Basit Bir Soru da Benden....

proxy

New member
Reaction score
0
Diyelim ki şu an bulunduğunuz bölgede sıcaklık 10 derece. Meteoroloji yarın havanın 2 kat ısınacağını söylüyor. Yani yarın ki beklentiniz 20 derece ... Öyle değil mi?

SORU: Peki bulunduğunuz bölgede sıcaklık 0 derece ise ve meteoroloji yarın havanın 2 kat soğuyacağını söylerse yarın ki sıcaklık bölgede kaç derce olur?

Not: Kelime oyunu yoktur....:saskin

hiç bi yolla bulamazsın
ayrıca meteoroloji öle bi şey demio genellikle

sıfır matematikte yutan elemandır.. derecede sıfır sadece bir birimdir... 2 kat soğuk olacak demek sıcaklığın yarı yarıya düşmesi demektir. sıcaklık -1 i gösterir. çünkü -1 den 2 kat soğuk olması -2 dereceyi gösterir. aynı şey + derece içinde geçerli.. 0 derecede havanın 2 kat ısınması 1 derece, 1derece havanın 2 kat ısınması 2 derece.. 2nin 4 derece... ben böyle biliyorum yanlışsam düzeltin...

ulan soruyu soruyorsun sora cevap vermeden kaçıyorsun bari soylede ugraşmayalım

saçma bi soru..ama bi önceki günden ne kadar soğuduğunu bilirsek biyere varırız

0 olmalı cevap :S sacma bi soru bnce daha sacmada bi cevabı var :D

0 dereceyi başka bir şeye çeviririm mesela kelvin yada fahrenhayta
sonra 2 ile çarparım sonra tekrar santigrada çeviririm

metealürjik rakamlarla matematiğin alakası olmadığı için 0 dereceden daha soğuk olacaği kesin ama kimse bilemez ne kadar soğuk olacağini..

0 dereceyi başka bir şeye çeviririm mesela kelvin yada fahrenhayta
sonra 2 ile çarparım sonra tekrar santigrada çeviririm

bende aynısını düşündüm 32 farenhayt santigradda 0 oluyor.. yani 2 kat soğuk olacaksa 16 farenhayt olmalı. Buda santigradda -8 dereceye geliyor..

Kendi yazdığıma kendim inanmadım.. Farenhaytta 212 ile 32 arasında bir grafik var.. Yani yarıya düştüğünde tam 16 olmaz sıcaklık.. Tam grafik çizilirse farklı bir sonuç cıkar..

Konuyu açan arkadaş en son 2010'un 9. ayında mesaj yazmış :) Hava sıcaklığından ziyade bu arkadaşın doğru cevabı buraya yazma ihtimalini 0 olarak görüyorum :)
Ayrıca bana kalırsa da fernandonun dediği gibi kesin çözüme ulaşabiliriz.. Saat gecenin 3'ü yazdığım şeye bak yaa. Allah'ım sen aklıma mukayyet ol.. :)

adam temelden yanlıs yapmıs bu gün hava 10 derece ise iki kat ısınırsa hava 20 deil 30 derece olur...

O yüzden iki kat ısınacak gibi saçma şeyler söylemiyorlar.
Kelvin Yada Reaumur sıcaklık birimlerini kullanmıyorsanız iki kat demeniz saçmalıktan ibarettir.
Nedenini lisede öğrendiklerinizden anlayabilirsiniz.

Geri