Baykal'dan Erdoğan'a Dersim isyanı

KorsanhabeR

Editör
Reaction score
0
24112009150403.jpg

Baykal grup toplantısında Madımak olaylarını hatırlattı......

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin grup toplantısında konuşuyor... Baykal'ın Öymen'in Dersim sözleriyle ilgili açıklaması var...

CHP lideri Deniz Baykal sözlerine 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayarak başladı...

Baykal konuşmasında şunları söyledi:

- Ne yazık ki eğitim konularına duyarsız bir iktidarla karşı karşıyayız...

- Eğitim sorunun en sonundaki dayanak noktası öğretmenlerdir. Eğitim sorununa en anlamlı yaklaım öğretmene sahip çıkmaktır...

- Öğretmenliği bir kariyer olarak görmek eğitim sorununu çözer...

- İşin başı öğretmene inanmaktır, ona sahip çıkmaktır... Türkiye, Cumhuriyein kuruluşunda bunu kavramıştır. Onalrı nsayesinde bugünlere geldik. Şimid bir bozukma başlamıştır. Yeni Türkiye'de sorunlar aşılırken, en temel konu eğitim ve öğretmen konusu olacaktır...

1 MART TEZKERESİ

- Dışişleri Bakanı bugün "1 Mart tezkeresi geçseydi Türkiye savaş alanına dönecekti" diyor. Bunu tek başına en başından beri CHP söylüyor. Sene 2003 ve şimdi 2009. İçişleri Bakanı aradan geçen bunca yıldan sonra CHP'ye hak veriyor.

- Tezkereyi bu Meclis'e kim getirdi? Hangi hükümet, hangi kadro getirdi? Bundan sonra CHP'nin haklılığın anlaşılması için umarım 6 yıl geçmesini beklemek zorunda kalmayız.

"DOĞALZAM"

- Ekonominin durum çok fena. Doğalgaza yüzde 50 zam yapılacağı netlik kazandı. (Parti sıralarından gelen doğalzam esprisi üzerine Baykal da "Doğalzam" dedi...) Bu zam doğalgaz fiyatlarındaki bir artışın sonucu değil, dolardaki artışın sonucu da değil. Bu bir gizli vergidir. Hükümetin borçlarını ödeme planıdır.

TELEFON DİNLEMELERİ

Üzerinde duracağımız konulardan biri de telefon dinlemeleridir

Bu ağır bir tablo ve insan hakları ihlalidir. Türkiye, telefon dinlemelerinde bireysel insan hakları ihlalinden ötesinde hukukun özgüven içinde işlediği bir durmunu ortadan kaldırıldığı, organların sindirildiği bir tabloyla karşı karşıyadır.

Dinlemeler bir karargah tarafından yapılıyor... Ben ısrarla Türkiye'de bir karargahın varolduğunu söylüyorum. İktidarı kullanan çevrenin kullandığı defakto bir karargahtır... Bu karargahın en temel araçlarından biri de bu telefon dinleme uygulamasıdır. Bu uygulama karargahın stratejinin parçasıdır.

Ortada yasa yok. Kanun yok... Dinleme yapacakları da onları denetleyeecekleri de Başbakan bizzat kendisi atıyor.

DERSİM KONUSU

Hepimiz gerçeğin ne olduğunu, söylenen sözün ne analam geldiğini biliyoruz. Yaşanan yanlış anlamadan sonra değerli arkadaşımızın özür dilediğini biliyoruz... Buna rağmen bu kampanya sistematik olarak yürütülüyor..

Her toplumun tarhinde yaşanmış acı verici olaylardır. Izdıraplar vardır. Çok rahatça gözlemlenecek evrensel gerçekler var...

Yaşanmış acı olayların, tarihin bir parçası olarak, acıyla değerlendirmesini yapar. Ama hiç kimse bu olayları kendi siyasie hesapları için kullanmaz... Hangi ülke kendi tarihindeki acı olayları istismarcı yaklaşım içinde dile getirmeye teşebbüs eder... Konu CHP'ye karşı sistematik şekilde istismar ediliyor...

Olay sadece Dersim değil. Bolu'da Yozgat'ta isyanlar var... Bu olaylar Türkiye'de kimse tarafından mezhepe saldırı olarak düşünmemelidir. Çünkü Türkiye yeni bir sürece geçiyor. Herkes kendi konumunu korumaya çalışıyor. Sosyolojik otoriteler yıkılacak, siyasi otorite gelecek. Kolay bir dönüşüm değil. Kabul edeni var etmeyeni var. Bunu kimse Türkiye'de mezhep olayına, etni,k kimliği saldırı olarak tartışmasın. Bir mezhep olayı olsaydı ANadolu yağa kalkardı. Anadolu'da Alevi inancına saldırması gibi...

Başbakan'ın söylemiş olmasından utanıyorum. Bir Kerbala olayı olarak değerlendirilmiş olsaydı Anadolu'da böyle olur muydu? O dönem ki aşiretlerin 4'de üçü ilgilenmiyor.

Sudan'da 350 bin kişinin öldürülmesine katliam dersin de nasıl olur da 62 yıl önce yaşanmış, yüreğimizi kanatan olayları nasıl sindirirsin...

60 yıl öncesinden menfaat umacaksın. Alevilerden sana hayır yok. Başka kapıya... Belediye başkanı ike Karacaahmet'e cemevlerini yıkmak için dozerleri kapısına dizecek. Sonra Cemevi, "cümbüşevi" diyecek. Sİvas'ta masum insanlar katledilecek.

Benzin bidonlarıyla Sivas'ta Madımak'a saldıranların arkadaşları olarak gelip, Alevilerle bizim aramızı açmaya kalkacaksın......

alevilerden sana hayır yok diyor :durdurun

sanki kendine varmış gibi =)

OFF Yaa Geçmişle okadar çok uğraşıyoruz ki
işte bu yüzden Geleceğe asla bakamıyoruz....
yavaş yavaş iran a benzemeye başladık

Geri