Başkanın televizyonundan 'telekulak' çıktı!

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Başkanın televizyonundan 'telekulak' çıktı!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 'telekulak'ı basına gösterdi

33o08rn.jpg

Edirne Belediyesi'nde 45 gün önce oda spreyi içerisinde bulunan dinleme cihazından sonra plazma TV içerisinde yeni bir dinleme düzeneği ortaya çıktı.
Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve Adana Milletvekili Tacidar Seyhan, dinlemenin yapıldığını iddia ettiği televizyonu basına gösterdi. Seylan, dinleme cihazının dünyanın en gelişmiş sistemlerinden biri olduğunu ve dünyanın gelişmiş ülkelerinin istihbarat teşkilatları tarafından kullanıldığını dile getirerek, "Buradan elde edilen görüntü ve sesler dünyanın herhangi bir yerinde depolanabilmektedir" dedi.

"HAZİRAN'DA İSTEDİK, TEMMUZ'DA GELDİ"

Başkan Sedefçi de, 28 Mart yerel seçimlerinden sonra belediyenin makam odasına bir televizyon ialınması talimatını verdiğini söyledi.
Haziran ayı başlarında televizyonun alınması için çalışmalar yaptığını belirten Sedefçi, " Temmuz sonlarına doğru teslimat yapıldı. Bizim başladığımız tarih 6 Haziran, teslimat Temmuz ortalarında gerçekleşti. Televizyonun geç gelmesinin nedeni olarak gümrüğe takıldı dendi.
Televizyon geldikten sonra sürekli arıza yapmaya başladı. Yeni olmasına karşın sürekli arıza yapması beni şüphelendirdi.
Şüphelerimi CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ile paylaştım. Yardım talebinde bulundum. Bugün geldiler. Beraberce noteri çağırdık. Televizyon yetkili servisini çağırdık. Ve noter huzurunda televizyon açıldı. Açıldığında dinleme aygıtları ortaya çıktı. Ben de emin olmak için hiç açılmamış yeni bir televizyon aldırttım. İkisi de karşılaştırıldığında fark ortaya çıkıyor. Arkadaşlarının verdiği bilgiler doğrultusunda bunların dinleme aletleri olduğu ortaya çıktı" dedi.
Konu ile ilgili olarak Edirne Cumhuriyet Başsavcısı ile görüşerek gerekli suç duyurusunda bulunduğunu belirten Sedefçi, "Bundan sonra yargı süreci işleyecektir. Gereken yasal işlemler yapılacaktır" diye konuştu. Televizyonun alınması ve sistemin belediye makam odasına yerleştirildiği dönemde Edirne Emniyet Müdürü'nün Hanefi Avcı olduğunu hatırlatan Sedefçi, bunun herkes tarafından bilinmesini istedi.

"SİSTEM ENTEGRE BİR SİSTEM"

CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan da, televizyona iki tür sistemin yerleştirildiğini belirterek, "Bunlardan biri ses alma diğeri görüntü alma sistemidir. Ancak bu sistem basit bir sistem değil, entegre bir sistemdir. Hem karasal yayın üzerinden hem de digital yayın üzerinden bu sistemin ses ve görüntüyü dünyanın herhangi bir yerindeki bir merkeze gönderme kabiliyeti var" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, hakimin karar vermesi durumunda dinlemenin belirlenen süre için yapılacağını ve suç unsuru bir konuya rastladığı zaman bunun gereğinin yapılacağını eğer herhangi bir şey tespit edilmemişse hakim tarafından dinlenen kişiye bilginin verilmesi gerektiğini aktardı. Ateş, "Ses ve görüntü alma ve bunu belirli bir merkeze yollama ve toplama sistemi var. Hükümet aylardır komplo teorileriyle yatırıp kaldırmaktadır. Ama ortaya da somut bir tek belge koymamaktadır. Bu dinleme olayları o günkü emniyet müdürünün işi ise emniyet müdürü bu emri kimden aldı. Buradaki görüntü Edirne emniyetinde midir? Yoksa hem emniyet müdüründen hem de Ankara'da bir takım makamlarda hatta hatta Başbakanlığın karanlık odalarında, dehlizlerinde mi toplanmaktadır. Yoksa komplo teorileri üretmekle kurdukları AKP'nin gizli karargahında mı depolanmaktır. Bu soruların cevabının Başbakan tarafından verilmesi lazımdır. Bir şey daha ortaya çıktı ki, AKP 2007 yılından bu yana iddialar ortaya koymaktadır. Ama bir tek kanıt ortaya koymamaktadır. Bu AKP'nin hukuka, insan hak ve özgürlüklerine saygısızlığını, AKP iktidarının Türkiye'yi bir kaos ortamına sürüklediğini belgesi ve kanıtı işte buraya yerleştirdikleri aletlerdir. Bunlar nereden yerleştirildi, menşei nedir, hangi makam tarafından ortaya konuldu. Bunun peşini bırakmayacağız" dedi.

VİDYOSU

KAYNAK

bu sayın başkanın davaları ne durum da sonuçlandımı.sevigen de olaya dahildi hattıladığım kadarıyla ...

yoksa onları gündemden düşürme amaçlımı bu girişimleri :hadiordan

Geri