Baykal Anket Yaptırdı: AKP % 20 lerde Gidecek

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

8xov10.jpg

Baykal anket yaptırdı: AKP gidecek

Baykal iddialı: AKP'nin oy oranı yüzde 20 plus

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 2010 yılında erken seçim olabileceğine yönelik öngörüsünü seslendirmeye devam ederken, ilk kez iktidar partisi AKP’nin düştüğü oy oranı için de somut bir rakam verdi: 20 plus. (20 artı) Partisinin grup toplantısının ardından TBMM’de bazı milletvekilleri ve gazetecilerle sohbet eden Baykal, şu değerlendirmeleri yaptı:

Seçim umuttur: Erken seçim bizim sistemimizde bir umuttur. Bir çıkış kapısıdır. Aynı zamanda da Türkiye için bir kurtuluştur. Bu yönetimden, bu anlayıştan, bu tarzdan ve sosyolojik tahribattan kurtuluştur. Biz de CHP olarak demokratik sistemin işlemesi, sağlıklı olarak geleceğe taşınması açısından o umudu (erken seçimi) muhafaza ediyoruz. Millet kararını aldı ve bunu uygulayabilmek için özlemle seçimi bekliyor.

Karamanlis örneği: AKP ikinci dönem sendromunu yaşıyorlar. Şartlar bunları seçime zorlayacaktır. Ben ‘seçim zamanında olur’ diyenlerdendim. Ama artık gelinen noktada erken seçim sürecine girildi. Öyle bir nokta gelir ki, kendi iradeleriyle seçime gitmek de isteyebilirler. O noktada bir erken genel seçimi kendileri açısından da bir fırsat olarak görebilirler. Yaşanan düşüşü önlemek için, ya da belirli bir noktada tutmak için tarihi erkene alabilir. Tarihte böyle yapmak isteyenler olmuştur ama önleyemezler. Son olarak Karamanlis Yunanistan’da bunu yaptı ama başarılı olamadı.

Oyları yüzde 20’lerde: Bu öyle bir süreçtir ki, dillendirmeye başlağınız anda ‘ya bunların iktidar olma umudu kalmamış, iflas etmişler, bir daha iktidar olma gibi bir durumları da yok’ gibi algılanır ve düşme hedefinin de altına gerilerler. Kriz, açılım ve diğer sosyo-ekonomik sebeplerle bunlar gidecekler.
Ekonomik krizin yansımaları ve Kürt açılımının tahribatı bu seçime yansıyacak. Son krizde bir milyon kişi var olan işini kaybetti. İşçiler ayakta. Bütün bunların sonucunda oylarının 20’li rakamlarda olacağı ortaya çıktı. 20 plus (Artı) yani.

Baykal, CHP grubundaysa şunları dedi:

Görülmemiş kaos: Görülmemiş bir kaos ortamı oluştu. Devletin en önemli kurumlarının çatıştığı görüntüsü ortaya çıktı. Asker askere, asker sivile suikast yapacak iddiaları var, emniyet istihbaratı basıyor çatışmanın eşiğinden dönülüyor. Yargıçlar hedef, askerler hedef. Telefon dinlemeleri çığırından çıkmış. Savcılar dinleniyor. Bütün bu yaşananların temelinde Ergenekon davası var. Her geçen gün buna olan inancım artıyor. Böyle bir manzara olamaz. Yılbaşında bir taraftan Tekel işçilerini, diğer taraftan da Ergenekon’dan haksız yere yatanları, çoluk çocuklarından ayrı olmalarını düşündüm.

TSK’ya soruşturma: Arınç’a suikast iddiası olarak başladı, TSK’ya soruşturmaya döndü. Kozmik soruşturma Arınç’ın intiharı ile başlayan bir süreç (Baykal’ın dili sürçtü) Arınç’a suikast iddiasıyla başlayan bir süreç. Gözaltına alınan subaylar serbest bırakılıyor. Daha sonra hâkim takip edildiğini düşenerek ihbarda bulunuyor. Bazı askerler yine gözaltına alınıyor. Onlarında marangoz aşçı oldukları anlaşılıyor ve serbest bırakılıyor. Kozmik soruşturmanın içinden kozmik patates çıkıyor. İbret alınacak bir manzara.

Çomak soktukları TSK: TSK’ya karşı yıldırma, sindirme, vesayet altına alma politikası götürülüyor. Bu, Türkiye’yi, AKP’nin, Başbakan’ın hegemonyası altına alma projesidir. Bu sürecin bir noktasında millet olaya el koyacaktır ve bu gidişata ‘dur’ diyecektir. Arınç, ‘arı kovanına çomak soktuk’ diyor. Kovan TSK... Genelkurmay Başkanı ‘TSK’ye karşı asimetrik, psikolojik savaş var’ diyor. Bunun arkasında hükümetin kendisi var.

Saldırı da hükümetin bilgisi ve himayesi altında yapılıyor.

Kaynak

20 plusun içine 21 de girer,29 da... işe burdan bakıyorsa kendisininkinide ben söyleyeyim 0+ plus... haa mhp yardım ederde bize vermeyin chp ye verin ,nasıl olsa ikimizde aynı havadayız ,artık farkımız yok derse,baykala + 5 daha ekleyebiliriz..yeterli gelmezse yapacak bişey yok,darbeyi becerebilen ekipler gelsin diye dua edip,türbe dolaşmaları gerekecek.

Bu baykal Parti başkanı olacağına gırgır dergisine yayın yönetmeni olsaymış daha iyimiş.remen komedi

peki AKP nin oy oranını yüzde 20 olarak açıklıyorsunda CHP nin yüzde kaç olduğunu neden söylemiyorsun.

Tamam diyelim ki AKP yüzde 20 civarın da Peki CHP nekadar oy alıyor yoksa yüzde 47 mi =)

görecez akp nizi kaç oy alacak bakam sizler akıllanmadınız adam bu ülkeyi ne hale getirdi

görecez akp nizi kaç oy alacak bakam sizler akıllanmadınız adam bu ülkeyi ne hale getirdi

Ak partinin ülkeyi ne hale getirdiğine bakmadan önce geçmişte bu ülke neydi ona bak.Belki sana ak partinin bu ülkeyi ne hale getirdiğine dair iyi şeyler anımsatır.Bakarkende gözlüklerini çıkar öyle bak..(at gözlüğü:D)

Baykal hayal kurmaya devam etsin.Önceki seçimlerde de chp iktidar olunca yüzmeye gidecem diyodu.Chp nin oyları %1 artmıştı o zaman.Şimdide bi %1 daha artar etti sana 2 seçimde %2 artış.Allah bereket versin=)

baykal geçen seçimden öncede böyle bir anketle çıkmıştı ortaya : ))) yaf muhalefette baykal olduğu müddetçe bu ampuller yanar durur

72 yaşına geldin 1 ayağın çukurda gel biraz da balık tut torunlarınla :p

Ak partinin ülkeyi ne hale getirdiğine bakmadan önce geçmişte bu ülke neydi ona bak.Belki sana ak partinin bu ülkeyi ne hale getirdiğine dair iyi şeyler anımsatır.Bakarkende gözlüklerini çıkar öyle bak..(at gözlüğü:D)

doğru bu ülkeyi akp den daha kötü kimse yönetemedi at gözlülüğyle bakan ben değil sensin chp nin zamanında yandaşlarına para yedirmedi kendilerine başbakanın oğlu gibi gemicik almadı bu ülkeyi açılım diye böldürmedi askeri karalamadı daha sayıyım mı

doğru bu ülkeyi akp den daha kötü kimse yönetemedi at gözlülüğyle bakan ben değil sensin chp nin zamanında yandaşlarına para yedirmedi kendilerine başbakanın oğlu gibi gemicik almadı bu ülkeyi açılım diye böldürmedi askeri karalamadı daha sayıyım mı

yok canım doğru sölüyosun :eek:
kadıköy belediyesinde chp'nin yaptıklarını görüyoruz :)
akp'den yana değilim ama "Sezar'ı öldür hakkını ver" demişler unutmayalım :thumbup1:

chp zamanından da bikaç örnek verebilir misin?

Hayellerle yaşamakta güzeldir...

Baykal zaten hiç kendi partisiyle ilgilenir mi
yatıp kalkıp Ak Parti naptı Ak Parti'nin oyu ne kadar..
Ya birde AK Parti anket yaptırıp 40%larda çıktığı
zaman 'yok taraflı medyaya yaptırdı' gibi
abuk sabuk açıklamalar getirilir. Bunu kime
yaptırdı acaba? İzci çocuklarına mı..
Ben size söyleyeyim, bu anketi kendi grubu
içinde yapmıştır :)

bende bir anket yaptırdım... hackell %55 ile tek başına iktidar... bu ükeyi biz kutaracağız arkadaşlar ha gayret...

arkadaşım geçmişti bu ülke amerikaya ve diğer emperyalist devletlere kafa tutabilen, onların itlerini gençlerimizin denize dökebildiği dış borcu neğin olmayan, kıbrısda rumlar üzerine çıkartma yapabilen, birilerinin haklarını çiğnediği zaman sesini yükseltebilen, bu gün özelleştirmelerle satılmış olan fabrikalaırını kendi tırnağıyla alınteriyle kuran, avrupalı devletlerden bile önce ve onlarınkinden daha moden devrimler ve inklaplar yapabilen, kendinden önce ülkeyi batıranların borcunu ödeyebilen laik cumhuriyetçi güçlü bir ülkeydi.
Ben baktım bir zamanlar ülkemiz böyle bir yerdi
Şimdiseyse nasıl; 151 milyar dolar dış borcu olan, kendi toprakları üzerindeki mayınlı arazileri toplayamayıpta emperyalist devletlerin babası israile topraklarımızı peşkeş çekercesine toplattığı ve üzerinde 50 yıl işletme hakkı veren(yiyosa vermezlerdi), yok kürt yok ermeni açılımı derken arkadan zamların bir bir dayatıldığı, halkının cahilleştirilmeye çalışıldığı, işlemediği bir soykırım yüzünden neredeyse müeebbet giydiği, yakalanmış terörist elebaşaşını idam edemeyipde krallar gibi baktığı ayrıca ona itlerini yönetme şansı veren, gençlerinin işsizlik yüzünden yurtdışına atsam kendimi de kurtarsam gibi düşüncelere iten, öğretmeninin avrupadaki ortalama bir öğretmeninin ekonomik olarak 4 de 1 i olduğu bir ülke halini aldığı dış siyasette acınan bir ülke izlenimi alan bir ülke görüyorum .
Bunların oluşumunun 2002 den bu yana tavan yaptığını da biliyorum ayrıca
bilmem anlatabildimmi.

Geri