AKP ile Asker Karşı Karşıya

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

AKP ile asker karşı karşıya

Başbakan Tayyip Erdoğan yetki istiyor, Orgeneral İlker Başbuğ ise karşı çıkıyor.

Genelkurmay ve hükümet arasındaki suikast gerilimine bir de silah gerilimi eklendi. Silah kanunu yüzünden iktidarla asker karşı karşıya geldi. Hükümet, kanunda değişiklik yaparak MİT'e ve Polise "askeri silah" ithal yetkisi veriyor. Genelkurmay, "Askeri silahlar kontrolsüz kalabilir" diyerek karşı çıkıyor.

İşte Milliyet Gazetesi'nden İbrahim Gündüz'ün özel haberiyle, Meclis'te yaşanan kavganın iç yüzü...

GERİLİMİN NEDENİ SİLAH KANUNU

Ankara'da istihbarat savaşları yaşanırken, Hükümetle Asker arasında Hükümetle Yargı arasında gerilim sürerken, müthiş bir tartışmanın daha “perde gerisinde” yaşandığı ortaya çıktı. Gerilimin ve tartışmanın nedeni, Hükümetin Meclis'e sevkettiği “Silah Kanunu”.

BİBER GAZINA DÜZENLEME DİYE YANSIDI

MİT'e ve polise “askeri silah” ithal yetkisi veren kanuna asker karşı çıkıyor. Hükümet Silah Kanunu Tasarısını 1 Temmuz'da Meclis'e sevketmişti. 10 Aralık'ta görüşmeleri başlayan tasarı kamuoyuna “bıçak ve biber gazına düzenleme” diye yansımıştı.

MİT VE POLİSE AĞIR "ASKERİ SİLAH"

Ancak İçişleri Alt Komisyona havale edilen ve bugünlerde Alt Komisyon'da görüşmeleri süren tasarının Askerle Hükümet arasında yeni bir gerilim kaynağı olduğu ortaya çıktı. Çünkü Genelkurmay, yeni Silah Kanunu'yla kendileri by pass edilerek MİT'e ve Polise ağır “askeri silah” alınmak istendiğini düşünüyor ve buna karşı çıkıyor. Yani Hükümetle Asker arasında yaşanan gerilimlere bir de silahlar eklendi.

Mevcut kanunda askeri silah ithalatı ve ihracı Milli Savunma Bakanlığı'nın izniyle yapılabiliyor. Kayıtlarsa Genelkurmay Başkanlığı'nda tutuluyor. Ancak Meclis İçişleri Komisyonu'nda görüşmeleri süren “Silah Kanunu" tasarısıyla, askeri silahların (MİT ve Polis için) Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından da ithal edilmesinin yolu açılıyor.

YASA ÇIKARSA SİLAHLAR KONTROLSÜZ KALACAK

Tasarı Alt Komisyona gidince ilgili kuruluşlardan da görüş istendi. Asker de görüşünü komisyona bildirdi. Bir “Bilgi Notu" hazırlayan Genelkurmay, "bu yasa çıkarsa, askeri silah ve malzemelerin ithali kontrolsüz kalacaktır" dedi. Askerin hazırladığı Bilgi Notu'nda, tasarının "sivil amaca yönelik" olarak hazırlandığı ama "askeri silahları" kapsadığı vurgulanıyor.

Komisyona gönderilen yazıda, "askeri silahlara ilişkin düzenlemelerin, bu Tasarı kapsamı dışında bırakılması gerekmektedir" deniliyor. Askerin Bilgi Notu'nda, “Düzenleme ile, MİT ve genel kolluk kuvvetlerinin askeri nitelikte silah ithal edebilmeleri mümkün hale getirilmiştir... Tasarının bu haliyle yasalaşması halinde, askeri silah ve malzemelerin ithali tek elden takip edilmeyecek, kontrolsüz kalacaktır” deniyor.

ASKER KARŞI ÇIKIYOR

Yeni Silah Kanunu'yla Hükümet, silahların kayıt ve ruhsat işlemlerini de düzenliyor. Düzenleme, mevcut uygulamanın aksine, askeri personele ait silahları “kapsam dışında” bırakmıyor. Askerlerden de ruhsat işlemleriyle ilgili valiliklerden izin ve onay alması isteniyor. Asker bu düzenlemeye de "operasyon bölgesinde" sıkıntılara neden olacağı gerekçesiyle karşı çıkıyor

Kaynak

Ekli dosyalar

• 207462.jpg
    207462.jpg
    24.1 KB · Görüntüleme: 12,139
oldu sıra askere geldi demekki türkiye hukuk devleti olmaktan çıkıyor çıktı gerçide polis devleti olmaya gidiyo asker darbe yapacak diye başbakan polise ağır silah almak istiyo herhalde bu kadar da korkulmaz ki

polislerimiz imam liseli olsun onların vuracağı cop mübarektir :) zira ortada kalmış milyonlarca imam lisesi mezunu var....

polislerimiz imam liseli olsun onların vuracağı cop mübarektir :) zira ortada kalmış milyonlarca imam lisesi mezunu var....

sayın Trafooooooooo,

İmam Hatiplilere laf söyleme.
Hiç İmam Hatipliden Hırsız, Haydut, Vatan Hayini Duydun mu,

anlamıyorum,

imam hatipllerdn ne alıp veremeyeceğin var.

korkma korkma onlarda insan
hemde şerefiyle , ahlakıyla

bir daha ağzına alma imam hatiplileri.

haaaaaa ben imam hatip okumadım,
ama okumak isterdim.
çok ahlaklı arkadaşlarım var.

sayın Trafooooooooo,

anlamıyorum,

ama okumak isterdim.

Kötü bir şeymi dedik ? vuracakları cop bile mübarek dedik şimdi bu kötü bir lafmı? Bu laftan ahlaksız şerefsiz manasını nasıl çıkardınsa çok zorlamışsın kendini , bu kadar kasma altı üstü mübarek dedik sanki ahlaksızmış şerefsizmiş gibi bir yöne çektin.. Bİraz iyi niyetli olun pozitif düşünüp bardağın dolu tarafına bakın, bu kadar huylanmaya gerek varmı?

İyi laf ediyoruz genede beyenmiyorsunuz :)

sayın Trafooooooooo,

anlamıyorum,

ama okumak isterdim.

bende imam hatipde okumadım ama benimde imam hatipli tanıdıklarım var ve bunlarn içinde iyi insanlarn yanısıra serefsizlikte sınır tanımayan piçlerde var.... o kadar kesin konussmussun ki aklına başına al tekrar düşün... insan herzaman insandır... bilgine

ayrıca bu silah muabbeti tsk yı bitirme operasyonunun son aşamasıdr.. asker darbe yapar yapacak zart zurt diye diye darbeyi yapan hükumettir...

değmez yani ağzınızı bozmaya imamların icinde bile soysuzlar varken liselerinde daha cokları var.
Herkes hesabını vercek öbür dünyada.Ne oldum değil ne olucam ...

aman genel kurmayın elinden darbe yapma yetkisini alırsınız.
genel kurmay darbe yapmalarını engellenmesinden baska hiç
bir şeyden korkmuyor.

polise askere yetki verilsin ama kontrolüde iyi yapılsın...zari polis yada asker devleti olmayalım...Cumhuriyete zor sahip çıkıyoruz...o zaman toptan götürürler bizi

Bunlar neden bahsediyor Allah aşkına.Kafayı yemiş olmalılar.

oldu sıra askere geldi demekki türkiye hukuk devleti olmaktan çıkıyor çıktı gerçide polis devleti olmaya gidiyo asker darbe yapacak diye başbakan polise ağır silah almak istiyo herhalde bu kadar da korkulmaz ki

kimin korktuğunu anlaman için kimin karşı çıktığına bak!

sayın Trafooooooooo,

anlamıyorum,

ama okumak isterdim.

doğru ya imam hatipliler bişey yaparmı bi arşivleri araştık bak istersen tabi onlar müslüman hiç harama el uzatmazlar başımızdakileri oğullarına hamillerine yakınlarına her türlü kolaylık sağlanıyo bakalım kul hakkı yemek en büyük günahlar dan biri öteki dünyada bunlarınm heabını nasıl verecekler

kimin korktuğunu anlaman için kimin karşı çıktığına bak!

korkan asker değil başbakan askerin elindeki silahlara gözünü dikti merak etmeyin böle bi yasa çıkarsa nasıl olsa anayasa mahkemesi iptal eder ondan dolayı benim bi korkum yok

sen hangi dönemde yaşıyon geçti o dönemler şimdi devlet ne derse o olacak

halk ne derse o olacak anlayamadınmı hala kimden korksun

senin gibi 3 5 kişidenmi heheh devam devam muhalefete devam

sen hangi dönemde yaşıyon geçti o dönemler şimdi devlet ne derse o olacak

halk ne derse o olacak anlayamadınmı hala kimden korksun

senin gibi 3 5 kişidenmi heheh devam devam muhalefete devam

tabi görüyoz devlet diyo bişeyler ama hiç bişey olduğu ve gerçekleştiği yok sen hangi dönemde yaşıyon devletin dediği ne oluyo acaba merak ettim

asker dediğin 3-5 kişi değil 514 bin askeri personel var bu ülkede

doğru ya imam hatipliler bişey yaparmı bi arşivleri araştık bak istersen tabi onlar müslüman hiç harama el uzatmazlar başımızdakileri oğullarına hamillerine yakınlarına her türlü kolaylık sağlanıyo bakalım kul hakkı yemek en büyük günahlar dan biri öteki dünyada bunlarınm heabını nasıl verecekler

Kul hakkı yiyorlarsa Allah için yiyorlardır çalıp çırpıyolarsa Allah için çalıp çırpıyolardır :001_unsure:

1- İmam-Hatiplileri yüzdeye vursan sizin kadar türkiyeyi çalıp çırpmamışlardır.
2- 514 Bin Asker dediğin insanlar yoksa uzaydanmı geldi ( Sizin Köydenmi Geldi. Uzaylı! ). Asker Bizim Bizim, Peygamber Ocağı. Bizler Askere İnancımız Gereği Gidiyoruz. Allah Vermesin Bir savaş falan olsa, İlk Kaçacak sizlersiniz. Hemde donunuzu bile almadan. Arkanıza bakmadan.
3- Devlet Hem Askerini Güçlendiriyor, Hem Polisini, Hem Mit Müsteşarlığını, BUnda Gocunacak ne var? Kimin Kuyruk Acısı var.
4- Bir arkadaş yorumunda yazmış. " Hükümet TSK nın karşısına Polisleri çıkartıyor. Bir nevi Polisin elini güçlendiriyor diye " Arkadaşın dediği bana da mantıklı geldi. Ama bazı doğrularda var. Bundan 2-3 Yıl öncesine kadar TSK ya güven sonsuz du. ( Bunu İstatistiklerden görebilirsin. Bazı siteler ençok hangi kuruma güveniyorsunuz diye anket yapmıştı. ). Şu ergenekon çıktı Çok güven kaybetti. Askeriyenin de içi Çalkalanmaya başladı. Biraz Objetif düşünürsek görürüz. Çıkarın At gözlüklerini. 30 Yıldır PKK kol geziyor. Hala Şehit Haberleri. neden durdurulamıyor. Kimden Kaynaklanıyor. Birisi Çıksın Mertçe ama Yorum yapmadan

PKK nın Kökünün Kazınmasını Hükümetmi İstemiyor, TSK mı istemiyor, Dış Baskı mı var ( Varsa Söyleyin ), Yada gerçekten güçlendilerde gücümüz mü yetmiyor.
bizde bilsek düşmanımızı,

şimdi bir sürü yorum yazarlar.
kardeşim ben bu sorularıma cevap istiyorum.

terör kardeşi kardeşe bir birine düşürecek kadar adii dir

bunlar terörün siyasi politik kısmı dır aklı sıra devlet yıpranacak vee istanbul bölünecek

Geri