faturası 1 maç ve 240 bin TL

15069290.jpg

GOLSÜZ biten G.Saray derbisinde sahaya atılan yabancı maddeler, taraftarın kötü tezahüratı temsilci ve hakem raporlarında ayrıntılı bir şekilde yer alırken Beşiktaş’a, 240 bin TL para cezasının yanı sıra 1 maç ceza geleceği belirtildi. Ayrıca temsilci raporlarında G.Saraylı Melo’nun Beşiktaş tribünleri ile sözlü diyaloğa girdiği, verdiği tepkiyle tansiyonun yükselmesine neden olan Brezilyalı’ya ceza gelebileceği ifade edildi.

Hasan Çetinkaya, twitter’dan Eboue için şöyle yazdı

Anatomilerini incelemek lazım

BEŞİKTAŞ-G.Saray maçında sahada yaşanan olaylara bir yenisini de Fenerbahçe İdari Menajeri Hasan Çetinkaya ekledi. Çetinkaya twitter hesabından G.Saraylı Eboue için şunları yazdı: “- Fildişi Sahili futbolcuların kaba etine su gelince kafalarında acı hissetmeleri çok garip Anatomilerini incelemek lazım.” Tepki çeken sözleri için Hürriyet’e konuşan Çetinkaya, “Geçtiğimiz yıllarda da Keita benzer şeyi yapmıştı. Onun için o mesajı yazdım, ırkçılık gibi gösterilince sildim” dedi.

Başkana özür dileten program

Gazeteci Burhan Akdağ’ın BJK TV’de, Emmanuel Eboue için maymun benzetmesi yapması üzerine devreye Beşiktaş Başkanı girdi.

BJK TV’deki skandala siyah beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören el koydu. Derbi sonrası yapılan bir yayında magazin gazetecisi Burhan Akdağ’ın “ National Geographic’i her gün açın Eboue gibilerini izlersiniz” diyerek G.Saray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu için “maymun” benzetmesi yapması ortalığı karıştırdı.

Tepkiler Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören’e kadar ulaştı. Demirören, hemen G.Saray Başkanı Ünal Aysal’ı arayarak, “Başkan, televizyonumuzdaki ırkçı söylemlerden dolayı sizden özür diliyorum. Bunda kimin parmağı varsa gerekeni yapacağız” dedi.

Ardından Burhan Akdağ, Kanaltürk’teki Telegol programına bağlanarak, “Eboue’den de Galatasaray camiasından da özür dilerim” açıklaması yaptı.

Aysal: Görseydim sahaya girerdim

15069289.jpg

G.SARAY Kulübü Başkanı Ünal Aysal Kanaltürk’ün Telegol programına derbide yaşanan görüntüler ve Eboue’ye edilen küfürler için, “Maç bitimi şeref tribününe geçtik. Ben maç sonu soyunma odasına girerken olayları görmedim. Görseydim zaten değil protokolden içeri girmek, sahanın içine girmekten de çekinmezdim” dedi.

Bu kafaya yasa ne yapsın - Hürriyet Futbol

Geri