Balik Çorbasi

ejderler

New member
:clap Çorbası yapılabilen balıklar;iskorpit(tikenli kırmızı etisert birbalık) ,kaya balığı ,kalkan balığı, uçar balığı(kırmızı renkli ve yan kanatları büyük olan). morina.ve bunun gibi eti sert olan balıklar ile çorba yapılabilir.....
seçtiğimiz balığı haşladıktan sonra soğutup derisini yüzüyoruz.
iki adet havucu minik küp şeklinde doğruyoruz.Orta boy tencereyi su ile doldurup havuçları içine ilave edip haşlamaya başlıyoruz..Havuçlar biraz haşlandıktan sonra,tencereye haşlayıp derisi soyulduktan sonra küçük parçalara ayırdığımız balıkları ilave ediyoruz...hemen peşine 5-6 diş ezilmiş sarımsağı ileve ediyoruz.bir çay kaşığı kara biber,iki çay kaşığı tuz,bir yemek kaşığı sulandırılmış salça ileve edip 10-15 dakika kaynatıyoruz iki yemek kaşığı sulandırılmış buğday ununu tencereye ilave ediyoruz ve ocağımızın altını kapatıyoruz.
Terbiyesi için bir yumurtanın sarısı ile yarım çay bardağı sütü ayrı bir kapta çırpıp
çorbamıza karıştırarak ilave ediyoruz.
İki yemek kaşığı tereyağı ile bir çay kaşığı kırmızı biberi ayrı bir kapta eritip çorbanın üzerine ilave ediyoruz .................
:clap ................................................AFİYET OLSUN.....................................:clap

DOSTLAR NE İÇİNDİR......?.........
 

HTML

Üst