Barzani'den Türkiye'ye sert sözler..

AntidepresaN

New member
Reaction score
0
Barzani'den Türkiye'ye sert sözler

''Ankara Kerkük'e karışırsa biz de Diyarbakır'a karışırız''

Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulundu. Barzani, ''Eğer Türkiye Kerkük'e müdahale ederse, biz de Diyarbakır ve Türkiye'deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz'' dedi.

El Arabiya televizyonuna konuşan Barzani, "Türklerin Kerkük'e müdahale etmesine izin vermeyeceğiz. Kerkük tarihsel ve coğrafi olarak Kürt kimliğine sahip bir Irak kentidir. Tüm gerçekler Kerkük'ün Irak Kürdistanı'na ait olduğunu ispatlamaktadır" dedi.

Türkiye'nin Kerkük'e müdahale etmesine izin verilemeyeceğini savunan Barzani "Eğer Türkiye müdahale ederse, biz de Diyarbakır'la ilgili ve Türkiye'deki diğer kentlerle ilgili işlere müdahale ederiz" dedi.

"Türkiye'yi tehdit mi ediyorsunuz?" sorusuna Barzani, "Türkiye müdahale ederse neler olacağını söylüyorum" diye yanıt verdi.

"Erbil'de hedef üst düzey komutanlardı"

Bu arada Barzani'den, ABD ordusunun, Erbil'de üç ay önce düzenlediği ve beş İranlıyı tutukladığı operasyona da eleştiri geldi.

Barzani, ABD'lilerin gerçek hedefinin, o sırada bölgeyi ziyaret eden İran devrim muhafızları komutanları olduğunu söyledi, basılan binanın İranlıların "gizli" bir karargahı olmadığını belirtti.

Barzani, baskın sırasında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin konuğu olan, üst düzey İranlı komutanların, bölgede olduğunu söyledi.

Mesut Barzani, "ABD'lilerin hedefi, bu kişilerdi ancak yanlış zamanda yanlış yere baskın yaptılar" dedi.

İngiliz The Independent gazetesinde, geçtiğimiz hafta yer alan bir haberde de, ABD ordusunun, İranlı komutanları ellerinden kaçırınca, binada bulunan 5 İranlıyı tutukladığı belirtilmişti.

Bu arada, ABD ordusu, İranlı yetkililerin 'henüz' tutuklu İranlılarla görüşmediğini açıkladı.

Erbil'deki İranlı diplomatlar, Irak'taki direnişçilere, silah yardımı yaptıkları gerekçesiyle tutuklanmıştı. ABD yönetimi, İran'dan bu tutukluların iadesini talep etmesini bekliyor, ancak İran böyle bir adım atmıyor.

Kaynak

Abd iti bir şaklabanın densizliği..Hala haddini bildiremiyorlar...

Abd nin işine öyle geliyorda ondan
bu sorunun çaresi başka türlü çözülecek ne Abd nede
Akp hükumeti

İnşallah çok yakında gerçekten milliyetçi bir hukümet kurulacak ve o zaman göreceğiz barzani denen Amerikan köpeği nereye kaçacak.

Ölücek köpek cami duvarına ..miş .
Daha başkada birşey emiyorum .
Abd bunları kurtaramaz Türkler kararlı olsa .
Ama nerde o cesaret heleki tayyip denen şahısdan gelicek bir hamle .

cevap gelmiyorya

serbest bi şekilde anırıyor işte

:) bukadar neyni var yarın öbürgün abd ordan çıkacak bakalım nabacak şu biiiiip çocuğu

daha döne kadar türkiyeden pasaport isteyen adam,bugün türkiyeyi tehtit eder oldu...

bakalım abd bölgeden cıkınca nepcak...hain

sırtını büyük köpeğe dayamış havlıyor. havlasın bakalım kuyruğunu kıstırıp kaçacak delik bulamayınca ne yapacak?

zamanında kırmızı pasaportla türkiyeye kaçtıkları günleri unuttular bunların kanları bitlendi allahın kürtleri şerefsizler

Bu ne ayaww..Bu lafı yiyen DEVLET nasıl bir devlet nasıl bir hükümet...Ertesi gün tepesinde biter özür dilettirirdim yemin olsun....Hemde tüm dünyanın gözü önünde...Sen kimsin de bizim iç işlerimize karışıyon köpek....Varmı böle ar sahibi bir hükümet kuracak o geçsin başa...Yeterince yüz üstü süründük...

AKP hükümeti sağolsun asıl onlar yan gelip yatıyo TSK nin işine engel oluyo

Bu recep tayyip erdoğanda da eyüp sultan sabrı varmış kaç yıldır yok efendim sabrımız taşıyor yok efendim kırmızı çizgi.. adamlar da bakıyor icraat yok cesaretleniyorlar tabi içişlerimize de karışmaya başladılar 2günde 10 şehit verdik haddini bildirecek adam gibi adam istiyoruz dışarda kuzu içerde efe değil

sakin oLmak LAzım oyuna gelmemek Lazım..onLarınDa istediği bu zaten..bizim baRzaniyi sıkıştırmamız.kafa kafaya gelmemiz
ee biz barzaniyLe uğraşırsak piyonLa elimize hiç bişy geçmez..
it ürür kervan yürür hesabı ciddiye bile alınmıyacak bir mevzu..

Bir İnsan Ancak Bu Kadar Haddini Bilmeyebilir.

Şerrefsiz köpklrn bitleri kanlandı demekki böyle havlıyorlar.

Isıracak köpek havlamazmış diyorum başka da bir sey demiyorum...

Geri