Başsız Türk Askeri

SEPTAGH

New member
Reaction score
0
Az önce anneannem anlattı...

İzmir'in Urla ilçesinde, Yıldız Tepe adıyla anılan bir şehitlik vardır. Bütün ovaya hakim, eteklerinde portakal bahçeleri olan muazzam bir yerdir. Dedelerimizin anlattığı bir olay bizim bu şehitliğe olan sevgimizi ve saygımızı daha da arttırmıştır. Anlatılanlara göre, düşman birliği Türk askerlerini kovalaya kovalaya bu tepeye kadar sıkıştırmıştır. Bu kovalama sırasında Askerlerimiz ağır kayıplar vermiş, koca bir bölükten sadece 2 kişi kalmıştır. Şanlı Türk Askeri için ölüm şehitliğe giden onurlu bir yol olduğu için, kalan iki askerimiz şaadet getirip düşmana saldırmış.
Önde giden 100 metre ilerlemeden yanında patlayan top mermisi askerimizin feci şekilde ölümüne sebep olmuş. Arkadan gelen arkadaşı olayı görüp yoluna devam etmiş, direk düşman üzerine koşmaya başlamış. Çok geçmeden arkadaşının şehit düştüğü yerden az uzakta aynı top mermisi ile başı gövdesinden ayrılmış bir vaziyette yere yıkılmış. Aradan çok geçmeden yere yıkılan başsız beden, az ileride duran başını koltuk altına alarak düşman mevzilerine saldırmış. Bunu gören düşmanlar arkalarına bakmadan kaçmışlar. Biz bu ürkütücü kahramanlık hikayesi ile büyüdük. Ne kadar doğrudur bilmiyorum. Ama benzer vakalar Çanakkalede yaşanmış

abi baska yerlerde olmaz mi ya, sanirim giresunda gormustum, boyle bir askerin sehitligi war,
ayni bu sekilde bir olay yasaniyo...

ben bi ara feci sekilde bu olaylari arastirmaya baslamistim we aklina alamayacagi seyler okudum, kismetse aklimda kalanlari yazarim

aßi nasıL yha :confused:
korktum şimdi...

Allah Rahmet EyLesin !

Allah cenneti nasip etsin . Bütün şehit ailelerin başı saoLsun.

çok teşekkür ederim dostum hem sana hem de anneannene . bizimki de çok hikaye biliyo da pek anlatmıyo . Ellerinden öperim anneannenin arkadaşım.

Başını vermeyen şehit olayı anlatılan gibi değil benzerlik var yani sadece anonim hale gelirken eklemeler olmuş Bir efsane bahsettiğiniz olay

Niye olmasın ki bazen bu gavurlara silah korkusu yetmiyo işte o zaman askerimizin de sabrı taşıyo bu olay da bunun bi örneği

Arkadaşlar niye olmasını yok bunlar Milli ruhu bilinci ön plana çıkarmak için anlatılan efsaneler..Olmasıda gerekiyor çünkü hiç olmadık zamanlarda milli ruhu ön plana çıkarır

Sevencloves' Alıntı:
Arkadaşlar niye olmasını yok bunlar Milli ruhu bilinci ön plana çıkarmak için anlatılan efsaneler..Olmasıda gerekiyor çünkü hiç olmadık zamanlarda milli ruhu ön plana çıkarır

Bu bi mit sonuçta annanelerin anlatığı türden.Hollandada yanan kız gibi.İnsanı etkiliyor.

Ben etkilemiyor demiyorumki?
Sadece Efsane diyorum Mit te değil
yararsız olmadığınıda söylemiyorum aksine çok güçlü bağlarla insanı savaşa iten olaylar

Ara sıra bu tip efsanelerin insanların kulaklarında dolaşması gerekiyor.

بِسْـــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْ
:)

:(

Üstü cennet altı mezar
Çanakkale toprağının
Kavga bitirmiş mezarlarda
Kaynaş olmuş yiten canlar
“Huzur içinde uyusun”
Vuruştukları topraklarda
Kavgadan kinden uzakta
Yanyana dostça yatanlar

evrenbesiktas' Alıntı:
bence bu yunanlıların uydurması da olabilir :p tabi yenemediler bi avuç askeri silahlarımız bile yoktu doğru dürüst ondan sonra yok gökten geldi yok aresin çişi gelmişti yardım edemedi :)

sevencloves'a katılıyorum.........
harika bir yorum sağolasın.

ben bu hikayeyi daha önceden duymustum.. hatta daha ilkokulda iken öğretmenimiz anlatmıştı.. gerçekten ürkütücü ama ürkütücü oldugu kadarda güzel ve kutsa lbir hikaye.. Vatan sevgii ve şehitlik mertebesi nelere kadir..

Geri