Beşiktaş'ın yeni yıldızı Ersan

..єЯDєM..

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Beşiktaş’ın yükselen değeri haline gelen Ersan Gülüm, Türk Milli Takımı'na daha yakın olduğu ifade edildi.

11981975.jpg

Son üç maçtır gösterdiği performansla Beşiktaş’ın yükselen değeri haline gelen Ersan Adem Gülüm, herkesin beğenisini kazanırken, genç futbolcunun sezon sonunda Beşiktaş’ta kalıp kalmayacağı ve milli takım konusundaki tercihini Türkiye’den mi yoksa doğup, büyüdüğü Avustralya’dan mı yana kullanacağı merak konusu oldu.

BeşiktaşYönetimi Ersan’ın bonservisini alma konusunda bekleme kararı aldı. 2. Başkan Metin Keçeli, Radyospor’dan Özgür Sancar’a yaptığı açıklamada, “Bu konuda karar vermek için erken; bu konu ilk yarı bittikten sonra ya da en kötü olasılıkla sezon sonunda gündeme gelir” dedi.

BONSERVİSİ 5 MİLYON EURO DEĞİL, ÖNCELİK BEŞİKTAŞ’IN

Ersan’ın bonservisi, Adanaspor’da bulunuyor. Turuncu beyazlı ekibin başkanı Bayram Akgül, bu konuda Radyospor’da Özgür Sancar’la Haber Özel Programı’nda yaptığı açıklamada, “Ersan’ın bonservisi 5 milyon euro değil. Aslında rakam konuşmak çok doğru değil. Yıldırım Demirören’le bizim dostluğumuz var. Sezon başında Ersan’ı istediğinde ‘seve seve veririz’ dedim. Kiralık olarak Ersan’ı verdik; ancak satış önceliği Beşiktaş’ındır. Demirören, istediği anda, anlaşırsak, Ersan, Beşiktaş’ındır. Öncelik Beşiktaş’ın… Herkesin içi rahat olsun.
Bonservis konusunda ortaya rakam koymam doğru olmaz. Beşiktaş Kulübü yeterince isterse, sorun olmaz, sezon sonu siyah beyazlı kulübün Ersan’ı alacağını düşünüyorum” dedi.

TÜRK MİLLİ TAKIMI’NI SEÇECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM

“Ersan, futboldan önce karakteri çok düzgün bir insan. Aile terbiyesini çok iyi almış.

Beşiktaş’ta şans bulduğunda değerlendireceğinden emindim. Buldu ve bana göre iyi değerlendirdi” diyen Bayram Akgül, genç futbolcunun milli takım tercihi konusunda ise şunları söyledi: “Ben Ersan’ın Milli Takımımızı seçeceğini düşünüyorum. Ama son karar onun; çünkü Avusturya’da doğmuş, orada büyümüş. Ailesi hâla Avustralya’da. Kararı kendisi verecek; bana göre Türk Milli Takımı’nı seçer. Ama benim vefa borcum var, Avustralya’yı seçeceğim derse, buna da saygı duymak gerekir.”

ÇIKIŞI YENİ DEĞİL, GEÇEN SEZON NASIL FARK EDİLMEDİ ŞAŞIRIYORUM

Geçen sezon Adanaspor’da Ersan’ın teknik direktörlüğünü yapan ve başarılı futbolcun özelliklerini çok iyi bilen Kemal Kılıç, ise “Ersan’ın çıkışı yeni değil. Bu patlamayı geçen sezon Adanaspor’da yapmıştı. Onu çok yakından tanıyan bir teknik adam olarak geçen sezonki çıkışı karşısında milli takıma davet edilmemesini yadırgıyorduk. Beşiktaş’a transfer olması sürpriz değildi. Üst düzey bir oyuncu. Uzun yıllar hem Beşiktaş’ta hem milli takımda çok başarılı olur” dedi.

TÜRKİYE’DEKİ STOPERLER ARASINDA BENZERİ YOK

Kemal Kılıç, Ersan’ın mükemmel özelliklere sahip olduğunu belirterek, “Çok atletik bir yapıya sahip, hem saha içerisinde hem dışında pozitif bir çocuk. O kadar güçlü bir psikolojisi var ki; zaman zaman antrenörlerini bile motive ediyor. Her iki ayağını da çok iyi kullanıyor. Stoper olmasına karşın top tekniği de çok iyi. Hızlı, ileri çıkıp gol bulabilecek bir savunmacı,geniş alanlarda da, dar alanlarda da hızlı oynayabilen bir oyuncu. Maçın her anında tam konsantrasyonla oynar. İleri çıkıp şut atıp, gol atabiliyor. Atak futbola da uygun. Şu ana kadar ön plana çıkmamış özellikleri de var. Bana göre Türkiye’deki stoperler içerisinde benzeri yok” şeklinde konuştu.

GEÇEN SEZONDAN BU YANA MİLLİ TAKIM’DAN DAVET BEKLİYOR

Teknik direktör Kılıç, Ersan’ın geçen sezondan bu yana milli takımdan teklif beklediğini belirterek, “Milli takımla ilgili tercihini Türkiye’den yana kullanacağını tahmin ediyorum; çünkü geçen sezon böyle bir beklentisi vardı” dedi.

11’DE SÜREKLİ OLMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM

Ersan Gülüm, kendisi için çok başarılı geçen Porto maçından sonraki gün Radyospor’dan Özgür Sancar’a yaptığı açıklamada ise Kendisine şans veren Schuster’e teşekkür eden Ersan, “Şansımı iyi kullanmaya çalmıştım. Elimden geleni yaptım; ama bunu yeterli olduğuna inanmıyorum. Bundan sonra 11’de sürekli olur muyum, bilmiyorum; ama size sezon başında da söyledim. 11’de yer almak için elimden geleni yapacağım” dedi.

MİLLİ TAKIM’A SEÇİLİRSEM ÇOK MUTLU OLURUM, AMA ŞU ANDA SADECE BEŞİKTAŞ’A KONSANTRE OLDUM

Milli Takım’daki gençleştirme hareketinde kendisine şans gelip gelmeyeceği yönündeki soruya ise genç futbolcu şu yanıtı verdi: “Milli Takım’a seçilirsem çok mutlu olurum; ama ben şu anda sadece Beşiktaş’a konsantre oldum. Beşiktaş’ta 11’de oynamak da beni fazlasıyla mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Hurriyet

İnşallah Ersan' ın da yıldızı sönmez kısa sürede.

çok iyi bir futbolcu...
yıldızı parlak...
dışarılarda topçu aramaya ne gerek var...
milli takıma da davet edilmeli...

Ersan iyi futbolunun yanında iyi bir ahlakınında olduğunu gösteriyor gibi. Olgunlukla hareket edip kalıcı olması lazım. Her maç onu böyle görmek istiyoruz :)

Geri