Baykal: Seçim sonrası encamını görelim

1001Design

330i ///M3 Design
Reaction score
0
RADİKAL - MERSİN/AMASYA/ÇORUM - CHP lideri Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan'a "Kardeşim bak seçim var. Seçimden sonra bir encamını görelim" diye seslendi.
Baykal dün önce Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıracağı Doğu Atıksu Arıtma Tesisleri'nin temelini atmak üzere Mersin'e gitti. Baykal, burada yaklaşık 2 bin kişiye seslendi. 15 gün sonra Türkiye'de her şeyin değişeceğini, yeni bir Türkiye'nin var olacağını söyleyen Baykal şöyle devam etti: "Her şey değişecek. Bu değişimde öncü Mersin olacak. Mustafa Kemal'in yolundan sakın ha şaşırmayın. Mersin Ziraat Odası Başkanı Cengiz Gökcel'in verdiği bilgiyle sarsıldım. 22 Haziran'da deniz yoluyla Mersin Limanı'na Arjantin'den 106 bin ton limon getirildiğini öğrendim. Bu son derece acı ve ıstırap vericidir."
Baykal, Amasya mitinginde ise Erdoğan'a şöyle seslendi: "Kardeşim bak seçim var. Seçimden sonra bir encamını görelim senin. Sen çık önce hata yaptığını ilan et. Çık önce benimle televizyonda tartış. Kardeşim aylar önce CHP lideri sana bunu öğretmedi mi? O zaman niye bu krizi çıkardın? Çıkmış 'isim götürecem, isim getirecem' diyor. Bak sen cumhurbaşkanı olmak istiyordun, ben de olamayacağını söylüyordum, olamadın işte. Çünkü Hikmetyar'ın önünde diz çökmüş birisi TC'ye cumhurbaşkanı olamaz. Yasin Kadı'ya kefil olan, yolsuzluk dosyaları olan olamaz dedim. Sen aday bile olamadın."
Amasya'dan Çorum'a geçen Baykal, burada halka özetle şunları söyledi: "O dönemde 'uzlaşalım' dediğimizde buna yanaşmıyordu. Şimdi 'uzlaşmaya hazırız' diyor. Sayın Erdoğan'ın 'uzlaşmak lazım' demesi aslında 'Ben hata yaptım, Türkiye'yi krize ben soktum' demektir. İtiraftır, itiraf. Şimdi 'uzlaşma' falan diyerek hatasını kabul eder gözüküyor."

radikal.com.tr​

Geri