Basiliks: Suda Yürüyen Kertenkele

ĦĄЯĄMÍ

" hayal taciri "
Reaction score
0
basiliks.jpg

Suda yürüyen kertenkele saniyede 20 adım atarak suyun üstünde çılgınca koşar. Ayakları suya değdiği anda, her bir parmak iyice kasılarak ayağın yüzey alanının artmasını ve suyu kolayca itmesini sağlar. Böylelikle ayaklar, vücudun ağırlığını rahatlıkla dengelerler. Kertenkelenin ayakları suyu ittiğinde, bir hava baloncuğu oluşturarak fazladan destek sağlar ve diğer ayağın dönüşünü tamamlayıp suya değmesi için zaman kazandırır. Ağırlık ikinci ayağa aktarılırken kertenkele, baloncuk yok olmadan önce birinci ayağını sudan çeker. Hava baloncuğu çok önemlidir, çünkü ayağı doğrudan suya değecek olsa, kertenkele suya düşebilir. Ayrıca kertenkelenin hareketi insanla kıyaslandığında, insanın bu hareketi gerçekleştirebilmesi için saniyede 30 m. koşması ve azami kas esnemesinin 15 katı bir esneme yapması gerekir ki, bu olanaksızdır.

Valla Iimis Ya Daha Ne Hayvanlar Ogrenecegiz
O Kadar Belgesel Seyrettim Ama Bunun Gibisini Gormedim :)
Eline Saglik Kardes

abii hakketten cok ilginçmiş ben kertenkeleyii su yüzeyinde karsıya gectiyini gördüm ama ben onu yüzdüyünü sanıyordum :eek: ama kertenkelenin tipidee manyak cııkmıss yukardaki foto daa ejderha gibi olmus

saniyede 20 adım

ilginç...

çok ilginç üye oldugumdan beri çok şey öğrendim hepinize teşekkürler

vay be :saskin izlemiştim yani tvde görmüştümde saniyede 20 adım atıgını yeni okudum
oLdukça hızLı bişi sanırım =)
biLgiler için tşkler ellerine sağLık

hadi be:saskin
sürüngenlerin ilginç bulucam bişeyleri oldunu bilmezim ama varmış demekki:saskin

ben fotografi cok begendim... ceken arkdasa helal olsunn walla, bole hizli bisiyi boyle cekebilmek icinn kameraninda ozel olmasi gerek ama cok cok cok iyi yakalami$

Suda yürüyen kertenkele
ilginç ötesi
paylaşım için ellerine sağlık

belgeselde izlemiştim.

hayvanlar aleminde ne ilginç hayvanlar var.

eline sağlık harami.

onun gibi koşsam bırak suyu havada yürürüm :D

Hayvana bak süpermiş valla...Yaratan güzel,sanatla büyüklüğü ile yaratıyor iştee... =) Saol Harami... =) Sayende bütün hayvanları tanicaz hee:D:DEline emeğine sağlık... =)

ne yetenekli hayvanmış :D

Geri