cyber32
Banned
- Reaction score
- 0
Erdoğan: "Yaşlı bir amcamız nüfus cüzdanını verdi. Nüfus cüzdanının üzerinde mühür vardı. Baktım ki Allah Allah..."
17.03.2009 18:46
Partisinin Denizli mitinginde konuşan AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'a yüklenerek, "Şimdi elinde başka bir belgeyle geldi. Bir çiftçi kardeşimin borcundan bahsediyor. Çiftçi kardeşimiz 4 bin lira kredi almış, borç 44 bin lira olmuş. Bu kredi 30 Haziran 1997'de alınmış. Sayın Baykal 1997'de iktidarda AKP'mi vardı? İnsaf, milleti böyle aldatmaya nasıl kalkışıyorsun" dedi.
Hacı SELAMOĞLU - Özgür ÖNDER - Bülent TATOĞULLARI / DENİZLİ (AHT)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler öncesinde 47'nci mitingini Denizli'de yaptı. Denizli 29 Ekim Bulvarı Özay Gönlüm Bulvarı'nda binlerce kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, konuşmasında iktidarları döneminde yaptıklarını anlatıp, muhalefete yüklendi. Başbakan Erdoğan,CHP'nin yokluk anlamına geldiğini ifade ederek, CHP iktidarı döneminde kullanılan ekmek karnesini gösterdi.
CHP SEN BUSUN
Konuşurken cebinden bir nüfus cüzdanı çıkartan Başbakan Erdoğan, "5-6 gün önce Eskişehir'deydim. Yaşlı bir amcamız nüfus cüzdanını verdi. Nüfus cüzdanının üzerinde mühür vardı. Baktım ki Allah Allah ekmek karnesi mührü var. Dedelerimiz ekmeği bile karneyle aldı. CHP iktidarında düşünebiliyor musunuz? Ninelerimiz patiskayı Sümerbank'tan karne ile aldı. Nüfus cüzdanında onu yazıyor. Şeker bile karne ile alındı, mührü var burada. CHP sen busun be" dedi.
BAYKAL'IN KILAVUZU YANLIŞ
CHP lideri Deniz Baykal'ın mitinglerde gösterdiği Deniz Feneri dosyası için, "Kırtasiyede klasör çok" dedikten sonra Baykal'ın bunu değiştirdiğini söyleyen Erdoğan, "Şimdi elinde başka bir belgeyle geldi. Kırtasiyeden almamış bunu birileri eline tutuşturmuş. Bir çiftçi kardeşimin borcundan bahsediyor. Çiftçi kardeşimiz 4 bin lira kredi almış, borç 44 bin lira olmuş. Baykal'ın kılavuzu farklı kılavuzu. Dikkat et diyorum kargadan kılavuz olmaz. Sayın Baykal sen bunu araştırdın mı? Bu kredi ne zaman alınmış. AKP iktidarında mı alınmış? Ne zaman alınmış biliyor musunuz? 30 Haziran 1997'de alınmış. Ziraat Bankası'ndan yüzde 73 faizle alınmış. Sayın Baykal 1997'de iktidarda AKP'mi vardı? İnsaf, milleti böyle aldatmaya nasıl kalkışıyorsun" dedi.
BANA DEĞİL 55. HÜKÜMET'E SOR
Kredinin 1 Eylül 1998 yılında takibe düştüğünü kaydeden Başbakan Erdoğan, "Krediye 2003 yılına kadar yüzde 120 faiz uygulanmış. 2003 yılında biz geldik ve borçları yapılandırdık, faizlerini sildik. Yapılandırmadan 177 bin çiftçi yararlandı. Baykal'ın söz ettiği çiftçi bundan faydalanmamış. Gitse bankaya o da yararlanacak. Bugün gitse yine borcu yapılandırılacak, işi bilmiyor. Sayın Baykal sen o belgeyi bana değil, 1997'de kurulan 55'nci hükümete gönder. O yetmez 56'nci DSP hükümetine gönder. O da yetmez 57'nci DSP, MHP, ANAP koalisyon iktidarına gönder" diye konuştu.
CHP YOKLUKTUR
Başbakan Erdoğan'ın eleştiri oklarından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de nasibini aldı. Başbakan Erdoğan, "Sayın Bahçeli çıkmış, (Başbakan gittiği yerde şunu yaptık, bunu yaptık diyor). Peki sayın Bahçeli, sen ne yaptın onu söyle. Sayın Baykal sen ne yaptın onu söyle. Baykal akaryakıt istasyonunda kuyruk yaptı. CHP yokluktur, CHP kıtlıktır, CHP çöplerin temizlenmemesidir. Bunu İstanbul'da ben yaşadım. İstanbul'u CHP'den aldığımızda çöp dağlar vardı. CHP, çöp dağı demek, hava kirliliği demek, susuzluk demektir. İzmirli'ye arsenikli suyu içiriyorlar, sonra da (Hükümet bize su vermiyor) diyorlar. Su getirmek senin görevin" ifadelerini kullandı.
1929'DAN BU YANA EN BÜYÜK KRİZ
1929'dan bu yana görülen en büyük kriz ile karşı karşıya olunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "6.5 yıl boyunca önemli reformlar yaptık. ABD'de bankalar battı, sigorta şirketleri battı. Hamdolsun bizde batan, el değiştiren, fona devredilen banka yok. Tüm bankalar ayaklarının üzerinde. Sayın Bahçeli matematiği iyi biliyordun da neden bu sıkıntıları önlemedin. Ekonomik krizi takip ediyoruz. Bir ekonomik paket açıkladık. 40'a yakın tedbir aldık. Vatandaşımız süratle hareket etmeli ve fırsatları değerlendirmeli. Zamanı geldikçe yeni tedbirler de alacağız."
Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde vatandaşlık numarası olmayanların oy kullanamayacağını hatırlattı ve bu yönde sorun yaşayanların kalan 11 günde eksikliklerini gidermesini istedi.
Mitingde bir apartmanın dördüncü katında açılan üzerinde Fatih Sultan Mehmet ve Başbakan Erdoğan'ın resmi bulunan ve ?İstanbul'un Fatihi, Davos'un fatihi' yazıları bulunan pankartlar dikkat çekti. Denizli Belediyesi'ne bağlı halk otobüslerinin miting alanına ücetsiz olarak vatandaş taşıdığı gözlendi. Ayrıca belde belediyelerden de resmi plakalı minibüslerle Denizli'ye vatandaşlar taşındı.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=135020&cat=110&dt=2009/03/17