Baykal'dan flaş iddia!

shephard_9

New member
Reaction score
0
Baykal'dan flaş iddia!
Hangi ülkenin cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Eşinizi ziyaretinizde yanınızda getirmeyin' dedi?

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin TBMM Grubu'nda yaptığı konuşmada Başbakan Erdoğan'la ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Baykal, Başbakan Erdoğan'ın bir Fransa gezisinden önce Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Erdoğan'a Emine Hanım'ın kıyafetinden (türbanından) dolayı "Eşinizi getirmeyin" dediğini iddia etti.

İşte Baykal'ın o sözleri:

"Başbakan TRT'deki toplantıda hiç icabı yokken eşiyle ilgili bir konuyu kendisi gündeme getirmiştir. Yanlış buradan çıkıyor. Kılık kıyafetle ilgili bir şey konuşuluyorsa eşinin üzerinden konuşmayacaksın. Eşinin üzerinden bir mağduriyet psikolojisi üretmeye girişirsen yanlışı sen yaparsın. Bizim bildiğimiz ama şu ana kadar hiç söylemediğimiz bir olay var; Fransa Devlet Başkanı Sarkozy lisanı münasiple Başbakan'a bir ziyareti öncesinde 'eşini buraya getirme' dedi. Bunu biliyoruz, bunu bir gün dile getirdik mi? Bunu ne suçlama konusu yaptık, ne şikayet konusu yaptık. "

Kaynak:Baykal'dan flaş iddia! - GÜNDEM - HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi

dogru olabilir belki de sarkozy de sana cekmis demekki

Baykal söylediği için doğru olduğuna ihtimal vermiyorum .Doğru olduğunu düşünürsek demekki sarko ile baya bir dostluğun var ki bu özl durumu sana bildirdi

sarkozy ana avrat küfür eden chp liler

şimdi baykal ve sarkozy nin aynı zihniyet olduğunu anlamışlardır...

burada kimse sarkozy yanlısı Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı düşmanı değil...tam tersine...

ama uluslararası ilişkiler ve milli menfaatler her şeyin üstündedir...kimse kişisel takıntılarını, iç politika malzemelerini uluslararası menfaatlere zarar verecek tarzda kullanma hakkına sahip değildir...bu konu tüm nüfusu ilgilendiren bir konudur, chp ile de alakası yoktur...

Sayın Baykal eğer 'siyasi rant' peşinde değil isen bu "gerçeği(!)" şimdi niçin açıklıyorsun ? Yok eğer ülkeni çok seviyor ve siyasi etik dersi veriyor isen, niçin 'çarşaf açılımı' yapıyorsun ? Siyaset dersi sahibi Baykal olunca şu tabir cuk oturuyor: " Göz herşeyi görür ama kendini asla ! "

Yorum yazdığını zanneden " ..bez parçası.." tabiri sahibine :

Senin neye düşman olduğun bu tabir ile günyüzünde . Unutmamalısın ki, milli mücadele kıvılcımı senin o " bez parçası " dediğin kutsi örtü adına başladı. Bu hakaretin için seni şiddetle kınıyorum. İnsanların önce fikirlerine sonra inancına saygı göstermeyi öğrenmelisin. Kimsenin kutsalına dil uzatmaya hakkın olamaz. İnanmayabilirsin, kabul etmeyebilirsin ama yoksayamazsın. Kişiye haiz yazmayacaktım ama bu benim kutsalıma uzattığın dil için yazma gereği duydum. Umarım yanlışını düzeltirsin.

Saygı benden olsun !

Sayın Baykal eğer 'siyasi rant' peşinde değil isen bu "gerçeği(!)" şimdi niçin açıklıyorsun ? Yok eğer ülkeni çok seviyor ve siyasi etik dersi veriyor isen, niçin 'çarşaf açılımı' yapıyorsun ? Siyaset dersi sahibi Baykal olunca şu tabir cuk oturuyor: " Göz herşeyi görür ama kendini asla ! "

Yorum yazdığını zanneden " ..bez parçası.." tabiri sahibine :

Senin neye düşman olduğun bu tabir ile günyüzünde . Unutmamalısın ki, milli mücadele kıvılcımı senin o " bez parçası " dediğin kutsi örtü adına başladı. Bu hakaretin için seni şiddetle kınıyorum. İnsanların önce fikirlerine sonra inancına saygı göstermeyi öğrenmelisin. Kimsenin kutsalına dil uzatmaya hakkın olamaz. İnanmayabilirsin, kabul etmeyebilirsin ama yoksayamazsın. Kişiye haiz yazmayacaktım ama bu benim kutsalıma uzattığın dil için yazma gereği duydum. Umarım yanlışını düzeltirsin.

Saygı benden olsun !
Bana saygı dersi verecek konumda değilsin...

Milli mücadele senin bahsettiğin değer adına başlamadı...din ve vatan adına başladı...

Ne tezattır ki; türban hıristiyanlığın neferi rahibelerle başladı...

Bütün sorun da burda zaten; İslam dininde türban şartı koşulmadı...

Gel de anlat...

Sarkozy Ayıp etmiş
Başbakanımız (haber doğru ise ve o )toplantıya ONE Minut dememişse..
Sayın Baykalda başka malzeme bulsun.

Bir bayan uğruna imparatorluklar yıkılmış...büyük savaşlar açılmış tarihte...

Ben nota vermelerini beklerdim:) ama onlar gizli tutmayı yeğlemişler...
Allah'tan CHP var da bu tür şeylerden haberimiz oluyor...Yoksa sadece GATAyla sınırlı kalıcaz bilgi olarak...

Evet seviyenden aşağısı görünmediği için, saygı üst düzeyde kalıyor. Konumum unutma ki, saygı düzeyinde kalacak. Bak bakalım nerede imişim veya sen nerdesin ...

Evet sütçü imamda ateş etmedi zaten ..! 'Türban' kavramını ancak klişe olarak anlatabilirsin ama Çünkü Türban kavramının Türkiyede başlayış tarihi, kemalist yobazların YÖK özerkliğini kullanması ile başladı.( Gerçek Atatürkçüler bu tabirin dışındadır. ) Türban kavramı ile başörtüsü kavramının yerine değiştiren de aynı siyaset üzerine idi. Çünkü amaç darbeye zemin hazırlamaktı. Türkiyede halk her daim inancına haiz örtündü. Sen bunun adına bugün "türban" dersin yapmacık olarak, bende Asr-ı saadette entari, başka bir kültürde de çarşaf...

Amaç Kur' an ın emrini yerine getirmektir. Adını değiştirmek değil. Bana hristiyan tarihi anlatacağına yakın tarih oku. Türban ve örtünme bahsini aç da; Örtü ve örteceğimiz kısım açıklığa kavuşsun. Belki yeniden öğreniriz. Baksana "koşulmadı" derken katiyet ifadesi kullandığına göre çok büyük sahih delillerin olmalı.

Söz üstün alimimizde ..!

Evet seviyenden aşağısı görünmediği için, saygı üst düzeyde kalıyor. Konumum unutma ki, saygı düzeyinde kalacak. Bak bakalım nerede imişim veya sen nerdesin ...

Evet sütçü imamda ateş etmedi zaten ..! 'Türban' kavramını ancak klişe olarak anlatabilirsin ama Çünkü Türban kavramının Türkiyede başlayış tarihi, kemalist yobazların YÖK özerkliğini kullanması ile başladı.( Gerçek Atatürkçüler bu tabirin dışındadır. ) Türban kavramı ile başörtüsü kavramının yerine değiştiren de aynı siyaset üzerine idi. Çünkü amaç darbeye zemin hazırlamaktı. Türkiyede halk her daim inancına haiz örtündü. Sen bunun adına bugün "türban" dersin yapmacık olarak, bende Asr-ı saadette entari, başka bir kültürde de çarşaf...

Amaç Kur' an ın emrini yerine getirmektir. Adını değiştirmek değil. Bana hristiyan tarihi anlatacağına yakın tarih oku. Türban ve örtünme bahsini aç da; Örtü ve örteceğimiz kısım açıklığa kavuşsun. Belki yeniden öğreniriz. Baksana "koşulmadı" derken katiyet ifadesi kullandığına göre çok büyük sahih delillerin olmalı.

Söz üstün alimimizde ..!
Seninle polemiğe girmiyorum, her ne kadar sen başlatsan da ve taciz etmeye kalksan da...
Kemalist yobaz tanımını da .....anladın sen onu...

Seviyeni yükseltmeye biraz gayret et, belki başarırsın...

Aferin, haydi bakalım kendi seviyene ... Kimin hangi seviyede olduğu yazdıkları ile ortada ...

Selametle !

Bir bayan uğruna imparatorluklar yıkılmış...büyük savaşlar açılmış tarihte...

Ben nota vermelerini beklerdim:) ama onlar gizli tutmayı yeğlemişler...
Allah'tan CHP var da bu tür şeylerden haberimiz oluyor...Yoksa sadece GATAyla sınırlı kalıcaz bilgi olarak...

baykal ve sarkozyden sonra sendemi başladın başbakanın anasıyla bacısıyla uğraşmaya shephard?

biri,si senin ananın yada bacının kıyafetindeki fazla yüzünden istenmediğini söylese soyuupmu götürürdün? hani bayanlar üyüznden imparatorluk yıkılırmış ya yıkıılmasın diye....

baykal ve sarkozyden sonra sendemi başladın başbakanın anasıyla bacısıyla uğraşmaya shephard?

biri,si senin ananın yada bacının kıyafetindeki fazla yüzünden istenmediğini söylese soyuupmu götürürdün? hani bayanlar üyüznden imparatorluk yıkılırmış ya yıkıılmasın diye....
yooo...alamamışsın mesajı...ben ciddiyim; TSK'ya gösterdiği reaksiyonu fransaya karşı gösterseydi; sonuna kadar desteklerdik...arkasında olurduk...
Ama KEŞKE...

Bir de ANA, BACI... kelimeleri çok üsturupsuz olmuş ya....bayan denir kibarca....

Senin o bez parçası dediğin için sütçü imamla başlayan direnişte fransız leşleri serildi 4 tarafa tabi istemeyecekler de onlar siz niye istemiyorsunuz...
Tarihi tarih gibi okumak herkese has bir özellik değildir...bazıları istediği tarafa yontabilir...serbesttir...ama doğru tektir...

yukarıda dediğim gibi; polemik istemiyorum...türbanla ilgili birçok konuda düşüncelerim açıktır, isteyen eski konulardan araştırabilir...tekrar tartışmaya girmenin manası yok...kolay gelsin...

Siz onu bırakın da bu konuyla ilgili düşüncelerinizi yazın...

o halde sözlerine dikkat edeceksin 'bez' dediğin şey bizim için kutsaldır , kuran gibi bayrak gibi...

bayrak da bezden yapılır ama değeri maneviyatından gelir ...

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Sayın Baykal'ın bu iddiası tüm diplomatik kurallara, iki ülke ilişkisine, Türkiye Cumhuriyeti devletinin saygınlığına uymayan aslısız ve ciddiyetsiz bir iftiradır. Hiçbir ülkenin devlet yetkilisi, hiçbir zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına böyle bir mesaj göndermeye cüret edemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı da böyle bir mesaj aldığında buna sessiz kalmaz."

Geri