Balyozcu generali bakan açığa aldı

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Balyozcu generali bakan açığa aldı

İçişleri Bakanı Atalay, Cumhuriyet tarihinde bir ilke imza atarak Balyoz soruşturması ve çok sayıda fişleme olayında ismi geçen Jandarma Tümg. Halil Helvacıoğlu'nu açığa aldı

146735_halil-helvacioglu.jpg

İçişleri Bakanı'na Jandarma personeli, Milli Savunma Bakanı'na Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli hakkında verilen açığa alma yetkisi Cumhuriyet tarihinde ilk kez kullanıldı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Balyoz Davası sanığı ve çok sayıda fişleme dosyasında imzası bulunan Tümgeneral Halil Helvacıoğlu'nu açığa aldı. Karar, 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nun açığa almayı düzenleyen 65. maddesi uyarınca uygulandı. 22 Kasım 2010 tarihli açığa alma kararı, önceki gün İçişleri Bakanlığı tarafından gereğinin ivedilikle yerine getirilmesi için Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'na gönderildi. Bakanlığın yazısı Tümgeneral Helvacıoğlu'na aynı gün tebliğ edildi. Helvacıoğlu'nun üniforması çıkartıldı ve Ağustos YAŞ'ında atandığı Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı'ndaki görev ve yetkileri elinden alındı.

AĞIR SUÇLAMALARA ATIF

Açığa alma yazısında, Tümgeneral Helvacıoğlu hakkında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki E: 2010/283 sayılı dosyaya atıf yapıldı. Yazıda Helvacıoğlg'nun hükümeti devirme planları içerisinde er aldığı hatırlatıldı. Helvacıoğlu hakkında açılan davada isnat edilen suçların içeriği ve deliller göz önüne alındığı vurgulanan yazıda “926 sayılı TSKpersonel kanununun 65. maddesi uyarınca açığa çıkarılmıştır. Bilgilerinizi ve gereğini, durumun adı geçene bugün ivedilikle tebliğ edilerek belgenin bir örneğinin gönderilmesini rica ederim. İÇİŞLERİ BAKANI” denildi.

YAŞ'I BYPASS GİRİŞİMİ ENGELLENDİ

Son YAŞ toplantısında Tümg. Gürbüz Kaya, Tümg. Helvacıoğlu ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu, haklarındaki davalar nedeniyle terfi ettirilmemişti. Terfi ettirilmeyen ancak başka görevlere atanan üç Paşa, AYİM'e dava açarak YAŞ kararlarını bypass olarak nitelenen karar çıkartmışlardı. AYİM, Balyoz Davası'nda yeralan üç generali terfi ettirmiş ve yürütmenin de durdurulmasına hükmetmişti. Böylece sivillerin onay yetkisinde olan terfilerle ilgili YAŞ kararlarını AYİM üzerinden delmenin yolu açılırken, İçişleri Bakanlığı'nın açığa alması kararı sözkonusu girişimi de durdurdu.

Bütün yetki Bakan'da

926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'nun, açığa alınan veya tutuklanan subay ve askerî memurlar hakkındaki esasları içeren 65. maddesi, Millî Savunma Bakanı'na ve İçişleri Bakanı'na açığa alma yetkisi veriyor. 65. madde, ‘Haklarında ölüm veya ağır hapis cezasını gerektiren veya yüz kızartıcı bir suçtan ya da taksirli suçlar hariç olmak üzere 5 yıl ve daha fazla hapis cezasını gerektiren bir cürümden veya emre itaatsizlikte ısrar, üste veya amire fiilen taarruz, üste veya amire hakaret, mukavemet suçlarından dolayı kamu davası açılanlar, mensup oldukları bakanlıklarca açığa çıkarılabilirler' diyor.” Maddenin‘e' bendinde “terfi sırasına girenlerden açıkta bulunanların terfileri ve kademe ilerlemeleri yapılmaz” hükmü açıkça yeralıyor.

YAŞ'ta terfi ettirilmemişti

YAŞ'ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan'ın terfilerine karşı çıktıkları Tümgeneral Halil Helvacıoğlu, Korgeneral kadrosundaki Jandarma Genel Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığı, Tümgeneral Gürbüz Kaya, Korgeneral kadrosundaki Harita Genel Komutanlığı ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu da, Tümamiral kadrosundakiDeniz KuvvetleriPersonel Başkanlığına vekaleten atanmışlardı.

Gözler Milli Savunma Bakanlığında

Tümg. Helvacıoğlu hakkında İçişleri Bakanı'nın verdiği açığa alma kararının, aynı durumdaki Tümg. Gürbüz Kaya ve Tuğamiral Abdullah Gavremoğlu hakkında uygulanıp uygulanmadığı ise öğrenilemedi. Gözler Milli Savunma Bakanı'nın vereceği karara çevrilirken, 3 komutan hakkında çok ağır suçlamalar ve belgeler bulunuyor. Fişçi general olarak da nitelenen Helvacıoğlu'nun terfi ettirilmemesinde Balyoz sanığı olmasının yanında yaptığı fişlemelerinde etkili olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ve diğer kabine üyelerini fişlemelerine imza atan Helvacıoğlu'nun, fişlemeleri bununla da sınırlı kalmamıştı. Aydın Doğan'ı kiliseden yardım aldığı ve misyonerlik faaliyetlerinde bulunduğuna dair fişlemiş, İstanbul'daki camileri; vakit ve Cuma namazlarına cemaatin katılımı açısından takip ettirdiği ortaya çıkmıştı. Türkçe ibadet ile de ilgilenen Helvacıoğlu konuyla ilgili Batı Çalışma Grubuna sunulan andıça da imza atmıştı.

güzel uygulama.......

Ayakta alkışlamak istiyorum harbiden söünü tuttu adamlar.Helal olsun evetimde hayırımda helal olsun.Benim devletim hükümetim bitane...

Hukuka ve kanunlara aykırı gelmeden
TSK tüm bu yanlışlardan arındırılmalı ve
temiz ismi tekrar kazanılmalı..

devletin bir memuru olma vasfını hatırladıklarında ya da hukuken yetki dahilinde,birileri hatırlattığında sorun kalmıyor. demekki yetki kullanamayıp her darbede her muhtırada şapkasını alıp kaçanlar bu ülkeye en büyük ihaneti yapmışlar zamanında.. durum onu gösteriyor..tapu müdürünü görevden alma yetkisi ne ise,memurluğunun dışına çıkıp haddi olmayan işlere karışanları yada bu yönde soruşturmaya düşenleri açıa alma yetkiside o dur. demokrasi adına bir alkış...

sırada sanırım,teröristi çoban sanan,dağlıca baskınında ihmali olan buna rapğmen terfi diye ayak direyen çok değerli 2-3 paşamız daha var.. MSB yide görelim bu cürette..hayırlı olsun.

Kumese tilki girince boyle oluyormus demekki!

Bundan Sonrakiler İçin Emsal Teşkil Edecek Örnek Bir Karar Olmuş ...

AÇIĞA ALINMALARA İLK TEPKİ CHP'DEN

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, 2 tümgeneral ve 1 tuğamiralin açığa alınmasını 'sivil darbe' olarak niteledi ve “İntikam.... Bu da darbe, sivil darbe. İktidarın zihniyetini ortaya koyan, hak arama özgürlüğünü bir suç gibi algılayan Recep Tayyip Erdoğan ve AKP zihniyeti” ifadelerini kullandı.

MHP’DEN KOMUTAN SORUSU

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da komutanların görevden alınmasına tepki göstererek “Bu yetki neden şimdi kullanılıyor” diye sordu.

BDP OLUMLU BULDU

BDP Grup Başkanvekili Ayla Akat Ata, “3 generalin görevden alınmasının ülkede bir ilk olmasının yarattığı şaşkınlığı bir an önce bir tarafa bırakıp daha kararlı adımlar atmak gerekiyor” dedi.

Muhalefetin tavrı bu.. Başka söze gerek yok... İnsanın fikri neyse zikride odur derler... Birtek bdp kayıtsız onaylamış..(hani birileri zamanında şer 3lüsü falan diyodu gördük şerrriii)

Bugün açığa alınmalarıda tamamiyle siyasi bir karar.. Hukuk kişiye göre işliyor.. Bugüne kadar beklenmesi bunu gösteriyor.. ZAten amaç füze kalkanları konusunda kaybolan imajı kurtarma çabaları.. başbakan lübnanda bakancıklarda burda toparlamaya çalışıyor...

geç kalınmış bir karar olsa da yinede çok alkışlanacak bir olay helal olsun birileri artık sırtına geçirdikleri üniformaya güvenerek askerlik yerine siyaset yapmayacak yapanlarda sonuçlarına katlanacak

Paşanın hakkında en ufak bir fikri olmayan belki de adını dahi burda duyanların sırf akp böyle yaptı diye desteklemesi çok iğrenç bir durum. Aynı şey herkes için geçerli.
Ya paşa suçsuz ise? Kul hakkı günahtır haberiniz ola..

Paşayı destekleyenler de karalayanlar da biliyorum ki onu tanımıyor. Ama görünen tablo Dünyanın en iyi insanı olsa bile Akp karşıtı olması onu yerin dibine koymaya yetiyormuş..

İslam&insan bölümünde yazıp çizmekle olmuyor islam ve insan!

Paşanın hakkında en ufak bir fikri olmayan belki de adını dahi burda duyanların sırf akp böyle yaptı diye desteklemesi çok iğrenç bir durum. Aynı şey herkes için geçerli.
Ya paşa suçsuz ise? Kul hakkı günahtır haberiniz ola..

Paşayı destekleyenler de karalayanlar da biliyorum ki onu tanımıyor. Ama görünen tablo Dünyanın en iyi insanı olsa bile Akp karşıtı olması onu yerin dibine koymaya yetiyormuş..

İslam&insan bölümünde yazıp çizmekle olmuyor islam ve insan!

paylaşım yaptığım yerleri,birileri iyi takip ediyor son zamanlarda.. söz valla bir daha '' abi konu açacam şu bölüme sence uygunmu diye sorarım olurmu''?:)

yav ben istediğim bölüme konu açarım size ne hemşerim.. komutanın AKP karşıtı olması onu bağlar, ama memurun karşıt olduğu sevmediği parti yada siyasiye komplo kurma hakkı yoktur.. konuşma ve eleştirme hakkıda yoktur.. sen önce bunları bileceksin, sıonra yorum yazcaksın.

ayrıca; açığa alınması suçlu anlamına gelmiyor, yargı sürecinde hukuk ve yasaların öngördüğü biçimde bütün memurlar aklanıncaya kadar soruşturmanın akıbeti gereğince açığa alınabilir, şimdiye kadar uygulanmıyordu diye,şimdi uygulanmıyacak sanılmamamlı..
aha uygulayan böyle uyguluyor işte.. sıkıntı yapacak olsa önce TSK yapar,'' bakanların takdiridir'' diyor yüce TSK.. sana ne oluyor.. hı..?

Loopused sen şakamısın yahu ne diye üzerine alınıyorsun:) Dikkate alınmamak gibi bir problemin varsa söyle alırız. Kompleks yapmana gerek yok:)

Suçlu arıyorsan önce meclise bak. Hapis yatmış biri var üstelik başbakan!

İngiltere başkanı
Türkiye'ye gelmiş!
Bir taksiye binmiş...
Başkan: şu köşeye çekte... bir kontör alayım
Şöför: aaa olur mu kontör artık camilerde satılıyor.

Başkan: saçmalama, camiler ibadet yeri değil mi?
Şöför: ibadet artık üniversitelerde yapılıyor.
Başkan: saçmalama, orası eğitim yuvası değil mi?
Şöför: olur mu? eğitim artık hapishanelerde.
Başkan: saçmalama, hapishanede hırsızlar, şerefsizler olur.
Şöför: olur mu! şerefsizler, hırsızlar şimdi mecliste !!!

Eğer Tsk içinde çürük elma varsa atılmalıdır.Ancak bir hükümet düşünün ki sadece çürük elmaları göstermiyor, olayı tüm orduya bağlıyor.Devlet dediğin askerine ne olursa olsun sahip çıkar.Ortada devlet yok hükümet var...Bu ülke askerlerle kazanıldı,belki de bunu unuttunuz...

''''''''''''''' hapis yatmak ,adamlıktan nasip alıp götürmez, mahpus adamı haklıysa pişirir, haksızsa şişirir şişirir sonrada baloın yapar indirirler.. şaka yapar gibi halim yok, ama burda çok kişinin kabusu olduğumu sen git birilerine sor söylesinler''''''''''''''''''''''''''''

Mahpus yatmak istiyommmmmmmmmmmm

Haklıyımmmmmmmmmm

Nazım gibi olmak istiyommmmmmmmm

Şişirsinler beni

İşlerine gelince PİŞENLER diline düşürsünler beni ...

mEDET umsunlar kemiklerimin naklinden

iTİBARIMI iade için çırpınsınlar .........

Solcu eRDAL OLAYIM şiirimi okusunlar

Ülkücü olayım idam fermanımdan faydalansınlar

Nalına bir mıhına bir vursunlar

Türban diye tutturup anayasa değiştirilirken içine koymasınlar

sİYASETE malzeme yapsınlar.......

Kendimi bi halt zannedip paranoya yapmak istiyommmmmmmmmmmmm.

Alemin kralı benim

Kabus gibi çöktüm üstünüze

Savulun ...........

Foruma bir kaç zaman evvel üye olmayı marifet sayan

Bununla eski yeni muhabbeti yapan

Enteresan..

Adam ord. prof olsa siteyi yeni tanıyıp üye olsa

Cahilin önde gideni olacak sanki .............

Neyse benim serbest kürsü bölümünde gidip ağlayıp sızlayacak abim yok kısa keselim...

Şikayet bölümü açık ağlama duvarı gibi............

Loopused sen ne saçmalıyorsun Allah aşkına? yoksa sokakta gezerken ben hh'de siyset bölümünde en iyisi oldum diye daha bir dik mi yürüyorsun:)

Ben senin gibi nicelerini gördüm aslında onlarda da seni gördüm şu an. Koyun gibi ağa babaları ne derse onu destekliyorsunuz( buradaki koyun mecazi anlamda)
Benim ne partim olur ne de milletvekilim çünkü ben ülkemi seviyorum gerisi umrumda değil. Ülkeme chp zarar versin ona söverim akp zarar veriyor ona sövüyorum.)

Olan olmuş o ayrıda
Acaba burada döktürenlerin TSK ile ne zoru var enteresan
Yani ordudan ne zarar gördüler de böyle ordu ile ilgili olumsuz bir şey olunca zil takıp oynuyorlar
Artık günümüz Türkiyesinde demekki Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan düşman gözüyle görünüyor
Olurda bir gün TSK lazım olursa o zaman bakalım neler döktürecekler

Olan olmuş o ayrıda
Acaba burada döktürenlerin TSK ile ne zoru var enteresan

KARDEŞ,
PAŞALAR BİR BİR AÇIĞA ALINIR YADA İÇERİ TIKILIRDA
ASKERLİKTEN YIRTARIZ HESABI YAPIYORLARDIR :)

Varsa suçları elbet cazalarını çekip,temizleneceklerdir,
ancaaaaaaaak,
içeri tıktıkları paşaları bir bir salmak zorunda kaldıkları soruşturmalar gibi olursa,
burada atıp-tutamayanları merak etmem,umursamamda,
gün gelecek,
keserin sapı yerini bulacaktır :)

o keserlere sap olduk, cop olduk diyenlerin hülyasına bak... sap lara yer arar olmuşşlar.. çok korktum.. darbecisine aşık olmak diye bir tabir türedi son yıllarda.. dün o darbenin soldurduğu güllerin edebiyatıyla gazete dergi-kaset satan-konser ülkcüleri bugün kalkmış tokatını yediğin darbecisinin ardından bana korku aşılıyacak aklınca.. yeniden gelin bir eylül sabahında. beklerizzz...

diğer yeni sataşmacılarım; sizi kaale almıyorum.. az daha küfredin.. demir tavını bulmadı..:))

Geri