Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden İlhan Durusoy, 1903 Radyo'da yayınlanan "Manşet" programında yarın oynanacak derbi maç ile ilgili görüşlerini bildirdi.
İlhan Durusoy: "Cüneyt Çakır gibi hakemler bize zayıf geliyor. Geçen sezon Kadıköy'deki maçı Fenerbahçe hakettiyse biz bu işten anlamıyoruz demektir, sonra tuttular Hüseyin Göçek'i verdiler. Bana liste verseler en kötü hakem olarak Cünety Çakırı' veririm. Geçen sene maç yöneten 18 hakemden en düşüğü %38 ile Cüneyt Çakır geliyor, sonra %58 ile Kuddusi Müftüoğlu geliyor aradaki farkı görebiliyorsunuz. Benim yönetimdeyken bazı yönetici arkadaşlarım sahanın ortasında bu adama hesap sordu, başkanın haberi falan yoktu ancak daha dayanamadılar. Bizim yanlış konuştuğumuzu düşünenler, Beşiktaş'ın son Bursaspor'un maçını izlesinler ve Delgado'yu yanlışlıkla oyundan atması Cüneyt Çakır üzerinde bir eziklik yaratmamıştır. Bursaspor, Beşiktaş maçına, Beşiktaş'la ilgili bir şaibesi olmuş bir hakemin verilmesi hiç doğru değil.
Bülent Yıldırım verilebilirdi
Bünyamin Gezer'in Fenerbahçe lehine 2 penaltı vermesi ki penaltı olmayan pozisyonlardı bunlar. Hüseyin göçek de 90 dakka Fenerbahçe lehine kararlar vermişti. Yunus Yıldırım Beşiktaş'ın 3 panaltısını vermedi ve kupa mücadelesiydi bu. Bence Bülent Yıldırım verilebilirdi. En iyi hakem yüzdelere bakılında Fırat Aydunus ancak psikolojik olarak baskı altına girmesin diye bu maça verilmemiştir. Zaten Fenerbahçe'nin bu hakemi istemediği biliniyor. Çok iyi bir hakem Fırat Aydunus ve bu derbi yüzünden yanlış bir kararla çok üstüne giderler.
Zemin farkı
Şükrü Saraçoğlu'nun zemini İnönü'den şuan için daha iyi. Ben İnönü Stadı'ndaki ekibi gerçekten kutluyorum. Ellerinden geleni yapıyorlar; ancak Kasımpaşa maçlarının İnönü Stadın'da oynanması zemin için çok büyük bir sorun. Sıcaklığın çok fazla olduğunda çim kendini korumaya alıyor. Çim kendini korumaya aldığında bir zarar gelirse çime o zaman kendini yenilemez. Federasyonun bu konuda biraz anlayış göstermesi lazım. Yapılan organizasyonlar konusunda daha hassas davranılmalı bence. Saha bu hale geldikten sonra saha ile ilgilenen insanlar ne yapabilirki; onları eleştirmiyorum kesinlikle, onlar ellerinden geleni yapıyor ancak ne kadar yaparlarsa yapsınlar bu zemini toplarlamak kolay değil.
Bobo oynamalı
Kadro düzenlenirken ortasahada şuan yaptığı sistemden vazgeçmesi gerek bence. Ernst ve Aurello veya Necip olmalı diye düşünüyorum. Schuster'in yaralı hayvan açıklamasını yanlış değerlendirmemek gerekir. Medya bu konunun bu kadar üstüne gitmemeli. Fenerbahçe elbet kazanmak isteyecektir ancak bu kazanma isteği negatif şeyler de yaratabilir. Fazla hırs yüzünden kırmızı kartlar olabilir. Oyuncuları motive ederken çok dikkatli olmak gerek. Çok hırslı oynayacaklarını ve seyirci desteğini düşünmek lazım. Beşiktaş bu mücadele ruhuyla oynamaya devam etmeli. CSK Sofya maçında ortasaha zayıf tutulmuş. Eğer böyle bir takımla çıkılırsa mağlup olunur. Geri 4'lü de Ferrari yok. Toraman zaten derbilerin adamı. Kadro yaparken Fenerbahçe'nin nasıl çıkacağını düşünüp ona göre adam paylaştırmak gerekir. Ben her zaman Cenk'i düşünürüm çünkü hep olağanüstü şeyler yapıyor. Tecrübesi eksik olabilir ancak tecrübesinde bir açıklık henüz görülmedi. Ekrem, Toroman, Zapo geride olur bence, eşleşmelerde de, Dia Ekrem'le olur, Topuz, İbrahim'le olur ancak bence Üzülmez yerine İsmail de olabilir. Nyang ile Toroman mücadele edecek. Ortada emniyet istersen 3'lü oynayabilirsin. Aurello, Necip, Ernst oynayabilirsin. İleriye Nobre ve Bobo ortaya da Guti'yi koyabilir. Eğer orta alanda emniyet mühim olmazsa Aurello ve Ersnt olabilir ki Aurello'yu bence bu maçta oynatmak gerek diye düşünüyorum. Bobo oynamalı, Guti oynamalı zaten Quaresma var solda ancak sağ tarafta Holosko, Hilbert ve Nihat'tan biri olacak ancak bence Nihat denenmeli çünkü İnönü'de seyirci baskısı var. Kadıköy'de böyle bir baskı olmayacaktır ve Nihat bu maçta patlayabilir. Beşiktaş'ın kozları başarıya ulaşmakta çok büyük etken olur bence." diyerek derbi maç hakkındaki görüşlerini dile getirdi.
HABER1903