SAHRANİL
Altın Üye

Malzemeler:
- 1 kg badem kurabiyesi
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 kg muz
- 1 su bardağı şekerli, vanilyalı hazır kutu süt
- 2 adet kivi
- 1 adet tart jölesi
- Kırmızı ve yeşil kiraz şekerlemesi
Yapılışı:
Kurabiyeleri, şekerli vanilyalı süte batırın ve pasta tabağına dizin. Krem şantiyi sütle çırparak koyulaştırın. Krem şantinin yarısını badem kurabiyelerinin üzerine sürün. Muzları yuvarlak dilimler halinde kesin. Krem şantinin üzerine yan yana ve aralıksız dizin. Tekrar süte batırılmış kurabiyeleri muzların üzerine bir sıra halinde dizin. Kalan kurabiyeleri pasta tabağının kenarlarına bir sıra halinde dik şekilde dizin. Kalan krem şantinin bir kısmını da kurabiyelerin üzerine sürün. Muz dilimleri ile süsleyin. Aralarda kalan boşluklara kiraz şekerlemelerini yer yer bastırın.
1 paket jöleyi üzerinde yazılan tarife göre hazırlayın. Jöleyi soğuduktan sonra pastanın üzerine boşaltın. Buzdolabında bir müddet jölenin donmasını bekleyin. Donduğunda kalan krem şanti ile üzerini süsleyerek arada kalan boşlukları kivi dilimleri ve kiraz şekerlemesi ile süsleyerek tekrar buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın