Batarya Kullanımı ( Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır )

AlbinaReal

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar bataryanın ömrünü nasıl uzatabiliriz.?

1. Toprak hat olucak olmazsa bataryanız 1 ay gibi kısa sürede ölür. Markadan markaya göre en kötü laptop ise 120-130tl en düşük fiyatları toprak hat çekseniz belki aynı fiyata patlıyıcak artı diğer elektrik aletlerindede yanma gibi sorunlar çözülücek.
2. Bu aslında en önemli kısmı yeni piller yani li-on piller laptop prizde ise ölmezler lütfen böyle bir hataya düşmeyin li-on pillerin 200 boşalıp doldurma hakkı vardır bu hakları dolunca ölürler. Tekrar rica ediyorum Li*on pil ise laptobunuzun bataryası bataryada kullanmayın ömrünü azaltmayın batarya takılı kalsın prizde kullanan 3 yıldır öyle yapıyorum %7 gibi yıpranma var bir kaç kere bataryada kullandım bir kaç kez de toprak hatta takmak zorunda kaldım.

3. Batarya programları var çoğu laptobun kendi özellikleride o tarz programlara kanmayın li-on pillerde %50 dolu kalsın gerisi boş olsun gibi saçma sapan şeylere gelmeyin. Performans attırıcılarda sıkıntı olmaz prizdeyken ama bataryada sorun yaşayabilirsiniz.
4. Bataryada kullanıyorsanız tasarruf modunda kullanın.

Ama bataryanızı 2 haftada bir falan %15 e kadar kullanıp tekrar doldurmanızı öneririm çünkü arada kendin enerjisini yenilemesi sağlığı açısından önemlidir.

ben laptobumu bataryasız kullanıyorum bataryayı %75 dolu şekilde bi kenara koydum sizce bi sakıncası varmı

ben laptobumu bataryasız kullanıyorum bataryayı %75 dolu şekilde bi kenara koydum sizce bi sakıncası varmı

sakıncası yok yalnız şunu söyleyebilirim li-on bataryalar laptop prizde olduğu sürece zarar görmezler (toprak hat hariç) bu yüzden elektrik gitmelerine karşı koruma olarak bataryaların takılı kalmasının daha yararlı olucağını düşünüyorum çünkü elektrik düzenini sadece sarj aleti yapmaz bataryada da kontrol vardır.

Anladım.teskler

arkadaşlar buraya bir şey de ben ekliyeyim.eyer oyun oynuyorsanız bataryayı kesinlikle çıkarın derim.çünkü şarja takılı olsa bile bataryayı öldürüyor oyun oynarken.ben bir şeye dikkat ettim normalde(internette falan dolaşırken yani) batarya takılı ve şarjda takılı olduğu zaman şarj aleti ısınmıyor ama tabi ısınmıyor dediğim batarya %100 dolu olacak.Ama oyun oynuyorsam şarja takılıysa, eyer batarya takılıysa şarj aleti çok fazla ısınıyor.Ama bataryayı çıkarırsam gene normalden fazla ısınıyor ama batarya takılı olduğu zamankinden daha az ısınıyor...

dediğinde haklısın ama ömründen kısaltmaz. li-on piller için.

Geri