Beşiktaş yeni Amokachi'sini arıyor...

αqqα уєкяυ

New member
Reaction score
0
besiktas-yeni-amokachi-sini-ariyor--573364.Jpeg

Beşiktaş'ın yurt içi ve yurt dışında 70'i aşkın futbol okullarından biri olan ve Nijerya'nın Oyo eyaletinin İbadan kentinde bulunan "Nijerya Futbol Okulu"nun 30 oyuncusu iki haftalık bir süre için İstanbul'a geldi. Siyah Beyazlı takımın A2 takımı ve genç klasman takımları ile hazırlık maçları yapacak olan "Nijeryalı Kartallar" Beşiktaş'ın Eskişehirspor'u 3-2 mağlup ettiği karşılaşma öncesi İnönü Stadı'nı gezdi. Beşiktaş Müzesi'ni gezen ve Beşiktaş-Eskişehirspor maçını tribünden izleyen genç oyuncuların Beşiktaş sevgisi ise görülmeye değerdi.

Siyah Beyazlı kulübün müzesini gezerken, "I Love Beşiktaş" tezarüratları ile çoşan "Nijeryalı Kartallar", Beşiktaş armasını da öpücüklere boğdular. Beşiktaş Futbol Okulları Sorumlusu Nedim Sarzmaz ile karşılıklı sadece "Siyah, Beyaz" tezarüratını yapacak kadar Türkçe bilseler de sempatik ve içten tavırları ile beğeni kazandılar.

Beşiktaş Futbol Okulları Sorumlusu Nedim Sarsmaz, 70'i aşkın futbol okulu bulunan Beşiktaş'ın önümüzdeki aylarda Amerika'da açacağı okul ile 5 kıtada futbol okulu bulunan tek kulüp olacağının altını çizdi. Sarsmaz, şöyle konuştu:

"Beşiktaş'ın 70'in üzerinde aktif okulu var. Önümüzdeki aylarda Amerika'da açacağımız futbol okulu ile dünyada 5 kıtada spor okulu bulunan tek kulüp Beşiktaş olacaktır. Nijerya futbol okulundaki oyuncular iki haftalık gezi ve hazırlık maçları için İstanbul'a geldiler. Beşiktaş'ın A2 ve daha alt yaş gruplarındaki takımları ile maçlar yapacaklar. Şimdilik 14-17 yaş arasında 30 oyuncu var ve önümüzdeki günlerde daha küçük yaş seviyesindeki oyuncular gelip İzmir'deki Danone Cup'a katılacaklar. Bu 30 oyuncularımızın içinden 5 tanesi Nijerya U17 takımında forma giyiyor. Futbol okulları Beşiktaş'ın özkaynak düzenine oyuncu kazandırma hedefindedir ancak daha da önemlisi Beşiktaş'ın adını Dünya'ya duyurmayı amaçlıyoruz. Son olarak Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ile oynadığı maçta tüm İbadan kenti Beşiktaş'ı destekledi ve tüm kent Beşiktaş diye inledi. Bu durum bile bizi çok mutlu etti."

Nijerya futbol okulunda eğitim gören ve Nijerya U17 takımının formasını giyen Yusuf Yusuf, şunları söyledi:

"Beşiktaş çok büyük bir takım ve bizim gibi genç oyuncular için bu takımın bünyesinde yer almak çok büyük bir şans. İleride Beşiktaş forması giymeyi çok isterim. Beşiktaş'ın Nijerya'da futbol okulu açması ve bize eğitim vermesi kendimizi geliştirmemize yardımcı olacaktır."

Beşiktaş Futbol Okulları Koordinatörü Ufuk Pak ise 3.500'den fazla genç oyuncunun Dünya'nın 4 kıtasında Beşiktaş çatısı altından futbol eğitimi aldığını söyledi. Pak, "Amacımız Beşiktaş'ın kendine özgü futbol ve eğitim anlayışını elimizin uzandığı her yere yaymaktır. 70 fazla spor okulumuz var ve buradaki oyuncularımız takı halinde ziyaretimize geliyorlar. Burada oynancak dostluk maçları ile bu oyuncuların kendilerini gösterme imkanı oluyor. Beşiktaş Dünya takımı olma yolunda büyük adımlar attı. 3.500'den fazla oynucu bu okullarda eğitim alıyor. 2003 yından itibaren büyük bir atılım içindeyiz. Bu büyüme kontrollü bir şekilde gerçekleşiyor. Beşiktaş'ın adına her hangi bir zarar vermemek için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Milliyet

İçlerinden bir de Dünya starı çıkar mı dersiniz?

oLabilr :) Sagdaki Cocuk Bi futbolcuya benziyo Zaten Ama Cıkaramadım

Bunların hepsi birbirine benziyo :)

Geri