BBP de Beşinci Katılım Şöleni

türk ocağı

serdengeçti
Reaction score
0

BEŞİNCİ KATILIM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ

Kasım seçimleri ve Büyük Birlik Partisi’nin 15 Nisan’daki Olağanüstü Kurultayı öncesi, kuruluş tarihinin en hareketli günlerini yaşayan Büyük Birlik Partisi (BBP), bugün yine birçok önemli ismi bünyesine kattı.
Büyük Birlik Partisi’nin düzenlediği beşinci büyük katılım töreni, Ankara Sürmeli Oteli’nde gerçekleştirildi.

Yazıcıoğlu Büyük Birlik’e Davet Etti
Muhsin Yazıcıoğlu, rozet takma töreni öncesi yaptığı konuşmada, Büyük Birlik Partisi’nin her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekerek, katılımların güç ve moral verdiğini söyledi. Törende yaptığı konuşmada, Yazıcıoğlu, bir kez daha milliyetçi, muhafazakar, demokrat ve ülke bütünlüğünü savunan bütün kadroları Büyük Birlik’e davet etti. Büyük Birlik kadrolarında gençlere ve kadınlara daha çok yer vereceklerini açıklayan Yazıcıoğlu, “Milletimizin sönen umutlarını yeşertmeye, çalınan hayallerini tekrar kazandırmaya, bembeyaz ufuklarda kanat çırpan bir öncü turna gibi milletimizi mazlumların öncüsü yapmaya geliyoruz” dedi.

Terörist Başı İktidara Talimat Veriyor
BBP Lideri Yazıcıoğlu, AKP iktidarını sert bir dille eleştirdiği konuşmasında, “Maalesef teröristbaşı iktidara talimat verecek seviyeye gelmiş” dedi.
Siyasetin yalan sanatı haline geldiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, yalanı en iyi söyleyenlerin en iyi siyasetçi olarak görüldüğünü söyledi. Son günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle şaşa ve gürültünün alıp başını yürüdüğünü belirten Yazıcıoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin şans oyunlarına kaldığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Şans Oyunlarına Kaldı
BBP Lideri, şöyle konuştu: “Yeni Cumhurbaşkanını bu meclis seçecek. Artık şans oyunlarına kaldı o iş. Vatandaş sokakta çekiliş yapıyor. Tayip aday olur mu olmaz mı, olursa döverler mi dövmezler mi, çekinir mi korkar mı, başörtülü mü olacak, açık mı olacak? Seçilir mi seçilmez mi? diye papatya falı bakıyor, acaba kim çıkacak diye. Zenginin malı züğürdün çenesi yorar hesabı. Uç uç böceğim nereye konacaksın?”
Yazıcıoğlu, AKP iktidarının 4,5 yıl içerisinde demokrasi adına tek bir adım dahi atmadığını ifade ederek, şunları söyledi: “Millet seni tek başına iktidar yaptı. Anayasayı değiştir, sistemi demokratikleştir, YÖK’ü kaldır, başörtüsünü serbest bırak, imam hatipliğe yapılan zulmü engelle, meslek liselerinin haksızlığını gider diye. Neden seçim sistemini değiştirmedin? Neden Cumhurbaşkanını halkın seçmesini sağlamadın? Neden dokunulmazlıkları kaldırmadın? Neden siyasetin finansmanını şeffaflaştırmadın?”
Bütün bunların suçlusunun, dün sistemi değiştirmeyen iktidarlar olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, bugün de AKP’nin fırsatçılık yapıp, “Ben enayi miyim? Elime geçen fırsatı niye kullanmayım?” diye düşündüğünü söyledi. Büyük Birlik Partisi’nin bu düzeni değiştireceğini savunan Muhsin Yazıcıoğlu, artık Türk milletinin sıçrama yapması gerektiğini kaydetti ve o sıçrayışın adresi olarak Büyük Birlik Partisi’ni gösterdi.

AKP Devleti Soymada Önde
Yazıcıoğlu, şöyle devam etti: “Hepsi denendi gitti. Öncekiler IMF’ciydi, bunlar da IMF’ci. Öncekiler ABD-İngiltere-İsrail konsorsiyumunun dış politikasını takip ediyordu, bunlar da ediyor, dünküler AB’ciydi, bunlar da AB’ci. Dünküler, işçiyi, memuru, dar gelirliyi, üreten kesimi eziyordu, bu iktidar da eziyor. Hatta AKP, devleti soymada öbürlerini fersah fersah geride bıraktı.”

Mehmet Ölünce Herkes Sağır
Bu sabah yine şehit cenazelerinin haberinin geldiğini belirten Yazıcıoğlu, “Bir kişi ölüyor dünya duyuyor, binlerce Mehmet ölüyor herkes sağır oluyor” dedi.
Geçtiğimiz haftanın Şehitler Haftası olduğunu hatırlatan Yazıcıoğlu, şehitliği ziyareti sırasında, şehidinin mezar taşını seven bir annenin “Oğlum, sana da sayın diyen var mı? Şimdi eşkıyalara, vatan hainlerine sayın deniliyor. Hainler sayın, şehitlerin başı kelle oldu duydun mu?” dediğini anlattı. Yazıcıoğlu, “Şehidi kelle sayısıyla tanıyan kişi kim olursa olsun anasında emdiği sütü burnundan fitil fitil getiririz. Hesabını soracağız. Dil sürçtüyse bir sakatlık var demektir. O sakatlığı telafi etmek için af dilemesi gerekirken, Sayın başbakan sessiz kalarak kimi memnun ediyorsun” diye sordu.

Kapı Arkasını Bırakın
Büyük Birlik Partisi Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, AKP iktidarı döneminde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin caydırıcılığının kaybolduğunu öne sürdü ve “Kapı arkasını bırakın, kapı önüne gelin. Sistemi milletin emrine verin. TBMM’yi liderlerin meclisi yerine milletin meclisi haline getirmeden hiçbir şey düzelmez” diye konuştu. Yazıcıoğlu, Büyük Birlik Partisi’nin bu milleti kapılar arkasında kravatını birilerinin eline vermiş kişilerin elinden kurtarma hareketi olduğunu savundu. Büyük Birlik Partisi’nin kapalı sistemlerle önü tıkanmış olan Türkiye’nin önünü açmak için insan hakları, demokrasi hukukun üstünlüğü Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü savunarak iktidara geleceğini ifade eden Yazıcıoğlu, “Büyük Birlik Partisi, derin milletin derin değerlerini iktidar yapacaktır” dedi.

MHP’de tek bir MHP’li ve ülkücü kalmadı
Törende daha sonra katılımcılar adına konuşan Atılım Üniversitesi Kurucusu Ülker Zaim, Türkiye’de gençliğe ve kadınlara büyük görev düştüğünü belirterek “Kadınları siyasete daha fazla taşımayı görev bildim. Bunu Büyük Birlik hareketi çatısı altında yapmaya karar verdim” diye konuştu. Doç. Dr. Bahattin Ergezer de BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun bir siyasi parti liderinde bulunması gereken tüm özelliklere sahip olduğunu belirterek “Bir lider cesur, korkusuz ve yiğit olmalı. Neyi bilip neyi bilmediğini iyi bilmeli, vicdan ve vefa sahibi olmalı” diye konuştu. Ergezer, kendisini Türk hisseden herkesi BBP çatısı altında buluşmaya çağırdı. Alparslan Türkeş’in özel kalem müdürlüğünü yapan ve MHP Genel Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Aydeniz de, ülkü mücadelesini anlattığı konuşmasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirerek “MHP, Türkeş’in ölümünden sonra siyasi çizgisini süratle değiştirmiştir. Bugün yönetici olarak hiçbir MHP’li ve ülkücü bu partide kalmamıştır. MHP, altı günde Anayasa’nın üniter devlet ile ilgili en önemli 33 maddesini kabul etmiştir. Ne acı bir kader ki MHP iktidara geldi ve Türk devletine, milletine kasteden azılı katil affedilirken seyretti” şeklinde konuştu.Daha sonra söz alan YDP Eski Genel Başkanı Ahmet Rüştü Çelebi de Türkiye’de gerçek demokrasinin ve ahlaka dayalı siyasetin yapılabilmesi için tüm ülkücüleri emek vermeye çağırdı.

Yazıcıoğlu Katılanlara Rozet Taktı
Yapılan konuşmaların ardından Yazıcıoğlu, BBP\'ye katılanlara rozet taktı.

Katılımcıların Listesi
Başbuğ Alparslan Türkeş’in 1980 öncesi Özel Kalem Müdürü, MHP Gen. Başk. Yardımcısı, Ülkü Köy’ün Kurucusu,Türk İslam Medeniyeti Vakfı Gen. Başk. Av.Mehmet AYDENİZ ,
Eski Ülkü Köy. Gen. Başk. MHP Gen. Sek. Yard. Dr. Bahattin ERGEZER,
Oltu Eski Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa REİS,
Emekli Sen Eski Genel Başkanı Hulusi GÜNEŞ,
AKP üyesi ve Emekli Bank. Müd. Abdullah İKİZ,
Anadolu Genç İş Adamları Eski Gen. Başk. Mustafa ATMACA,
Eski Van- Ankara Milli Eğitim Müd. Hasan Hüseyin HAMOĞLU,
Eski MHP Altındağ İlçe Başkanı Mehmet BAKİ
Büro sen Eski Genel Başkanı ve MHP Hatay Milletvekili Adayı Yaşar BİLGİN,
Kimya Müh. Atom Enerjisi. Kurumu.Şub. Müdürü ve MHP Çankaya İlçe Yöneticisi Ergül UĞRAR,
Ahıska Türklerinden Mehmet Doğan’ın oğlu Selçukkan DOĞAN,
YDP Genel Başkanı Ahmet Rüştü ÇELEBİ,
Atılım Üniversitesi Sahibi Ülker ZAİM,
Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müd. ve MHP Denizli Milletvekili Adayı Erdal KAYA, Konya Spor Eski Başkanı Metin ORTAKARPUZ,
Ahıska Türkleri Genel Sekreteri Enver YELKEN,
Eski Etimesgut Ülkü Ocakları Başkanı Cevat YILMAZ,
ANAP Kazan Üyesi Av. Kaan TİMUÇİN,
Emekli Başsavcı Zeki AKSU,
Emekli Savcı Av. Mürsel ASLAN,
Av. Hasan AKGÜL, Emekli Subay Hüseyin DURMUŞ, Emekli Memur Mevlüt GÜZEL, iş adamı Ali İMAMOĞLU, iş adamı Fehmi ARMAN, iş adamı Şener KÖKEN, iş adamı Ertuğrul KAYA, iş adamı İbrahim BAYKAL, İş adamı İlyas ERİN, İş adamı Mehmet DURU, İş adamı; Adil ÇAĞLAYAN, İş adamı Fethi ÖNER, İş Adamı Ahmet TOSUN, Emekli Em. Mensubu Halil Nural Destici, YDP Mustafa Kemal İlçe Başkanı Rahmi SEVİNÇ, İş Adamı Nail DEMİRCİ, Emekli İşçi İhsan ŞENGÜL, Av. Ünal BOZOĞLU.

yeni seçim döneminde
hayırLara vesiLe oLur inşaLLah
Ben bu yıL en azından
mecLise girmeLerini bekLiyorum

Türk ocağı kardeşim
Muhsin Yazıcıoğlu bizim kardeşimizdir abimizdir kendisi hakkında yorum yapmaktan hicapederim
Lakin merak ettiğim şeyler var senin alperenci olduğunu biliyoruz zaten saklamıyorsun
Muhsin bey yukarıda AKP iktidarının PKK ile ortak hareket ettiğini

ŞİMDİ SİZE AÇIKÇA SORUYORUM PKK İLE ORTAK HAREKET EDEN BİR BAŞBAKANI NEDEN SAVUNMA İHTİYACI DUYUYORSUNUZ BUMU ALPERENCİLİK ?

baal' Alıntı:
Türk ocağı kardeşim
Muhsin Yazıcıoğlu bizim kardeşimizdir abimizdir kendisi hakkında yorum yapmaktan hicapederim
Lakin merak ettiğim şeyler var senin alperenci olduğunu biliyoruz zaten saklamıyorsun

ŞİMDİ SİZE AÇIKÇA SORUYORUM PKK İLE ORTAK HAREKET EDEN BİR BAŞBAKANI NEDEN SAVUNMA İHTİYACI DUYUYORSUNUZ BUMU ALPERENCİLİK ?
Baal kardeşim ben sadece ülkücüyüm asla partici değilim. Davamı en güzel temsil eden partiyide benimserim alperenci diye bi tabirde duymadım bu güne kadar.
Ayrıyeten benim başbakanı savunduğum fikrine neden kapılıyorsun. Açıklarsan sevinirim.:goz:

türk ocağı' Alıntı:
Baal kardeşim ben sadece ülkücüyüm asla partici değilim. Davamı en güzel temsil eden partiyide benimserim alperenci diye bi tabirde duymadım bu güne kadar.
Ayrıyeten benim başbakanı savunduğum fikrine neden kapılıyorsun. Açıklarsan sevinirim.:goz:

Sen Alperenci (ALPEREN) duymadıysan Ülkücü (ÜLKÜ) de duymamış olman gerekir.Çok boş bir savunma yapmışsın güya beni kendi silahımla vuracaksın :)
AKP ve BAŞBAKAN senin onları savunmadığını idda ediyorsan sana forumdaki postlarını kontrol etmeni öneririm AKP lehindeki mesajları ben yazmadım
Hala inkar edeceksen senin hafızandan şüphe ederim

baaL turk-ocağı abimin dediği gibi savunma değiLdir yaptığı
Sadece bazı durumLara da oLumLu yönden bakmaktır
Her zaman da yermemek Lazım(dı) diye düşünüyorduk
Taki sayın mevzu çıkana kadar..
Onun öncesindekiLer her zaman da yermeyeLim gerekLi oLduğu yerde
Takdir etmesini de biLeLim gereksinimi duyuLduğundan
Savunmak değiL ama sadece oLumLu yönLerini de buLmaktan başka birşey değiL(di).

Ayrıca üLkücü kavramı senin baktğın şekiLde eLe aLınıyorsa eğer üLkü ideaLdir üLkücü de türer ve ideaList anLamına geLir..Ve çok eskiLerden beri kuLLanıLır Türk-İsLam ÜLküsünü benimseyen kişiLere veriLen isimdir de üLkücü
Ama aLperen aynışey değiLdir.. Alperen Allah yoLunda hizmet eden iLerLeyen nefer demektir buna -ci eki nasıL ekLenebiLir biLemiyorum
Ve hiç bir çevrede duymadım Alperenci tabirini..

Umarım her iki paragrafıda anLatabiLmişimdir..

Muhsin Yazıcıoğlu'nun samimiyetine inanmıyorum..Ayak üstü zanalarla gülerek sohbet ettiğini gördük..Ne denilebilirki..

أĸяα' Alıntı:
baaL turk-ocağı abimin dediği gibi savunma değiLdir yaptığı
Sadece bazı durumLara da oLumLu yönden bakmaktır
Her zaman da yermemek Lazım(dı) diye düşünüyorduk
Taki sayın mevzu çıkana kadar..
Onun öncesindekiLer her zaman da yermeyeLim gerekLi oLduğu yerde
Takdir etmesini de biLeLim gereksinimi duyuLduğundan
Savunmak değiL ama sadece oLumLu yönLerini de buLmaktan başka birşey değiL(di).

Ayrıca üLkücü kavramı senin baktğın şekiLde eLe aLınıyorsa eğer üLkü ideaLdir üLkücü de türer ve ideaList anLamına geLir..Ve çok eskiLerden beri kuLLanıLır Türk-İsLam ÜLküsünü benimseyen kişiLere veriLen isimdir de üLkücü
Ama aLperen aynışey değiLdir.. Alperen Allah yoLunda hizmet eden iLerLeyen nefer demektir buna -ci eki nasıL ekLenebiLir biLemiyorum
Ve hiç bir çevrede duymadım Alperenci tabirini..

Umarım her iki paragrafıda anLatabiLmişimdir..

Geçte olsa AKP gurubunun ne amaçta olduğunu ve niyetlerini anlamanıza sevindim ama onlar hakkında kötü söylediğinizi duymadım.
Erbakan neyse Erdoğanda o 5 sene öncesine kadar ne olduklarını inkar ettiler aslını inkar eden haramzade!
Ülkü ye kısaca "ideal" diyebiliriz lakin bu beş harfin içine koskoca bir ideal nasıl sığar her ideal ülkümüdür yada her ülkü idealmi ;
ÜLKÜ: İnsani duyular dünyasının üstüne yükselten ve hiç bir zaman tam olarak gerçekleştirilemeyecek olan yalnızca istenen amaç olarak kalan klavuz ilke
Herkesin bir ideali vardır ama herkes ÜLKÜCÜ değildir
Alperen Allah yoLunda hizmet eden iLerLeyen nefer demekmidir

ALPEREN ;yiğit,kahraman,derviş,mücahit,kutsal ülküler uğruna savaşankimse,bir dergaha girmiş olan
Şimdi yukarda yazdığım vasıflara sahip olan kişiler ALPEREN dir
Ben ALPERENCİ sözünü TURK OCAĞI kardeşim için yazdım kendisi yukarda yazılı olan vasıflara sahip olmadığına fakat o vasıflara ulaşmak yolunda ilerlediğine göre
Kendisine ALPERENCİ (Alperen ideallerine gönül vermiş olan) diyebiliriz diye düşünüyorum

baal' Alıntı:
Ülkü ye kısaca "ideal" diyebiliriz lakin bu beş harfin içine koskoca bir ideal nasıl sığar her ideal ülkümüdür yada her ülkü idealmi ;
ÜLKÜ: İnsani duyular dünyasının üstüne yükselten ve hiç bir zaman tam olarak gerçekleştirilemeyecek olan yalnızca istenen amaç olarak kalan klavuz ilke
Herkesin bir ideali vardır ama herkes ÜLKÜCÜ değildir
Alperen Allah yoLunda hizmet eden iLerLeyen nefer demekmidir

ALPEREN ;yiğit,kahraman,derviş,mücahit,kutsal ülküler uğruna savaşankimse,bir dergaha girmiş olan
Şimdi yukarda yazdığım vasıflara sahip olan kişiler ALPEREN dir
Ben ALPERENCİ sözünü TURK OCAĞI kardeşim için yazdım kendisi yukarda yazılı olan vasıflara sahip olmadığına fakat o vasıflara ulaşmak yolunda ilerlediğine göre
Kendisine ALPERENCİ (Alperen ideallerine gönül vermiş olan) diyebiliriz diye düşünüyorum

Ülkücünün veya alperenin tarifini sözlüklere bakarak bulamazsın, bu kelimelerin içeriğindeki anlam çok daha farklıdır.
Alperen; İsmi oluşturan kelimelere bakıldığında alp, yani atılgan, savaşçı anlamı içerir. Eren ise ermiş, evliya demektir. Yani tasavvuf ilminde en yüksek mertebeye ulaşmış demek.
Kelimeyi topyekün ele aldığımızda alperen tabiri Türkistanın yesi şehrinde Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin çerağlarına verilen isimdir. Bu dergahın talebeleri anadolunun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında büyük rol oynamışlardır, yani bir nevi manevi fetih gerçekleştirmişlerdir.
Buradan hareketle nizam-ı alem davasına bu denli hizmet eden dervişlerin ismi ocaklarla bütünleştirilmiştir. Ülkücü tabiri siyasi, sosyal, ilmi bir dünya görüşünün karşılığıdır. İkisi farklı kavramlardır. Alperencilik diye bir tabir sadece gülünç olur, önceki nizam-ı alem ocakları mensuplarına alemci dendiği gibi. Alemci ne demek herkes biliyor zaten.
Her ülkücü zaten kendi şahsiyetinin alperen kıvamına gelmesi için çalışır, çalışmalıdır.
Bozkurtcu, türkeşçi, dokuz ışıkcı, türkcü, nizam-ı alemci, milliyetçi, ocakcı vs.. Gibi kavramlar sadece yakıştırmadır yakıştırmalar aslı yansıtmaz biz bu tür vasıfları kabul etmiyor sadece ülkücüyüz diyoruz.
Ülkücü; Türk-İslam ülküsüne inanan ve bu uğurda yaşamaya gayret gösteren demektir.
Türk-İslam ülküsü Allahın mübarek adını yaymak ve yüceltmek adına aleme islam nizamını ve adaletini vermek uğruna Türkün cihan hakimiyetidir. Ulaşılmak istenen ülkü kızıl elma budur ve başta peygamber efendimizin ve kahraman ecdadımızın bize bırakmış olduğu mübarek davadır.
AKP savunuculuğu gibi saçma bir itafta bulunmuşsun, sana daha öncede belirttim İslamı savunma refleksini yanlış değerlendiriyorsun geçmiş mesajlarımdan da bir şey çıkaramazsın kendini yorma nihayet anladınız tabirinede sadece gülüyorum. Milli selamet partisi ve avanesinin iç yüzünü, konu başlığı yapmış birisine yandaş demekle komik oluyorsun. Müslümanım diyen herkes benim kardeşimdir. akp yanlısı olanlar bu cemaatin dışında değildir. Herkes gibi siyasetçide eleştirilebilir, ancak eleştirileri sabit önyargılarla yaparsak bu yanlış olur.

yanLışının üzerine yanLış katıyorsun baaL
AnLayamadım neden bu kadar hırsLandığını
Neyse daha fazLa üsteLemeyeceğim bu konuda
Senin dediğini de doğru varsayaLım

Bu arada eğer takip etme imkanı buLmuşsan
Bizim kimi övüp kimi yerdiğimiz beLLidir..
Hee oLmuşsa sayın muhabbetinden önce
HükümetLe iLgiLi oLması gereken yerLerde
Hakkını vermişizdir
Her zaman yermekLe de oLmaz bu işLer
Ama bu hiç savunma durumuna geçmemiştir

türk ocağı' Alıntı:
Ülkücünün veya alperenin tarifini sözlüklere bakarak bulamazsın, bu kelimelerin içeriğindeki anlam çok daha farklıdır.
Alperen; İsmi oluşturan kelimelere bakıldığında alp, yani atılgan, savaşçı anlamı içerir. Eren ise ermiş, evliya demektir. Yani tasavvuf ilminde en yüksek mertebeye ulaşmış demek.
Kelimeyi topyekün ele aldığımızda alperen tabiri Türkistanın yesi şehrinde Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin çerağlarına verilen isimdir. Bu dergahın talebeleri anadolunun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında büyük rol oynamışlardır, yani bir nevi manevi fetih gerçekleştirmişlerdir.
Buradan hareketle nizam-ı alem davasına bu denli hizmet eden dervişlerin ismi ocaklarla bütünleştirilmiştir. Ülkücü tabiri siyasi, sosyal, ilmi bir dünya görüşünün karşılığıdır. İkisi farklı kavramlardır. Alperencilik diye bir tabir sadece gülünç olur, önceki nizam-ı alem ocakları mensuplarına alemci dendiği gibi. Alemci ne demek herkes biliyor zaten.
Her ülkücü zaten kendi şahsiyetinin alperen kıvamına gelmesi için çalışır, çalışmalıdır.
Bozkurtcu, türkeşçi, dokuz ışıkcı, türkcü, nizam-ı alemci, milliyetçi, ocakcı vs.. Gibi kavramlar sadece yakıştırmadır yakıştırmalar aslı yansıtmaz biz bu tür vasıfları kabul etmiyor sadece ülkücüyüz diyoruz.
Ülkücü; Türk-İslam ülküsüne inanan ve bu uğurda yaşamaya gayret gösteren demektir.
Türk-İslam ülküsü Allahın mübarek adını yaymak ve yüceltmek adına aleme islam nizamını ve adaletini vermek uğruna Türkün cihan hakimiyetidir. Ulaşılmak istenen ülkü kızıl elma budur ve başta peygamber efendimizin ve kahraman ecdadımızın bize bırakmış olduğu mübarek davadır.
AKP savunuculuğu gibi saçma bir itafta bulunmuşsun, sana daha öncede belirttim İslamı savunma refleksini yanlış değerlendiriyorsun geçmiş mesajlarımdan da bir şey çıkaramazsın kendini yorma nihayet anladınız tabirinede sadece gülüyorum. Milli selamet partisi ve avanesinin iç yüzünü, konu başlığı yapmış birisine yandaş demekle komik oluyorsun. Müslümanım diyen herkes benim kardeşimdir. akp yanlısı olanlar bu cemaatin dışında değildir. Herkes gibi siyasetçide eleştirilebilir, ancak eleştirileri sabit önyargılarla yaparsak bu yanlış olur.

Yukarda yazdıklarının en az yarısına seninde inanmadığına adım gibi eminim :)
Yukarda yazdığın kelimelere kendine göre çok güzel anlamlar vermisin ÜLKÜ,ALPEREN,ÇERAĞ,KIZILELMA gibi lakin senin onlara kendi adına yaptıüın yakıştırmaların gerçek anlamlarıyla pek alakası yok sadece senin kendi düşüncelerindi bunları o klimelerin gerçek anlamlarıymış gibi yazman senin hatandır o kelimeler ve ideolojiler sana bağlı ve senin tarafından oşluşturulmuş değildir yani senin onlara kafana böre dilediğince anlam yüklemek gibi bir vasfın olamaz .
Benim en çok dikkatimi çeken şey KIZILELMAYI karıştırmışsın ne benim yazdıklarımla nede senin yazdıklarınla hiç bir alakası olmayan bir kelimedir

KIZILELMA ;Kızılelma” kelimesinin ilk defa ne zaman, nerede ve nereyi ifade etmek için kullanıldığı bilinmemektedir. Kızılelma'nın, Türk tarihinin akışı içinde, hep batı yönünde fethedilmesi gereken bir ülke, ele geçirilmesi hedef alınan bir taht veya saltanatı ifade için kullanıldığı kabul edilmektedir. Bazı Türk tarihi yorumcularına göre ise Kızılelma, Bizans İmparatorunun tahtı üzerindeki, hazret-i İsa’ya ait olduğu söylenen altın top veya Ayasofya kilisesinin imparatorlara mahsus bölümündeki kubbeden sarkıtılan “altın top” gibi müşahhas bir şeyin adıdır. Nitekim böyle düşünen yorumcular, İstanbul’un fethinden sonra, Kızılelma'nın, Roma’da Saint-Pierre kilisesinin mihrabındaki altın top olduğunu ileri sürmektedirler.

Senin kızılelma kelimesini kullandığın cümle ve yklemeye çalıştığın anlamla yurdayazılanların uzaktan yakından bir alakası varmı?

Alperenler ve hoca Ahmet Yesevi hakkındaki yazılanlara katılmamak ahmaklık olur lakin Alperenlere hocanın çerağları demişsin o kelimeye yüklemeye çalıştığın anlamında kendi anlamıyla bir alakası yoktur

ÇERAĞ;Allah, göklerin ve yerin nurudur. O'nun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandil gibidir; çerağ bir sırça içerisindedir; sırça, sanki incimsi bir yıldızdır ki, doğuya da, batıya da ait olmayan kutlu bir zeytin ağacından yakılır; (bu öyle bir ağaç ki) neredeyse ateş ona dokunmasa da yağı ışık verir. (Bu,) Nur üstüne nurdur. Allah, kimi dilerse onu kendi nuruna yöneltip-iletir. Allah insanlar için örnekler verir. Allah, herşeyi bilendir.

Ülkücülüğü sadece türk islam ülkücüsü diye adlandırmakta tamamen sonradan uydurulan bir kılıftır
ülkücülük sadece müslümanlara has bir özellik değildir
Ülkücülük bütün türk milletini kapsar bugün halen hristiyan ve şamanist olan türkler vardır
Ülkücülüğün anadoluda doğuşu ve Alparslan Türkeşin hocası olan Nİhal Atsız ŞAMANİSTTİR ve sadece dini dili ırkı ne olursa olsun türk birliğine inanmıştır
Nitekim Ülkü Ocakları Genelmerkezinin duvarında yazan (hala varmı bilmiyorum)ülkücü yemini "TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN" diye biter ALLAH (C.C) kelimesinin kullanılmaması tüm dinlere hitab etmek açısındandır
TSK dada yemek duası edilirken herkes müslüman olmadığı için "TANRIMIZA HAMDOLSUN" kelimeleriyle başlar
Bunu sebebi dinsizlik değil biz müslümanların TANRI yada ALLAH kelimelerinin bizim için aynı anlamları ifade etmesidir çünki bizim inandığımız ALLAH PEYGAMBER ve KİTAP bütün dinlere ve bütün PEYGAMBERlere inanmayı emreder

Akp savunuculuğu ("SAYIN" kelimesi kullanılana kadar) yaptığınızı İKRA açıkça söyledi ama bütün forum bildiği halde sen hala inkar yoluna gitmek istiyorsan sen bilirsin ama burdaki herkes senin adı geçen parti ve liderinin savunuculuğunu yaptığını biliiyor

Sonuç olarak senin yukarıda yazdıkların sadece saldırı amaçlıdır
Benim sana yönellttiğim sorularla hiç bir alakası yoktur ve hiçbir cevapta verilmemiştir
Bu konu artık kişiselleşme yoluna gittiği için bir daha cevap yazmıyorum
Amacım kavga edip düşman kazanmak yada sizleri aşağılamak değildir
Kırıcı suçlayıcı kelam ettimse affola sadece fikirlerin konuştuğu başka ortamlarda yine fikir çatışması yaparız

baal' Alıntı:
Yukarda yazdıklarının en az yarısına seninde inanmadığına adım gibi eminim :)
Yukarda yazdığın kelimelere kendine göre çok güzel anlamlar vermisin ÜLKÜ,ALPEREN,ÇERAĞ,KIZILELMA gibi lakin senin onlara kendi adına yaptıüın yakıştırmaların gerçek anlamlarıyla pek alakası yok sadece senin kendi düşüncelerindi bunları o klimelerin gerçek anlamlarıymış gibi yazman senin hatandır o kelimeler ve ideolojiler sana bağlı ve senin tarafından oşluşturulmuş değildir yani senin onlara kafana böre dilediğince anlam yüklemek gibi bir vasfın olamaz .
Benim en çok dikkatimi çeken şey KIZILELMAYI karıştırmışsın ne benim yazdıklarımla nede senin yazdıklarınla hiç bir alakası olmayan bir kelimedir

KIZILELMA ;Kızılelma” kelimesinin ilk defa ne zaman, nerede ve nereyi ifade etmek için kullanıldığı bilinmemektedir. Kızılelma'nın, Türk tarihinin akışı içinde, hep batı yönünde fethedilmesi gereken bir ülke, ele geçirilmesi hedef alınan bir taht veya saltanatı ifade için kullanıldığı kabul edilmektedir. Bazı Türk tarihi yorumcularına göre ise Kızılelma, Bizans İmparatorunun tahtı üzerindeki, hazret-i İsa’ya ait olduğu söylenen altın top veya Ayasofya kilisesinin imparatorlara mahsus bölümündeki kubbeden sarkıtılan “altın top” gibi müşahhas bir şeyin adıdır. Nitekim böyle düşünen yorumcular, İstanbul’un fethinden sonra, Kızılelma'nın, Roma’da Saint-Pierre kilisesinin mihrabındaki altın top olduğunu ileri sürmektedirler.

Senin kızılelma kelimesini kullandığın cümle ve yklemeye çalıştığın anlamla yurdayazılanların uzaktan yakından bir alakası varmı?

Alperenler ve hoca Ahmet Yesevi hakkındaki yazılanlara katılmamak ahmaklık olur lakin Alperenlere hocanın çerağları demişsin o kelimeye yüklemeye çalıştığın anlamında kendi anlamıyla bir alakası yoktur

ÇERAĞ;Allah, göklerin ve yerin nurudur. O'nun nurunun misali, içinde çerağ bulunan bir kandil gibidir; çerağ bir sırça içerisindedir; sırça, sanki incimsi bir yıldızdır ki, doğuya da, batıya da ait olmayan kutlu bir zeytin ağacından yakılır; (bu öyle bir ağaç ki) neredeyse ateş ona dokunmasa da yağı ışık verir. (Bu,) Nur üstüne nurdur. Allah, kimi dilerse onu kendi nuruna yöneltip-iletir. Allah insanlar için örnekler verir. Allah, herşeyi bilendir.

Ülkücülüğü sadece türk islam ülkücüsü diye adlandırmakta tamamen sonradan uydurulan bir kılıftır
ülkücülük sadece müslümanlara has bir özellik değildir
Ülkücülük bütün türk milletini kapsar bugün halen hristiyan ve şamanist olan türkler vardır
Ülkücülüğün anadoluda doğuşu ve Alparslan Türkeşin hocası olan Nİhal Atsız ŞAMANİSTTİR ve sadece dini dili ırkı ne olursa olsun türk birliğine inanmıştır
Nitekim Ülkü Ocakları Genelmerkezinin duvarında yazan (hala varmı bilmiyorum)ülkücü yemini "TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN" diye biter ALLAH (C.C) kelimesinin kullanılmaması tüm dinlere hitab etmek açısındandır
TSK dada yemek duası edilirken herkes müslüman olmadığı için "TANRIMIZA HAMDOLSUN" kelimeleriyle başlar
Bunu sebebi dinsizlik değil biz müslümanların TANRI yada ALLAH kelimelerinin bizim için aynı anlamları ifade etmesidir çünki bizim inandığımız ALLAH PEYGAMBER ve KİTAP bütün dinlere ve bütün PEYGAMBERlere inanmayı emreder

Akp savunuculuğu ("SAYIN" kelimesi kullanılana kadar) yaptığınızı İKRA açıkça söyledi ama bütün forum bildiği halde sen hala inkar yoluna gitmek istiyorsan sen bilirsin ama burdaki herkes senin adı geçen parti ve liderinin savunuculuğunu yaptığını biliiyor

Sonuç olarak senin yukarıda yazdıkların sadece saldırı amaçlıdır
Benim sana yönellttiğim sorularla hiç bir alakası yoktur ve hiçbir cevapta verilmemiştir
Bu konu artık kişiselleşme yoluna gittiği için bir daha cevap yazmıyorum
Amacım kavga edip düşman kazanmak yada sizleri aşağılamak değildir
Kırıcı suçlayıcı kelam ettimse affola sadece fikirlerin konuştuğu başka ortamlarda yine fikir çatışması yaparız

Arkadaşım ben sana ne deyim ne anlatayım yoruldum artık. CKMP, mhp ye dönüşürken nihal atsızın taraftarları ve fikirleri mağlup olmuştur. Parti tüzüğü ırkçı görüşlere değil türk-islam ülküsüne göre dizayn edilmiştir. Hatta atsızla başbuğ küsmüşlerdir.
Alparslan Türkeş, TANRI DAĞI KADAR TÜRK, HİRA DAĞI KADAR MÜSLÜMAN olduklarını yedi düvele duyurmuş, türk-islam aleminin kalesinin mhp ve ülkü ocakları olduğunu ilan etmiştir. Araştırırsan görürsün. Dininden dönenin türklüğüde yokolur gider, misal macaristan. Türk-İslamsız düşünülemez ve ayrılamaz.
Ülkücülüğü Nihal Atsız, ziya gökalp okuyarak yorumlayamazsın. Bu davaya yön çizenler başta alparslan türkeş, erol güngör, dündar taşer, seyyid ahmed arvasi, necip fazıl kısakürek okumanı tavsiye ederim ki anca o zaman kendi yorumlarım olmadığını anlayabilesin.

TIKLA BUNLARI BEN KAFAMDAN UYDURMADIM

Mhp ,Ülkücülük,Turan,Türkeş,Ötüken vs...... bunlarla ilgili bütün sitelere bak bütün kaynakları araştır Nihal Atsız hocanın hakkında hala önder sıfatı kullanılmaktadır
bunu kim inkar edebilir
Alpasrlan Türkeş için ŞAMANİST yada dinsiz diye bir tabir kullanmadım o konuda sanrım yanlış anlama var
Yorum yazmıyorum artık olay başlık dışına zaten iyice çıkmış durumda

baal' Alıntı:
TIKLA BUNLARI BEN KAFAMDAN UYDURMADIM

Mhp ,Ülkücülük,Turan,Türkeş,Ötüken vs...... bunlarla ilgili bütün sitelere bak bütün kaynakları araştır Nihal Atsız hocanın hakkında hala önder sıfatı kullanılmaktadır
bunu kim inkar edebilir
Alpasrlan Türkeş için ŞAMANİST yada dinsiz diye bir tabir kullanmadım o konuda sanrım yanlış anlama var
Yorum yazmıyorum artık olay başlık dışına zaten iyice çıkmış durumda
Nihal Atsız 3 mayıs 1944 olaylarının baş aktörüdür, İnönü rejimine kafa tutan adamdır. Hepimiz kıymetini biliriz ancak islamla ilgili düşünceleri yanlıştır, bu sebeple ülkücülerin fikir babası veya önderi olamaz. Başbuğ Alparslan Türkeş'in hayatından bazı anektodlar vererek konuyu bağlamaya çalışalım.

İşte başbuğumuzun 1977 seçimleri öncesi tüm yurda dağıttığı beyanname:

TÜRK MİLLETİNE BEYANNAME

"MHP'nin lideri Alparslan Türkeş, 1977 seçimi eşiğinde nefsinin ve partisinin hesabını şöylece vermek mevkiindedir:
1 - Alparslan Türkeş, yatalak bir idareye karşı, fikirsiz bir hareket saydığı 1960 ihtilâline, başta, sırf bir fikir yönü vermek ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin ihtilâli sömürmesine mâni olmak için katılmış fakat bu gidiş önlenemeyince uzak kalmış, Türk Milleti ve tarihinin ihtilâl kadrosuna biçtiği suçluluk dairesinin dışında kalmayı ve ibrasına nail olmayı şart bilmiştir.
2 - Alparslan Türkeş ve Parti'sinin dünya görüşü, ruhî muhtevaya bağlı milliyetçilik olarak metbûluğu (bağlı olunan) ruha ve tabiiliği milliyete veren bir anlayış içinde tek kelimeyle İslâm imanıdır.
3 - Alparaslan Türkeş ve Partisi, milliyetçiliği, içi kevserle dolu bir kâse şeklinde görür, ana kıymeti kâsede değil, kevserde bulur ve o kevserin nûrunu ışıldattığı nispette kâseye değer verir.
4 - Alparslan Türkeş ve Partisi, bugün en keskin bunalımını yaşayan insanlığa yol gösterici istikamet oklarını, Kâinatın Efendisi'nce getirilmiş ruh ve ahlâk ölçüleri olarak ilân eder ve tasarılarını, hasretlerini, her şeyini bu inanç mihrakında toplar.
5 - Dostluk ve düşmanlık kutuplarımızı tâyinde kıstaslarımız şudur ki: Ferd, zümre, sınıf ve makam olarak her kim ve her ne olursa olsun, Hakk'ın düşmanları düşmanımız, Hakk'ın dostları dostumuzdur.

Türk Milletinin maruz bulunduğu derin bunalımın tarihî gelişmesi bakımından yöneticilerin Türk Milletinin dert ve ızdıraplarının sebeplerini teşhis edemediklerini, tedbir ve çarelerde revizyona tabi tutamadıklarını ve taklitçi kaldıklarını görüyoruz.
Türk'ün ruh köküne inmeyen ve bağlanmayan her tedbirin temelsiz kalacağı inancındayız.

1977 seçimlerinin eşiğinde, başta milliyetçi, mukaddesatçı Türk gençliği bulunmak üzere, Alparslan Türkeş ve Partisinin hüviyeti bu satırların ifade ettiği derin mânalardan ibarettir."

ALPARSLAN TÜRKEŞ
MHP GENEL BAŞKANI

İşte Alparslan Türkeşin 26.12.1992 de vermiş olduğu bir konferanstan alıntı:

''Gayemiz yanlız ve yanlız Allahın rızasını kazanarak; İslama, müslüman türk milletine, müslüman türk dünyasına hizmet için olmuştur. Bugünde bu aşkla bu sevgiyle hareket halindeyiz cenab-ı Allahın rızasından başka bir gayemiz yoktur, o rıza için elele verdik o rıza için şehitler verdik, şehitlerimizin tabutlarını beraber omuzlarımızda taşıdık.''

Ve işte başbuğun beyannamesinden sonra üstad necip fazıl kısaküreğin karşı beyannamesi( Necip Fazıl Kısakürek yirminci yüzyılın en büyük İslam mütefekkirleri arasındadır.)

BEYANNAME

M.H.P. Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in "Türk Milletine Beyannamesi"ni okudum.
Pılı-pırtı odalarının raflarında dizili, kapağı arkasına devrik ve içi boş, hattâ süprüntü dolu teneke konserve kutuları halindeki partiler arasında, bugünden itibaren MHP, nazarımda bambaşka bir mâna ve hüviyet sahibidir. Onu, müslümanlık ve Türklüğün gerçek hakkını vermeye namzet bir topluluk olarak anıyor ve canımın içinden selâmlıyorum.
Bu beyanname, tâ Cava'daki mü'minle Amerika'daki zenci müslümana kadar bütün İslâm âlemini ihtizaza getirecek ve oluş dâvasını temellendirecek kıymette tarihî bir hâdisedir. İdeal yumağımızın her lifini içinde saklayan bir tohum... İslâm âleminin Türkiye'den beklediği zuhur ve tecellinin tohumu...

Türkeş beyannamesinde dört ana esası, bir binanın dört direği halinde vazetmektedir:
1 - 1960 gece baskınının sorumluları arasında değildir.
2 - Posa ve kabuk milliyetçiliğinden uzak ve ruhî muhtevâya tâbi mânada milliyetçidir.
3 - Başını dayadığı tek ruhî muhtevâ, yine tek kelimeyle ve bütün ölçüleriyle İSLÂM'dır.
4 - Son 150 yıllık taklit devremizin bütün sahtekârlıklarını tezgâhlayacak ve gerçek oluşu billûrlaştıracak bir tarih (revizyon)una taliptir.

Ne Mebus, ne Senatör, ne Bakan, ne şu, ne bu !.. Allah'ın bana biçtiği manevî makam ve memuriyeti bunlardan hiçbiri tercüme edemez. Bu bakımdan en canhıraş ihlâs ve hasbîlik kürsüsünden haykırıyorum: 40 yıllık mücadele ve yepyeni bir gençlik inşası hayatımda, bugün, bu beyannameden, bu beyannamenin sahibine ve partisine taktığı şeref ve mesuliyet bâzubendinden sonra, artık, emin olmaya yakın bir ümid nefesi alabilirim.
150 yıldır hergün biraz daha artıcı bir hasretle kurtarıcısını bekleyen Türk Milletine "beklediğin geliyor!" müjdesini vermenin ilk ümid günü bu tarihî ândır.

"Emin olmaya yakın ümid" ışığının çaktığını gördüğüme ve bu ışığı nice defa hayâl edip de karanlıklara düştüğüme göre, bundan böyle yeni inkisarlara tahammülü kalmıyan yanık yüreğimi, dâva yolunda en küçük istikamet hatasına razı olmaz bir hassasiyetle bu beyannamenin halkaladığı sıcak avuçlara bırakıyor ve 40 yıllık emeğimin semeresini bu çevrenin aksiyoncu ruhundan bekliyor ve istiyorum!

İçi alev alev müslüman, dışı pırıl pırıl Türk ve içi dışına hâkim, dışı içine köle, yeni Türk neslinin maya çanağı olmak ehliyeti hangi topluluktaysa ben oradayım.
Allah'ın inayeti ve Resûlünün ruhaniyeti bu yoldakilerin üzerinde olsun!..

Necip FAZIL

Sayfayı başlık dışındaki bir sürü gereksiz kaynakla doldurmak istemiyorum yorum yazmıyorum
Kanaat halkın yukarda benim yazdığım başlıklarla ilgili arama yaosınlar ve herkes kendi doğrusuna karar versin

Ben sana konu başlığınla alakalı bir soru sordum ve şu an geldiği yere bak

Bir kaç açıklama yapmak istiyorum birincisi şamanizm bir din değil, ruhanî tedavi yöntemidir.İkincisi Ziya Gökalp ve Nihal Atsız Türkçüdür ve ikiside abide şahsiyetlerdir..Türkçülüğüde bbp gibi ümmetçi partilerden ayıran özelliği şudur Türkçülük sadece Türk'e mahsus olan millî bir düşüncedir, ümmetçilik ise evrenseldir (evrensel = gayrimillî), yani birbirleriyle her açıdan çelişirler. Ümmetçiliğin kapsamında araplar, vs. gibi Türk olmayan milletler de vardır, oysa ki Türkçülük 'Türk için, Türk'e göre, Türk tarafından' fikrini temel aldığı ve adı üstünde 'Türk'ün milliyetçiliği' olduğu için başka milletleri kapsamına dahil etmez...Dolayısıyla bende Türk'üm Türkçüyüm ve Atatürkçüyüm..

baaL turk ocağı abimin yazdığı herşeyin aLtına düşünmeden imzamı atar ve inanmadığı şeyLeri yazmayan birisi oLduğunu burdaki herkesten iyi biLirim.. O yüzden bence sende tanımadan neye inanıp neye inanmadığını sorguLama..
Sen orda payLaşmış oLduğun kavramLarın hepsinin anLamını kendi dağarcığından değiL googLe türü arama motorLarını kuLLanarak yazdığın o kadar beLLi ki..
Ama biz davamızı ve içinde barındırdığı kavramLarı googLe gibi arama motorLarından öğrenecek kadar basitLeştirmedik daha..
turk ocağı abimin yazdığı bütün kavramLarın karşıLıkLarı bire bir doğrudur..
En basidinden sana göre KızıLeLma bir sürü medeniyetten verdiğin örnekLerLe açıkLanırken bizLere ait oLan KızıLeLma kavramının karşıLığı orada yer aLmamaktadır..
Sen dünya medeniyetLerinden kavramLarın karşıLıkLarını yazmışsın
Bizim kuLLandıkLarımızın değiL..

ikra o zaman herkes her şeye kendine göre anlamlar yükler olur biter
abini çok iyi biliyosun ama bilmediğin insanlar hakkında çok güzel yorumlar yazıyosun
lütfen artık kendi açtığınız başlık dışında yorum yapmayın başlık dışıne ben çıkarmadım konuyu

baal' Alıntı:
Türk ocağı kardeşim

bu yorumdan öncesine bir bak bakaLım baaL
başLık BBP katıLım şöLeni senin yazdığın yorumda yukarda
seni kınamak kusur görmek gibi bir amacım yok
hep bunu anLatmaya çaLışıyorum
Ama sen ısrarLa yanLış anLamaya
kavramLar karmaşasına faLan aLıyorsun konuyu

Biz yaşadığımız davayı biLiyoruz baaL
Yaşadığımız davaya has bütün kavramLarıda biLiyoruz
Herkes kendine göre bir anLam katmaz bu kavramLara

Geri