PePeSanceS
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Elazığ`da 42 kişinin ölümüne neden olan depremin ardından Beşiktaş Kulübü, deprem bölgesinde 13 derslik, 300 öğrenci kapasiteli okul yaptıracak.
Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören`in eşi Revna Demirören, aralarında ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit`nde bulunduğu BJK kadın komisyonu üyeleriyle depremin hasara neden olduğu köylerde incelemelerde bulundu.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören`in eşi Revna Demirören, aralarında ünlü sanatçı Hülya Koçyiğit ile Eren Adalı, Begüm Yücel ve Aslı Ekşioğlu`nun da bulunduğu Beşiktaş Kadın Komisyonu üyeleriyle birlikte bugün deprem bölgesi Elazığ`a geldi.
Depremin en büyük hasara neden olduğu Okçular Köyü`nde Elazığ Valisi Muammer Erol, Kovancılar Kaymakam Selçuk Aslan, Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş, Revna Demirören başkanlığındaki heyetin ziyaretinden büyük memnunluk duyduklarını dile getirip, depremin ardından yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.
Revna Demirören, bölgesine 12 derslik, 300 öğrenci kapasiteli bir okul yaptıracaklarını söyledi. Demirören, "Okumaya ihtiyacı olan 300 kadar öğrencimizin okullarını yeniden yapıp bu öğrencilerimizin bir önce tekrar eğitime sağlıklı şartlara kavuşmasını sağlamak için buradayız. Sayın valimiz ve Milli Eğitim müdürümüzün bizi yönlendirdiği doğrultuda bir okul yaptıracağız. Beşiktaş kulübü olarak başkanımızın da isteğiyle biz kulüp çatısı altında oluşturduğumuz kadın aile ve çocuk komisyonu olarak buradayız. Bu komisyon olarak işi yürüteceğiz ve bir an önce hayata geçireceğiz" dedi.
Ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, evlatların geleceği için eğitime önem verdiklerini belirtti. Koçyiğit, "En büyük acılarda önce evlatlarımız aklımıza geliyor. Evlatlarımızın geleceği deyince de eğitim aklımıza geliyor. O nedenle bizim desteğimiz eğitim olsun dedik. Bir okul yaptırmaya karar verdik. İnşallah 300 talebemiz bu okuldan yararlanacak" dedi.
Konuşması sırasında depremzedelerin çadırlarından yükselen ağıt seslerini duyan Koçyiğit, "Şu anda da bir ağıt sesi var. Dikkatim dağıldı kusura bakmayın. Allah sabırlar versin. Kimi eşini kaybetmiş, kimi evladını kaybetmiş. Bazen de konuşmakta zorlanıyoruz, gördüğümüz acılar karşısında. Beşiktaş olarak bizim görevimiz şimdi bir ilköğretim okuluna destek vermek" dedi.
KEKO`YA BJK FORMASI
Daha sonra Revna Demirören ile Milli Eğitim Müdürü Nihat Büyükbaş arasında okul için protokol imzalandı. Demirören başkanlığındaki kadın komisyonu üyeleri depremzede çocuklarına eşofman ve futbol topları dağıttı. Depremde annesi ve kardeşini kaybeden ve ölüm haberini almasının ardından evlerinin enkazına girip anne ve kardeşine arayan 8 yaşındaki Keko Çiçek`e Revna Demirören üzerinde `Keko` yazan bir Beşiktaş forması hediye etti.
Gazetecilerle sohbet eden Hülya Koçyiğit, gördüğü manzaralar karşısında büyük üzüntü yaşadığını anlattı.
Aa