Başkandan Açıklamalar

>ahm@t<

>HayalperesT
Reaction score
0
7cab5a8c391416c678f1625c2d0240f3.jpg

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, dün LİG TV ekranlarında kim neyi merak ediyorsa cevapladı..
Oldukça rahat ve samimi cümleler kullanan Yıldırım, Şekip Mosturoğlu’yla birlikte Sinan Engin ve Melih Şendil’in sorularını cevaplarken, biz de bu sözleri sizin için derledik: “Aykut Kocaman’ı getirdik. Çoğu kişi karşı çıktı. Biz inandık, arkasında durduk. İlk başta onun düşünceleriyle takımın durumu uyuşmadı. Sonrasında iki taraf da yanlışlarını düzeltince ortaya bu tablo çıktı. Bu başarının sebebi bütün olmaktır..

‘AYKUT BÜYÜK İNSAN’

BİR insan vardır, dümdüz gider.. Hatasını kabul etmez. Aykut hocanın avantajı burada ortaya çıkıyor. Kendisi çok tecrübeli. Yaptığı hatalar oldu sezon başında. Biz ona söyledik ve kabul etti. Bu çok büyük bir erdemdir. Aykut Kocaman da çok büyük bir insandır. Diğerleri (Rıdvan Dilmen, Oğuz Çetin) hatalarını kabul etmiyordu..

ALEX için de kendisine gerekenleri söyledik. Hata yaptığını söyledim. Onun takımdan ayrılmaması gerektiğini söyledim. Sadece hocaya değil, herkese söyledim. Onun bizdeki etkisini, bizim için önemini ve bu takımın ona olan inancını anlattık. Alex’ten vazgeçmemesi gerektiğini belirttik. O da bana hak verdi, sonra araları düzeldi.

‘AYSAL BİZİ KUTLADI’

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal şampiyonluktan sonra arayıp kutladı, ben de kendisini başkan olunca telefonla aramıştım. 30 puan fark Lig TV’ye de zarar verir, G.Saray’a da zarar verir, bize de verir. Anadolu kulüpleri güçlenmelidir. Gerektiğinde şampiyonluğa oynamalıdır.

AMA lokomotifler F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş ve Trabzon’dur. Buradan kim aşağı doğru giderse, diğerleri de peşinden gider. Ben istemem G.Saray’ın başarısız olmasını. Benimle yarışırken başarısız olsun, beraber kovalayalım ama zirveyi. Diğer türlü biz de zarar görürüz.

‘ŞANLI 35’İNDE DÖNEMEZ’

ARTIK F.Bahçe Avrupa’da başarıyı devam ettirmeli. Şampiyonlar Ligi’nde yukarılara gittiğimiz zaman maddi getirisi de çok oluyor. Bizim ilk hedefimiz gruptan çıkmak. Sonra da Sevilla gibi bir takımı eleriz belki. Bir dahaki sene daha üst tarafa çıkabiliriz. Biz ufak ufak gideceğiz.

AYNISI bu sezon da oldu. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ziyaretimizi anlatayım. Başbakan Alex’i çok beğeniyordu, biz de randevu alıp gittik. Biz gittik hemen başka takımlar yanlış anlamda kullandı. Başbakan yıpratılmaya çalışılıyor, başka bir şey değil. Biz siyasetin içine girmeyiz..

TUNCAY Şanlı bizim evladımız. İyi bir F.Bahçeli’dir. Biz ona sezon başında ulaştık, Aykut hoca kendisinin transferini istemişti. Ama bize ‘Avrupa’da devam etmek istiyorum’ deyince üstelemedik. Ona kapımız açık. Tabii 35 yaşına geldiğinde ‘Ben F.Bahçeliyim, geliyorum’ derse de sokmam ama onu kapıdan içeriye

(gülüyor).

‘BURSA OLUNCA LİG TEMİZ!’

BİZ geçen yıl kupa finalinde Trabzon’a kaybettik. Sonra da şampiyonluğu kaybettik. Tek bir laf etmedik.. Hepsini tek tek kutladık. Ama Bursa olayı var tabii.. Geçen yıl Bursa’daki siyaset, ligin kirli olduğunu açıklıyordu son maça kadar. Sonra Bursa şampiyon oldu, kimse konuşmadı. Bir anda lig temiz oldu.

A.GÜCÜ’NDEN RAHATSIZIM

GEÇEN sene A.Gücü idarecileri dedi ki, ‘F.Bahçe bizim oyunculara şike yaptırıyor, mahkemeye gideceğiz.’ Hiçbir şey çıkmadı. Bu sene de Emre için bazı şeyler söylendi. Hatta bir milletvekilini bile bu işlere alet ettiler. Biz mahkmeye gittik ve suç duyurusunda bulunduk. Federasyonun da bu konularda atılımlar yapmasını bekliyoruz. Bunu söyleyenin yanına kalmasını istemiyoruz.”

YA DÜZELECEKLER YA GİDECEKLER!

Bazı spor yorumcularına ağır eleştiri getiren Aziz Yıldırım, "Kamuoyunda bir kaç yorumcu var. Bunlar ya düzelecekler ya da gidecekler. Benim şahsımla ilgili kimse bir şey yazamaz. Televizyona çıkıp benim şahsımla ilgili yorum yaparsa çok sert karşılık veririm. Kulüpler Birliği'nde de bu düşünce var. Şahıslar, kişiler üzerinden kimse kavga yapamaz. Biz bir kulubüz, benimle şahsi sorunu varsa bunu benim üzerimden kulübe maledemez. Penaltıysa veya inat için penaltıya penaltı değil diyorsa bu olmaz. Kural neyse onu söylemeli. Artık kendilerine çeki düzen vermeleri lazım, yoksa ayrılmaları lazım. Herkes kendi tarafına çekiyor, futbol ailesine zarar veriyor" ifadelerini kullandı.

Geri