LioN
New member
- Reaction score
- 0
Trabzonspor alt yapısında oynuyor
1994 doğumlu genç futbolcu Batuhan Ultasana, İngiliz devinin hayran kaldığı ortaya çıktı
Trabzonspor altyapısının oyuncu çıkmadığından yakınılıyor. Burada görev yapan antrenörler eleştiriliyor, Trabzonda yetenekli gençlerin kalmadığı anlatılıyor. Mustafa Yumluyu bile henüz kazanamayan, Barış Memiş, Göksu Ahlas, Hasan Ahmet Sarı ve Abdullah Karmil gibi son dönemlerde ortaya çıkan yıldız olabilecek isimleri tek tek kaybedilme noktasına getiren sistem Fırtınaya büyük zarar verirken, Trabzonsporda öyle bir örnek yaşandı ki duyanlar, Altyapıda oyuncu yetişmiyor diyenler utanmalıdır demekten kendilerini alamadılar. Evet 1994 doğumlu Trabzonspor A2 Takımının futbolcusu Batuhan Ultasanı geçtiğimiz yıl İngiliz Devi Chelseanın scout ekibinin beğendiği ve tam 1 milyon Paund önerdiği ortaya çıktı.
Olayı Tekelioğlu Anlattı
Batuhana geçen sezon oynanan U18 yaş grubu Türkiye finallerinde, o dönem G. Saray alt yapı koordinatörlüğü de yapan Evert Jan Derksin adeta bayıldığı kaydedildi. Bu oyuncuyu 5 ayrı maçta izleyen Derksin o dönem Trabzonspor altyapı sorumlusu olan Sadi Tekelioğlu ve yine altyapı antrenörlerinden Salim Doğanla görüşerek, Ben Galatasaray altyapısında koordinatörüm ama aynı zamanda Chelsea için de scoutluk yapıyorum. 6 numaralı oyuncunuz Batuhan için kulübünüze 1 milyon Paund verebiliriz. Bunu kulübünüze iletin diyerek müthiş bir teklifte bulundu. Ancak bu teklif Tekelioğlu tarafından kabul edilmedi. Batuhanla ilgili olarak konuştuğumuz Sadi Tekelioğlu o gün yaşananları anlatırken şu ifadeleri kullandı:
Bize Para Teklif Ettiler
Evet duyduklarınızın tümü doğru... Hatta eksiği var. Sözü edilen teknik adam bize bile bu işi kotarmamız halinde para verebileceğini ve bu işlerin de normal olduğunu söyledi. Biz ise kendisini reddettik. Bir futbolcumuzu verip, bundan teknik adam olarak para kazanmamızın ahlaki olmadığını anlattık. Bize Batuhan için 1 milyon Paund önerdi. Trabzona döndükten sonra durumdan yönetimi haberdar ettik. Yöneticilere, Bu çocuğa profesyonel sözleşme yapın. Madde koyun, bir şeyler yapın. Çünkü her an elden uçabilir dedik. Yönetim de gerekli önlemleri aldı. Batuhan örneği bile Trabzonda çok kaliteli gençlerin olduğuna bir delildir. Ama ne yazık ki üst yapı, alt yapıya hor bakıyor. Gençleri görmek bile istemiyorlar.