Baykal hukuksuzluktan şikayetçi

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de darbe olmadan darbe hukukunun yürürlüğe sokulduğunu belirterek, "Askeri darbe dönemlerinde yaşananları yaşıyoruz" dedi.

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Antalya'da sanayici ve işadamlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Toplantı sonunda basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtlayan Baykal, Türkiye'de darbe olmadan darbe hukukunun yürürlüğe sokulduğunu söyledi. Balyoz Darbe Planı davası kapsamında 102 kişi hakkında tutuklama kararı verilmesini değerlendiren Baykal, "Askeri darbe dönemlerinde yaşananları yaşıyoruz. Haksız uygulamalar yapıldığı yerde kalmıyor. Vatandaşın DNA'sını sarsıyor, genetiğini bozuyor" dedi.

İHANET POLEMİĞİNE GİRMEDİ
Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ihanet tartışmasıyla ilgili olarak "Siz ihaneti bilir misiniz" sorusuna ise, "Ben bu tür polemiklere girmek istemiyorum. Ülkenin çok daha önemli problemleri var. Siyasi polemiklerin ötesine bakmaya çalışıyorum. Türkiye'de hukuk çığırından çıkarılmak isteniyor, buna dikkat. Bunun dışında siyasette suçlamalar, karalamalar, polemikler tartışmalar her zaman yaşanır. Bunların bir önemi yok, bunlar demokrasilerde yaşanabilecek olaylardır. Ben unlarla meşgul değilim. Beni ilgilendiren Türkiye'nin birlik bütünlüğü, hukukun üstünlüğü. Bu ikisi tehlike içindedir" diye konuştu.

DARBE ORTAMI YARATTILAR
Türkiye'de hukuksuzlukların, zorbalıklarının bu düzeyde yaşanıyor olmasının herkes için düşündürücü olduğunu kaydeden Baykal, "Öyle anlaşılıyor ki hukukun, meşruiyetin askıya alınması, bir askeri müdahale, darbe yapılmadan mümkünmüş. Darbe olmadan da bir darbe ortamının, darbe hukukunun devreye sokulabileceği maalesef ortaya çıkmaya başlamıştır. Bu çok acı bir tablodur. Hukuk çaresiz hale gelmiştir. Türkiye'de yaşanan hukuk süreçlerinin henüz daha anayasa değişikliği yürürlüğe girmeden bu biçimde ortaya çıkması, anayasa değişikliğini önlemenin ne kadar önemli olduğunu ispatlıyor" dedi.

AÇILIM POLİTİKASI BU NOKTAYA GETİRDİ
Konuşmasında Bursa'nın İnegöl ve Hatay'ın Dörtyol ilçelerinde yaşanan olayları da değerlendiren Baykal, "Türkiye'de toplum çok tehlikeli bir ayrışma noktasına doğru sürüklenmektedir. Bu hiçbirimiz için sürpriz değildir. Açılım politikasının Türkiye'yi bu noktaya getirmesinde ne kadar büyük pay sahibi olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Türkiye'yi bir etnik gerilim ortamına sürükleyen politika 1 yıla yakın süreden beri uygulanmaktadır. Bir etnik ayrışma, etnik gerilim ortamı ne yazık ki iktidarın katkıları, öncülüğü, desteğiyle bütün ülkeye yaygınlaştırılmıştır, bu çok üzüntü verici bir tablodur" diye konuştu.

TAHRİKLERE KİMSE ALET OLMAMALI
Yaşanan çatışmaların, gerginliklerin daha ileri boyutlara taşınmaması gerektiği belirten Baykal, "Bu doğrultuda tahriklere kimse alet olmamalıdır. Olaylar büyük bir soğukkanlılıkla ve sorumlulukla kontrol altında tutulmalıdır. Kimse toplumda gerginlik yaratmaya, husumet oluşturmaya, çeşitli kesimleri hedef göstermeye yönelmemelidir. Bu doğrultuda gayret edenlere destek verilmemelidir. Türkiye'de etnik kökenimiz ne olursa olsun hepimiz kardeşçe yaşıyoruz, kardeşçe yaşamaya devam edeceğiz. Ezici çoğunluk, bu kardeşlik ortamını yaşatmak istiyor. Bunu bozmak isteyenlere alet olmayalım. Bütün vatandaşlarımızı sağduyulu davranmaya çağırmayı bir vatandaşlık görevi biliyorum" dedi.

kaynak

baykal baska her şeyden memnun da geriye hukuksuzluk mu kalmıs? :)

Geri