Bahçeli ve Kılıçdaroğlu yarın siyaset tarihe geçecek

• Konbuyu başlatan Kutay Alp
  • Başlangıç tarihi
K

Kutay Alp

Guest
Bahçeli ve Kılıçdaroğlu yarın tarihe geçecek

Yarın tarihi bir dava görülecek. 32 yıl önce siyaseti katleden Evren ve Şahinkaya'nın yargılanması başlarken Kılıçdaroğlu ve Bahçeli de kendileriyle yüzleşmiş olacak.

12 Eylül askeri darbesinin hayatta kalan sorumlularından Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yarın yargılanacak olmasıyla, 32 yıllık geçmişle hesaplaşılacak. Bu dava aynı zamanda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partilerinin söylemleriyle yüzleşmesi olarak da tarihe geçecek.

12 Eylül 2010’da yapılan anayasa oylamasında 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasının önünü açan madde de kabul edilmişti. Referandum sürecinde halktan “hayır” oyu isteyen Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli, Anayasa paketiyle Kenan Evren ile 12 Eylül darbesinin diğer sorumlularının yargılanamayacağını ve “Evet” isteyen Başbakan Erdoğan’ın halkı kandırdığını ileri sürmüşlerdi.

Şimdi iki liderin partileri yarın başlayacak tarihi davaya müdahil olacaklar. Bahçeli ve Kılıçdaroğlu bu hamleleriyle yürüttükleri politika ve kendileriyle de çelişmiş oldular.

İşte iki lider ve partilerinin o günlerde söyledikleri:

Kemal Kılıçdaroğlu:

“Geçici 15. Madde'nin kaldırılması ile Kenan Evren ve arkadaşları yargılanamaz. Başbakan halka doğruları söylemiyor. Kendi liderleri kendi tabanını kandırıyor(…) Hesap sordular mı? Sorabilirler mi? Hayır… 12 Eylül ürünü olan bir parti 12 Eylülcülerden, darbecilerden hesap sorabilir mi? Ben de biliyorum soramaz, siz de biliyorsunuz, soramaz.”

Eski YARSAV Başkanı CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan: Keşke yargılansalar, ama inanmıyorum. Bu bir illüzyondur. Özgürlük illüzyonları satıyorlar. Bu düzenleme ile gerçekten yargılanmalarını olanaklı görmüyorum.

Devlet Bahçeli:

"Unutulmamalıdır ki, 12 Eylül 1980'de hukukun boğazına yağlı urgan geçiren vicdansızlarla; 12 Eylül 2010 tarihinde adaletin terazisini kıran bozguncu zihniyetin aynı alanda kümelendiklerini ve benzer hedefler taşıdıklarını bir gün herkes görecek ve mutlaka idrak edecektir."

MHP’nin Anayasaya neden hayır kitabındaki ilgili bölüm:

"Anayasa paketinin 24. Maddesiyle, 1982 Anayasası’nın geçici 15. Maddesi yürürlükten kaldırılmaktadır. Bu değişikliğin 12 Eylül işkencecilerini yargılama imkânı sağlayacağı gibi bir yalanı iktidar yandaşları sürekli dile getirmektedir. Oysa hukukun genel ilkeleri (zaman aşımı, sanık lehine kanunun uygulanması mecburiyeti ilkeleri gibi), sadece anayasa değişikliği ile böyle bir imkânın sağlanamayacağını açıkça ortaya koymaktadır."

kamudanhaber

bunu yazan kimse chp nin verdiği kanun tekliflerinden önergelerden haberi yok.
12 eylül darbesiyle chp kapatılmış bütün mallarına el konulmuş vekilleri zarar görmüş darbe yemiş bir partidir. müdahil olmasıda bu sebepledir hakkı olarak.
12 eylül den bu yana hala geçerli olan bu yasalardan yararlanan parti kimdir diye sorarlar adama...

12 Eylül Ün yargılanması göz boyama ve kandırmaca diyerek referandum da HAYIR için miting yapan malum iki parti müdürü bu davaya müdahil olmakla resmen tükürdüğünü yalamış

CHP nin tükürdüğünü yalamalarına alışkınız da MHP nin de CHP ye özenmesi arttık bir farklarının olmadığını n kanıtıdır

12 Eylül Ün yargılanması göz boyama ve kandırmaca diyerek referandum da HAYIR için miting yapan malum iki parti müdürü bu davaya müdahil olmakla resmen tükürdüğünü yalamış

CHP nin tükürdüğünü yalamalarına alışkınız da MHP nin de CHP ye özenmesi arttık bir farklarının olmadığını n kanıtıdır

tükürdüğünü yalamak mı ? yav hakikaten size söyleyecek bişey bulamıyorum. Üzüliym mi , güliym mi bilemedim ? Partiniz gözümüzün içine baka baka ne tükürdüklerini yalıyor da sesiniz neden cıkmıyor. bak bir iki örnek veriym.

Son seçimlerde binanın birinde asılı bir akp afişi vardı.

"Elektrige hic zam yapmadık" yani seçin toptan iteliycez hesabı. Keza doğalgaz için de aynısı geçerli. yani bunları illa tesisatı direk bize döşediklerinde mi anlıycaksınız ?

Ben halkın ahını alamam bedelliyi referanduma götürürüm deyip , tak diye bedelli yasasını cıkartmak ta tükürdügünü yalamaya güzel bir örnektir.

"hapiste gazeteci olmayacak" dedigini de hatırlıyorum. Hapishanede sucludan cok gazeteci yatıyor :)

Ermeni soykırımından sonra fransaya sözde "kızan" başbakan “e-pasaport” işinide Fransa’ya bıraktı. :)

uzar gider bu liste sizde biliyorsunuz. Bence artık ya gerçekleri görün , ya da kendinize MUSTAFA KEMAL ATATÜRK beyni naklettirin.

Sizin tükürüp yaladıklarınızla afrikanın su sorunu halolurdu be...Size bunları tek tek sayarak kendimi yormak ,sinirlendirmek istemiyorum ..Yazsamda gözünüze soksamda bakan kör ,duyan sağır olmuşsunuz hepiniz...

Sanki Chp yada mhp başa geçseydi biz benzini mazotu bedava kullanacaktık ekmeği ucuza suyu ucuza alacaktık bırakın artık bu palavraları şimdi biri ekonomist biri hesap uzmanı ama bırakın kendi mesleklerini iki kelimeyi bi araya getirip laf konusamiyolar bide onlardan başbakan mı olacaktı başımıza allah korusun daha kötüsünden saklasın eskiden millet çarşıya çıkıp ekmek arası yiyemiyodu neden bahsediyonuz siz şimdi herkes her istedigini alıyo boş konuşmayın fakiriz yoksuluz diyenide cok gördük sadece laf olsun diye muhalefet yapmayın madem eleştiriyonuz tamam ona bi lafımız yok zaten ama biraz yapmacık olmaktan kaçının artık şu anki hükümetin yaptıklarından daha iyi ne yapabilir şu andaki muhalefetin başindakiler koskocaman bi HİÇ buna eminim...

iki kelimeyi bir araya getiremeyenler topluluğu kim acaba yada promptır gazileri harbi rüyada yaşıyor bunlar.sen birşeyden emin olacak kapasitede değilsin bende ona eminim.

iflah olmazlara vezirler huzura çıkmış fıkrasını itaf ediyorum tam cuk diye oturuyor.

Sanki Chp yada mhp başa geçseydi biz benzini mazotu bedava kullanacaktık ekmeği ucuza suyu ucuza alacaktık bırakın artık bu palavraları şimdi biri ekonomist biri hesap uzmanı ama bırakın kendi mesleklerini iki kelimeyi bi araya getirip laf konusamiyolar bide onlardan başbakan mı olacaktı başımıza allah korusun daha kötüsünden saklasın eskiden millet çarşıya çıkıp ekmek arası yiyemiyodu neden bahsediyonuz siz şimdi herkes her istedigini alıyo boş konuşmayın fakiriz yoksuluz diyenide cok gördük sadece laf olsun diye muhalefet yapmayın madem eleştiriyonuz tamam ona bi lafımız yok zaten ama biraz yapmacık olmaktan kaçının artık şu anki hükümetin yaptıklarından daha iyi ne yapabilir şu andaki muhalefetin başindakiler koskocaman bi HİÇ buna eminim...

milletin 1 tl'ye aldığı tavuk dönerden bahsediyorsan haklısın,layıklar :durdurun

lakin asıl önemli olanı söyleyeyim:

bu gün bütün bankalar yarın sabah 8.00 itibarı ile tüketici kredilerini hariç tutup,kredi kartı borçlarını ve kredili mevduat hesaplarını tüm mudilerden kapatmasını istese milyonlarca insan 1 günde icralık olur.

Böyle yaşamak ekonomik refahın göstergesi değil anca yan gelip yatmaya ve lükse alışmış insanlara mahsustur.Bu güne kadar akan sıcak paranın durması ile maliyenin 2012 yılı ocak ayı taşıt vergilerine bile haciz göndermeye başlamasına neden olmuştur.Yani hazıra dağ dayanmamıştır.

Az önce milliyet gazetesinde bir haber okudum.éYediğiniz tavuklar aslında tavuk değil" başlıklı haberi okumanı tavsiye ederim.

Bütün bunlara rağmen muhalefetin şu yada bunu nasıl yapacağı değildir önemli olan,ehemmiyeti devam eden koskoca sağlık reformu yaptık diye övünüp duran bakanlığın tvlerde boy gösteren şarlatanlara bir şey yapamamasıdır,ergene havzasındaki kanser vakalarını"orada çok içki ve sigara tüketiyorlar" diye uydurulan kılıfdır asıl önemli olan.

Asıl önemli olan nedir kardeşim biliyormusun,iddianız üzerine bolluk ve bereket ile yaşadığımız :durdurun memleketimizde,geçen yıl açlıktan ölmek istemiyorum!!! diye 66.000 kadının vesika talebidir....Bu talep sahipleri bu gün tanımadığımız insanlar olabilir,ama yarın garantisi yok...

dikkatini çekerim bu afiş kaç senelik algıda seçicilik diye bi şey söyleyim ben sana aradan uzun bi süre geçtiğine eminim çünkü Sayın BAŞBAKANIN orda saçları hala ağarmamış..!Tam yapılan zamndan bizde memnun değiliz ama o konudada ne deseniz haklısınızda diyecek halimiz yok her 2 kişiden biri güvenmese oy vermezdi zaten gerekli olmadıgı sürece gelişi güzel hiçbişeye zam yapmaz kimse ki bu eğer RTE ise..

milletin 1 tl'ye aldığı tavuk dönerden bahsediyorsan haklısın,layıklar :durdurun

bu gün bütün bankalar yarın sabah 8.00 itibarı ile tüketici kredilerini hariç tutup,kredi kartı borçlarını ve kredili mevduat hesaplarını tüm mudilerden kapatmasını istese milyonlarca insan 1 günde icralık olur.

Böyle yaşamak ekonomik refahın göstergesi değil anca yan gelip yatmaya ve lükse alışmış insanlara mahsustur.Bu güne kadar akan sıcak paranın durması ile maliyenin 2012 yılı ocak ayı taşıt vergilerine bile haciz göndermeye başlamasına neden olmuştur.Yani hazıra dağ dayanmamıştır.

Az önce milliyet gazetesinde bir haber okudum.éYediğiniz tavuklar aslında tavuk değil" başlıklı haberi okumanı tavsiye ederim.

Bütün bunlara rağmen muhalefetin şu yada bunu nasıl yapacağı değildir önemli olan,ehemmiyeti devam eden koskoca sağlık reformu yaptık diye övünüp duran bakanlığın tvlerde boy gösteren şarlatanlara bir şey yapamamasıdır,ergene havzasındaki kanser vakalarını"orada çok içki ve sigara tüketiyorlar" diye uydurulan kılıfdır asıl önemli olan.

Asıl önemli olan nedir kardeşim biliyormusun,iddianız üzerine bolluk ve bereket ile yaşadığımız :durdurun memleketimizde,geçen yıl açlıktan ölmek istemiyorum!!! diye 66.000 kadının vesika talebidir....Bu talep sahipleri bu gün tanımadığımız insanlar olabilir,ama yarın garantisi yok...

Hehe. Abi bunlardan kac tane biriktirince tabak çanak veriyorsun :durdurun

benim inandıgım bişey varsa oda güçlü muhalefet güçlü Hükümet demektir biraz hükümete yüklenmek yerine kendilerini gözden geçirip biz nerde yanlış yapıyoruz neden demezler onu anlamış değilim daha iyisi yapılacaksa eğer ben parti taraftarı yada sempatizanı değilim daha iyisi yapılacaksa eğer onlara veririm oyumu ki ben gibi düşünen ve son kullandıkları oyu hükümete veren binlerce insan var...Açlıktan bahsediyorsun kardeşim ama 1 TL lik döneri bişeye benzetmiyorsun onunla 1 kişi bi öğünün idare edebilir :smile:

2 kişden biri oy mu vermiş sen türkiyeyi 40 milyon felan mı sanıyorsun vay anasını. :)
güçlü muhalefet demokrasinin güzelliğidir senin yaptığın yanlış seçim onu yok etmek istiyor uyuma...

o 2 kişiden biri olmadıgın için bilmiyor olabilirsin dostum oy oranlarına bak öyle konuş derim

benim inandıgım bişey varsa oda güçlü muhalefet güçlü Hükümet demektir biraz hükümete yüklenmek yerine kendilerini gözden geçirip biz nerde yanlış yapıyoruz neden demezler onu anlamış değilim daha iyisi yapılacaksa eğer ben parti taraftarı yada sempatizanı değilim daha iyisi yapılacaksa eğer onlara veririm oyumu ki ben gibi düşünen ve son kullandıkları oyu hükümete veren binlerce insan var...Açlıktan bahsediyorsun kardeşim ama 1 TL lik döneri bişeye benzetmiyorsun onunla 1 kişi bi öğünün idare edebilir :smile:

haklısın,ben 1 tl lik döneri bir şeye benzetemem,çünki ne olduğunu bilemem,bunun bir maliyeti var kardeşim,o kadar hesap ve ekonomiden anlayıp mutlu olabiliyorsanız yapın hesabını:
ekmeğin yarısı 37.5 kuruş
domates-marul-soğan-ketçap vs. 10 kuruş
tüp-ambalaj- 15 kuruş
et (işte burada zurna zırt diyor,göğüs eti koyarsan 100 gr 1 tl :durdurun,yok ben çamaşır suyu ile yıkanmışından koyarım dersen 50 kuruş :))

dükkan kirası,işçi ücretleri,işletme giderlerinide sen ekle...1 tl yi geçti değil mi?

eee ne yediriyorsun bu millete? Ya da neyi reva görüyorsun kardeşim?

senin için üşenmedim konuyu açtım,okuyup okumadığınında sınavını yapacağım :durdurun
http://www.hhportal.com/gundem-haberleri/786699-saglikli-diye-yediginiz-tavuklar-tavuk-degil.html

işin mizahi bir yönü orada kalsın biz ciddiyete dönelim,şu güçlü muhalefet-güçlü iktidar diyorsunya orada haklısın,ama güçlü muhalafeti yatak odalarına kameralar yerleştirerek sindirirsen işte orada senin nasıl bir iktidar olduğun ortaya çıkar :durdurun

yani 12 Eylül 1980 ve sonrasında insanlar nasıl konuşamıyorsa yani o gün asker vesayeti ile sivil iktidar oluşturulduysa,bu gün insanlar polis vesayeti altında bir iktidar ile idare edilmektedirler.

αqqα уєкяυ;5472076' Alıntı:
Hehe. Abi bunlardan kac tane biriktirince tabak çanak veriyorsun :durdurun

kardeş,kusura bakma,kafa biraz durdu,bu gün yoğundu,espri yaptın,ben kaçırdım :durdurun

ama bizim işimiz tabak-çanakla değil,insanlara yön göstermekle,yoksa tabak-çanak ve çamaşır-bulaşık makinası iş ile iktidar ilgileniyor :durdurun

o dönemde akp nin aldığı toplam oy 20 milyon haberin ola türkiye nüfusundan çıkar cevabı bul hadi bakalım :)

neyse ben genç bakışı seyrediyorum sende seyret azıcık feyz al belli bir bilinçle türkiyene sahip çık.

yeterince bilinçliyim ben merak etme oy vermeyede devam edeceğim yani böyle devam ederse memnunum kardeşim kazık yediğimi düşünüyosan bu devirde kimse kimseyi düşünmüyo ben niye düşüneyim bu zamandan sonra herkes kendine baksın elimden gelen yardımı yapıyorum sadakamı veriyorum kimse kimseye yetişemez benden bu kadar fazla siyasettende anlamam yani :):)

Geri