TraFoo
Banned
- Reaction score
- 0
Bayrak namustur
Türkiye'yi bırakın da Amerika'ya bir bakın. Adamlar, her yere bayraklarını asmıştır. Filmlerde görürsünüz. Yönetmenler; bilinçli biçimde Amerikan bayrağını bir yerlere sokuştururlar.
Bir de bizim durumumuzu düşünün. Bayrak sevgisi olanları aşağılamaya başladılar. Bayraktan söz etmek neredeyse suç haline getirildi.
Bu bayrak düşmanlığında üç kesim tam bir işbirliği yapıyor.
Birinci grubu; PKK'lılar ve DTP'liler oluşturuyor. Barıştan, kardeşlikten, bir arada yaşamaktan söz eden DTP'liler; gösterilerinde, toplantılarında ilaç olsun diye 1 bayrak bile bulundurmuyorlar. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, eğer izan sahibi ise, belediyeyi Türk bayrakları ile süsler de bir açılım da o yapmış olur.
İkinci bayrak düşmanı kesimi, bazı dindarlar meydana getiriyor. Geçenlerde bir bölük insan, guya İslam dayanışması adına İsrail Konsolosluğu önünde gösteri yapıyordu. Dikkat ettim hiç birisinin elinde Türk bayrağı yok. Filistin bayrağını kutsayan ama kendi bayrağına öcü gibi bakan bu zihniyet de Türkiye'nin kara talihinin bir parçasıdır.
Üçüncü ekibi biliyorsunuz: Amerika ve Avrupa'dan beslenen; içimizde 5. Kol ajanları gibi çalışan sözde liberaller var ya onlar. Altan kardeşler bunların borazancıbaşılığına geldiler. Hasan'lar, Memet'ler, Cengiz'ler, Eser'ler ve bilumum Feto'cular böyledir.
Amerika'da, Avrupa'da bayrak her aydın için bir kutsal iken; bizde böyle saldırıya uğruyorsa; sorun bayrakta değil bayrak düşmanı çarpılmış insanlardadır.
Biliyorum ki o ayrılıkçı Kürtler de Filistinci dindarlar da namuslu insanlardır; öyleyse bayrakla olan bu sorunlarının kaynağı nedir?
Bayrağa yönelik bu saldırılar karşısında hükümetin tavrı ne yazık ki olumsuz. Polis; Türk bayrağı ile gösteri yapanlara karşı uyguladığı şiddeti, PKK yandaşlarına yapmıyor. AKP oyları sadece açılım yüzünden düşmadı. Açılım yaparken, bayrak taşıyanlara karşı uygulanan düşmanca tutum de insanları kızdırdı. Bir yeri yaparken bir yeri yıkmayın, efendiler...
POP STAR ALA TURKA'YA...
Düşünün ki Türkiye'de Türk müziği yok... Şarkılara, türkülere televizyonlar yer vermez oldular. Bu işte önderlik yapan TRT de o güzelim saatleri Fetocuların ipe sapa gelmez konuşmalarına ayırdı. Bu ortamda; Fox TV'de devam eden Pop Star Alaturka ilgiyle izlediğim müzik programlarından birisi oluyor. Daha önce yayımlanan Pop Star Alaturka'da çok iyi sesler ortaya çıkartıldı. Bu son yayında en beğendiğim ses Ramazan.
Yalnız; Ramazan bence geriye gidiyor. Bu genç, seslerle oynarken armoniyi bozmaya başladı. Gırtlak nağmeleri yapmak; müziğin genel akışını bozmak olamaz. Önce; eseri genel yapısına uygun olarak, aslındaki seslerin tümünün hakkını vererek okumak gerekmez mi?
Programı yürütenlere ve özellikle de Sayın Bülent Ersoy'a sesleniyorum: Üstadım; Türk müziğindeki onca büyük bestakar hiç anılmazken her yarışmacının Sezen Aksu okuması hiç doğru değil. Sizlerden ricamız; her programda bir büyük bestecimizin eserlerini okutmanızdır. Öncelikle Yusuf Nalkesen'den başlayarak. Bir başka hafta Avni Anıl... Sonrasında Selahattin Pınar; Şekip Ayhan Özışık, Alaattin Yavaşça, Arif Sami Toker, Necdet Tokatlıoğlu, Suat Sayın, Sadi Hoşses, Teoman Alpay, Muzaffer İlkar, Yesari Asım Arsoy, Sadettin Öktenay, Zeki Duygulu, Yorgo Bacanos, İrfan Özbakır, Sadettin Kaynak ve burada adını yazmadığım onlarca büyük isim seslendirilmelidir.
Unutulmasın ki cennet; bizim müziğimizin kendisidir...
FENERBAHÇE İNGİLİZ CUMHURİYETİ Mİ?
Bir Fenerbahçeli olarak şu sıralarda üzgünüm. Çünkü; Türkiye Cumhuriyeti'nin bu seçkin kulübü, İngiliz veya Amerikan lisanı ile düşünmeye başladı. Pankartlarda, hatta tişörtlerde İngilizce... Bu ne küçüklük kompleksi?
FB'yi yönetenler biliniz ki bu milleti millet yapan onun dilidir. Dilimizle oynamayın efendiler...
ÖZÜR: Pazar günkü yazımda 'Hazreti Ali ve Küstah' adam başlağındaki 've' kelimesi teknik bir karışıklık yüzünden düşmüştür. Hz. Ali hakkında olumsuz anlam yaratan bu hata için okurlarımdan özür diliyorum. Biz; o Ali'nin bendesiyiz...
Rıza Zelyut - Bayrak namustur - tumkoseyazilari.com