Başlangıçta ayarlamadığım program açılıyor..

mamutow

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar öncelikle bu konuyu nereye açacağıma karar veremedim, eğer yanlış yere açtıysam affola...
Benim sorunum şu;
win 7 kullanıyorum ve wireless driver'ım olan Realtek programını başlangıçta açmak istemiyorum.windows'un bu özelliği var zaten ve o işimi görüyor.bütün başlangıç programlarını denedim ve msconfig komutundan da başlangıç listesinden işaretini kaldırdım. Programın içinden de başlangıçta çalıştır diye bir seçeneği yok. İstemediğim halde sürekli açılıyor. Ne yapabilirim?? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

peki programa girip windows başlarken programı başlat butonunu devre dışı bırakamıyormusun... onu dene bi win 7 kullancısı değilim :(

o driver ın ek programıdır büyük ihtimalle.

eğer öle ise realtek driverını kurulumda custom seçeneğinden istediğin şekilde yükleyebilirsin.

tavsiyem sadece driver ını yükle ek programı falan varsa yükleme.

aynı şey intel wireless içinde geçerli idi.

bende sadece driver ı yüklüyordum intel in ek olan diğer şeylerini yüklemiyordum.

yüklediğimde senin dediğin gibi ek programlar çıkıyordu.

o driver ın ek programıdır büyük ihtimalle.

eğer öle ise realtek driverını kurulumda custom seçeneğinden istediğin şekilde yükleyebilirsin.

tavsiyem sadece driver ını yükle ek programı falan varsa yükleme.

aynı şey intel wireless içinde geçerli idi.

bende sadece driver ı yüklüyordum intel in ek olan diğer şeylerini yüklemiyordum.

yüklediğimde senin dediğin gibi ek programlar çıkıyordu.

sanmıyorum ya ek program oldugunu. çünkü driver'ı resmi internet sitesinden indirdim.bide ben bu drive'ı sonradan kurdum.önceden driversız kullanıyordum, çalışyıordu..ama belkide dediğin gibidir.programın tam adı şu: Realtek RTL8187B wireless lan utility. zaten program da o isimle kurulu bilgisayarda..???

sanmıyorum ya ek program oldugunu. çünkü driver'ı resmi internet sitesinden indirdim.bide ben bu drive'ı sonradan kurdum.önceden driversız kullanıyordum, çalışyıordu..ama belkide dediğin gibidir.programın tam adı şu: Realtek RTL8187B wireless lan utility. zaten program da o isimle kurulu bilgisayarda..???

ister resmi sitesinden indir ister başka bi site.bunun site ile ilgisi yok.

bu realtek in o programının içinde hem driver hemde kendi ufak tefek yazılımlarının bulunmasından kaynaklanıyo.

bence dediğim gibi sen driver ı tekrar kur netten indirdiğin ve yüklerken custom seçeneği vardır yada özel seçeneği yada gelişmiş.

işte oraya gelerek sadece driver ın kurulmasına izin ver.

ben aynı şeyi intel de yaşadım.sen direk yüklersen hiçbişeye ellemeden o kendisi başka şeylerde yüklüyor.onun için bidaha yükle derim.

ister resmi sitesinden indir ister başka bi site.bunun site ile ilgisi yok.

bu realtek in o programının içinde hem driver hemde kendi ufak tefek yazılımlarının bulunmasından kaynaklanıyo.

bence dediğim gibi sen driver ı tekrar kur netten indirdiğin ve yüklerken custom seçeneği vardır yada özel seçeneği yada gelişmiş.

işte oraya gelerek sadece driver ın kurulmasına izin ver.

ben aynı şeyi intel de yaşadım.sen direk yüklersen hiçbişeye ellemeden o kendisi başka şeylerde yüklüyor.onun için bidaha yükle derim.

dediğin gibi yaptım ama olmadı kardeşim ya.yine ayarlamama rağmen başlangıçta açılıyor, ayrıca kurulumu direk yapıyor, customize seçeneği sunmuyor...

valla ozaman varsa realtek in kendisinden kapatabilirsin belki.

msconfig de olmuyosa sölenecek pek bişi yok gibi...

valla ozaman varsa realtek in kendisinden kapatabilirsin belki.

msconfig de olmuyosa sölenecek pek bişi yok gibi...

programın içindende kapatılmıyor..neyse yapacak bişey yok saolasın önerilerin için...

wireless driverini tamamı ile kaldır driverin içerisindeki sadece sürücü dosyalarını göstererk aygıt yöneticisi bölümünden sürücüyü güncelleştir seçeneği ile sadece driveri yükle böylelikle o programı yüklememiş olursun ve böyle bi sorununda kalmaz

wireless driverini tamamı ile kaldır driverin içerisindeki sadece sürücü dosyalarını göstererk aygıt yöneticisi bölümünden sürücüyü güncelleştir seçeneği ile sadece driveri yükle böylelikle o programı yüklememiş olursun ve böyle bi sorununda kalmaz

teşekkürler arkadaşım dediğin gibi yaptım sorun düzeldi..

Verdiğim yolları doğrudan izle ve kaldır:

Başlat/ÇAlıştır a Regedit.exe yaz ve kayıt defterinde şu yollarda bulunan sözkonusu programın anahtarlarını bulup sil.

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

Bir de başlat menüsü/Programlar/Başlangıç klasörüne bak, orda da kısayol olabilir, onları sil tamamdır.

Not: StartupCPL adlı münük bir yazılım ile sistemin tüm açılışını da denetleyebilirsin.

Geri