Bakın irlandalılar...!

PePeSanceS

Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Reaction score
0
Manchester United

Ben Foster 26
Gary Neville 34
Nemanja Vidic 28
West Brown 30
Rafael 19
Anderson 21
Ji-sung Park 28
Darron Gibson 22
Danny Welbeck 19
Gabriel Obertan 20
Federico Macheda 18
Michael Owen 30
Patrice Evra 28
Michael Carrick 28

Yaş Ort.: 25

Beşiktaş

Rüştü Reçber 36
İbrahim Kaş 23
İbrahim Toraman 28
Matteo Ferrari 30
İbrahim Üzülmez 35
Fabian Ernst 30
Michael Fink 27
İsmail Köybaşı 20
Rodrigo Alvaro Tello 30
Ekrem Dağ 29
Deivson Rogerio Da Silva Bobo 24
Erhan Güven 27
Uğur İnceman 28
Batuhan Karadeniz 18

Yaş Ort.: 27,5

**

Öncelikle detaylı olarak yazdım...
İnsan kendinden şüphe ediyor, o kadar çok yorumcu ‘çıtır’ United kadrosundan bahsetti ki kendimden şüphe ettim! Acaba dedim?
İçlerindeki gençlik ateşinden olsa gerek!
Neyse neyse ben yazdım ki görmeyen gözler görsün diye...
Şimdi sesleniyorum!
Ey, güzel ülkemin yüz ve isim olarak ekol olmuş isimleri, vizyon olarak bir arpa boyu uzayamamış yorumcular...
Ferrari’yi, Gökhan Zan ile kıyaslayıp, belden aşa sallayanlar...
İyi okuyun!

Bir... United karşılaşmaya çoluk çocukla çıkmamıştır. Ya kafanız basmıyor ya da matematiğiniz kuvvetli değil... Tablo yukarıda iyi inceleyin... Bundan 2 sene önce Fenerbahçe, Arsenal’in 19-20’lik çocuklarından 5 yediğinde neredeydiniz? Hem de kendi sahasında!

İki... Manchester United’ın kadrosunda bulunan her futbolcu kalitelidir. Sahadaki oyuncuları küçümsemek Sir Alex Ferguson gibi dünyanın belki de en iyi futbol adamına yapılan küstahlıktır...

Üç... Dünya’da futbol dersi verdiğini iddia ettiğiniz Barcelona’da forma giyen Messi (22), Sergio Busquets Burgos (21), Pedro Rodríguez Ledesma (22), Bojan Krkic Pérez (19) yaşındadır…
Sizin tabirinizle çoluk-çocuk hepinize futbol dersi veriyor! Ama siz halen almıyorsunuz!

Dört… Manchester United, Old Trafford’ta ilk kez As kadrosu dışında bir takımla oynamamıştır… Ancak 4 sene sonra ilk kez Beşiktaş tarafından yenilmiştir… B takımı (sizin deyiminizle) dediğiniz takım, 3-4 genç isim hariç Lig’de düzenli olarak forma şansı bulan oyunculardan kurulu… Tabii siz bilmiyorsunuz! İşinize gelmiyor...

Beş… Beşiktaş ilk kez değil, 2. kez bir İngiliz devini kendi sahasında devirdi… Aradan uzun zaman geçti, yine aynı senaryo ile galibiyeti karalamaya devam ediyorsunuz…

Altı… İbrahim Kaş, İsmail Köybaşı, Erhan Güven, Batuhan Karadeniz… Sürekli olarak kadroda yer alan futbolcular değil… Hatta Batuhan bu sezon, Erhan da haftalar sonra ilk kez ManU karşısında forma şansı bulmuştur…

Yedi… Holosko, Nihat Kahveci, Sivok, Nobre, Yusuf Şimşek, Tabata gibi yıldız isimler İngiltere’deki karşılaşmada forma giymediler… Tabii siz yine görmediniz, duymadınız!

Sekiz… Rüştü’nün kurtarışlarını ayakta alkışladık. Fakat uzatmalarda kurtardığı iki top dışında Manchester pozisyon üretemedi… Anlattığınız gibi Beşiktaş kendi kalesine hapsolmamıştır. Taktik açıdan tedbirli oynamıştır!

Dokuz ve en önemlisi… Karşılaşma öncesi United’ın nasıl bir kadro ile çıkacağını biliyorduk. Buna rağmen(!) hepiniz Beşiktaş’ın mağlubiyetini beklerken, futbolu iyi bilen ve araştıran herkes karşılaşmadan en az beraberlik bekliyordu… Siz ise farklı mağlubiyet! Şimdi kuyruk acısıyla, bahaneler üretip kendinizi aklamaya çalışıyorsunuz. Ama yemezler!

**

Sonuç olarak ortalıkta “futbolu en iyi biz biliyoruz” havalarında geziyorsunuz…
Lig için yaptığınız ağır ve haksız eleştirilere alışkınız…
Zira, Beşiktaş için “Fenerbahçe ve Galatasaray’ın olmadığı Lig’de Şampiyon oldu” dediniz…
Küçüldükçe, küçüldünüz…
Şimdi mi?
İyice yerlerde geziyorsunuz…
Ne bir araştırma, ne de futbol bilgisi…
Dünya’nın alkışladığı Manchester galibiyetine kulp takma çabasındasınız…
Biz bile artık önümüzdeki maçlara bakıyoruz…
Siz halen aldığımız galibiyetin peşindesiniz…
Tavsiyem…
Daha yaratıcı ve yenilikçi saldırı taktikleri geliştirin, yoksa söylemleriniz de sizin gibi eksidi…
Sürpriz!!!
Bakın Beşiktaş şampiyonluğa gidiyor...
Hadi biraz da onla uğraşın çocuklar, kumdan kale yapın, sonra yıkıp yeniden inşaa edin...
Ama uslu uslu oynayın, yaramazlık yapmayın!

Fatih KAYA / HABER1903

Bunu kitap yapıp kafalarına kafalarına vurmak gerek

beşiktaşa sezon başında bi yol olmaz diyenler şimdi yol kenarından bizi izliyorlar...

cevap vermek gerekmiyordu..

isteyen istediğini düşünmekte serbest..almışmıyız 3 puanı, almışız..

yok yedeklerle çıktı yok bu as takım değildi..hepsi teferruat..

puan hanesinde ne yazıyor ona bakarım ben..

aynı şeyleri eminim ki bunu yazan kişi hatta bir cogumuz , ne kadar inkar etsek de , fener manuyu istanbulda 3-0 yendıgınde de manu ıcın as kadroyla cıkmadı demiştir ki zaten cıkmamıstı.böyle şeyler ilk defa olmuyor bizim memlekette neden bu kadar kafasına takmıs çözemedim.. he bide şöyle birşey var bjk chelsea yi yendiginde kimse chelsea yedeklerle falan cıktı dememişti ama şimdi böyle birşey deniyorsa demek manu gercekten ideal kadroyla cıkmamıs veya cıkamamıs.

neyse paylasımın iiçin saol

gülüp geçin arkadaşlar laf anlatıp zaman kaybetmeye değmez

kocakarı zihniyeti var bizim medyada bence boşverin

yaptığınız yorumlara dikkat edin ..

Geri