BALYOZ'DA 'DELİLLER SAHTE' SAVUNMASI ÇÖKTÜ!
Genelkurmay'ın, Balyoz davasına bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği ıslak imzalı belgeler, 'sahte delil' iddialarına son noktayı koydu.
Belgelerle, balyoz sanıklarının 'deliller sahte' savunması da çökmüş oldu. Bu belgelerin Genelkurmay Karargâhı'nca mahkemeye ulaştırılmasını olumlu bulan hukukçular, "Bu durum aslında malumun ilâmıdır. Mahkemeler, Genelkurmay'dan talep edildiği halde, olumsuz cevap alınan belgeleri de şu anda tekrar istemelidir." değerlendirmesini yaptı.
Genelkurmay'ın, Balyoz davasına bakan 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği ıslak imzalı belgeler, 'sahte delil' iddialarına son noktayı koydu. Zaman'a göre; Orijinal belgeler, 6 Aralık 2010'da Gölcük Donanma Komutanlığı'nda yapılan aramada ele geçirilen dokümanların gerçek olduğunu tasdik ediyor. 107 sayfalık dokümanı 'malumun ilâmı' olarak nitelendiren Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, ıslak imzalı belgeler olmasa bile Balyoz'da durumun netlik kazanmış olduğuna işaret etti. Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Halil Doğan ise Genelkurmay'ın tavrına vurgu yaptı: "TSK'nın, darbelerin ve darbe heveslilerinin arkasında durmayıp belgeleri günışığına çıkarması kamuoyunda davayı itibarlı hale getirir."
Balyoz darbe planında ıslak imzalı belgelerin Genelkumay Başkanlığı tarafından davanın görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğinin ortaya çıkması gündeme oturdu. Sanıkların, 'belgeler sahte' savunmasını da çürüten bu gelişme, yakın geçmişe kadar bu tür belgeleri mahkemelere göndermeyen Genelkurmay'ın 'normalleşmeye başladığı' olarak da yorumlanıyor. Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, mahkemeleri Genelkurmay Başkanlığı tarafından önceden gönderilmeyen belgeleri tekrar talep etmeye çağırdı. Turgut Özal Üniversitesi'nden ceza hukukçusu Profesör Doktor Ali Şafak ise, resmi nitelikteki belgelerin aksi ispat edilmediği sürece gerçek kabul edildiğine dikkat çekti.
aktifhaber