bazı dosyalarımı neden silemiyorum

baron42

New member
Reaction score
0
arkadaşlar ben yerel disk d de bulunan bazı dosyaları silmeye kalkıyorum ama silinmiyor nasıl silebilirm bunları

sistem dosyasıysa silemezsin
yok normal dosyayla mutlaka bişey kullanıodr
keşke silmeye kalktığında nasıl bi sorun çıkartıo onu da yazsaydın
daha yardımcı olabilirdik ;)

erişim engellendi (diskin dolu yada yazmaya karşı kullanımda feln diyor )

diğeride başkası yada bir program kullanıyor kullanabileicek programı kapatın diyor ama bend ehiç bir şeyu açık değil sadece silmek istiyorum ama olmuyor

ahuah işte benim dediğim
bence sen bi msconfig'ten bak bakalım senden habersiz nele açılıo
ondan sonra onlarda gör
olmadı silinmeyen dosyaların ismini cismini uzantısını nerden geldiğini yazda öle bi çözüm bulmaya çalışalım ;)

silmek istediğin program çalışır vaziyettedir büyük ihtimal.

Arkadaşlarının dedikleri haricinde 2 neden daha var. Aslında sebep çoktur ama en sık rastlanan 2 tanesini de ben sana söyliim.

1. Arkadaşların bahsettikleri kullanımda olan dosyalar mevzuu. Bunun için windowsu güvenli modda başlat ve dosyaları silmeyi dene.. Ve işletim sistemine ait dosyalar olmadığından emin ol. Emin değilsen
a- Silmeye çalıştığın dosyaların
System Volume Information veya
RECYCLER
olmadığından emin ol.
:p bunu yapmazsın sanırım.

b- Başlat-Denetim Masası-Klasör Seçenekleri (Klasör Seçeneklerini göremiyorsan klasik görünüme geçiş yap) aç ve Görünüm sekmesinde 'Korunan işletim Sistemi Dosyalarını Gizle' Seçeneğinin işaretli olduğundan emin ol işaretli değilse işaretle ve tamam de çık. Eğer dosyaları hala görüyorsan işletim sistemi dosyaları değillerdir.

2- Not (Sadece Windows XP yi kullanıyorsan ve silmeye çalıştığın ve silemediğin dosyalar NTFS dosya sistemi ile biçimli bir disk üzerinde ise oku)
*Bu maddeyi yapabilmek için de Windows kullanıcı hesabının yönetici haklarınba sahip olması gerekir...

Window XP de dosya paylaşımı kuralları vardır. Bir dosyaya erişim hakkın yoksa bu dosyayı okuyabilmek, silebilmek veya değiştirebilmek için sahipliğine dahil olmalısın.
Erişim hakkının olup olmadığını görmek için Dosya üzerine sağ tıkla ve özellikleri seç. Güvenlik sekmesini aç(Güvenlik sekmesini göremiyorsan Başlat-Denetim Masası-Klasör Seçenekleri ni aç, Görünüm Sekmesinde 'Basit Dosya Paylaşımı Kullan önerilen' işaretini kaldır). Güvenlik sekmesinde Grup ve Kullanıcı Adları başlığı adı altında Window kullanıcı hesabının olduğundan emin ol. Yoksa ekle ve tüm haklarını al.

Bu da sorununu çözmezse

3- Büyük bir ihtimalle dosyalarının path dediğimiz yol bilgisi çok fazladır.Kabaca söylemek gerekirse benim çok uzun isimli bir klasörüm var ve bunun içinde yine uzun isimli bir klasörüm var ve onun içinde bir tane daha bir tane daha ve bu böyle uzayıp gidiyor.
En sonunda da onun içinde uzun isimli bir dosya. İşte Win XP bu dosyaya erişemez çünkü bu dosya NTFS dosya biçimin PATH uzunluğunu aşar. Erişmey veya silmeye kalktığında da Erişim Engellendi hatası verir.

Bunu çözmek için de yapman gereken ilk klasörden başlayarak klasör isimlerini kısaltman. Zaten birkaç klasör ismi kısalınca path okunabilir hale gelir ve erişime açılır sende silebilirsin.

dediğim gibi daha başka nedenleride var ama onlarla karşılaşmış olacağını sanmam. Kolay gelsin. Senin için biraz kastım ama ben bu forumda yeni sayılırım ama elimden geldii kadar arkadaşların sorunlarını yanıtlamaya çalışıcam. İşini görürse bi teşekkür yeter.

3- Büyük bir ihtimalle dosyalarının path dediğimiz yol bilgisi çok fazladır.Kabaca söylemek gerekirse benim çok uzun isimli bir klasörüm var ve bunun içinde yine uzun isimli bir klasörüm var ve onun içinde bir tane daha bir tane daha ve bu böyle uzayıp gidiyor.
En sonunda da onun içinde uzun isimli bir dosya. İşte Win XP bu dosyaya erişemez çünkü bu dosya NTFS dosya biçimin PATH uzunluğunu aşar. Erişmey veya silmeye kalktığında da Erişim Engellendi hatası verir.

Bunu çözmek için de yapman gereken ilk klasörden başlayarak klasör isimlerini kısaltman. Zaten birkaç klasör ismi kısalınca path okunabilir hale gelir ve erişime açılır sende silebilirsin.

dediğim gibi daha başka nedenleride var ama onlarla karşılaşmış olacağını sanmam. Kolay gelsin. Senin için biraz kastım ama ben bu forumda yeni sayılırım ama elimden geldii kadar arkadaşların sorunlarını yanıtlamaya çalışıcam. İşini görürse bi teşekkür yeter.

kardeş çok teşekkür ederim. yukarıda belirttiğin çözüm ilaç oldu bana eyvallah sağolasın

Geri