Baydemir tutuklanacağı tarihi açıkladı

Junior - Kacan

Forumun Küçük Kaçanı
Reaction score
0
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, katıldığı fuarda ilginç açıklamalarda bulundu. Baydemir, bir haftaya kadar kendisinin de tutuklanacağını söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır 3’üncü İnşaat ve 2’inci Belediye İhtiyaçları Fuarı’nda ilginç açıklamalarda bulundu.

Baydemir, açılışta fuar ve belediyecelik ile ilgili daha önce hazırladığı metni okuduğu sırada aniden önündeki metni kapatarak, “Eğer siz beni bağışlarsanız, daha fazla yapamayacağım. Hakikaten daha fazla yapamıyorum. Arkadaşlarım sağolsun bana konuşma metni hazırlamışlar. Vallahi yapamayacağım, okuyamayacağım. Ben size bu konuşma metnini kapatayım, kendi yüreğimden geçenleri söyleyeyim arkadaşlar. Vallahi olmuyor, olmuyor, böyle gitmiyor. Ortadoğu 3’üncü inşaat fuarı, 2’nci Ortadoğu Belediye İhtiyaçları Fuarı. Ve biz bizeyiz. Yabancı kimse de yok aramızda” diyerek sözü KCK/TM davasında tutuklu BDP’li belediye başkanlarına getirdi.

Baydemir şöyle devam etti: “İnşaat ve belediye denince acaba bir çağrışım mı yapıyor? Belediye başkanları, inşaat, cezaevi, belediye başkanları, cezaevi. Şırnak’tan geliyorum. Şu anda Şırnak’ta dışarda kalan belediye başkanı yok. Şırnak’ın bütün belediye başkanları cezaevine konulmuştur. Şu anda 98 belediye başkanı arkadaşım, seçilmiş arkadaşım cezaevinde. Çözüm sadece ve sadece diyalogdadır. Türkiye’nin batı yakasının vicdanının da artık harekete geçmesinin zamanıdır burada olup bitenlere. Ey Türk halkı, size iddia edildiği ve yansıtıldığı gibi değildir. Burada yaşanan bir zulümdür. Ve zulme karşı çıkmak, en azından ’kabul etmiyorum’ demek bana göre hepimizin boynunun borcudur. Belki de yakında bir haftaya kadar şurda D tipine gidebilirim. Zulme boyun eğmektense orayı tercih ediyorum.”

AK Partili Galip Ensarioğlu da yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da siyaset ve ticaretin birbirinden ayırt etmenin mümkün olmadığını belirterek, Baydemir’in söylediklerine katıldığını söyledi. Siyaset yapanlara hoş görü ile bakılması gerektiğine işaret eden Ensarioğlu, siyasetçilerin de cesaretle risk alıp özgür siyaset yapması çağrısında bulundu.

Vatan​

Ekli dosyalar

• 945420110604011813439.jpg
    945420110604011813439.jpg
    14.1 KB · Görüntüleme: 186
Geri