Baykal istifa etti

Baykal'ın konuşmasında ilginç Fethullah Gülen vurgusu

Baykal'ın konuşmasında ilginç Fethullah Gülen vurgusu

14:20 | 10 Mayıs 2010

İstifa kararını bir basın toplantısıyla açıklayan Deniz Baykal, siyasi bir komploya vurgu yaptığı konuşmasında AK Parti iktidarını sorumlu tuttu. Baykal'ın konuşmasında 'ABD'den Pensilvanya'dan aldığım destek mesajlarının samimiyetine inandığımı söylerim' sözleri dikkat çekti.

Bu sözler, Baykal'ın AK Parti iktidarını sorumlu tutarken, olayda Fethullah Gülen Cemaati'nin parmağının olmadığı mesajı vermek istediği şeklinde yorumlandı.

GÜLEN CEMAATİ NASIL KARŞILADI?

Zaman Gazetesi Yazarı ve Fethullah Gülen'e yakın isimlerden Hüseyin Gülerce, CNNTÜRK'te Baykal'ın sözlerini şöyle değerlendirdi: Sayın Baykal bence Pensilvanya açıklamasıyla büyük bir kadir şinaslık yaptı, dürüstlük sergiledi. Çünkü kendi partisinin çevresinde de bu komploda ‘F Tipi’ gibi laflar edenler vardı. Dolayısıyla Baykal büyük bir dedikodunun önüne geçmiş oldu, çok dürüst davrandı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Hükümeti adres göstermesi ise sayın Başbakan’ın omuzları üzerine büyük bir sorumluluk yükledi bence. Bir an önce bu komplonun sahiplerinin bulunması lazım. Yoksa iddialar toplumdaki kutuplaşmayı daha çok artıracaktır. Hükümet tarafından yapıldığını söylemek ağır bir ithamdır. Sayın Başbakan da en kısa zamanda bir açıklama yapacaktır. Bundan sonraki süreçte, CHP ve Türk solundaki gelişmeler, hareketlenmeler bugüne kadar görülmemiş bir oranda olacaktır. "

Baykal'ın konuşmasında ilginç Fethullah Gülen vurgusu - Milliyet.com.tr

bence zülfü livaneli gelsin en cok o yakısır yada kemal kılıcdaroglu

Ahlak ahlak diyor kendi ahlaksızlığından bahsetmiyor.
Konuşmasında saçmalamış..Hayırlı olsun en iyisi oldu :)

Rezalete bak ya adam birde utanmadan tv lerin karşısına çıkıyor ya senin çoluğundan çocuğundan utanıp köşe bucak kaçman lazım bu tc tarihinde böyle kepazelik görülmedi baykal... birde komplo diyorsun seni zorlamı soktular o odaya başkasının karısıyla beraber ol diye....Ahlaksızılığı yapan değilde yayınlayan suçlu oldu neyse chp geçmiş olsun meclis dışındaki hayatında başarılar dileriz....

son derece doğru bencede arkadasim..

baykalın şahsını ve siyasetini her fırsatta eleştirmeme rağmen, yapılan olay toplumun nekadar yozlaştırıldığını, ve bu işlerin nekadar kolay ve fütursuzca yapılabildiğini iğrenç şekilde gösteren bir örnektir.

Baykal olayı yalanlamadı hatta 2 haftalık diyerek düzeltti. Bu görüntüler gerçekmi bilemem fakat, olay doğruysa buda ayrı bir çirkinlik baykal ve temsil ettiği kesim bakımından.

siyasi olarak bu işte iktidarın eli olduğunu düşünmüyorum. Aksine parti içinden veya partide söz sahibi olmak isteyenler tarafından yapıldığını düşünüyorum.

ayrıca baykalın koltuğu bukadar kolay bırakacağını da sanmıyorum. Ne de olsa deneyimli bir iyasetçi, kurultay yakın hep birlikte izleyip göreceğiz..

Geri