backdoor:Win32/Ircbot.gen!M trojanı çözüm?

blackrose3

New member
Reaction score
0
Arkadaşımın Pc'sinde windows defender 'Backdoor:Win32/Ircbot.gen!M trojanı uyarısı veriyor. Defender trojanı buluyor hatta 'kaldır' diyorum onu da yaptığını belirtiyor ama pc yeniden basladıgında trojan geri geliyor...

birçok antispy,antivirus programlarını denedim (windows restore kapalı, safe mode Vb herşeyi uygulayarak)
*safe mode'da calıştırdığımda virus'u bulamıyor defender, bundan ne ifade çıkarmam gerekior?*
bundan nasıl kurtulabiliriz?( format atmadan)
yardımlarınızı bekliyorum...

combofix 'i tavsiye ederim . bi dene

hangi dosyalara bulaşdıı ooo virüs bii yazabılin

çünkü eğer bir windows system dosyasına bulaşmışsa virüs bütün windows aa bulaşııır zor olur

malware bytes i dene eminim problemin cozulecektir

kardeşim siz neyle ugraşıyosunuz ya Bifrost Trojan indirme linki verin her girdihin sitede indirme linkler kırık cıkyo nerden indirce yaedın nasıl hack formu burası

zararlının geri gelmesinin sebebi sistem geri yüklemenin açık olması,netten bi saldırı olması yada asıl zararlının algılanamaması gibi durumlarda olur bildiğim kadarı ile.

asquared 5 i kur sistemine güncelle ve onla tarat.

sistemine iyi bi firewall kurman gerek eğer sadece onu kullancaksan.online armor olabilir.

şimdi baktım bu 3 dosya varsa onları sil.

<system folder>\dllcache\isass.exe
<system folder>\dllcache\winmdfy.exe
<system folder>\dllcache\qxchost.exe

sisteminde bi açık var ve bu açıktan dolayı bu virüs karşı tarafın irc serverına bağlanıp komutları alabilir.

iyi bi firewall un yok gibi gözüküyor.

asquared 5 ile tarat ve firewall olarak online armor kur.

ikisinide paylaştım security de...

Geri