|Nakamura|
New member
Sezon başında Galatasaray renklerine bağlanan ve attığı gollerle sarı kırmızılı taraftarların sevgisini kazanan Çek Milli futbolcu Milan Baros, Bordeaux sınavları öncesinde Uefa'nın resmi internet sayfasına konuştu.
İşte Baros'un Uefa.com ziyaretçileriyle yaptığı söyleşi:
Bordeaux maçıyla ilgili düşünceleriniz neler?
- İki takımın da şansı eşit. İlk maçı deplasmanda oynamak avantaj ve Fransa'dan iyi bir sonuçla ayrılırsak, onları evimizde geçebileceğimizi düşünüyorum. Tur atlamayı umut ediyorum ancak bu hiç kolay olmayacak. Çok iyi takım ve hücum hattında Marouane Chamakh ile Yoann Gourcuff gibi etkili isimlere sahipler. Ayrıca çok az gol yemelerinden anlaşılabileceği gibi defansif yönleri de çok kuvvetli.
Liverpool'da Harry Kewell'la birlikte İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finalinde oynadınız. UEFA Kupası finalinde de bu ikiliyi İstanbul'da görebilecek miyiz?
- Bu konu hakkında konuştuk ve Şükrü Saracoğlu'nda final oynamak çok harika olur. Ancak finale giden yol çok uzun ve birçok güçlü takım var. Sabırlı olmalı ve adım adım gitmeliyiz. Şimdi önümüzde Bordeaux ve sonrasını göreceğiz. Ancak hepimiz finali hayal ediyoruz.
Sizi Galatasaray'da görmek büyük bir mutluluk. Hangi faktörler bu sezonki performansınızın süper olmasında etkili oldu?
- Teşekkürler. Düzenli oynamam ve teknik direktörün bana güvenmesi en önemli sebep. Bu ihtiyacım olan şey. Bunun ötesinde, çok iyi hücüm düşüncesine sahip bir takımız ve bu yüzden birçok pozisyona giriyoruz ve ben de bunları gole çevirmekte başarılı oluyorum. Umarım böyle devam eder.
Kariyerinizde en zevk aldığınız kulüp hangisiydi?
- Elbette Liverpool'daki günlerimi hatırlıyorum. Orada geçirdiğim yıllar muhteşemdi ve hiçbir zaman unutmayacağım. Galatasaray ise 2. sırada geliyor.
Karşılaştığınız en iyi defans oyuncusu hangisiydi?
- Birini seçmek çok zor ancak Rio Ferdinand, John Terry ve Marcel Desailly'i seçerdim. Hepsi çok iyi defans oyuncularıydı.
Hakan Şükür'le kıyaslanmanız konusundaki düşünceleriniz neler?
- Çok gururluyum. Geçen sezon futbolu bıraktı ve gol attığım zaman beni onla kıyaslıyorlar. Umarım böyle devam eder. Müthiş bir forvetti ve çok fazla sayıda gol attı. Eğer beni onla kıyaslıyorlarsa; bu işimi iyi yaptığımı gösterir.
Galatasaray'daki en iyi arkadaşınız kim?
- En iyi arkadaşlarım, Harry Kewell, Lincoln, Fernando Meira ve Morgan De Sanctis gibi yabancı olan futbolcular.
Neden Galatasaray'ı seçtiniz?
- Başka ülkelerden de teklifler aldım ancak Galatasaray hem benim hem de eski kulübüm Lyon'un beklentilerini karşıladı. Kadronun çok iyi olduğunu ve Galatasaray'ın hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde her zaman iddialı bir kulüp olduğunu düşündüm. Bu, başka bir ülkede kümede kalma mücadelesi veren bir takıma gitmekten her zaman daha iyi bir seçimdir. Galatasaray her zaman kupa kazanmaya yakın bir takım.
Turkcell Süper Ligi'nde atılan birçok gol ve gösterilen başarılı performanstan sonra, bu sezonki beklentileriniz neler?
- Şu anda ligi ve UEFA Kupası'nı kazanma hedefimiz var. Sezon bittiğinde başarılı olup olmadığımızı göreceğiz. Gol sayımı arttırabilirsem süper olur. 20 resmi golüm var ve eğer 30'a ulaşırsam muhteşem olur.
Kaynak : Uefa&Maçkolik