Baykal: Yolsuzluk ve Kirlilikten Uzak Bir Yıl Diliyorum… Bu Ancak AKP’siz İktidarla Mümkün!
CHP Lideri Baykal, yeni yıl mesajında ırka, dine ve dile dayalı hesaplaşmalardan, yolsuzluk ve kirlilikten uzak bir yılın ancak bu iktidardan demokratik yollardan kurtulmakla mümkün olacağını söyledi.
Deniz Baykal, yeni yıl mesajında AKP’siz iktidar dileğinde bulundu
CHP lideri, Türkiye’nin yeni yıla, yazarlar, çizerler, aydınlar, dekanlar, rektörlerin yanı sıra TSK’nın bile şüpheli konumuna düşürüldüğü, töhmet altında tutulduğu süreçten geçildiği bir dönemde girdiğini belirterek, “2010’un, ırka, dine, dile, mezhebe, cinsiyete dayalı hesaplaşmalardan, yolsuzluk ve kirlilikten uzak bir yıl olmasını diliyorum” dedi.
‘AKP’siz bir yıl’ vurgusu
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeni yıl mesajında “Artık açık bir şekilde ortaya çıkmıştır ki, ırka, dine, dile, mezhebe, cinsiyete dayalı hesaplaşmalardan, yolsuzluk ve kirlilikten uzak bir yıl ancak yeni bir yapılanma ve demokratik yollardan bu iktidardan kurtulmak ile mümkündür” dedi.
Demokrasiyi işaret etti
Türkiye’nin yeni yıla, Cumhuriyetin kazanımları ile hukuk devleti anlayışının ayaklar altına alındığı, yazarlar, çizerler, aydınlar, dekanlar, rektörlerin yanı sıra TSK’nın bile şüpheli konumuna düşürüldüğü, töhmet altında tutulduğu bir süreçten geçildiği bir dönemde girdiğini belirten Baykal, 2010 için dileklerini ise şöyle açıkladı: “2010 yılının bu sıkıntıların aşıldığı, hukukun egemen olduğu, birileri dokunulmazlık zırhına sarılarak ortalarda dolaşır ve sürekli hesap vermekten kaçarken, ucu iktidara kadar uzanan yargılamaların önünün artık tıkanmaması, özgürlüklerinden yoksun bırakılmış namuslu, dürüst, demokrat bir çok aydının Ergenekon suçlusu olarak büyük acılarla karşı karşıya bırakılmaması, Silivri’de bedel ödemeye devam etmemesi, insanlarımızın onurlarını korumak için intihar etmek zorunda kalmadığı, terör örgütü yöneticileri davul zurna ile karşılanırken, İstanbul’da Ankara’da işçilerin gazlanmadığı, öğrenciler dahil, milyonlarca insanımızın açlık sınırı altında yaşamadığı, işadamlarının ekonomik sorunları nedeniyle intihar etmediği, yeni yılın kaynaşmış, kardeşleşmiş milletimizin ayrıştırılmadığı bir yıl olmasını diliyorum.”
Kaynak