balık çğiftleşmesi yardım

senko00

New member
Reaction score
0
mrb benim 1dişi 1de japon balığım onlarla çiftleşme olumru???*

arkadasım cok zor we zahmetlı bır ıs ozel bı damlası wr dıodu balıkcılar ben chıcklet besledım eger kawaryumun hawanaldırman ıyı ıse chıcklet beslemenı tawsıye edıyorum japonla cıkletı yan yana koyma bı sabah japonu bulamaya bılrsın :D

çok çok zor bi olay..illa çiftleştireceğin bi balık arıyorsan sana lepistes öneririm.ayrıca senin çiftleştirmenede gerek yok..suya at gerisine karışma:)yemekten arta kalan zamanlarda hep o iş üstündeler yani:)

Ben birçok kez japondan yumurta aldım sen istersen 1 erkege 1 dişi olayını bırak karşıt cins sayısını coğalt sağlıklı dişi ve erkekler ( özellikler erkek) bu işi başarabilirsin banada zor diyorlardı ama bi sabah uyandığımda florosanın üstündeki küçük yumurtaları gördüğümdeki duygu bambaşkaydı. Umarım yumurta alırsın ısıyı 26 derecede tut, suyun sürekli temiz kalsın (su değişimleri çiftleşmeyi tetikler) inş yumurta alırsan yumurtaları asla yapıştıgı yerden cıkarma bozarsın yumurtaları ( yumurtalar değdiği yere yapısır cıkarması cok zordur ve yumurtaya zarar verir )

tmm saolunda lepitesle japon aynı yerde dururmu.

kardes balıklarını cogalt 1 er cıft cıftlesme olmayabılır arkadaslarda demıs cıhklet cınslerı ıyıdır onlardan daha cok yavru alabılırsın

lepistesle japon aynı yerde olur. Ciklet in yanına kendi türünden başka bi balık koyma yanlız. Ufak köpek balıkları vardı bende cikletler cennete yolladı hepsini :)

japonlardan yavru alan kimseyi duymadım bugüne kadar. sadece çiftliklerde alınabiliyor. çok fazla prosedürü olan karışık bir iş. ciklet beslersen de alacağın cinste önemli tabi. beyaz prenses veya yunus tercihin olabilir.

aynı akvaryumda lepistes ve kılıç öneririm.yanlarında ismini şimdi hatırlamıyorum sıyah renkli patlak gözlü bi balık var kılıçların boyunda üçü birarada duruyolar .

arkadaşlar japon balığından yavru almak zordur çünkü bayağı yetişkin olması lazım hamile olduğunu anladığınızda önce dişinini sonra erkeğini bir kaba sağarsanız yumurtalar döllenir akvaryumun bir köşesinde muhafaza etmeniz gerekiyor büyük balıkların erişemiyeceği bir yer olması lazım.

lepistesin dişi aynı insanlar gibi aşırı kibirlidir kendi kuyruğundan güzel bi kuyruk görürse direk saldıraya geçer ve o kuyruğu haşat etmeden bırakmaz çoğunluklada japonların ölümüne sebep olur ama bunun yanında lepistesin kibirli kibirli kuyruğunu gezdirmesini çekemeyen balıklarda var mesela arkadaşın biri kılıç demiş kılıç kıskanır ve lepistesi öldürür....
illa yavru diosan bi arkadaşında dediği gibi lepistes derim nedeni ise canlı yavrulaması... 2 tane damızlık lepistes edin ve sonra onları yavru filesine koy bi süre sonra fileden aşağı düşen nokta kadar balıklar görmeye başlarsın gerçekten süper bir görüntü oluo çok kısa sürede çok fazla lepistes sahibi olabilirsin ama bunun için 2 akvaryuma ihtiyacın olacak çünkü herzaman büyük balık küçük balığı yer bu yüzden yavrular biraz büyüdükten sonra diğer akvaryuma geçirmelisinki yeni yavrular yem olmasın...iyi eğlenceler... yarın bende kurayım akvaryumumu canımı çektirdin :)

Japonu yawrulatmak yerine arkadaşların dediği gibi Lepistes çoğalt...çok tatlılar vee doğumlarını izlemek müthiş:D:D

akvaryumun geniş ve havalandırması fln güzelse sana bi tavsiyem var.... ben bu balıkların hepsini bi akvaryumda besledim hiçbiri birine zarar vermedi lepisteslerim yawruladı benim çok iyi bi akvaryumum yoktu fakat pilatiler yada kılıç tam bilmiyorum ama lepistesler gibi hızlı ürüyorlar ..

...japon,Lepistes,kılıç,pilati,melek,neon,tepegöz,çöpçü,.....

bunların hepsine bi akvaryumda sorunsuz baktım hatta lepisteslerim yawruladı (tabi yawruları hemen ayırman lazım yememeli için).....

bence japonları çoğaltma işi seni sıkabilir lepisteslerini çoğalt derim....

suyun bulanık olursa ve hacim yüksekse japonlar yumurtlar

neala okaaadaaaaaaaaaaaarda degil

Geri