Bazı basın kuruluşlarının etekleri tutuştu.

Vamos Bien

New member
Reaction score
0
Pazar günü İstanbul Kadıköy'de yapılan ve gericiliğe karşı güçlü bir duruş sergilenen "AKP'yi İstemiyoruz" mitingi dinci basını rahatsız etmiş görünüyor. Bilindik yöntemlerle mitinge çamur atmaya çalışan dinci gazeteler, mitingi düzenleyenleri hedef göstermeyi de ihmal etmiyor.

04-03-2008_1b18c9ef34cff66a4ac543bc285f7b8f.JPG

Önceki gün İstanbul kadıköy İskele Meydanı’nda yapılan, onbinlerce insanın katıldığı “AKP’yi istemiyoruz” mitingi ve bu mitingde güçlü biçimde sergilenen gericilik karşıtı duruş, dinci basını rahatsız etti. Bu kitlesellikte bir mitingi görmezden gelemeyen dinci gazeteler, bir yandan mitingi sayısal olarak küçük göstermeye ve çeşitli biçimlerde karalamaya çalışırken, diğer yandan da mitingin düzenleyicileri ve katılımcılarını gerici güçlere hedef gösteriyorlar.

On binlerce yurtsevere “çete” yakıştırması
Kendi sloganı “hayat aslında bugünden ibarettir” olan Bugün gazetesi, “AKP’yi İstemiyoruz” mitingine katılan yirmi bini aşkın yurtseveri “kaos çıkartma çetesi” olarak niteledi.

Şubat ayı boyunca üniversitelerde yapılan AKP karşıtı eylemlerin kampüs kampüs gezen “30 kişilik bir provokatör gurubu” tarafından gerçekleştirildiği yönündeki akıl dışı iddiaları yinelemeye devam eden gazete, ayrıca TKP’li öğrencilerin 32. Gün ve Genç Bakış isimli televizyon programlarında düşüncelerini ifade etmiş olmalarından da rahatsız olmuş görünüyordu. TKP’lilerin bu programlarda “provokasyon için kolaylıkla fırsat bulduğu” uyarısını yapan gazete, ayrıca “geçmişte başörtüsü yasağına karşı net açıklamalar yapan Özgürlük ve Demokrasi Partisi ile TAYAD gibi bazı sivil toplum örgütleri”ni de “son tartışmalarda sessiz kaldıkları” gerekçesiyle kınadı.

Haberde mitingdeki konuşmalardan yalnızca TKP Genel Başkanı Aydemir Güler’in açılış konuşmasına yer veren, orada da haberin önemli bir kısmını Güler’in Mehmet Akif Ersoy’un akrabası olduğunu hatırlatmaya ayıran Bugün, Güler’in konuşmasından da yalnızca kuran kurslarının ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kapatılması gerektiğini vurgulayan bölümünü haberleştirdi.

Bugün gazetesi’nin sahibi olan Akın İpek, daha önce Bergama’daki altın madeniyle gündeme gelmişti. Fetullah Gülen’in sadık adamlarından olduğu bilinen İpek, Gülen’i “devletine, milletine, ülkesine bütün kalbiyle bağlı, bayrağına aşık bir insan” olarak niteliyor.

Vakit istihbaratçı Bülent Orakoğlu'nu konuşturdu
Vakit gazetesi Bülent Orakoğlu'nun ağzından attığı "Komünist maşalar yine işbaşında" başlığıyla kapaktan girdiği haberde eski istihbaratçının 12 Eylül öncesi benzetmelerine yer veriyor. Çeteler arası mücadelede tasfiye olan, polis eskisi Fethullahçı, çömezliğinde "nasıl provokasyon yapılır" dersi olarak incelediğine şüphe olmayan 1977 1 Mayıs'ında TKP'nin provokasyon yaptığını iddia ediyor. ABD'nin yönlendirmesiyle asker ve polisiyle devletin provokasyonu olarak neredeyse yargıda bile kabul edilmiş olan 1 Mayıs katliamını maruz kalanlara mal etmeye çalışan Orakoğlu bugün de TKP'nin üniversitelerde benzer şekilde "seyyar kışkırtma grubu" olarak niteliyor.

Liberal Zaman gazetesi idamcı savcıya kucak açtı

Öte yandan, Bugün ve Vakit’ten daha “ince” bir tutum takınmaya çalışan Fethullah Gülen’in Zaman gazetesi, yine Gülen’e ait Aksiyon dergisi tarafından Baki Tuğ ile yapılmış bir röportaja sayfalarında yer verdi. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edildiği mahkemede savcı olan Tuğ, röportajında “9 Mart 1971’de 3 milyona yakın insanı öldürmeyi hedefleyen komünist bir ihtilal yapılmaya çalışıldığı” hatta bu üç milyon kişinin daha önceden listesinin hazırlandığı ve bu listenin Milli İstihbarat Teşkilatı arşivinde olduğu gibi akıl dışı iddialarda bulundu.

Zaman gazetesi tarafından “İnanılmaz ifşaat” başlığıyla verilen röportajda Tuğ ayrıca, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam edilmesinden övgüyle söz ederken, kontrgerilla teşkilatlanmasını da “devletin kendini koruma vasıtaları” olarak niteledi.

Deniz Gezmiş’in “Türk insanını öldürelim, Rusya ile beraber bu işi götürelim” zihniyetiyle hareket ettiğini söyleyecek kadar pervasızlaşan Tuğ, bu yüzden 27 Mayıs ve 12 Mart darbelerinin kıyaslanamayacağını, Adnan Menderes’in haksız, Deniz Gezmiş’in ise haklı sebeplerden asıldığını söyledi.

Ne var ki, Tuğ’un bu akıl dışı açıklamaları Zaman okuyucuları tarafından dahi tepkiyle karşılandı. Gazetenin internet sitesinde, bu haber yayına hazırlanırken Deniz Gezmiş’e ve onun yurtsever duruşuna sahip çıkan çok sayıda mesaj atılmıştı.

üslubuna dikkat et,galiba seninde eteklerin tutuştu!..

komik ya zamanın bedava dağıtılıp en çok satılan gazetede olduğunu biz bilmiorus ... dinci gazetelerin kurulu el bombası şekilnde çalıştığınıda çakmadık zaten !!!!

arkadaşlar bir hikaye vardır. bilirmisiniz bilmem. bir ressam ver bir öğrencisi vardır. öğrenci uzun yıllar resim yapar ve artık son sınavına gelmiştir. öğretmeni ona bir resim yapmasını şehrin en kalabalık yerine asıp, yanına da bir kağıda burda ki yanlışları kalemle işaretlemesini yazmasını söyler. öğrenci de aynısını yapar bir kalem bırakır. bir hafta sonra sonra bir bakarki resimde boş hiç bir yer yoktur ve öğrencinin morali bozulur tabi. ve öğretmenine sorar bunun sebebini. öğretmenide tekrar aynısını yapıp yalnız yanına yanlışları düzeltin diye bir not bırakmasını ister ve öğrenci öğretmeninin dediğini yapar ve bir hafta sonra bakarki resimde tek bir düzeltm dahi yok. yin bunun sebebini öğretmenine sorar öğretmeni ona bak der herkes hatalar bulur ama kimse onu düzeltmeye çalışmaz.
arkadaşlar öncelikle bir şey hakkında yorum yapmak için onun çok iyi bilmeniz gerekir. yorum yaparken kendimizi karşımızdakin9in yerine koyalım biraz.

hadi len! islamcı basın ne demek, islamcı ne demek... zamanında islamcı terör diyorlardı, bunun basın versiyonudamı çıktı?

sen "müslüman" diil misn lan.akıllı konuşta o küçük aklını almasınlar.

Edit: başlık değiştiği için yazdığımın geçerliliği kalmadı

ılımlı islamcı basın olarak editlenebilir.islamcı islamcı değil diye bir ayrım yapmak yanlış olur.bu bahsettiğiniz gazete okuyucularından milyonlarca kez daha dinine baglı insanlarımız var.yalaka basın,ılımlı islamcı basın bunlar için uygun tanımdır..nasıl rektörler bu forumda teröristle bir tutulup rektörist denip ceza almıyor bu daha hafif bir yakıştırma olup hiçbirşey yapılmamasının adil olacagını düşünüyorum..

Hristiyancı basın var mı ? Bunu nüfüs kağıdında İslam yazanlar diyorsa pes 22 Temmuzdan önce yürüyüş vardı ne oldu.

Konun Başlığını Bundan Başka Değiştiremem, Haberin Kaynağı Böyle,
Ayrıca Haber Kaynağına Karşı Kullanılan, Yorumları Lütfen, Konuyu Veren Arkadaş Üzerine Alıpta, Polemik Yaratmasın, Çünkü Yapılan Yorumlar Konuyu Verene Değil, Habere Karşı Bir Davranıştır. Zaten Bunun Dışındaki Bir Yorumda Gerekli Ceza Verilir...

Evet bu basın kurulusları mason destekli, Fetullah Hoca efendi cıkıslı satılmıs ABD usaklarının, yalancı iki yuzlu basın kuruluslarıdır..

Bunların temsil ettigini sandıgı İslami anlayısta satırları kanla doldurmak diye bisey yoktur..Kıskırtıcı yazılarıyla bı cok suikasta zemin hazırlarlar ve haberleri carpıtmada ustlerin yoktur aynı sekilde bu AKP ye tepki icin meydana cıkmıs insanları hedef gostererek buyuk bi yanılgı icine girmektedirler..

Devlete karsı hak aramak icin orgutlenmeyi, insanların haklarını savunmak gibi cok masum dusuncelerini "komunist ayaklanma" diyicek kadar bagnaz dusunceye sahip gazetelerdir.İsin aslı halklar devlete karsı her turlu hakkını arayabilmeli ,esitligi savunabilmelidir..

Boylelikle bu halkı hakkını aramaktan, olaylara tepki gostermekten uzak tutmayı alıstırmıslardır..Bu tip gosterileri "komunist ayaklanma" olarak gosteren basın, insanları adeta bi paranoyaya goturup adeta hak aramayı "dinime bisey olmasın" gozuyle bakan insanların cogalmasına neden olmustur..Halbuki isin aslı bu degildir.Bunun en acık ornegi ise suan icinde bulundugumuz ulkenın yoksullugu,issizligi vs.. gibi bi cok soruna neden olmaktadir..

Simdi oldu!!!

almanya dünya savaşında fransayla savaştığı zamanlarda ki almanya panzer gibi her yeri ezip geçiyordu taki kendi içlerindeki yahudi asılı basıncılar almanyanın fransayla savaşması kendi sonunu hazırlar diye halkı buna inandırana kadar. askerin üstündede büyük bir etki bırakan basın savaşmaktan vazgeçirti almanyayı ve dünya savaşını bu şekilde kaybettii...
anlayan anladı sanırım....

Bunların temsil ettigini sandıgı İslami anlayısta satırları kanla doldurmak diye bisey yoktur..Kıskırtıcı yazılarıyla bı cok suikasta zemin hazırlarlar ve haberleri carpıtmada ustlerin yoktur aynı sekilde bu AKP ye tepki icin meydana cıkmıs insanları hedef gostererek buyuk bi yanılgı icine girmektedirler..

Demişsiniz, Sn. Rebel ben hiç göremedim bunların kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya yada devrim yapma gibi söylemleri. Kime suikast zemin hazırlanmışlar .Bugün belii bakınız Ergenekon. Ama bu ülkede bir örgüt kurup sonuna halk kurtuluş ordusu ya da cephesi diye kurulan Kominist örgütler kurulmuş bu ülkede buna gören askeri rejimde asmış.Yukarıdaki yazdıklarınızın hepsi asılsız mesnetsiz ispatsız iddan başka bişey değildir.

Demişsiniz, Sn. Rebel ben hiç göremedim bunların kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya yada devrim yapma gibi söylemleri. Kime suikast zemin hazırlanmışlar .Bugün belii bakınız Ergenekon. Ama bu ülkede bir örgüt kurup sonuna halk kurtuluş ordusu ya da cephesi diye kurulan Kominist örgütler kurulmuş bu ülkede buna gören askeri rejimde asmış.Yukarıdaki yazdıklarınızın hepsi asılsız mesnetsiz ispatsız iddan başka bişey değildir.

zamanın bulmacalarındaki şifrelere bak o zaman arkadasım.kılıf uydurmakta bu gibi düşünenlerin üstüne yok..

zamanın bulmacalarındaki şifrelere bak o zaman arkadasım.kılıf uydurmakta bu gibi düşünenlerin üstüne yok..

Ben zaman ve yukarıdaki gazetelerin hiçbirine abone değilim okumuyorum internetten gündemi takip ediyorum bulmaca çözücek vaktim de yok. Fakat Din İslamcı, Türban (başörtüsü)denilence bana çok dokanıyor ve otamatik olarak savunmaya geçiyorum.

Demişsiniz ben hiç göremdim bunların kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya yada devrim yapma gibi söylemleri. Kime suikast zemin hazırlanmışlar bugün belii bakınız Ergenekon. Ama bu ülkede bir örgüt kurup sonuna halk kurtuluş ordusu ya da cephesi diye kurulan Kominist örgütler kurulmuş bu ülkede buna gören askeri rejimde asmış.Yukarıdaki yazdıklarınızın hepsi asılsız mesnetsiz ispatsız iddan başka bişey değildir.

Ergenekon orgutmu yapıcakmıs devrim =) O tip insanları desteklemem soz konusu olamaz..
Bahsedilen gazetelerin bazı yazarlarını okumanız bunu gormek icin yeterlidir sanırım ozellikle vakit gazetesi yazarlarının kalemlerinden kan,kin damlıyor..
Yazarlarının bazılarında agza alınmayacak hakaretler, bulmacalarda bile hedef gostermeler vs ile sarsılırlar..
THKO girmesek daha iyi olur konu sapmaması acısından ama keske devlet buyuklerimizde en az dıs guclere kadar THKO kadar yurekli olabilse demeden gecemiyor insan..

Ahmet Hakan
Şevket Abi’ye de mi lolo

Hz. Muhammed, dost düşman herkes tarafından "Emin" diye bilinirdi...

Bunlar ise dost düşman herkes tarafından "Acaba bize bir yamuk gelir mi?" tedirginliğiyle anılıyorlar.

Hz. Muhammed, inananı da inanmayanı da karakterine meftun bırakırdı.

Bunlar ise dost düşman herkes tarafından derin bir tiksinti duygusuyla anılıyorlar...

Hz. Muhammed, "Güzel ahlákı tamamlamak" için gönderilmişti.

Bunlar ise Allah adına en galiz küfürleri etme yarışında hep birinci oluyorlar.

Hz. Muhammed, "Düşmana karşı bile adil olmayı" ölçü olarak almıştı...

Bunlar ise bırakın düşmanı, dosta karşı bile adil olmuyorlar.

Hz. Muhammed, "O dediyse doğrudur" cümlesinin kahramanıydı...

Bunlar ise "Yazdıysa yalandır" cümlesinin kahramanı...

Hz. Muhammed, "Nefret ettirmeyin/Sevdirin" diyordu...

Bunlar ise "Aman Sevdirmeyelim/Nefret ettirelim" diye tepiniyorlar...

İşin en hazin tarafı ise şu:

2008 yılında şu Türkiye denilen memlekette "Peygamber yolunun yolcusu" olmak bunlara kalmış!

* * *

Ben Kanal 7’deyken...

Yani ortada "döneklik", "eyyamcılık", "Nişantaşılılık", "Karşı tarafa yaranma" gibi hayal kırıklıklarının esamisi bile okunmazken...

Şu "Vakit" denilen gazete, bana, yani dönemin "Mücahit Ahmet Hakan’ı"na bile yamuk yapmaktan zerre kadar çekinmemişti...

Benimle yaptıkları röportajı, söylemediklerimi ekleyerek, söylediklerimi çıkararak yayınlamışlardı.

Yani...

Dönemin en mücahidine karşı bile cihat etmişlerdi...

O zamanlar şöyle demiştim:

"Ulan bunlar bana bile bunu yapıyorlarsa, kim bilir başkalarına neler yapmıyorlardır?"

O gün bugündür manşetten astıkları adam Bedri Baykam ya da Vural Savaş bile olsa acırım...

Çünkü benim açımdan ilke şudur: Bedri Baykam’la ya da Vural Savaş’la fikir mücadelesine evet... Ama kahpeliğe hayır!

* * *

Ve bugün görüyorum ki...

Bunlar kendilerini "İslam davasının yılmaz mücahidi" olarak gördükçe ve İslam davasının içinden bir tek kul çıkıp da "Gidin işinize... Bu dava size mi kaldı?" diyerek asasını kaldırmadıkça...

Bu adamlar adına cihat dedikleri, gerçekte ise "İslam karşıtı propaganda" olarak algılanan kirli faaliyetlerine devam edecekler.

İşte bakın:

Son kurban kim?

40 yılın Milli Görüşçüsü, ömrünü "dava"ya adamış, benim gibi "dönek" falan da olmamış Şevket Kazan...

Adamlar Şevket Kazan’a bile yamuk yapmaktan çekinmeyecek denli kuldan utanmaz, Allah’tan korkmaz olmuşlar...

Şevket Kazan, "Sözlerimi çarpıtmışlar/Ben öyle demedim" diyerek soluğu mahkeme kapılarında alıyor...

Peki Vakit denilen gazete ne yapıyor?

Ne yapacak? Şevket Kazan’ı itham ediyor...

Demek istiyorlar ki:

"Biz burada kafirlere karşı mücadele ediyoruz... Ne olmuş yani Şevket Abi’nin söylediklerini biraz çarpıttıysak... Allah rızası için savaşırken böyle şeyler olur... Ayrıca Şevket Abi’nin yaptığı da iş mi? Mırın kırın ederek karşı tarafa koz verilir mi?"

* * *

Söylemekten yoruldum... Ama bir kez daha söyleyeceğim:

Kabahat, bu muazzam arsızlık ve pişkinliği ortaya koyanlarda değildir...

Onlar karakterlerinin gereğini yerine getiriyorlar.

Kabahat, bunlara "Hadi oradan! Kaba softa/Ham yobaz" diyecek cesareti gösteremeyen mahalle sakinlerindedir...

Kabahat, bunların "Nefret ettiren tarzları" ile aralarına mesafe koymak yerine...

Bütün mesafeleri kaldırıp, uçaklarının başköşesine buyur edenlerdedir...

Gül kimleri davet edemez

Çankaya’da "Kültür sofrası" uygulamasına şu iki isim davet edilemez...

SEZAİ KARAKOÇ: İslami kesimin ünlü düşünürü, şair ve yazar Sezai Karakoç davet edilemez. Çünkü mizaç itibariyle sert ve kırılgan olan, ömrü boyunca sofralardan kaçan Sezai Karakoç’un böyle bir davete, Cumhurbaşkanı Gül’ün hiç de hoşuna gitmeyecek bir yanıt vermesi kaçınılmazdır...

İSMET ÖZEL: İslami kesimi en fazla etkileyen şair ve düşünce adamı İsmet Özel de bu sofraya davet edilemez... Çünkü onun da sağı solu belli değildir... Böyle bir davete muhatap oluşunu bile mesele haline getirebilir... Sözleri sakınmasızdır... İronisi kuvvetlidir... Öyle bir yanıt verir ki, Allah korusun, altından kalkmak mümkün olmayabilir.

Şemsi Bey ile Fethullah Hoca arasındaki 5 fark

Söylenti şu: ATV’de yayınlanan "Sinekli Bakkal" dizisi, "Yobaz İlhami" karakterinin Fethullah Gülen’e benzediği iddiasıyla yayından kaldırılmış...

O zaman aradaki farklara bakmak farz olmuştur:

BİR: Sinekli Bakkal’da Şemsi İnkaya’nın canlandırdığı "Yobaz İlhami", zayıf, çelimsiz ve ince bir adamdır... Fethullah Hoca ise fiziki olarak İnkaya’ya hiç benzememektedir.

İKİ: Sinekli Bakkal’da Şemsi İnkaya’nın canlandırdığı "Yobaz İlhami"nin, reyting adı verilen sistemin kurbanı olup olmadığı konusunda kuşkumuz var... Fethullah Hoca’nın hangi sistemin kurbanı olduğu ise malumdur.

ÜÇ: Sinekli Bakkal’da Şemsi İnkaya’nın canlandırdığı "Yobaz İlhami", gündüz dışarıda siyah takke, gece evde beyaz takke takar... Fethullah Hoca’nın takke seçimindeki ölçütleri ise bambaşkadır.

DÖRT: Sinekli Bakkal’da Şemsi İnkaya’nın canlandırdığı "Yobaz İlhami", duygusuz adamın tekidir. Fethullah Hoca ise gözyaşı döken, şiir yazan biridir.

BEŞ: Sinekli Bakkal’da Şemsi İnkaya’nın canlandırdığı "Yobaz İlhami", yaptıkları nedeniyle diziyi yayından kaldırtmıştır. Hoca ise nedeni belirsiz bir gurbettedir.

Ben zaman ve yukarıdaki gazetelerin hiçbirine abone değilim okumuyorum internetten gündemi takip ediyorum bulmaca çözücek vaktim de yok. Fakat Din İslamcı, Türban (başörtüsü)denilence bana çok dokanıyorum ve otamatik olarak savunmaya geçiyorum.

O zaman mumkunse kesin sonuclara varmayalım bilmedigimiz seyler hakkında..İnancına gelicek laflara karsı savunmaya gecebilirsin saygı duyarım ama inancının kin kusmak, ortalıgı karıstırmak olmadıgına eminim bu tip kuruluslar inanc temsil edemez, onun tacirligini yapar..

Ergenekon orgutmu yapıcakmıs devrim =) O tip insanları desteklemem soz konusu olamaz..
Bahsedilen gazetelerin bazı yazarlarını okumanız bunu gormek icin yeterlidir sanırım ozellikle vakit gazetesi yazarlarının kalemlerinden kan,kin damlıyor..
Yazarlarının bazılarında agza alınmayacak hakaretler, bulmacalarda bile hedef gostermeler vs ile sarsılırlar..
THKO girmesek daha iyi olur konu sapmaması acısından ama keske devlet buyuklerimizde en az dıs guclere kadar THKO kadar yurekli olabilse demeden gecemiyor insan..
Ergenekon örgütünden biride malum avukatt Arslan cinayeteri işlediğinde cebine de Vakit gazetesi konmuştu tezgah hazırdı.
ergenekon_b.jpg

Ahmet Hakanın yazısını koymuşsun.Ahmet Hakan yediği tabakları tekmeleyipte popülizmi yakalamaya çalışan bir yazar. Nede olsa Eyüpten Nişantaşına geçiş yaptı.Şimdi bende burada şeriatcı, bidon kafalı, sıkmabaş, gerici yobaz diye yazı yazan yazarların yazılarını koyarsam kimlerin kışkırtmacı olduğu daha belli olur.

Ben kimsenin düzenenine kurduğu oluşuma karşı değilim. Sonucta herkes bu ülkenin insanıdır. Keşke asılanlar olmasaydı ama. Millete kurşun sıkan canına malına kast edenleri de cezasız bırakmamalı.

O zaman mumkunse kesin sonuclara varmayalım bilmedigimiz seyler hakkında..İnancına gelicek laflara karsı savunmaya gecebilirsin saygı duyarım ama inancının kin kusmak, ortalıgı karıstırmak olmadıgına eminim bu tip kuruluslar inanc temsil edemez, onun tacirligini yapar..

Bu konuda onlar tek değil dine ve dindar insanlara laf atarakta inanç dan nemalanıp traj yapan kuruluşlarıda unutmamak lazım.

Geri