Bad sector mu? kayıp alan mı? kurtarma-windows

red_hot

New member
Reaction score
0
merhaba.bu soru benım kafamı cok kurcalıyor.320gb hardısk'ım var.aldıgımda vısta yukluydu.yıne 320gb'dı.2 ısletım sıstemı kurdum.restore bolumunu sıldım.arada bı yerlerde tekrar baslattım 20gb alan kayıp.xp kurdum yok.vısta.lınux. cagre olmadı.bıos 320 goruyor.
acaba ısletım sıstemlerı kurulurken 1gb 1024mb- fabrıka cıkıslarında 1gb-1000mb mı dıye dusundum.bu sefer cok altında kalıyor.
1:20gb bad sector'e karısmıs olabılır mı?olmussa nasıl duzeltırım.forumlarda arattım.hep 2005 yılının konuları.ben wındows 7 kullanıyorum.kurtarma sekıllerı nelerdır?
hdd regenerator vb programlar ıyı dıyorlar.vısta'da calısmıyor.
2:bad olmamıssa nasıl bulup kullanırım?tesekurler

gb - mb - kb - b
------_------_------

320 gb tı 3 defa 1024 e böl ne çıkıyorsa odur kardeş

:

garıpbır cevap oldu senınkı-0,1024 = 297 felan yapıyor.ama sıstemı ılk aldıgımda 320'dı.bıos'Da ole gosterıyor.ozaman 250 ve uzerı alanlar 20-25 gb arasında kayıp mı yasayacak?cevabın ıcın tesekkurler.ama sorunun cvp bu degıl

Vista yüklediysen kayıp yedekleme alanı oluşur...
Oda diskin yaklaşık %8 i
buda senin 20 gb ye takabül ediyor
vistayı kaldır...
alanı geri al....

cevap ıcın saol.ama arkadasım ben vıstayı sıldım.xp kurdum sorun yıne aynıydı.bad sector ıcın program onerın varmı?arjen02 soyledıgın olayın mantıgını acıklarmısın ?

hocam sen buraya ver-pm atamıyorum.50msj dolmamıs :) adı nedır 332mb programın?ne ıse yarıyor

maxblast adlı bir program var uzun suruo ama işe yarıor::::

Geri