Basında Bugün

тнєĵøкєя

Altın Üye
Reaction score
0
sporx_TCO6Y[1]_V3OQG.jpg

Günün gazetelerinde öne çıkan haber ve yorumlardan bölümler...

FOTOMAÇ: AŞKIN RENGİ SARI LACİVERT
Fenerbahçe, Kadıköy'de Kayserispor'u 2-0 yendi ve Bursaspor'u averajla geçerek 2. sıraya yükseldi.

FANATİK: ALNIMIZIN AKIYLA
Aykut Kocaman, Kayserispor karşısında alınan galibiyetin ardından oldukça keyifliydi. Genellikle düşünceli tavırlarıyla dikkat çeken Kocaman’ın yüzü bu kez daha fazla gülüyordu. Tecrübeli çalıştırıcı, karşılaşmanın ardından şunları söyledi: “Kayseri maçı bizim için belki de en önemli maçtı. Trabzonspor karşılaşmasını bir var olma maçı olarak görmüştük. Ardından çok formda bir ekip olan Manisa’ya karşı mücadele ettik. Sonrasında da organize olan Antalya ile oynadık. Hafta içinde söylediğim gibi, ligin kendine ait özellikleri bulunan bir takımına karşı oynadık.” “Rakibimiz hocasına bağlı olarak oynayan, tipik bir Hollanda takımı gibiydi. Hemen hemen her oyuncunun ne yapacağı, nereye koşacağı belli. Bizim için önemli bir testti. Açıkçası bundan da alnımızın akıyla çıktığımızı düşünüyorum. Son 10 dakikadaki baskı dışında sıkıntı yaşamadık. Sezonun ikinci devresindeki çıkışımızı tek bir şekilde açıklamak zor. Takım olgusu daha fazla ön plana çıktı diyebilirim. Herkes şapkasını önüne koydu. Emre Belözoğlu’nun, Beşiktaş maçına yetişeceğini düşünüyorum. Tabii öncelikle sağlığı, bizim için öncelik teşkil ediyor.”

FOTOMAÇ: YENİLGİYİ KABULLENDİK
Kayserispor Teknik Direktörü Şota , mağlubiyeti erken kabul ettiklerini söyledi. Şota, henüz 2. dakikada gol yedikten sonra 20 dakika toparlanamadıklarını belirterek, "Sonra dengeyi kurduk, 2 pozisyon bulduk ama gol atamadık" dedi. İkinci yarıda gelen golden sonra mağlubiyeti kabul ettiklerini ifade eden Şota, "İkinci yarıda 2. golü yedik, mağlubiyeti erken kabul ettik. Hata yaparsanız Fenerbahçe gibi bir rakip affetmez" dedi. Kayserisporlu futbolcu Serdar Kesimal da golü erken yediklerine dikkati çekerek, "İlk 20 dakika gol yemeseydik, buradan farklı skorla ayrılabilirdik. İkinci yarının başında Fenerbahçe 2. golü atınca, 2-0'dan maçı çevirmek kolay hiç değildi" ifadesini kullandı. Bu arada, maçta uzatmalar oynanırken, 4. hakem Mete Kalkavan, Kayserispor antrenörü Gerardus Van Der Lem'i yedek kulübesinden gönderdi.

ALTAN TANRIKULU / HÜRRİYET
Fenerbahçe’nin temposunun çok üst düzeyde olmadığını, yakalanan kontra fırsatlarda final paslarının iyi verilmediği ortada.. Stoch mutlaka bu bölümlerde kulanılmalı.. Hem şutu olan, hem de çok çabuk adam eksilten bir oyuncu Slovak yıldız.. Niang’ın sürekli hata yaptığı bölümlerde Stoch devreye girse fark daha da artardı..

ERMAN TOROĞLU / HÜRRİYET
Fenerbahçe’de en büyük noksanlık bence şuydu: Alex koşuyordu, hep boşa çıkıyordu,golleri atıyor ve attırıyordu. Ama arkadaşları ona ayak uyduramıyorlardı. Bu maçta diğer futbolcular da Alex kadar koştular. Ve bu fark iki takım arasındaki maçta ortaya çıktı.

ALAATTİN METİN / AKŞAM
Fenerbahçe Kayseri'den bir gömlek daha iyiydi... En azından maç kazanma hırsı farklıydı...
Bunun da nedenleri var... Acı çeke çeke gelişen Aykut Kocaman farkı... Ön liberoda Emre'nin yerine Mehmet Topuz, Cristian'ın yerine Selçuk ikilisine güvenmesi... Uzun zamandır hazırladığı Özer ve Dia ile kanatlara tempo getirme düşüncesi... Niang'ı gerçek yerinde oynatması... Futbolcularına 'Sahada yürekli, cesur takım oyununu' aşılaması...

EMRE BOL / FOTOMAÇ
Açıkçası maçtan önce Emre'nin yokluğunun büyük dezavantaj olduğunu düşünmüştüm.
Lakin onun yerinde görev yapan Mehmet Topuz, Emre'yi aratmadı desek yeridir. Bir teknik adam için en büyük şans elinde "joker" oyuncuların olmasıdır. Mehmet Topuz da bu futbolculardan birisi!
Yükselen formuyla nereye koysanız oynuyor!

MİLLİYET: ALTIN KAFA LUGANO
Uruguaylı oyuncu bu sezon 5 gole ulaşırken, hepsini kafayla attı. Lugano bu gollerin bireysel değerlendirilmemesigerektiğini, takımın başarısı olduğunu söyledi

HABERTÜRK: LUGANO’NUN SIRRI
F.bahçe’nin panzeri attığı goleri anlatırken “Alex gibi duran top ustası var. Diğer arkadaşlar da bana iyi pozisyon hazırlıyor” dedi. Uruguaylı savunmacının attığı son 4 golde asist yapan isim aynı: Kaptan Alex.

HÜRRİYET: YOK BÖYLE PARA
Trabzonspor maçının 1 milyon dolarlık primi hesaplara yattı. Antalya, Manisa ve Kayseri galibiyetlerinin hak edişleri ise kısa sürede ödenecek. Beşiktaş maçından da 3 puan çıkarsa sarı lacivertliler ihya olacak. Yönetim, önümüzdeki pazar günü Beşiktaş derbisinin kazanılması durumunda 1 milyon dolar daha verecek. Böylece bu 5 maçın toplam primi 2 milyon 900 bin dolara yükselmiş olacak.

AKŞAM: TYSON İBO KOVULDU
İbrahim Toraman, A.Gücü'nün 54. saniyede Serdar Özkan'ın attığı golden sonra ortalığa küfretti. Üzülmez, bu küfrün hesabını devre arasında soyunma odasında sordu. Beşiktaşlı taraftarların 'Deli İbo' lakabını taktığı tecrübeli kaptan, soyunma odasına girer girmez daha önce terlik yüzünden kavga ettiği Toraman'a iki tane yumruk attı. İbrahim Toraman'ın karşılık vermesine araya giren Fabian Ernst izin vermedi. TEKNİK Direktör Bernd Schuster, dehşete düştüğü bu tablo karşısında İbrahim Üzülmez'i soyunma odasından kovdu. Üzülmez, 'Ben bu takımın kaptanıyım çıkmıyorum' diye posta koydu. DAHA önce Fatih Tekke'yi kendisine saldırdığı için kovan Schuster, İbrahim Üzülmez'in gönderilmesi için de hemen yönetime rapor verdi.

HÜRRİYET: YUMRUĞU ATTI KOVULDU
(İSMAİL ER)
Birinci dakikada yenen gol sonrası kaptan İbrahim Üzülmez ile İbrahim Toraman saha içinde atışmıştı. Siniri geçmeyen Üzülmez devre arası koridorda söylene söylene soyunma odasına doğru ilerlerken “Bana kimse küfür edemez” diyordu. Kaptan sesini soyunma odasında iyice yükseltti, “Herkes kendine dikkat etsin. Siz kendinizi ne sanıyorsunuz.” Bir anda soğuk bir hava esti. Aurelio, Üzülmez’in yanına gelerek onu sakinleştirmeye çalıştı ama tecrübeli oyuncu kimseyi dinlemiyordu. Schuster ise kaptanından sakin olmasını istedi. Diğer köşede ise İbrahim Toraman sakat ayağına sedyede buz tedavisi yaptırıyor ve “Rakip sürekli kanatlardan geliyor” diye mırıldanıyordu. İşte ne olduysa o an oldu. Üzülmez, “Bana küfür ettin” diyerek Toraman’a arkadan saldırdı ve arkadaşına iki yumruk atarak sedyeden düşürdü. Futbolcular şaşkındı, Genel Menajer Tuncay Yanık, Ernst, Almeida ve Simao kaptanlarını zorlukla zaptetti. Toraman yerden kalkmak için toparlanırken, Üzülmez soyunma odasının dışına alındı. İkinci yarı için takım sahaya çıktığında kaptan soyunma odasında kaldı.

İbrahim Toraman: Kimseye küfür etmedim. Geçmişte kampta ayağım sakatken terlik giydiğim için benimle kavga etmişti. Kendisinin benimle ne derdi, ne alıp veremediği var bilemiyorum. Sahte kabadayılık yaptı ve ayıp etti. Ayağıma tedavi yaparken arkamdan gelip, iki kez yumruk attı. Kavga neyi çözer ki.
Hugo Almeida: Sporculuk hayatım boyunca bir çok kavga gördüm. Ama böylesine ilk kez şahit oldum. Üzgün olduğumu söylemeliyim. O moralsizlikle maçı tamamladık.
Simao Sabrosa: Olmaması gereken bir kavgaydı. İbrahim Üzülmez çok sinirliydi ama tecrübesiyle kendini frenlemeliydi. Bu durum herkesi sarstı.
Rüştü Reçber: Havamız devre arasında bozuldu. İbrahim Üzülmez çok çabuk sinirleniyor. Kendisini zor sakinleştirdik. Kötü sonuçlar sonrası hepimiz diken üstündeyiz zaten.
Da Silva Bobo: Kaptanı çok seviyorum. Beşiktaş’ın idolüydü. Taraftarın da sevgilisiydi. Bir anlık öfkesi pahalıya patladı. Yapmamalıydı.Kendisine engel olamadık
Ekrem Dağ: Ne olduğunu anlayamadım. İbrahim Üzülmez bir anda saldırdı ve yumruk attı. İbrahim Toraman’ı bir anda yerde gördüm. Keşke hiç yaşanmasaydı.
Manuel Fernandes: Böyle kavga olmaz. Kritik bir dönemden geçiyoruz. Yumruk atmak affedilir bir hadise değil. Kaptana yakışmadı. Sorunlar böyle çözüme kavuşmaz.

HABERTÜRK: SEVGİLİLER GÜNÜNDE AYRILDILAR
(HALİL DURSUN)
Konya ile Ziya Doğan’ın yolları 14 şubat’ta ayrıldı. Başkan Karapınar, “İsmi tarihimize altın harflerle yazılmıştır” dedi. Gözleri dolan tecrübeli hoca “Bu takım ligde kalacaktır” diye konuştu.

HABERTÜRK: YILMAZ VURAL İMZAYA ÇAĞRILDI
(ZAFER SAMANCI)
Vakit geçirmeden teknik direktör arayışına giren Konyaspor, Kasımpaşa’dan ayrılan Yılmaz Vural ile prensipte el sıkıştı.

FOTOMAÇ: HAGI’Yİ TAKAN YOK
Cimbom'un devre arasında Cluj'dan transfer ettiği Arjantinli Culio, beklediği ortamı bulamadığını söyledi. Arjantin'in Ole gazetesinde yer alan habere göre, G.Antep maçından sonra vatandaşları Sosa, Zurita ve İnsua ile dertleşen tangocu, "G.Saray'da beklediğim ortamı bulamadım.Profesyonellik yok. Herkes birbiriyle yakın arkadaş. Lider yok. Bir olay oluyor herkes itiraz ediyor, siz karışmayın diyen yok" dedi. Teknik direktör Hagi'yi kimsenin kaale almadığını iddia eden Culio, "Gica'nın da pek umursandığı yok. Herkes sanki Hagi sezon sonunda gidecek gibi davranıyor. Hagi benimle gelmeden önce yaptığı konuşmadabunlardan bahsetmemişti" diye konuştu. Ole, Culio'nun, Zurita'nın, "Türkiye'ye gelmeden önce bilgi aldın mı?" sorusuna, "Hagi'yle konuştum" yanıtını verdiğini belirtti.

AKŞAM: OYNATMAYA AZ KALDI
Hagi tarafından disiplinsiz olduğu için kadro dışı bırakılan Boşnak futbolcunun affedilmesi için yönetim bir kez daha Rumen hocaya baskı yapacak. Özellikle G.Antep deplasmanında açık bir şekilde ortaya çıkan 'lider oyuncu' ihtiyacına dikkat çeken yönetim, Hagi'ye bu hafta içinde 'Hemen affet, hemen 11'e koy ve oynat' baskısı yapacak. RUSYA dışında başka bir ülkeye transferi mümkün olmayan, Gullit'in başına geçtiği Tarek'in teklifini de kabul etmeyen Misimoviç için yönetim bu kararında oldukça ısrarcı olacak. Geçen haftaki G.Antep maçından önce yaptığı basın toplantısında 'O konu benim için çoktan kapandı' diyen Rumen teknik adamın ise bu baskıya nasıl yanıt vereceği merak konusu.

HÜRRİYET: ŞU HALE BAK SERKAN
Hagi, A takımdaki performanslarını yetersiz bulduğu iki genç oyuncusu Aydın Yılmaz ile Emre Çolak’ı A2 takımına gönderdi. Bununla da yetinmeyip iki genç oyuncuyu yakın takibe aldı. Rumen hoca, göreve geldikten sonra şans verdiği Serkan Kurtuluş’la birlikte G.Saray A2 Takımı’nın dün Bursaspor’la oynadığı karşılaşmayı izledi. İki oyuncunun performansıyla ilgili düşüncelerini Serkan Kurtuluş’la paylaşan Rumen teknik adamın sıkıntısı yüzlerinden okunuyordu. Rumen teknik adam, “Takımda kimse kendini vererek oynamıyor. Bir sen koşuyorsun bir de Stancu. Diğerleri hiç mücadele etmiyor. Baksana Aydın’la Emre’ye... O kadar konuştuk. Sanki buraya (A2 takımını kastediyor) tatile göndermişiz gibi hareket ediyorlar. Hiç çalışmıyorlar, kafalarını kullanmıyorlar” dedi. Hocasını dikkatle dinleyen Serkan ise bu konuda yorum yapmaktan kaçındı.

FANATİK: ARAPSAÇI
Hagi, ligin ikinci yarısında birçok oyuncunun mevkileriyle oynadı. Rumen çalıştırıcı Cana'yı stopere Neill'ı ve Sabri'yi orta sahaya, Stancu'yu ise sol açığa çekti.

Lorik Cana: Normalde ön libero oynayan Arnavut oyuncu, ligin ikinci yarısından itibaren stoper olarak görev yapmaya başladı. Cana, yeni mevkisini fazla yadırgamadı. Bazı maçlarda oldukça başarılı performanslar da sergiledi. Ancak sert futboluyla dikkat çeken Cana, her an ceza sahası çevresinde rakibe kolay serbest vuruş kazandırıp, penaltıya sebebiyet verebilecek yapıda oynuyor.
Lucas Neill: Milli takımdan döndükten sonra, ön liberoya geçti. Yıllarca stoper ya da sağ bek oynayan Avustralyalı, yeni bölgesine bir türlü uyum sağlayamadı. Ortasaha olarak görev yaptığı maçlarda fazlasıyla bocalayan Neill, özellikle takım hücuma çıktığında arkadaşlarına destek veremiyor.
Sabri Sarıoğlu: PAF takımdayken zaman zaman orta sahada oynayan Sabri, A takıma çıktıktan sonra genelde sağ bekte ve sağ açıkta görev aldı. Ancak Hagi, orta sahadaki sıkıntı nedeniyle milli futbolcuyu bu bölgede kullanmaya başladı. Sabri, enerjik yapısı sayesinde bu bölgede oynarken pek sırıtmadı.
Bogdan Stancu: Stancu, Baros’un kronik sakatlığı nedeniyle transfer edildi. Rumen oyuncu, kısa sürede kalitesini gösterdi. Ancak Hagi, Stancu’nun mevkisini de değiştirerek sol açıkta görev vermeye başladı. Tehlikeli şutlarıyla dikkat çeken 23 yaşındaki oyuncu, ceza sahasından uzak kalınca etkinliğini yitirdi.

MİLLİYET: ARDA, CHELSEA’YE
(ULAŞ GÜRŞAT)
Sunday Times, İngiliz kulübünün, Galatasaray kaptanının peşinde olduğunu yazdı. A Milli Takım Teknik DirektörüGuus Hiddink’in, Rus milyarder Roman Abramovich’le görüşerek, Arda Turan’ı kaçırmamasını önerdiği ifade edildi.

MİLLİYET: ALİ SAMİ YEN GERİ DÖNÜYOR
Galatasaray Yönetimi, Ali Sami Yen isminden vaçgeçmiyor. Türk Telekom’un ihtarnamesi ardından skorborttan Ali Sami Yen Spor Kompleksi ismini çıkarmak zorunda kalan sarı-kırmızılı yönetimin, stadın iki ayrı noktasına büyük harflerle kulübün kurucusu ve ilk başkanının adını koyacakları ortaya çıktı. Konuyla ilgili hazırlıkların sürdüğü ve bu hafta sonu oynanacak Bucaspor maçına yetiştirilmeye çalışıldığı belirtildi. Bu arada taraftarlar ve kongre üyeleri, Başkan Adnan Polat’ın, Türk Telekom’a yönelik çıkışına destek verdiler. Sarı-kırmızılılar, “Türk Telekom 1 yılda, 10 yıllık reklam yaptı. Ali Sami Yen’in ismine statta mutlaka yer vermesi gerekir” diyerek, görüşlerini belirttiler.

MİLLİYET: EMENİKE ŞOKE ETTİ
Kasımpaşa yenilgisiyle sarsılan Karabük, Nijeryalı yıldızın sakatlığıyla bir darbe daha aldı. Sağ diz yan bağlarında yırtık belirlenen Emenike yaklaşık 1.5 ay yok

MİLLİYET: SİMAO’NUN DRAMI
(MEHMET ÇİFTÇİ)
Portekiz'in önde gelen dergilerinden "Vidas", Beşiktaşlı Simao Sabrosa'nın son bir yıldır yaşadığı aile dramını kaleme alan tam sayfa bir makale yayımladı. "Simao Sabrosa bir dram yaşıyor" başlıklı yazıda, siyah-beyazlı oyuncunun üzerinde kara bulutlar dolaştığı ve maçlara acılar içinde çıkmasına rağmen bunu belli etmemeye çalıştığı belirtildi. Geçen yaz ağabeyinin 4 yaşındaki oğlunun denizde boğulmasının ardından, geçtiğimiz günlerde babasının kronik bir hastalığa yenik düştüğünü hatırlatan dergi, bu kalıplar yetmiyormuş gibi şimdi de eşinin kendisine açtığı boşanma davasını kaybettiğini yazdı. Simao'nun eşi Phillippa ile evliliğinden 9 yaşındaki Marian ile 7 yaşındaki Martin adlı iki çocuğu olduğunu vurgulayan dergi, ancak bu evliliğin yürümediğini ve bu çiftin 4 yıldır ayrı yaşadığını ifade etti. Simao'nun Beşiktaş ile imzaladığı anlaşma ile 7.2 milyon euro daha kazanacağını ve bu futbolcunun Türkiye'deki aylık kazancının ise 225 bin euro olduğunu da hatırlatan dergi, "Para Simao'ya saadet getirmiyor" yorumunu yaptı.

SABAH: FIRTINA ARABİSTAN’A ULAŞTI
Sıkıntılı geçen üç hafta sonrası Sivasspor'u yenerek, hayata dönen Trabzonspor'a dış dünyanın ilgisi artıyor. Spor Toto Süper Lig liderine 10 gün önce yabancı menajerler aracılığıyla Suudi Arabistan'ın Al-İttihad takımı ile bir hazırlık maçı yapması için teklif geldi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve teknik direktör Şenol Güneş'e iletilen öneriye, bordo-mavili kurmaylar sıcak baktı. Mart ayında A Milli Takım'ın, Avusturya ile yapacağı Euro 2012 Elemeleri müsabakası nedeniyle verilecek arada oynanması planlanan Al-İttihad- Trabzonspor hazırlık maçı için bordo- mavililere 350 bin Euro ödeneceği ve tüm masraflarının karşılanacağı öğrenildi.

MİLLİYET: MASAL KÖTÜ BİTTİ!
Kariyerinde kazanmadık kupa bırakmayan, bir dönem yeşil sahalarda fırtına gibi esen, attığı gollerle büyük bir futbol efsanesi haline gelen Brezilyalı Ronaldo futbol yaşantısına son verdi.

ALP ULAGAY / HABERTÜRK
12 Temmuz 1998. ...Futbolcular yemekten sonraki şekerleme için odalarına çekiliyor. Odalardan birinde, genç santrfor (Ronaldo) duşunu aldıktan sonra yatağına uzanıyor. Uzanır uzanmaz da çılgın bir titreme nöbetine giriyor. Kısa sürede tiremeler çırpınmaya dönüşüyor. ...Genç adam morarıyor, ağzından köpükler çıkıyor. 5 dakika sonra kriz sona eriyor. ...O krizli günden sonra kariyeri hep iniş çıkışlarla geçti. Muhtemelen hem psikolojik hem de fiziki açıdan hep o günün etkisini çekti daha sonra. Çalım, şut, kafa, pas... Komple bir oyuncuydu. Herhalde bunun üzerine çıakcak bir futbolcu göremeyiz diye düşünüyorduk. Henüz 21 yaşındaydı. Daha da iyi olacaktı. Ta ki 12 Temmuz 1998 gününe kadar.

FANATİK: TALİHSİZLİĞİN BÖYLESİ
Euroleague'de tarihinin en iyi sezonunu geçiren ve şampiyonluk adayı olarak gösterilen Fenerbahçe Ülker'in yakasını şanssızlıklar bırakmazken, Engin Atsür ve Vidmar'dan sonra Mirsad da sezonu kapadı.

HÜRRİYET:pİSTLERİN YENİ ALTIN KIZI
(CELAL DEMİRBİLEK)
New York’ta katıldığı yarışı 52.99 ile kazanan Pınar Saka, 400 metreyi 53 saniyenin altında koşan ilk kadın atletimiz olarak adını tarihe yazdırdı.

SPOR SERVİSİ: BASINDA BUGÜN - NTVSpor.net

Geri