BBP Ayasofya’da namaz kılmak istiyor

AngeL Of Death

Wishmaster
Altın Üye
Reaction score
0
BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, ''Laik devletin bütün inançlara eşit olmasından hareketle önümüzdeki Ramazan Bayramı namazını Ayasofya'da kılmak istiyoruz'' dedi.​

İSTANBUL - Bir grup partiliyle ''Ayasofya'da ibadet izni'' verilmesi için İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne dilekçe sunan BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, daha sonra burada yaptığı açıklamada, dilekçeyle hukuki süreci başlattıklarını belirterek, bundan sonraki işleyişi bakanlığın cevabına göre izleyeceklerini bildirdi.

Müdürlüğü sundukları dilekçeyi okuyan Karacan, ''Bilindiği gibi 15 Ağustos tarihinde Hristiyanlık dininin Ortodoks mezhebine sahip olanlar için tarihi ve kutsal mekan olan Sümela Manastırı'nda ayine izin verilmiştir. Dini ibadetin yapılması durumundan müze konumuna alınan Sümela Manastırı, ülkemizde yaşayan Ortodoksların istekleri karşılanarak yılda bir defa da olsa ibadete açılmıştır'' dedi.

Ayasofya'nın tarihi öneminin yanı sıra Müslümanlar için büyük önem taşıdığını söyleyen Karacan, Ortodokslara gösterilen aynı duyarlılığın Müslümanlara da gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Karacan, hiçbir dine ve görüşe karşı olmadıklarını, böyle girişimlere hoşgörüyle baktıklarını belirterek, şöyle konuştu;

''Ülkemizde yaşayan Ortodokslar için 88 yıl sonra yılda bir defa da olsa Sümela Manastırı'nda ayin izni verilmiştir. Ayasofya da ülkemizde yaşayan biz Müslümanlar için kutsal mekanlardandır. Laik devletin bütün inançlara eşit olmasından hareketle önümüzdeki Ramazan Bayramı namazını Ayasofya'da kılmak istiyoruz.''

KAYNAK​

Maksat namaz kılmak değil maksat şov yapmak bbp namaz şovvvv . izin verilse foto flaşları video çekimleri her rekatta seyircilerin alkışları ve oleyyy oley tezahüratları altında namaz şovlarını yapacaklar bağğk heleeee sanki ayasofyadan başka namaz kılacak yer kalmadı.

bbp lilerin zoruna bağğkkkk, Allah akıl fikir versin ne diyek..

Bu tip hareketlerin ibadetle bir alakası olamaz, bildiğim kadarıyla islamda gösteriş için yapılan ibadet kafirlik alametidir sapkınlık alametidir ne diyeyim Allah bbp lileri ıslah etsin hidayete kavuştursun.

Maksat namaz kılmak değil maksat şov yapmak bbp namaz şovvvv . izin verilse foto flaşları video çekimleri her rekatta seyircilerin alkışları ve oleyyy oley tezahüratları altında namaz şovlarını yapacaklar bağğk heleeee sanki ayasofyadan başka namaz kılacak yer kalmadı.

Bu tip hareketlerin ibadetle bir alakası olamaz, bildiğim kadarıyla islamda gösteriş için yapılan ibadet kafirlik alametidir sapkınlık alametidir ne diyeyim Allah bbp lileri ıslah etsin hidayete kavuştursun.

Namaz Şov MahaLLe Camisinde de YapıLır.
Ayasofya'da Namaz KıLmak Fatih SuLtan Mehmet'in Emanetine Sahip Çıkmaktır.

~SiLenT ScЯeaM~;5120654' Alıntı:
Namaz Şov MahaLLe Camisinde de YapıLır.
Ayasofya'da Namaz KıLmak Fatih SuLtan Mehmet'in Emanetine Sahip Çıkmaktır.

Allah için kılmadıktan sonra haaaa gösteriş için kılmış ha fatih için kılmış farketmez,

Allah için kılacak olduktan sonra ayasofyaya ne gerek , mahalle camisi yeterde artar bile hatta camiye bile gerek yok yeterki Allah için kılsın.

Boşuna demiyorum Allah akıl versin hidayet etsin diye, amin diyeceğin yerde bahane uyduruyorsun.

Baturalp senin derdin namaz aslında nerede kılındığı değil çekinme söylede kurtul. İşte sizin gibi kuru Türkçülük yapanlarla, Türk-İslam Ülkücülerini ayıran biricik mekan. Ayasofya camii.

Fethin sembolü camimizi devrim adına, batıcı maymunluk adına müzeye çevirenlere karşı ülkücünün mücadelesi ebediyyen sürecektir. Taki ayasofyanın zincirleri kırılana kadar. İşte sen ve zihniyetin asıl Türk Milliyetçiliğinin Türkün öz değerleri ve zincirlenen inançlarını savunmak şöyle dursun, yunanın kıs kıs güldüğü, ellerini oğuşturduğu bu yasağa böyle arka çıkarsınız.

Çünkü senin zihniyetin "gavura sümela manastırını hoşgörü diyalog çerçevesinde ayin yaptıran akp ye madem öyle müslümanların camisininde açılmasını sağlamalısın diyerek" sıkıştıracak bir siyasi hamleyi yaptığını anlamayacak olayı shov olarak değerlendireceksin. Allah sizi ıslah etsin.

Baturalp senin derdin namaz aslında nerede kılındığı değil çekinme söylede kurtul. İşte sizin gibi kuru Türkçülük yapanlarla, Türk-İslam Ülkücülerini ayıran biricik mekan. Ayasofya camii.

Fethin sembolü camimizi devrim adına, batıcı maymunluk adına müzeye çevirenlere karşı ülkücünün mücadelesi ebediyyen sürecektir. Taki ayasofyanın zincirleri kırılana kadar. İşte sen ve zihniyetin asıl Türk Milliyetçiliğinin Türkün öz değerleri ve zincirlenen inançlarını savunmak şöyle dursun, yunanın kıs kıs güldüğü, ellerini oğuşturduğu bu yasağa böyle arka çıkarsınız.

Çünkü senin zihniyetin "gavura sümela manastırını hoşgörü diyalog çerçevesinde ayin yaptıran akp ye madem öyle müslümanların camisininde açılmasını sağlamalısın diyerek" sıkıştıracak bir siyasi hamleyi yaptığını anlamayacak olayı shov olarak değerlendireceksin. Allah sizi ıslah etsin.

Cevap veremedin Hemen iftiraya sarıldın yazık yazıkkkkkkk .

Sümela manastırı için zihniyetimin hoş görülü olduğunu söyleyerek iftira ediyorsun, bak Allah şahit olsun bana kalsa Sümelayı param parça ederim havaya uçururum eğer sümelayı havaya uçurmaya hoşgörülü olmak düşünüyorsan aynı hoş görüyü Ayasofyaya karşı da duyuyorum benim hoş görüme göre ayasofya havaya uçurulmalıdır ama kuru kuruya değil içinde bir kaç yobazla birlikte uçurulmalıdırki tarih dersi konusu olsun, bak gördünmü hoşgörümü?

Zihniyetiniz iftira atmayı iftiralardan beslenmeyi neden bu kadar seviyor ? tuttuğunuz yolun yanlış olabileceğini hiç düşünmüyormusunuz? yaptıklarınız size hoş görünüyor iftira atmak size şeker gibi geliyor hiç düşünmüyormusunuz yanlış yolda olduğunuzu?

Allah için namaz kılmak yerine fatih için namaz kılmanın bir sapkınlık alameti olabileceğini hiç düşünmüyormusunuz? Hemen iftiralara yalanlara sarılacağınıza biraz Biraz Düşünün olmazmı?

-ayasofyaaaa.... Adı bile falsooo, nasıl oluyorda rum yapısı ayasofya Türklüğün Öz değeri oluyor onuda bir zahmet izah ediver.

Baturalp önce yazdıklarımı iyi oku acele cevap vermişsin. Sümeladaki mevzuyu destekledin demedim, sümela üzerinden mevcut iktidarı sıkıştırma hamlesini eleştiriyorsun farkındamısın dedim.

Ayasofyada bayram namazı kılmak istedi BBP İstanbul İl Başkanlığı, fetih namazı değil.

Ayasofyanın camii yapılması haçli zihniyetine atılmış bir goldür ancak bakıyorumda türkçü geçinenlerde bir gol yemiş, geçinenler diyorum çünkü gerçek bir türkçü için ayasofyanın haçının kırılması Türkün zaferidir.

Nihal ATSIZ deyince akan sularınız duruyor ama şu beyitini sanırım okumadınız:

Genc Fatih in ordusu yine tekbir alınca
Söndürürüz kafirin meryem ana mumunu
Haritadan sileriz Tunaya at salınca
Ulahını, Sırpını, Bulgarını, Rumunu.

Baturalp önce yazdıklarımı iyi oku acele cevap vermişsin. Sümeladaki mevzuyu destekledin demedim, sümela üzerinden mevcut iktidarı sıkıştırma hamlesini eleştiriyorsun farkındamısın dedim.

Mevcut iktidarı sıkıştırmak için böyle ucuz bir yola sapılmamalıdır.

Ayasofyada bayram namazı kılmak istedi BBP İstanbul İl Başkanlığı, fetih namazı değil.

İster bayram namazı ister fetih namazı ister sabah namazı olsun farketmez namaz kılmak istedikten sonra kılacak bir sürü mekan/cami/mescit var.

Ayasofyanın camii yapılması haçli zihniyetine atılmış bir goldür ancak bakıyorumda türkçü geçinenlerde bir gol yemiş, geçinenler diyorum çünkü gerçek bir türkçü için ayasofyanın haçının kırılması Türkün zaferidir.

Haçlı zihniyetine gol ancak haçlı zihniyetini yurdumuzdan çıkartırsak olur, taş gibi çakılı NATO incirlikte üs kurmuşken karadenizdede bir üs kurması beklenirken ayasofyaya takılırsak burnumuzun üstüne düşeriz. Haçlı zihniyetine gol atmak istiyorsak haçlı zihniyetinin ve projelerinin kuklarına uşaklarına karşı durmak ,devirmek gerek.

Nihal ATSIZ deyince akan sularınız duruyor ama şu beyitini sanırım okumadınız:

Genc Fatih in ordusu yine tekbir alınca
Söndürürüz kafirin meryem ana mumunu
Haritadan sileriz Tunaya at salınca
Ulahını, Sırpını, Bulgarını, Rumunu.

Bu mısraları, şiirin bütünüyle paylaşırmısınız?

Nihal ATSIZ'ın adını ağzınıza almadan önce iki defa düşünün ; Kimsenin tekelinde değildir ATSIZ.

Türkocağı ; madem Türk-İslam ülküsü diye saçma bir sentezciliği savunuyorsun ATSIZ ' la işin ne ? Türk yalnız Türk'tür.Herhangi bir dinle sentezlenmeye ihtiyacı yoktur.Büyük Turanda'da herkes istediği dini yaşayacaktır emin ol.Kimse zorlanmayacaktır İslam'a gireceksin diye , ve Turan'ın içinde müslüman arap değil , müslüman Türk , Hristiyan Türk , Budist Türk olacaktır.Turan'ın içinde ki tek millet dini ne olursa olsun yalnız Türkler olacaktır.Senin o kuru Türkçülük dediğin şey bizler için dünyadaki en büyük amaçtır !! Dinimiz aynı diye ben göz bebeğim Turanımın içine başka milletten , hele hele ki arabı kürdü katmam.Genç Atsızlar olarak her daim sentezcilerin karşısındayız !!

BaturAlp_ ; Nihal ATSIZ asla Osmanlı düşmanı değildi.Atsız'ın "Davetiye" adlı şiirini okumanı tavsiye ederim bu konuda.Yani kafası felan karışık değildir.

ATSIZ'ı kimse tekeline almaya , yanlış tanıtmaya , milletin gözünde düşürmeye kalkmasın !

Nihal ATSIZ'ın adını ağzınıza almadan önce iki defa düşünün ; Kimsenin tekelinde değildir ATSIZ.

Türkocağı ; madem Türk-İslam ülküsü diye saçma bir sentezciliği savunuyorsun ATSIZ ' la işin ne ? Türk yalnız Türk'tür.Herhangi bir dinle sentezlenmeye ihtiyacı yoktur.Büyük Turanda'da herkes istediği dini yaşayacaktır emin ol.Kimse zorlanmayacaktır İslam'a gireceksin diye , ve Turan'ın içinde müslüman arap değil , müslüman Türk , Hristiyan Türk , Budist Türk olacaktır.Turan'ın içinde ki tek millet dini ne olursa olsun yalnız Türkler olacaktır.Senin o kuru Türkçülük dediğin şey bizler için dünyadaki en büyük amaçtır !! Dinimiz aynı diye ben göz bebeğim Turanımın içine başka milletten , hele hele ki arabı kürdü katmam.Genç Atsızlar olarak her daim sentezcilerin karşısındayız !!

BaturAlp_ ; Nihal ATSIZ asla Osmanlı düşmanı değildi.Atsız'ın "Davetiye" adlı şiirini okumanı tavsiye ederim bu konuda.Yani kafası felan karışık değildir.

ATSIZ'ı kimse tekeline almaya , yanlış tanıtmaya , milletin gözünde düşürmeye kalkmasın !

Bildiğim araştırdığım kadarıyla Atsız osmanlı düşmanı değildi ama osmanlıcıda değildi eğer yanılıyorsam Atsızı yanlış tanımışım demektir.

Atsız hakkında bildiğin çarpıtma olmayan yalansız temiz sağlam kaynak varsa paylaşırmısın ?

Bildiğim araştırdığım kadarıyla Atsız osmanlı düşmanı değildi ama osmanlıcıda değildi eğer yanılıyorsam Atsızı yanlış tanımışım demektir.

Atsız hakkında bildiğin çarpıtma olmayan yalansız temiz sağlam kaynak varsa paylaşırmısın ?

Tamam işte dediğim yere geliyorsun.ATSIZ Osmanlı'daki ümmetçiliğe karşıydı ama Osmanlı düşmanı değildi ki bunun en güzel örneği Davetiye şiiridir eğer okuduysan anlamışsındır ne demek istediğimi.

Açıkçası kesin bir kaynak veremem sana , Willkommen bei Facebook Burayı kullanıyorum ben . Temiz ve Türkçü bir sayfadır , ama genel kaynak istersen veremem.Çünkü çok fazla araştırdığım yerler var , belirli bi' adresi yok .

Şiire baktım herhangi bir yanlışlık yapmamışım. Çünkü aradan cımbızlama ile işlerine gelen bölümü kullanmışlar sanki Atsız Cumhuriyetin Emanetçisi savunucusu Türk Gençliği gibi değilde osmanlı çoçuymuş gibi biz izlenim verilmeye çalışılmış işte benim tepkimde buydu Atsız Türk kelimesini dahi yasaklayan osmanlıcı değildi olmasıda mümkün değil eğer böyle bir şey varsa kafası karışmış olabilir ancak görüyorumki kafa karışıklığı yok ama kafa karıştırmaya çalışan çok.

'' Din Arab’ın, hukuk sizin, harp Türklüğündür. ''

Bu dize her şeyi özetlemiş zaten .Aradan işlerine gelen bir kaç mısrayı alıp kullanıyorlar işte bunu en çok dinde yapıyorlar işlerine gelenleri kullanıyorlar işlerine gelmeyeni gizliyorlar.

Şiire baktım herhangi bir yanlışlık yapmamışım. Çünkü aradan cımbızlama ile işlerine gelen bölümü kullanmışlar sanki Atsız Cumhuriyetin Emanetçisi savunucusu Türk Gençliği gibi değilde osmanlı çoçuymuş gibi biz izlenim verilmeye çalışılmış işte benim tepkimde buydu Atsız Türk kelimesini dahi yasaklayan osmanlıcı değildi olmasıda mümkün değil eğer böyle bir şey varsa kafası karışmış olabilir ancak görüyorumki kafa karışıklığı yok ama kafa karıştırmaya çalışan çok.

'' Din Arab’ın, hukuk sizin, harp Türklüğündür. ''

Bu dize her şeyi özetlemiş zaten .Aradan işlerine gelen bir kaç mısrayı alıp kullanıyorlar işte bunu en çok dinde yapıyorlar işlerine gelenleri kullanıyorlar işlerine gelmeyeni gizliyorlar.

Din sömürücüleri onu yapar kardeşim onlara ne desen boştur , Türk Milleti'nin kullanılmaya en müsait yanıdır dini duyguları.

Ben Osmanlı'nın fikirlerine destekçidir demedim zaten , ama Osmanlı düşmanı da değildi.Yani o şiirde Hazreti Fatih diyor değil mi ? Türk büyüklerine her daim sahip çıkmış birisidir ATSIZ.

Kafa karıştırmaya çalışan diyerek beni mi kastediyorsun bunu anlamadım açıkçası :001_smile:

Yok genel anlamda dedim yani insanların kafalarını karıştırıp kendi zihniyetine kotarmaya çalışarak nemalanmak anlamında.

Yani adam Atsızı adı kadar sevmez belki de ama Atsızın sırtından beslenmeyi pekala becerebilir. Öyle bir zamanda yaşıyoruzkiii Atsız bir yana Peygamberin sırtından geçiniliyor .

Yok genel anlamda dedim yani insanların kafalarını karıştırıp kendi zihniyetine kotarmaya çalışarak nemalanmak anlamında.

Yani adam Atsızı adı kadar sevmez belki de ama Atsızın sırtından beslenmeyi pekala becerebilir. Öyle bir zamanda yaşıyoruzkiii Atsız bir yana Peygamberin sırtından geçiniliyor .

O yüzden dedim ya ATSIZ ' ı kimse tekeline almaya çalışmasın diye . ATSIZ'ın yolu bellidir kimse kendine pay çıkarmasın bundan.

Zaman öyle zaman ki millet çıkar gördüğü yere saldırıyor , kendi karşıt düşüncesi olsa bile :thumbdown:

Ayasofya ibadete açılsın müslüman olma oranı artmassa hiç bişi bilmiorum bugun yunanlılar çocuklarını bi gün ayasofyayı alıcaz sözleriyle büyütüyorlar.

Ayasofya ibadete açılsın müslüman olma oranı artmassa hiç bişi bilmiorum bugun yunanlılar çocuklarını bi gün ayasofyayı alıcaz sözleriyle büyütüyorlar.

%99 u müslüman bir ülkede müslüman olma oranı artsa ne olur artmasa ne olur :thumbdown:

Türkiyedeki müslüman oranının %99 dan %300 e çıkabileceğini mi sanıyorsunuz yoksa ?

kusura bakmayin da .. Turkiyenin yuzde doksan dokuzunun musluman olduguna (en azindan musluman alameti gosteren , adam gibi musluman olduguna ) bi Allahin kulu inandiramaz beni.. eskidenmis o ;)

Atalarimizdan yadigar o %99 lafi.. yoksa biz bu durumlara zaten gelmezdik.

konuya denecek sey ise... Aah Ah nerde o gunler demek olur...
Yeniden ibadete acilmasina sevinmeyecek yoktur herhalde...Bolelikle gelen hristiyanlar yeniden vatikana cevirmeye ugrasmaktan vazgecerler belki...

Ayasofyada Namaz Kılacağımız Zamanlar Da Gelecek İnşaAllah.

Geri