Bakandan 50 milyar dolarlık acı EXPO itirafı

VolkaN

Altın Üye
Reaction score
0
Gönlüm uçmak dilerken semavi ülkelere;ayağım takıl
Bakandan 50 milyar dolarlık acı EXPO itirafı

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, AK Parti'ye açılan kapatma davası sürecinde yaşananların, Türkiye'nin bazı rakipleri tarafından kullanıldığını söyledi
Mersin Tarım Fuarının açılışı için Mersin'de bulunan Bakan Tüzmen, kapatma davasının en son olarak Türkiye'nin rakipleri tarafından İzmir'in EXPO 2015 adaylığında kullanıldığına dikkat çekti.

EXPO 2015 oylamasında Türkiye imajının en iyi şekilde duyurulduğunu ifade eden Tüzmen, "Türkiye çok önemli bir oyuncu olduğunu göstermiş oldu. Milan tabiî ki tecrübeli İtalya 6 kere bu işi yapmış bir ülke. Türkiye yapılan çalışmalarla beyinlere gönüllerle çok güzel hitap etti. Ama tabi başka unsurlarda işin içinde yer alıyor. Türkiye'nin şu an içinde bulunduğu süreç ve Türkiye'de son dönemde tartışılan konuları İtalyan'larda ülkeleri etkilemek için arada malzeme olarak kullandı. Ayrıca bir takım parasal talepler işin içine girdi." dedi.

Kapatma davasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararının beklenilmesi gerektiğini belirten Tüzmen, yaşanan gelişmelere karşın işlerin aksatılmamasını, aksine eskisinden daha hızlı bir şekilde çalışılması gerektiğini vurguladı. Tüzmen, "Biz de bunu yapmaya gayret ediyoruz. Kendi cevabını bile vermekte zorlandığımız bu konu, tabii ki aklımızın bir köşesinde. Yurt dışına da devamlı gidip geliyoruz. Bu soru dışarıda da sürekli soruluyor. Ama bunun cevabını vermekte zorlanıyoruz. AK Parti'nin kapatılma sürecinde yaşananları, bazı rakiplerimiz kullanıyor. Bu durum, İzmir'in EXPO 2015 adaylığında da yaşandı. Bazı üyeler, bu söylemlerden etkilendiklerini de zaman zaman söylediler." dedi.

İhracata ve genel gidişe bakıldığında ihracat artış oranının aynı hızda sürdüğünü ifade eden Tüzmen, Mart ayında 11 milyar dolarlık ihracat, 15 milyar dolarlık da ithalat yapıldığını bildirdi. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 74 oranına geldiğini belirten Tüzmen, geçen yıl bu oranın yüzde 61'ler seviyesinde olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'nin büyümede yüzde 4,5'luk bir rakamı yakaladığını ve bu sayede Avrupa'da en hızlı büyüyen ülke konumuna yükseldiğini kaydeden Tüzmen, "Bu oranın yüzde 7 seviyelerine kadar yükseltilmesi gerekiyor. Bu rakam yakalanırsa, sorunlar arkada bırakılabilir. Bunlar çok önemli başarılar. İhracattaki artış hızımız yüzde 25 civarında. Bunları daha da artırdığımız zaman Türkiye'deki yasama, yürütme, yargı daha ahenkli çalışacak. Yoksa bunlar, gelişmekte olan ülkelerin temel problemlerinden biri." dedi

KAYNAK

tskler haber yayıncılıgın icin.üzüldüm türkiyenin kaybetmesine ustelik 1 nisan sakası gbiydi.herseyın hayrlısı...

Hiç gülecegim yoktu.İki gündür borsa %5 arttı.siz hala her şeyi kapatma davasına baglamaya çalışıyorsunuz ve komik oluyorsunuz.Bir maduriyet örnegi daha bu kadar madur rolü yapacagınıza Başbakan agzını biraz tutsun ve hukuk bilsin.Şuna beceriksizlik desek daha anlamlı olacak.Biliyorsunuz ki bu işlerde siyasi rüşvet etkin oluyor.Sizin verdiginiz rüşvetler yetersiz kalmış demek ki.Ver bakalım yeterli rüşveti kim dinler kkapatma davasını.Ayrıca şuna eminimki o delegelerden %90'ının haberi bile yoktur kapama davasından.Gerçi Gül bile ta tanzanyalara kadar gitmişti ama etkili olamamış ciddi bulunmamış sanırım.yani EXPO için Gül bile kariyerini koydu ortaya ama pek bir şey ifade etmedi.

Hiç gülecegim yoktu.İki gündür borsa %5 arttı.siz hala her şeyi kapatma davasına baglamaya çalışıyorsunuz ve komik oluyorsunuz.Bir maduriyet örnegi daha bu kadar madur rolü yapacagınıza Başbakan agzını biraz tutsun ve hukuk bilsin.

yani burda ülke kaybediyor bakan bundan üzüntü duydugunu söylüyor sen burda fakir edebiyatı yapıyo diyosun burda bahsettiği suan ki durum nedeniyle yurt dısında bundan faydalanıldıgı anlatılmıs burda magduriyet ülkenin oldugunu söylüyor sen gülmeye devam arkadsım bu kadar ön yargılı olmayın böyle muhalefetlik yapılmaz siz ne zaman dogru dogru demeyi ögreneceniz herseyin altında bişey ararayarak ülkeye bişey kazandıramassınız surda bile magdur edebiyatı yapıyo diyosun ya yazıyı okumuyosun yada harbidden kasten yapıyosun bu tarz hareketler kimseye kazanc saglamaz yapıcı olmayı ne zaman ögrenecez

yani burda ülke kaybediyor bakan bundan üzüntü duydugunu söylüyor sen burda fakir edebiyatı yapıyo diyosun burda bahsettiği suan ki durum nedeniyle yurt dısında bundan faydalanıldıgı anlatılmıs burda magduriyet ülkenin oldugunu söylüyor sen gülmeye devam arkadsım bu kadar ön yargılı olmayın böyle muhalefetlik yapılmaz siz ne zaman dogru dogru demeyi ögreneceniz herseyin altında bişey ararayarak ülkeye bişey kazandıramassınız surda bile magdur edebiyatı yapıyo diyosun ya yazıyı okumuyosun yada harbidden kasten yapıyosun bu tarz hareketler kimseye kazanc saglamaz yapıcı olmayı ne zaman ögrenecez

Yapma be, o kadar madur edebiyatı yapıyorsun ki şimdi aglatacaksın beni.Olsa iyi olurdu ama olmadı ve geçti.Her olaydan siyasi çıkar çıkartmaktan vazgeçin artık.Millet bu kadar cahil yerine konmaz.başbakan böyle olacagını bilmeliydi ve açık vermemeliydi bana göre bu dava çok daha önceden açılmalıydı geç bile kaldı.EXPO da ne hatası yaptık deyin gelecek seferi kazanmaya çalışın.beceriksizliginizin faturasını ona buna özellikle görevi olan hukuku işletmeye çalışan başsavcıya atmaya kalkmayın her başarısızlıgınızı bir şeye yamama gibi ucuzluga kaçmayın.Bak yukardada bahsediliyor daha önceki darbelerde hukuk görevini yapmadı darbeler oldu bu sever bari dogruyu göründe başsavcıyı takdir ediverin görevini yaptıgı için.

ben neden bahsediyorum arkadsım sen neden bahsediyosun pes bu kadar körü körüne muhalefet olmaz ya

ben neden bahsediyorum arkadsım sen neden bahsediyosun pes bu kadar körü körüne muhalefet olmaz ya

Birde böyle üste çıkma huyun yokmu?Evet bende sana soruyorum?Ben neden bahsediyorum sen niye olayı çarpıtmaya çalışıyorsun.Tüzmen orada başarısızlıgı kapatma davasına maletmesi açık degilmi?Ben ne demişim?Delegelerin %90'ının Türkiye'deki kapatma davasından bile haberi yoktur demişim.Genelde hepisinin hedefi aday ülkelerden rüşvet koparmak oldugunu söylemişim.Yani uzaktan yakından kapatma davasıyla alakası olmadıgını belirtmişim.Hala anlayamıyormusun Tüzmen'in yukarıdaki bahanesine katılıyorsan,hitabım sanada, yok katılmıyorsan,benden alıntı yapıp olayı kişiselleştirme.Olayı hem kişiselleştiriyorsun sonra birde kişiselleştirme diyorsun.Gerçekten problemsin.

Birde böyle üste çıkma huyun yokmu?Evet bende sana soruyorum?Ben neden bahsediyorum sen niye olayı çarpıtmaya çalışıyorsun.Tüzmen orada başarısızlıgı kapatma davasına maletmesi açık degilmi?Ben ne demişim?Delegelerin %90'ının Türkiye'deki kapatma davasından bile haberi yoktur demişim.Genelde hepisinin hedefi aday ülkelerden rüşvet koparmak oldugunu söylemişim.Yani uzaktan yakından kapatma davasıyla alakası olmadıgını belirtmişim.Hala anlayamıyormusun Tüzmen'in yukarıdaki bahanesine katılıyorsan,hitabım sanada, yok katılmıyorsan,benden alıntı yapıp olayı kişiselleştirme.Olayı hem kişiselleştiriyorsun sonra birde kişiselleştirme diyorsun.Gerçekten problemsin.

güzel kardesim benim yazdıklarımda sana karsı bir hakret incitici bir söz varmı neden devamlı hakaret ediyosun amacın ne ben senin gibi olmam merak etme sana hakaret etmem kimseye etmem herkesin bir görüşü var saygı duyarım ama nedense sen senin gibi düşünmeyenleri cahil satılmıs problem bilgisiz irticacı vatan haini daha saymadıgım bir sürü seylerle etiketliyosun sen kendine yakıstırıyomusn bunu acık söyleyim ben sana yakıstırmıyorum mesajını editleyecegini umuyorum bu tarz harketler kindarlıktan baska birşey dogurmaz düşman kazanmak sana bişey kazandırmaz kendince inandıgın seyleri dogruları anlatmaya calısıyorsun ama hakaret ederek küfür ederek söylediklerin dogru bile olsa inandırıcı olmaz saygılar.....

güzel kardesim benim yazdıklarımda sana karsı bir hakret incitici bir söz varmı neden devamlı hakaret ediyosun amacın ne ben senin gibi olmam merak etme sana hakaret etmem kimseye etmem herkesin bir görüşü var saygı duyarım ama nedense sen senin gibi düşünmeyenleri cahil satılmıs problem bilgisiz irticacı vatan haini daha saymadıgım bir sürü seylerle etiketliyosun sen kendine yakıstırıyomusn bunu acık söyleyim ben sana yakıstırmıyorum mesajını editleyecegini umuyorum bu tarz harketler kindarlıktan baska birşey dogurmaz düşman kazanmak sana bişey kazandırmaz kendince inandıgın seyleri dogruları anlatmaya calısıyorsun ama hakaret ederek küfür ederek söylediklerin dogru bile olsa inandırıcı olmaz saygılar.....

Bak güzel kardeşim ne desem olmuyor.Açıklıyorum ama anlamaman mümkün degil bana aynı şeyleri tekrarlatıp durma.Ben sana nerede "Cahil,satılmış,bilgisiz,irticacı,vatan haini" demişim.Bir tek bu olayı çarpıtma huyundan dolayı bıktım ve yeter dercesine "problemsin" dedim.ama "problemsin"kafayı yedirteceksin bana.Her türlü çarpıtmayı ithamı yapıyorsun sonra kalkıyorsun kendin bir şey yapmamış gibi beni itham ediyorsun.Neyse benim kafa saglıgım için bu muhabbeti kesmem benim hayrıma.Saygı ve sevgi bizden.

EXPO 2015 için kim, kime oy veriyor? İzmir kimlerin oyu ile Expo 2015’i kaçırıyor, Milano kimlerin oyu ile kazanıyor?

Oylama gizli. Yine de, Paris kulisine uzanıyorum. Oylama öncesi ve sonrasında bin türlü işaret var.

İslamcı olduğu gerekçesiyle hakkında kapatılma davası açılan AKP’nin kucak açtığı İslam ülkeleri oylarını büyük çoğunlukla Milano’ya veriyor. İzmir’e veren çok az.

Neden? Çünkü, AKP dış politikası Expo 2012 için oyunu, Kazablanka (Fas) varken, Seul (Güney Kore) için kullanıyor. Müslüman ülkeleri kızdırıyor. İzmir aleyhine yürütülen kulis, İtalya’dan çok, Müslüman ülkelere ait.

İzmir-Milano oylaması ortaya birkaç gerçek çıkartıyor:

1- İslamcı AKP uyguladığı dış politika ile Müslüman ülkeleri bile kendi yanına çekemiyor. Dış politikası o ülkelerde bile tutmuyor.

2- Türkiye BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine aday. Oylama eylülde. Bu üyelik için üç yıldır çırpınıyor. Tayyip Erdoğan istisnasız tüm dış gezilerinde, gittiği her ülkeden Türkiye’nin geçici üyeliği için oy istiyor. Türkiye dışında, Avusturya ve İzlanda aday. Paris oylaması Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini de tehlikeye atıyor. Eylül’deki oylama EXPO oylamasının izdüşümü gibi.

3- Abdullah Gül son bir gayretle, Paris’e gidiyor. Şimdi Cumhurbaşkanı, eski Dışişleri Bakanı. Yazık, hamlesi bir işe yaramıyor.

Yalçın DOĞAN

Bak güzel kardeşim ne desem olmuyor.Açıklıyorum ama anlamaman mümkün degil bana aynı şeyleri tekrarlatıp durma.Ben sana nerede "Cahil,satılmış,bilgisiz,irticacı,vatan haini" demişim.Bir tek bu olayı çarpıtma huyundan dolayı bıktım ve yeter dercesine "problemsin" dedim.ama "problemsin"kafayı yedirteceksin bana.Her türlü çarpıtmayı ithamı yapıyorsun sonra kalkıyorsun kendin bir şey yapmamış gibi beni itham ediyorsun.Neyse benim kafa saglıgım için bu muhabbeti kesmem benim hayrıma.Saygı ve sevgi bizden.

arkadasım ne cabuk unutuyorsunuz akp oyverenler cahil di oylarını satmıslardı bilip bilmeden burda birilerine vatan haini dediniz bana suanda problemsin diyorsun asıl anlamak istemeyen sensin konuyla ilgili yorumda bana sacma geliyor ama sen değişmiyorsun dediğim dedi caldıgım düdük oluyor.

yetki tamamen iktidardaysa sorumluluk iktidardadır
EXPO için üstü kapalı olarak suçlanacak kurum Anayasa Mahkemesi değil direkt olarak iktidarın kendisidir.Neyi nerde eksik yaptık özeleştirsini yapamadıktan sonra günah keçisi bulmak kolay
Kaldı ki; bu davanın açılmasının sebebi de kendi partileridir.Yaşanan başarısızlığın mazareti bu olamaz

aci ama gerçek bu seferde volki ye katiliyorum.. türkiye kazanamadıysa tek taraflı olmadı aci ama gerçek herşey bunda rol oynuyor.. kapatma davası olsun yok tarikat muhabbetleri olsun yok aşırı dincilik muhabbetleri olsun türkiyedeki ekonomik ve kültürel herşey buna etken.. türkiye siyasal ve ekonomik kültürel olarak refaha ermedikçe butür şeyler olacaktır.. haber için tşk ler volky

Neden? Çünkü, AKP dış politikası Expo 2012 için oyunu, Kazablanka (Fas) varken, Seul (Güney Kore) için kullanıyor. Müslüman ülkeleri kızdırıyor. İzmir aleyhine yürütülen kulis, İtalya’dan çok, Müslüman ülkelere ait.

İzmir-Milano oylaması ortaya birkaç gerçek çıkartıyor:

1- İslamcı AKP uyguladığı dış politika ile Müslüman ülkeleri bile kendi yanına çekemiyor. Dış politikası o ülkelerde bile tutmuyor.

Politikası tutsa gericilik olur,, tutmasa yanlış politika olur.

Memlekette herkesin ağzı darbe olacak diye açılıyor. Herkes felaket tellalı.
Adamlar bide bizim ülkemizde fuar mı yapacaklar. Devlet mahkemelik olmuş. Siz neden bahsediyorsunuz. :)

İzmir2085 inşallah.. :) Şimdiden oy atalım...

Hiç gülecegim yoktu.İki gündür borsa %5 arttı.siz hala her şeyi kapatma davasına baglamaya çalışıyorsunuz ve komik oluyorsunuz.Bir maduriyet örnegi daha bu kadar madur rolü yapacagınıza Başbakan agzını biraz tutsun ve hukuk bilsin.Şuna beceriksizlik desek daha anlamlı olacak.Biliyorsunuz ki bu işlerde siyasi rüşvet etkin oluyor.Sizin verdiginiz rüşvetler yetersiz kalmış demek ki.Ver bakalım yeterli rüşveti kim dinler kkapatma davasını.Ayrıca şuna eminimki o delegelerden %90'ının haberi bile yoktur kapama davasından.Gerçi Gül bile ta tanzanyalara kadar gitmişti ama etkili olamamış ciddi bulunmamış sanırım.yani EXPO için Gül bile kariyerini koydu ortaya ama pek bir şey ifade etmedi.

bunları senmi diyorsn herşeyi akp ye bağlıyanlar sizler değimiydiniz ;?

ulan para için siz bu memleketin insanını bile satarsınız bu ülkenin ismini bile satarsınız. para için ne hukuk ne demoraksi ne yasa tanırsınız

özelleştirme uğruna tüm öz kaynakları talan ettiniz sattınız
4 milyar dolarlık yardım için sosyal güvenlik yasası ile emekliyi sattınız
50 milyar dolar için hukuğu demokrasiyi yasaları mı satmaya çalışıyorsunuz

yaparsınız beklerim sizden. bu takiyeciler yok mu işlerine gelince gavur. ama gavurun yeşil yeşil dolarlarını görünce ellerindeki yeşil bayrakları satarlar. iyi yüzlü maymun iştahlı insanlar

Geri