LOOPUSED'e
uzun cevabın için teşekkürler.
en başta burası günah çıkarma yeri değil. partine ve partililerine karşı günah çıkarmak istiyorsan o makam ben değilim.
ve bana gelince: sol bir düşünceye sahip olduğum doğru ama kemalist değilim. çünkü kemalizm diye bir düşünce sistemi olduğuna inanmıyorum. gazi mustafa kemal atatürk bu ülkenin ve dünyanın gördüğü en büyük 2. devrimci, bu dünyaya gelmiş geçmiş savaş dehaları arasında ilk sıralarda, ve bu ülkede yaşadığı ve öldüğü halde bu halkın bir daha ona benzer bir lider daha göremeyeceği üstün özelliklere sahip bir asker, devlet adamı, liderdir. kemalizm diye bir düşünce sistemi olmamamsının en büyük nedeni bir doktrini olmamasıdır.
onun için solcuyum ama kemalist değilim. bilimsellikten yana, dogmatizme karşı duran, halkların kurtuluşunun ellerinde olduğuna inanan sade bir insanım.
geçmişimde chp'de türkiyenin en önemli ilçelerinden birinin gençlik kolu aşkanlığını yapmış, deniz baykal'a muhalif olmam yüzünden bu görevimde eylem yapamaz hale getirldiğim için mecburen istifa etmişlik gibi bir olay vardır. ve bu olaydan sonra -ki bu olay yaklaşık 7 yıl önce olmuştur- benim için chp ve bütün partiler bitmiştir. parti kurumuna güvenim kalmadı. ama kime oy verdin diye sorarsan oy vermedim. seçime gitmedim. evimde oturdum eşim ve kızımla güzel bir tatil günü geçirdim. çünkü beklediğim şeyler oldu yine. elektirik kesilmeleri, zabıtaların oy taşıması, çalınan-yakılan oylar vs.vs.
ve mhp'lilerle yan yana gelip aynı şeyleri söylememiz olayına gelince. atatürk'ün bir lafı vardır
"söz konusu olan vatansa, gerisi teferruattır."
sadece bu söyleyeyim, sen benim ne demek istediğimi anla. umarım bir gün sizinle de aynı şeyleri söyleriz. ama şu dönem için böyle bir şey söz konusu değil.
"benimde bir çok noktada AKP yi savunuyor gözükmem aynı hesapladır.." lafına çok güldüm. çünkü sen savunuyor görünmüyorsun, savunuyorsun.
geçtiğimiz günlerin birinde de bir şey söyledin. "aslında ben onu öyle söylemek istemedim. "
yahu ne söylemek istiyorsanız onu söyleyin. neyi savunmak istiyorsanız onu savunun. biz neyin ne olduğunu bilecek kapasitede ve siyasi geçmişe sahip insanlarız.
şimdi nasıl ki başbakanın alevi açılımına sadece gülüyorsak sebebi geçmişte alevilere karşı yaptığı eylemler ve söylemlerdir. (i.b.b. başkanıyken gece vakti cemvi yıktığını kimse unutmadı)
savunduğum kişilerin yanlışlarına karşı çarşaf çarşaf belge dediklerin bir merkezden üretilmiş "kağıt parçalarıysa" (hani kılıçdaroğlunun almanyada pkk lılarla görüştüğü iddia edilen polis tutnağı gibi) o şeylere tabi ki inanamam. çünkü çocuk değilim. ama isteyen istediği şeye inanabilir. herkesin kendi seçimidir.
ve konunun özüne gelirsek. sizin liderinize göre kendisinin yanında olmayanları ne kadar ayrıştırısa o kadar iyi. ne kadar düşmanlık olursa o kadar iyi. onun için alevi-sünni, sağcı-solcu, çağdaş-muhafazakar vb. gibi birbirine uzak taraflar yaklaştıkça paniğe kapılıyor. biliyor ki partisine ve kendine oy verenler ordan burdan derleme toplama bir seçmen. yani taabn diye bişey yok. aslında taban zannettiği saçmen likit özelliğe sahip seçmen. dün dsp ye oy vermiş bugün akpye yarın mhp ye yada bdp ye oy vercek. ve biliyor ki kendine oy veren insanları her istediğinizi yapıcam diye kandırdı. ve sadece kendi istediği şeyleri yapıyor.
demedimi türbanın önünü açacağım diye? 8 yıl oldu. neden hesap sormuyorsunuz?
şimdi diyeceksin ki anayasa mahkemesi izin vermedi. anayasayı değiştirseydi o zaman. anayasaya aykırı bir yasa maddesi hazırlarsan anayasa mahkemesi tabiki izin vermez. ama onun istediği sorunların çözülmesi değil sorunların büyümesi ve daha çok mağdur ortaya çıkması. bu sayede daha çok kişiye umut dağıtabilecek.
neyse yazacak çok şey var ama benim böyle önemsiz şeyler için ayıracak fazla vaktim yok.
benden sana tavsiye, hackhellde geçirdiğin sürenin bir kısmını da kendi partin olan bbp ye ayır da bari tutunacak bir dalın olsun.
gerisi hikaye, boş laf.