DTP'den Şok Eden Açıklama

Newwave

Altın Üye
Reaction score
0

15zfpug.jpg

DTP'den şok eden açıklama

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve partililer Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenldi. İşte Ahmet Türk'ün yaptığı şok açıklamadan satırbaşları:

"ASKERİ DARBE SOYKIRIM YAPTI"

- Kürtler direniyor ve kimliğine sahip çıkıyor. 1980 askeri darbesi hem Kürt halkı için hem de Türkiye için soykırıma neden oldu. PKK bu ortamda doğdu ve büyüdü bu bir gerçektir.

- Türkiye demokratikleşecek inancı arttı ancak Kürt sorununu çözme konusundaki iradesizlik değişmedi. Sıra Kürtlere gelince demokrasi lafları raflara kalktı. Yine imha ve inkar politikaları devam etti. Bunun sonucunda da savaş devam etti. Kürtler linç ve benzeri politikalarla sindirilmeye çalışılıyor.

- Bugün Türkiye’de kavramlar tanımını kaybetti. Ölümden ve öldürmekten bahsetmek idealize ediliyor.

"ÖCALAN'A ŞİDDET UYGULANIYOR"

- Bugün bizi burada toplayan neden PKK lideri sayın Öcalan’a uygulanan fiziksel şiddettir

- 2006’da zehirlenerek yavaş yavaş öldürülmeye çalışıldığı ortaya çıktı.

- 2008’de bu kez saçları zorla kazıtıldı. Halk uyardı ve bugün yine fiziksel şiddet arttı.

- Abdullah Öcalan’a geliştirilen her türlü hareket Kürt halkına ve onuruna yöneliktir.

- Sayın Abdullah Öcalan’a yapılan bu uygulamalar gayri hukuki ve insanidir.

"KÜRTLERİ AŞAĞILIYOR"

- Başbakan protestoları yaşayarak Diyarbakır’a geldi. Cayır cayır yanan Kürt coğrafyasının sorunlarını görmezden geldi. Özgürlüklerin ve hakların ortadan kaldırılması en büyük hatadır.

- Kürt soru siyasi bir sorundur. Çözümü de ancak siyasetle olur. Milletvekillerini ve belediyelerini kazanırsam DTP’yi bölgeden silerim anlayışı Kürtlerin ne kadar aşağılandığının göstergesidir.

- Kürtler 80 yıldır yapılanlar nedeniyle PKK lideri Öcalan’a yapılanlara güvenmiyor. Şiddet dilinden vazgeçilmelidir. İmralı’ya DTP’nin de dahil olduğu bir heyet gönderilmelidir. İmralı’daki tecrit kaldırılmalıdır.

SORU CEVAP

FIRAT’I 40 YILDIR TANIRIM

- AKP’nin iki numaralı ismiyle bir yemekte buluştunuz neler konuştunuz sorusuna şöyle yanıt verdi: “Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat ile 40 yıldır tanışıyorum. Tesadüfü bir karşılaşma oldu. Beraber bir yemek yedik. Meseleyi büyütmeye gerek yok.”

BAŞBAKAN’IN KAPASİTESİ BELLİ

- Türk Başbakan’ın Diyarbakır Belediyesi’ni çalışmadığı konusundaki iddialarına ise “Çöp siyasetini ona bırakıyoruz. O gün kentin o halde olmasının nedeni bir protestoydu. Bunu görmemesi onun kapasitesini ortaya koyuyor.

Kaynak

bunları varsa meclisin önünde diri diri yakıcaksın ne uyuz oluyorum su insana benziyen insan denmiyen yaratıklara...

ben artık bunlara helal olsun diyorum abi bunları bu kadar rahat konusmasına göz yumanlar hala kürt halkının değilde öcalan ve pkk nın haklarını düsünen bu zihniyeti meclise sokanlar da kabahat dağda silahı bırakıp ovada siyaset değil dağda silahla ovada siyasetle bölücülüğü yapıyorlar

AKP iktidara gelmeden önce her cuma türban eylemleri vardı; geldiler eylemler bitti, orduyu kötülemeye başladılar... DTP iktidara getirilecek AKP'den sonra demekki... Baksanıza eylemler başladı; soykırım iddiasına da başladılar... AKP buna ses çıkarmazsa bir daha kimse "AKP vatan haini değildir; Cumhuriyetimizi tehdit etmiyor" demesin lütfen... Bizzat bir şey yapmalarına gerek yok; ülkenin temellerine dinamit koyanlara ses çıkarmamak da vatan hainliğidir...

Arkadaş, bu şerefsizleri niye tutuyorlar daha devletin kurumunda. İşte bunlar yüzünden Kürt-Türk ayrımı psikolojisi geliştirildi. Aslında sosyal hayatta öyle bir ayrım yapmıyoruz biz. Bizim kapı komşumuz da Kürt, pazarda selamlaştığımız insan da.
Oyunlara, provakasyonlara gelmeyelim. Dikkatli adım atalım. Bunlar birilerinin maşası. Değerli doğu kökenli kürt arkadaşlarım, kanmayın, kandırılmayın. Çünkü biz hepimiz biriz. Aynı haklara sahip, aynı havayı soluyan, aynı otobüse binen, aynıları çok olan insanlarız.
Zamanında bunları maşa olarak seçtiler. Eğer Karadeniz'den bir hemşehrimizi seçselerdi o zaman da Laz - Türk kavgası ortamı doğururlardı. Mantığı anlayabiliyor musunuz? Şivesi, kökeni ne olursa olsun. Biz hepimiz Türk oğlu Türkleriz.. Tarihinizi iyi araştırın. Sinirden saçmaladıysam affola...

Hayda :S Şaka gißi ama

Apo denilen o bölücü başı hain bu gün sadece hayatta kaldığı nefes alıp verdiği ve yiyip içip yaşadığı için bile
Türkiye Cumhuriyetine günde en az 3 kez den az olmamak üzere teşekkür edip yalvarmalı sen kalkmışsın
tecritin kaldırılmasından söz ediyorsun ahmet (Türk)

Yıllardır çoluk çocuk demeden Türk - Kürt demeden açıkça destek verdiğiniz ve meclis çatısı altında
politik ve siyasi kanatını oluşturduğunuz bölücü terör örgütü asıl soykırım yapmıştır kendinizi kandırmayın ahmet (Türk)

apo ölürse,hiç bir sorun kalmaz...Apo'yu öldürsünler yeter..Hiç değilse bir defa olay olur,biter.yok saçını kazıdılar,eylem.yok apoya yan baktılar,eylem.Yok ,aponun yemeğini plastik kapta getirdiler,eylem..Bi kere asarsın canlı yayında(saddam gibi) ondan sonra ne halleri varsa görsünler...

al sana demokrasi başbakaan istifaaa başbakaaannn istifaaaa :D:D:D

Aslıda herşey görüldüğü gibi değil Resmin tamamını görmemiz gerekiyor.Terörist başı abdullah iti
işin bahanesi Aha buraya yazıyorum apo yu benden çok onlar sallanırken görmek ister.Daha
çok oy alıp Abd ve ab nin yanında daha çok mazlumları oynayarak taraftar bulmak ister.
Bana göre daha radikal çözümler lazım. * Devam edeceğim*

ahmet suan annenın kulaklarını cok fena sekılde cınlatıyorum.
senın it herife sayın dıyen dılını ustune oturdugun organına sokarlar.
orda burda pecetecı agızlılık yapma serefsız it!

Demokrasİ İstİyorlar.ellerİnde Pkk Pacavralariyla Ve Apo Foto Lariyla Dolasiyorlar Ve Boyle Aciklama Yapiyorlar,terÖrÜ Öven Am HİÇbİrsey Olmuyor.daha Ne İstİyorlar .demokrasİ Degİl Tabİ Toprak ,allah Belanizi Versİn ,akp Nin De Dogu Polİtİkasina .......parayla Susturmaya Calisiyor Ama Hem Parayi Aliyorlar Hemde Arkadan Vuruyorlar,yaziklar Olsun.

El Kaİdeyİ Sevİyorum Bİle Dİyemezsİn Abd De Yada Ab De Bİr Yerde.

demokrasi bu değil herhalde....Herkesin yüzüne karşı Terör başını savunmak , dokunulmazlığa bürünerek...Boş - bakan Nerde diyte sormuyorum o da demokrasiden ödün vermemekten yana...Elbet biri adam gibi adam cıkarda adam nasıl oluyor Ülke yönetmek nasıl oluyor görürsünüz...

kardeşlik falan bırakcan bi kenara dtp nin adını iyi ananları da dahil hepsini yakacan ki soykırım nasıl olurmuş tüm dünya görcekk...

Bi hitlerimiz olmadı bea

Asıl merak ettiğim Anayasa mahkemesinin yaklaşık 1 yıl önce
açılan kapatma davasını neden hala sonuçlandırmamış olmasıdır ?? : (

Demokrasi bu değil arkadaşlar. Demokrasi 30 bin kişinin katilinin sırtını sıvazlamak olamaz. Demokrasi halen sürüp gitmekte olan teröre yandaş olup demokrasi çatısı altından, vatan hainliği propagandası yapmak olamaz. Bugün haberlerde bu şerrefsiz oğlu şerrefsiz iti ben de dinledim. Ve tüylerim diken diken oldu. Sırf millet vekili dokunulmazlığı zırhına güvenerek nasıl da böylesine pervasızca konuşabiliyor. Yok apo' ya kötü muamele varmış!!! İyi anasını bellememişler!!!

Eğer ki AKP denen iktidar partisi vatansever bir parti olduğunu kamuoyu nezdinde ortaya koyabilmek istiyorsa, bir an evvel bu şerefsizlerin dokunulmazlıklarının kaldırılması için gereken hukiki süreci başlatır. Nasıl ki, ergenekon olayında savcı kesilmesini bildilerse, bu vatan hainlerinin de biletini kesmeleri gerekir. Aksi taktirde yalnız şahsımın değil, bütün Türk kamuoyunun vicdanın da vatan hainliğiyle yargılanacaktır.

Geri