Bakanın öğretmen sevgisi

mafdaz

New member
Reaction score
0
Önce :

Milli Eğitim Bakanlığından:
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

Dayandığı Kanun Numarası ve Tarihi: 1739 - 24.6.1973 / 222 - 5.1.1961 / 3797 - 30.4.1992 / 625 - 8.6.1965 / Khk/573 - 6.6.1997
Resmi Gazete ile Neşir ve İlânı: 26 Şubat 2002 - Sayı: 24679

(*) Bu Yönetmelik aynı zamanda Mart 2002 tarih ve 2534 sayılı Tebliğler Dergisi'nde de yayımlanmıştır.

Ücretin Alınması

Madde 29- Okul yönetimi, velilerden alınan aylık ücret için bankalardan birinde hesap açar. Veliler, çocuklarının aylık ücretini her ayın 20'sine kadar banka hesabına yatırarak dekontunu okul yönetimine teslim eder.

Bakanlık merkez, taşra ve bağlı kuruluşlarında görev yapan personelin çocukları için % 25 indirim yapılır. Diğer velilerin aynı anaokulu veya uygulama sınıfına devam eden birden fazla çocuğunun olması durumunda, çocukların her birinin ücretinden %15 indirim yapılır.

Eğitimi aksatabilecek yangın, doğal afet, salgın hastalık, iklime dayalı olağanüstü durumlarda; mülki makamların ve Hıfzıssıhha Kurulunun gerekli görmesi ve aralıksız 15 gün veya daha fazla süre ile okul öncesi eğitim kurumlarının kapatılması durumunda önceden alınan ücret bir sonraki ayın ücretine sayılır.

Velilerden alınan ücret, hiçbir şekilde amacı dışında kullanılamaz.

Sonra :

oKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ

Resmî Gazete : 8.6.2004/25486

Tebliğler Dergisi : TEMMUZ 2004/2562

Ek ve Değişiklikler:
1) 20.2.2006 / 26086 RG (MART 2006/2582 TD)
2) 09.06.2007 / 26547 RG (TEMMUZ 2007/2598 TD)
3) 27.10.2007/26683 RG

Alınacak Ücretin Tespiti

Madde 36- (Değişik birinci fıkra: 20.2.2006/26086 RG) Okul öncesi eğitim kurumlarında, eğitime destek sağlanması amacıyla çocukların beslenme, temizlik ve sağlık giderleri ile kurumun/ana sınıfı ve uygulama sınıfının genel temizlik ve diğer hizmetleri için velilerden alınacak aylık ücretin taban/tavanı tespit edilirken; eğitimin tam veya yarım gün/ikili eğitim olması, çevrenin ekonomik durumu ve okulun sağladığı imkânlar göz önünde bulundurulur.

Tespit edilecek aylık ücretin tavanı hiçbir şekilde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve geliştirilmesini engelleyecek, velilerin ekonomik durumlarını zorlayacak şekilde yüksek tutulamaz.

Ücret tespit komisyonu, belirlenen süre içinde toplanır ve okul yönetimince alınacak aylık ücret miktarını tespit eder.

Komisyonun karan, valiliğin onayından sonra yürürlüğe girer. Karar, okul müdürlüklerince velilere duyurulur. Belirlenen taban ve tavan ücretler, il millî eğitim müdürlüklerince Bakanlığa bildirilir.

Mavi yazılı olan madde buharlaşmış

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda öğretmenin çok çalışıp az maaş aldığı eleştirilerine itiraz etti .

Öğretmenlerine böylesine sözleri reva gören bir Milli Eğitim Bakanı'nı, yaşamım içinde ben hatırlamıyorum. Eğitim camiası adına üzüldüm.

Öğretmenin çalışması yalnız derse girmek değildir. Öğretmenin vereceği derse hazırlanması gerekir. öğretmen sınav hazırlar, ödev hazırlar. Sonra bunları okur. Bilhassa birinci kademede aklınıza gelen her türlü ihtiyacına yardımcı olur öğretmen , Aile , arkadaş ve her türlü sorunuyla ilgilenir .Tatilde bile veli ile işbirliği devam eder gerektiğinde telefonla . Belki bakan inanmayacaktır ama bunlar için de ciddi bir zaman gerekir. Bu sıraladığım ders dışı görevlerin ille de okul binası içinde yerine getirilmesi gerekmez. Bu nedenle, öğretmenlik diğer memurluklardan da biraz farklıdır. Diğer memurlar hata ederse telafi olabilir ama öğretmenin telafi omaz .

Eve geldiğimizde kendi çocuğumuzla ilgilenecek psikoloijimiz kalmaz çoğu zaman .

Biz maddi yönden de vazgeçtik . Öğretmenin durumunu en iyi Öğretmenler bilir ;dışardan konuşmak kolay , eğitim laçka olmuş durumda bir şeyler devam ediyorsa öğretmenlerin vicdanıyla devam ediyor .

Bakanın uygulamaları sayesinde yönetmeliklerde , uygulamalarda öğretmen 4 .sınıf vatandaş bu sözle anlatılmaz yaşanır ancak .Bakanın en iyi bildiği konu reklamını güzel yapıyor .Herkes reklama aldanıyor .Neyleyim ben okullar teknolojiyle dolmuş , en iyi kitaplar , müfredatlar hazırlanmış . Bunları kim verecek öğrenciye .Müfredat etkinlik ve oyunlarla doldurulmuş . Hiç bilgi yok müfredatta :Sonra sınavda etkinliğin esamesi yok .Gariban öğrenciler okullarda birşey öğrenmesin , özel okullardakiler , dersaneye gidenler başarılı olsun diye .

Bir taraftan kadrolaşma çabaları işbilmez yöneticiler , bir yandan öğretmenlere güvenmeme nedeniyle alınan saçma kararlar .

Bir anket yapılsa öğretmenler arasında bakanı nasıl buluyorsunuz diye % 90 öğretmen düşmanı çıkar .Tedaviye ihtiyacı var bakanın çocukluğuna inmek lazım .Çocukluğunda öğretmenlerle bir sorunu var onu bulup çözmek lazım .

Ya da Başbakanın bunu en kısa zamanda görüp değiştirmesi lazım

24 Kasımda bunları unutmayın hatırlayıp öyle dinleyin bakanı

Geri