Balbay ve Haberal'a 'ret'

niğde_gazozu

New member
Reaction score
0
Ergenekon davasına bakan savcı, Haberal ve Balbay'ın tahliye talebinin reddedilmesi yönünde görüş bildirdi.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın Zonguldak'tan, Gazeteci Mustafa Balbay'ın ise İzmir'den CHP milletvekili seçilmesinin ardından avukatları tahliye dilekçesi sunmuştu.

Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye talebi hakkında savcılık ret yönüde görüş bildirdi. Savcı "tahliye talebi ret edilsin" dedi

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINI İSTEDİLER

Mazbata ile birlikte sunulan dilekçeler davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce değerlendirmeye alındı. Tahliye talepleri ile ilgili mahkemenin savcıları Nihat Taşkın ile Mehmet Ali Pekgüzel'e de görüşleri sorulmuştu. Gün boyu değerlendirmelerini yapan iki savcı tahliye taleplerine ilişkin görüşlerini' mahkemeye gönderdi. Savcılar tutukluluk halinin sürmesini istedi.

Savcıların ret yönündeki görüşlerine ise Anayasa'nın 83/2 maddesinin göndermesiyle 14. madde gerekçe gösterdikleri belirtildi.

ANAYASANIN 83/2. MADDESİ

Anayasanın 83/2. maddesi şöyle: "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz. Ağır cezayı gerektiren suçüstü hali ve seçimden önce soruşturmasına başlanılmış olmak kaydıyla anayasanın 14. maddesindeki durumlar bu hükmün dışındadır. Ancak bu halde yetkili makam durumu hemen ve doğrudan doğruya TBMM'ye bildirmek zorundadır."

ANAYASANIN 14. MADDESİ

Anayasanın 'Temel hak ve hürriyetlerin kötüye kullanılamaması' başlığı altındaki 14. madde ise şöyle: "Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz. Anayasa hükümlerinden hiçbiri, Devlete veya kişilere, Anayasayla tanınan temel hak ve hürriyetlerin yok edilmesini veya Anayasada belirtilenden daha geniş şekilde sınırlandırılmasını amaçlayan bir faaliyette bulunmayı mümkün kılacak şekilde yorumlanamaz. Bu hükümlere aykırı faaliyette bulunanlar hakkında uygulanacak müeyyideler, kanunla düzenlenir.

SON KARARI MAHKEME VERECEK

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin milletvekili seçilen iki sanık için kararını yarın açıklaması bekleniyor. Haberal ve Balbay için son kararı mahkeme verecek.

Mustafa Balbay 837 gündür tutuklu, Mehmet Haberal ise 403 gündür tutuklu ve 102 gündür Silivri'de..

Balbay ve Haberal'a 'ret' - En Doğru ve Güncel Haber

hani millet ne derse o oluyotu..nerde demokrasii

ben konuyu Akp'ye maL etmenin bir manası oLmadığına inanıyorum
bu durumun ortaya çıkmasında Ysk hataLı
hem Hatip DicLe hem BaLbay hemde HaberaL mecLise girmeLi bence
miLLetin iradesine karşı geLmek bugün kü durumLa ters orantıLı oLur

Bu adamların milletvekili olamayacağı aday olmadan önce bile biliniyordu. Gerçi siz alışkınsınız yargıyı, demokrasiyi işinize geldiği gibi kullanmaya ama geçti artık o devirler.

biz kimiz?siz kimsiniz? bölücümüsünüz yoksa?

Merve Kavakçı da halkın oylarıyla milletvekili seçilmişti.

ama mecliste faşist zorbalar tarafından linç edildi!

milletvekilli elinden alındı!

Yetmedi vatandaşlığı elinden alındı!

O zaman bu duruma sessiz kalan çevrelerin bugün "halkın iradesi" vs. demesi çok ilginç.

Gülme komşuna mutlaka gelir başına!

Dün yapılan haksızlığa, zulme alkış tutanların, sessiz kalanların, destek verenlerin aynı şeyler başlarına gelmedikce ölmezler!

Merve Kavakçı da halkın oylarıyla milletvekili seçilmişti.

ama mecliste faşist zorbalar tarafından linç edildi!

milletvekilli elinden alındı!

Yetmedi vatandaşlığı elinden alındı!

O zaman bu duruma sessiz kalan çevrelerin bugün "halkın iradesi" vs. demesi çok ilginç.

Gülme komşuna mutlaka gelir başına!

Dün yapılan haksızlığa, zulme alkış tutanların, sessiz kalanların, destek verenlerin aynı şeyler başlarına gelmedikce ölmezler!

merve kavakçıda soluğu amerikada aldı.. patronlarının yanına sığındı.. kendi yaptığın yorumda mantık yok.. madem rahatsız oldun olaydan bugün meclise girmeyenlere niye laf atıyorsun.. ergenekondan yargılananları sokmamak için bir tane bdplininde vekilliğini aldılar.. şimdi Balbay Haberal ve Alan için savunma yapanlar sanki bdpliyide savunuyor gibi gözükücek akp şakşakçılarınada gün doğacak.. zamanında pkklıların ve merve kavakçının neden vekil olamadığı ortada bilmeyen gider araştırır... bugün pkklılar yemin etmemekle devleti tehdit ediyor bir diğeri ederiz ama takmayız yemin falan diyor. Nerde davos fatihi.. Nerden nereye geldik adamlar rahatça devlete küfür edip tehdit ediyorlar.. Akp de veriyor gazı yok ortadoğunun kralıyız yok avrupanın en iyi ekonomisiyiz kendi ülkesine söz geçiremeyen adamlar ortadoğuda söz sahibi olucakmışş :) Eğer akıllı bir iş yapacaksa ysk diğer 35 vekilinde en az yarısınını almalıydı.. Çocuk kandırır gibi kandırıyorlar siziii .. Ahmet türk sabahat tuncel emine ayna masum diyorsanız bilemem artık..

merve kavakçıda soluğu amerikada aldı.. patronlarının yanına sığındı.. kendi yaptığın yorumda mantık yok.. madem rahatsız oldun olaydan bugün meclise girmeyenlere niye laf atıyorsun.. ergenekondan yargılananları sokmamak için bir tane bdplininde vekilliğini aldılar.. şimdi Balbay Haberal ve Alan için savunma yapanlar sanki bdpliyide savunuyor gibi gözükücek akp şakşakçılarınada gün doğacak.. zamanında pkklıların ve merve kavakçının neden vekil olamadığı ortada bilmeyen gider araştırır... bugün pkklılar yemin etmemekle devleti tehdit ediyor bir diğeri ederiz ama takmayız yemin falan diyor. Nerde davos fatihi.. Nerden nereye geldik adamlar rahatça devlete küfür edip tehdit ediyorlar.. Akp de veriyor gazı yok ortadoğunun kralıyız yok avrupanın en iyi ekonomisiyiz kendi ülkesine söz geçiremeyen adamlar ortadoğuda söz sahibi olucakmışş :) Eğer akıllı bir iş yapacaksa ysk diğer 35 vekilinde en az yarısınını almalıydı.. Çocuk kandırır gibi kandırıyorlar siziii .. Ahmet türk sabahat tuncel emine ayna masum diyorsanız bilemem artık..

Mantıksız olan sensin!

Hem halkın iradesinden bahsedip balbay ve haberalın meclise girmesini istiyorsunuz hem de halkın iradesiyle seçilmiş bir milletvekilinin (kavakçı) linç edilmesine yok amerikada soluk almış yok patronlarının yanına gitmiş gibi son derece seviyesiz bir uslupla alkış tutuyorsunuz.

merve kavakçı bu milletin hür iradesiyle seçilmiş mi?

Evet seçilmiş.

Size düşen buna saygı duymaktır.

Ama siz tam tersi onun linç edilmesine, faşistler tarafından meclisten atılmasına alkış tutuyorsunuz hem de iğnenin ucu size dokununca amaninnnnn milletin iradesine darbe!!! diyorsunuz.

ben ahmet türk vs. masum vs. gibi bir şey yazdım mı? trübünlere oynama. hatta ben balbayın ve haberalın tahliye edilmemesi haklı vs. de demedim ama sen işine gelmediği için bunları görmüyor sırf trübünler oynamak için ahmet türk vs. diyorsun.

benim yazım çok açık: MERVE KAVAKÇIYA YAPILAN LİNÇE ALKIŞ TUTANLARIN BUGÜN KONUŞMAYA HAKLARI YOKTUR!

Kaldıki kavakçının bir davası yoktu, suçlanması yoktu, tutukluluğu vs. yoktu BÜTÜN SUÇU BAŞINDAKİ ÖRTÜSÜYDÜ!

ya kavakçıya yapılan yanlıştı diyeceksiniz ya da böyle mantıksızlık içinde kıvranarak oraya buraya saldıracaksınız!

Yıl 1946 ülkedeki demokrasi için kendi mutlak hakimiyetini kaldırıp milletinde artık söz sahibi olması gerektiğini düşünen parti CHP'dir...

Yıl 1960 Demokrat Partinin diktaya giden yönetim anlayışına karşı koymak için harekete geçen yine CHP'dir.

Ondan sonra bu ülkede demokrasinin savunucusu olan yine CHP'dir. Öyle ki İsmet Paşa'yı bile koltuğundan etmesini bilmiştir.

Yıl 2002 millet iradesidir diye Recep Tayyip Erdoğan'a Meclisin yolunu açan parti yine CHP'dir. Ne için demokrasi için tabiki de...

Ülkede demokrasi için en çok savaşan CHP'dir. Ama en çok darbeci diye suçlanan yine CHP'dir.
Milletten uzak diyip demokrasiden dem vuranların adaletini görmüş bulunmaktayız.
Yıl 2007 devletin birliği ve bütünlüğüne karşı harekete geçmiş her türlü suçu sabit bulunan birisi cezaevinden tahliye edilip meclise kadar gelir.
Tek suçu muhalif bir kanal açmak olan Prof. Dr. Mehmet Haberal, ve tek suçu muhalif köşe yazıları yazmak olan Mustafa Balbay'a tahliye kararı verilmez.

Sebep nedir. Delillerin karartılma tehlikesi ve bilimum düzeyde delillerin toplanamaması. Üç yıldır süren bir mahkemede delillerin toplanamaması ise şaşırtıcıdır.

Millet iradesinden en çok söz edenlerin ise bunlara suskun kalması ve suçu CHP'ye bulmasıda şaşırtıcı.

Bence bu dava artık bitmiştir. Çünkü bu davanın hukuki bir dava değil siyasi bir davaya dönmüş.

Mantıksız olan sensin!

Hem halkın iradesinden bahsedip balbay ve haberalın meclise girmesini istiyorsunuz hem de halkın iradesiyle seçilmiş bir milletvekilinin (kavakçı) linç edilmesine yok amerikada soluk almış yok patronlarının yanına gitmiş gibi son derece seviyesiz bir uslupla alkış tutuyorsunuz.

merve kavakçı bu milletin hür iradesiyle seçilmiş mi?

Evet seçilmiş.

Size düşen buna saygı duymaktır.

Ama siz tam tersi onun linç edilmesine, faşistler tarafından meclisten atılmasına alkış tutuyorsunuz hem de iğnenin ucu size dokununca amaninnnnn milletin iradesine darbe!!! diyorsunuz.

ben ahmet türk vs. masum vs. gibi bir şey yazdım mı? trübünlere oynama. hatta ben balbayın ve haberalın tahliye edilmemesi haklı vs. de demedim ama sen işine gelmediği için bunları görmüyor sırf trübünler oynamak için ahmet türk vs. diyorsun.

benim yazım çok açık: MERVE KAVAKÇIYA YAPILAN LİNÇE ALKIŞ TUTANLARIN BUGÜN KONUŞMAYA HAKLARI YOKTUR!

Kaldıki kavakçının bir davası yoktu, suçlanması yoktu, tutukluluğu vs. yoktu BÜTÜN SUÇU BAŞINDAKİ ÖRTÜSÜYDÜ!

ya kavakçıya yapılan yanlıştı diyeceksiniz ya da böyle mantıksızlık içinde kıvranarak oraya buraya saldıracaksınız!

Arkadaşım bu kadar basit düşünüyorsun işte.. Merve kavakçı ve bu leyla zana denen şahıslar zamanında ne için milletvekilliğinin alınıdğını biliyor musun da konuları aynı kefeye koyuyorsun? Bunlar anayasaya karşı gelmiş insanlar..Başındaki örtü diyip olayı dramatize etme.. Başında örtü olunca doğru oluyor dimi.. Sığ geldiniz sığ gitceksiniz. Meclisinde bir kuralı var işine gelen kurala eyv işine gelmeyince faşist kurallar.. İşine gelince halk iradesi işine gelmeyince onlar ergenekoncu faşist.. 35 pkklılının meclise girmesine yemin etmemesine etsekte takmıycaz demesine sen sessiz kalıyorsun ama sonuçlanmamış davanın sanıklarına sizinde başınıza geldi demesini biliyorsun... Sonrada insanlara siz zamanında sessiz kaldınız diyerek göbek kaşıyorsun.. Eski tutuklu Tayyip erdoğan sabahat tuncel eski cezalı emine ayna ahmet türk meclise giriyor beyfendinin rahatsız oldugu tek nokta 3 tane sonuçlanmamış davanın sanıkları (ki yarın suçsuz bunlar denilir salıverilse ne olcak Allah bilir) birde kime çalıştığı belli olmayan merve kavakçı.. MEclise ortalıgı karıştırmak için geldiği belli olan kadın... Şeytan başörtüsü giyse ona bile kılıf bulacaksınız.. Mantıksızlık son 9 senede meclise girenlerde açarsın bakarsın kim hangi suçlardan yargılanıyor...

Arkadaşım bu kadar basit düşünüyorsun işte.. Merve kavakçı ve bu leyla zana denen şahıslar zamanında ne için milletvekilliğinin alınıdğını biliyor musun da konuları aynı kefeye koyuyorsun? Bunlar anayasaya karşı gelmiş insanlar..Başındaki örtü diyip olayı dramatize etme.. Başında örtü olunca doğru oluyor dimi.. Sığ geldiniz sığ gitceksiniz. Meclisinde bir kuralı var işine gelen kurala eyv işine gelmeyince faşist kurallar.. İşine gelince halk iradesi işine gelmeyince onlar ergenekoncu faşist.. 35 pkklılının meclise girmesine yemin etmemesine etsekte takmıycaz demesine sen sessiz kalıyorsun ama sonuçlanmamış davanın sanıklarına sizinde başınıza geldi demesini biliyorsun... Sonrada insanlara siz zamanında sessiz kaldınız diyerek göbek kaşıyorsun.. Eski tutuklu Tayyip erdoğan sabahat tuncel eski cezalı emine ayna ahmet türk meclise giriyor beyfendinin rahatsız oldugu tek nokta 3 tane sonuçlanmamış davanın sanıkları (ki yarın suçsuz bunlar denilir salıverilse ne olcak Allah bilir) birde kime çalıştığı belli olmayan merve kavakçı.. MEclise ortalıgı karıştırmak için geldiği belli olan kadın... Şeytan başörtüsü giyse ona bile kılıf bulacaksınız.. Mantıksızlık son 9 senede meclise girenlerde açarsın bakarsın kim hangi suçlardan yargılanıyor...

Vayyyyyyyyyyyyyyyyyy

demek MERVE KAVAKÇI ANAYASAYA KARŞI GELMİŞ!

Lafın arasına da nedense hemen leyla zanayı sokuşturmuşsun, ben hiç leyla zanadan bahsetmemiştim halbuki!

Peki MERVE KAVAKÇI ANAYASANIN HANGİ MADDESİNE KARŞI GELMİŞ hadi buyur bana yaz de ki anayasanın şu maddesine karşı geldi!

Ve madem anayasaya karşı gelmiş niye merve kavakçı mahkum olmadı, tutuklanmadı?

Ben kavakçı diyorum siz hala utanmadan sıkılmadan pkk vs. diyorsunuz.

Yahu ben merve kavakçıya yapılan hukuksuzluktan bahsediyorum huuuuu! duyuyor musunuz!

Sizin gibiler merve kavakçıya yapılan yanlıştı demedikce haberala, balbaya yapılanlar hakkında tek kelime hakkınız olamaz!

Çünkü siz çifte standartlısınız.

İşinize gelince yagrı dokunulmaz, yargı şöyle böyle işinize gelmezse yargı tü kaka!

Alın size yargı!

Yargı bırakmıyor haberalı, balbayı!

Halbuki kavakçı hakkında tek bir yargı kararı yoktu!

sadece mecliste yapılan faşistlik vardı.

Ve siz bunu alkışlıyorsunuz, yok anayasaya karşı gelmiş yok felanmış.

Ki ben haberala balbaya yapılan doğrudur da demiyorum sizler gibi alkışlamıyorum da sadece sizlerin bu konuda konuşmaya hakkınız yok diyorum!

Dediğim gibi merve kavakçıya yapılanı alkışlayanların her ne sebeple olursa olsun bahane uyduranların bugün konuşmaya hakları yoktur!

susun!

Madde 2
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Madde 13

Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili mad­delerinde belirtilen se­beplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir. Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz.

Madde 14
Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve lâik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.

o kadın bir şarlatandı azcık kafası çalışsa mecliste çalışır önergeyle bir takım şeyleri değiştirmeye dener değiştiremesede işin adını koyardı.. meclise girip gösteri yaptı hakkettiğini buldu gitti.. ne hikmetse amerikada onu bekliyormuş... ha mecliste kürtçe yemin eden pkklı ha gösteri yapan amerikalı.. işinize gelince ümmetçi işinize gelince halkçı işinize gelince liberal... paranın dini imanı olmuyor işte... şeytanın başörtülü halinede kılıfbulursunuz dedim aklıma geldi leyla zanada başörtüsü giyecem diyordu bir ara merakla bekliyorum kılıfınızı...

Madde 2
Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Madde 13

Temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca Anayasanın ilgili mad­delerinde belirtilen se­beplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir. Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz.

Madde 14
Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve lâik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.

Hiç dam üstünden hiç inmezmisiniz?

Dam üstünde saksağan misali şu verdiğiniz örneklere bakın.

Bunun neresinde bir kadın başı örtülü milletvekili seçilemez diye bir şey var!

o kadın bir şarlatandı azcık kafası çalışsa mecliste çalışır önergeyle bir takım şeyleri değiştirmeye dener değiştiremesede işin adını koyardı.. meclise girip gösteri yaptı hakkettiğini buldu gitti.. ne hikmetse amerikada onu bekliyormuş... ha mecliste kürtçe yemin eden pkklı ha gösteri yapan amerikalı.. işinize gelince ümmetçi işinize gelince halkçı işinize gelince liberal... paranın dini imanı olmuyor işte... şeytanın başörtülü halinede kılıfbulursunuz dedim aklıma geldi leyla zanada başörtüsü giyecem diyordu bir ara merakla bekliyorum kılıfınızı...

Bir şarlatan var doğru, kim?

Siz ve sizin gibi zorbalar!

Bir hanımefendiyi, milletin oyuyla seçilmiş bir vekili linç ediyorsunuz utanmadan sıkılmadan hala bi de üstüne üstlek şarlatan diye hakaret ediyorsunuz.

Tam size yakışır bir tavır!

Utanmazlık!

bi de amerika lafı öğrenmişler!

Yahu bilmiyorsanız hiç olmazsa öğrenin.

merve kavakçı eğitimini amerikada yapmış, babası amerikada üniversitede prof!!!

Bu kadar mı cahilsiniz yahu?

eeeeee etme bulma dünyası!

Dün merve hanıma yapılanı alkışlarsanız bugün haberal ve balbay için perişan olursunuz!

boş konuşuyorsun işine gelmeyince hakaret ediyorsun hukuktan anayasadan anlamıyorsun insanlara akıl veriyorsun.... defalarca anayasaya karşı gelmiş kapatılmış bir partinin üyesine neyi karşı diyorsun... bilmiyorsun sızlanıyorsun sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle siyaset yapıyorsun... rezillik seninki başka bişey değil....

boş konuşuyorsun işine gelmeyince hakaret ediyorsun hukuktan anayasadan anlamıyorsun insanlara akıl veriyorsun.... defalarca anayasaya karşı gelmiş kapatılmış bir partinin üyesine neyi karşı diyorsun... bilmiyorsun sızlanıyorsun sağdan soldan kulaktan dolma bilgilerle siyaset yapıyorsun... rezillik seninki başka bişey değil....

:)

ah canım benim, demek sen anayasadan vs. anlamıyorum sen anlıyorsun öyle mi?

buyur diyorum anayasanın hangi maddesinde başörtülü vekil olmaz diye bir şey var aktarın diyorum hiç alakası olmayan şeyler aktarıyorsun. Bu mu senin anayasadan anlar halin.

arkadaşım iddia ediyorum:

BU ÜLKENİN YÜRÜRLÜKTE OLAN ANAYASASININ HİÇ BİR MADDESİNDE, YÜRÜRLÜKTE OLAN KANUNLARIN HİÇ BİRİSİNDE BİR VEKİLİN BAŞI AÇIK OLACAKTIR diye tek bir kelime dahi yoktur!

Var diyen buyursun ispatlasın!

Hatta meclis içtüzüğünde bile yoktur böyle bir madde!

kavakçıya yapılanlar tamaman hukuksuz, tamamen faşistce şeylerdir ve kanunsuzdur.

Aksini iddia edenlerden MADDE istiyorum.

Ben kanunlara göre yazıyorum eğer bu rezillik ise varsın rezillik olsun.

Buyrun siz rezil olmadığınızı ispatlayın ve bana milletvekili bir bayanın mecliste başının açık olması gerektiğine dair kanun, yasa, madde getirin!

Geri