Başbakan'dan sürpriz hamle

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Başbakan Gürcistan'a gidiyor

Rusya ile Gürcistan arasında yaşanan savaşın ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Putin'le görüşmek üzere Rusya'ya gitti.

Putin'e karşı gövde gösterisi.

Başbakan Erdoğan'ı taşıyan ANA uçağı Bodrum Havaalanı'ndan saat 15.50'de Moskova'ya gitmek üzere havalandı.

Başbakan Erdoğan'ın bölgedeki krize çözüm aramak için Rusya Başbakanı Vladimir Putin'le görüşmek amacıyla Moskova'ya gitti. Erdoğan'ın Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'le de görüşeceği açıklandı. Başbakan Erdoğan bugünkü Rusya ziyaretinin ardından yarın da Gürcistan'a gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden konuyla ilgili şu açıklama yapılmıştı:

“Sayın Başbakanımız, Gürcistan'da yaşanan son gelişmeleri değerlendirmek üzere bugün Moskova'ya hareket edecektir.

Sayın Başbakanımızın, Rusya Federasyonu Başbakanı Sayın Putin ile ikili bir görüşme gerçekleştirmesi, arkasından da 14 Ağustos 2008 günü Gürcistan'ın başkenti Tiflis'e geçerek, Devlet Başkanı Sayın Saakaşvili ile bir görüşme gerçekleştirmesi öngörülmektedir.

Sayın Başbakanımızın Moskova ve Tiflis ziyaretlerinin, bölgede sürdürülebilir bir barış ve istikrar ortamının tesisine katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.”

Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ali Babacan, özel uçakla saat 15.30'da Moskova'ya hareket etti.

Kaynak / Superonline

Daha dün putinle görüşmek için telefonla arayan başbakana rus makamları şu anda müsait değil gibi diplomasi dili ile serte yakın cevaplar vermişlerdi ne oldu da bir den yumaşıp görüşme isteğini kabul ettiler de hatta yüz yüze görüşmeyi bile kabul ettiler ilginç bir çelişki değilmi sizcede ??

Umarım bu sefer dik ve kararlı olduğumuzu rusya ya gösteririz krizin çözümü için atılmış olumlu bir adım diye düşünüyorum her ne kadar kapalı kapıların ardında abd sen git bir niyetini anla bakalım dediyse de bekleyip göreceğiz ilginç olan her olayda birilerinin nedense türkiyenin arabuluculuğunu istemesi.

Başbakanın bu dawranışı çok olumlu ama bir çözüm getireceğine inanmak saflık olur. Sawaşın ilk gününden beri sawaşın nedenleri we kazanımları konuşuluyor. Türkiye burada ne yazık ki figüran rolünde. Türkiye'nin hatasından söz etmek pek mümkün değil. Daha çok dewlerin sawaşı bu. Onların satranç oyununa bizim müdahelemiz etkisiz olur. Kendileri başlattılar yine onlar bitirecekler.

Hemşerilerini kurtarmaya gitti demek yüce insan .. Helal olsun burda pkklılar için kılını kıpırdatma

kendi hemşoların için apar topar rusyaya git..

Bence hiç müdahil olmayalım.Bırakalım ABD - Rusya bir birini yesin.Karışma başbakan bu oyun seni rolünden çok büyük seni aşar sen fügüranlığa devam et.

konuyla ılgılı yorum yazın arkadaslar.
konuyla alakalı olmayan mesajlar sılındı.

Bu olayı kesin çözerr .hehhe onnarda hemen tankları gömerler ..hhee

Hemşerilerini kurtarmaya gitti demek yüce insan .. Helal olsun burda pkklılar için kılını kıpırdatma

kendi hemşoların için apar topar rusyaya git..

sana bir soru sormak istiyorum müsadenle pkk için kimle görüşmeye gitsin varmı önerdiğin birileri yada naapmasını bekliyorsun eline silah alıp dagamı cıksın.

pek fazla yorumlara karısmam ama lütfen arkadaslar eleştiri ne dediğinizin farkında olarak yapın ya ağzınıza ne gelirse söylüyorsunuz böyle eleştri olur mu sen kendine yakıştırıypmusun bukadar basit ve anlamsız bir eleştriyi amacım burda başbakanı yada birini savunmak değil sadece yorumlarda daha elle tutlur gerçekçi ve akla mantığa yatacak şekilde yorum yaparsanız bu bölüm daha güzel olur kanısındayım:goz:

Saakaşviliyle depar yarışmasına girer bence bizimki...

Sayın Başbakanın umurunda bile değil bu savaş bunu neden söylüyorum Çünkü umurunda olsaydı savaş başlar başlamaz tatilini yarıda keserdi. Bütün dünyada böyledir bir komşunda savaş durumu olduğu zaman o ülkenin başkanı tatilini yarıda keser.

Peki ne olduda Rusya gitme kararı aldı Başbakan. Hemde savaş bittikten sonra savaş devam ederken ederken tatil de bittikten sonrada Rusyaya gidiyor. Durum çok açık ABD'den talimat geldi. Rusya ve Gürcistana Gideceksin Diye Sonuçta da Başbakan Her iki ülkeyede gitti.

tayyip oraya niye gitti ne dedi ya da gitmesi boşa benzin parasından başka neye yaradı anlamıyorum.

Zaten seni sallayan yok orada,neden taa kafkaslara kadar gidersin akıl alacak gibi değil..

Kurtuluş savaşını tiflisten başlatacaktır. :D

Amerikanın kıçına gireceksin,diğer taraftan Gürcülere tokat vuruluncada soluğu Rusyada alacaksın.Sen dua etki oradada kafana değil ama kıçına tekmeyi yedin.Yemesine ye hiç umurumda değilsin ama oyun oynadığın yer TÜRKİYE CUMHURİYETİ.Burası Amerikanın uşaklığını yapma mekanı değil fazlada Amerikaya güvenme.Seni paçavra gibi silip atarlar,ortada petrol var petrol için her yol mübahtır.Umarım bu olaydan iyi bir ders çıkarmışsındır,ama sende ders çıkaracak akıl yokki.

Sayın Başbakan ;

Sizi Musul'a Kerkük'e Bekliyoruz. Orada bizim savaşımız veriliyor. Orda TÜRKLÜK mücadelesi veriliyor. Bugün hiç bir medya orada ki durumu yansıtmıyor. Sizinde çok umrunuzda değil. Sizin kürtçü politikalarınıza ters düşmekte orada verilen Masum İnsanların canı...

Kimdir Kardeş Kimdir Bizim Kanımızdan olan ?

Pardon sayın Başbakan Siz Gürcü idiniz değil mi ?

Musul'u Kerkük'ü görmeyen Başbakan ağzından oradaki İnsanlar için dili tüyü kıpırdamayan başbakan. Bu hesaptır Sorulur. Bu ihanetin bedeli ödettirilir...

Burda hepımız 3 kuruşluk adamlarız,ama konustugumuz kelimeler 5 kuruş.

Acaba sıze yetki verilse ne yaparsınız,merak edıyorum.
Bazı arkadaslar dıyokı terör,terör?
bu zamana kadar yapılan teror saldırılarını ele al bakalım.
Bu zamana kadar nekadar hangı devlet yonetımı teroru bukadar ele aldı soylermısın?
Adam ıktıdara geldıgınden berı susmuyorsunuzki iş yapsın.
Yok bas ortusu,yok terör,yok kapatma davası,yok vatan elden gıdıyor,yok laiklik.
Anca burda dır dır çene çalın,laf kalabalıgı yapın,mılletın aklını karıştırın.Zaten sızın gıbıler yuzunden yıkıldı OSMANLI.
Sıra sımdı Turkıye Cumhurıyetınde dımı?Rahatlık batıyor sıze dımı?
Ben tayyip taraftarı veya akpli degilim.Ama bu zamana kadar gelen İktidarlarida görduk.
Bırı konusamazdı,bırı oturamazdı,bırının altını bezlerlerdi.
Vatanı bunlara emanet ettınız noldu?Sonuç ne oldu soylermısınız.Kım karlı cıktı?
Zamanı geldi,işçi maaşını odemek ıcın IMFden para aldın.Bukadar kötü duruma düştünü nekadar cabuk unuttun?Sıze soruyorum vatanperestler :]

Burda hepımız 3 kuruşluk adamlarız,ama konustugumuz kelimeler 5 kuruş.

Acaba sıze yetki verilse ne yaparsınız,merak edıyorum.
Bazı arkadaslar dıyokı terör,terör?
bu zamana kadar yapılan teror saldırılarını ele al bakalım.
Bu zamana kadar nekadar hangı devlet yonetımı teroru bukadar ele aldı soylermısın?
Adam ıktıdara geldıgınden berı susmuyorsunuzki iş yapsın.
Yok bas ortusu,yok terör,yok kapatma davası,yok vatan elden gıdıyor,yok laiklik.
Anca burda dır dır çene çalın,laf kalabalıgı yapın,mılletın aklını karıştırın.Zaten sızın gıbıler yuzunden yıkıldı OSMANLI.
Sıra sımdı Turkıye Cumhurıyetınde dımı?Rahatlık batıyor sıze dımı?
Ben tayyip taraftarı veya akpli degilim.Ama bu zamana kadar gelen İktidarlarida görduk.
Bırı konusamazdı,bırı oturamazdı,bırının altını bezlerlerdi.
Vatanı bunlara emanet ettınız noldu?Sonuç ne oldu soylermısınız.Kım karlı cıktı?
Zamanı geldi,işçi maaşını odemek ıcın IMFden para aldın.Bukadar kötü duruma düştünü nekadar cabuk unuttun?Sıze soruyorum vatanperestler :]

herkesi kendin gibi sanma :D:D

GEÇEN SENE DEVLETE 200 MİLYAR(200BİNYTL) a yakın VERGİ ÖDEMİŞİM

sen hayatında 200 milyarı bi arada görmemiş olabilirsin belki ben bunu vergi olarak vermişim

1 trilyonunun üzerinde ciro var lakin ayakta zor duruyoruz.

umarım bir daha 5 kuruşluk konuşmazsın

herkesi kendin gibi sanma :D:D

GEÇEN SENE DEVLETE 200 MİLYAR(200BİNYTL) a yakın VERGİ ÖDEMİŞİM

sen hayatında 200 milyarı bi arada görmemiş olabilirsin belki ben bunu vergi olarak vermişim

1 trilyonunun üzerinde ciro var lakin ayakta zor duruyoruz.

umarım bir daha 5 kuruşluk konuşmazsın

Bak arkadaşım beni burda tanıyanlar bilir.Ben ne paramla ne cüssemle hava atarım.Beni hiçbiseyle ezemedin ,sımdı paraya basvurdun
:D ondada ezemezsin evvel Allah
BANA DIYORSUNKI 200MILYARI BIR ARADA GORDUNMU?
BENIM ODEDIGIM VERGI 2.3 TRILYON.
YANIMDA 400 İŞÇİ CALISTIRIYORUM.HEPSININ SIGORTASI MAAŞI ELEKTRIGI,DOGALGAZI VS VS
BANA DIYORSUNKI 200MILYARI HAYATINDA GORMEMISSIN :)HUKUMET GELDIKTEN SONRA İŞLERİM İYİ GİTMEMEYEBİLİR.BAZILARI CIKICAK,BAZILARI BATICAK.
BEN ISLERIMI HICBIR ZAMAN PIYASAYA ENDEKSLEMEDIM.
CUNKU HATAYI KENDIMDE ARARIM,NE ZAMAN YANLIS BIR İŞ YAPSAK,SONUMUZ HEP BÖYLE OLDU,OLUCAKTA,BU BANA YARADANIN BIR UYARISI.AMA CANLA UYARIR,AMA CANANLA,KENDI BILECEGI İŞ.

ESKISEHIR CIMENTO FABRIKASI ARKASI,CUKURHISAR/INONU:KAPLAN KIREMIT FABRIKASI.MURAT KAŞIKÇI
GEL BIGUN BEKLERIM,BAKALIM KAÇ KURUŞLUK KONUŞUYORUM

Şu forumda ınsanı dinden,imandan cıkarmak ıcın herseyı yapıyorsunuz.Koskoca yazıyı gittin 200mılyara endeksledin.

Bak arkadaşım beni burda tanıyanlar bilir.Ben ne paramla ne cüssemle hava atarım.Beni hiçbiseyle ezemedin ,sımdı paraya basvurdun
:D ondada ezemezsin evvel Allah
BANA DIYORSUNKI 200MILYARI BIR ARADA GORDUNMU?
BENIM ODEDIGIM VERGI 2.3 TRILYON.
YANIMDA 400 İŞÇİ CALISTIRIYORUM.HEPSININ SIGORTASI MAAŞI ELEKTRIGI,DOGALGAZI VS VS
BANA DIYORSUNKI 200MILYARI HAYATINDA GORMEMISSIN :)HUKUMET GELDIKTEN SONRA İŞLERİM İYİ GİTMEMEYEBİLİR.BAZILARI CIKICAK,BAZILARI BATICAK.
BEN ISLERIMI HICBIR ZAMAN PIYASAYA ENDEKSLEMEDIM.
CUNKU HATAYI KENDIMDE ARARIM,NE ZAMAN YANLIS BIR İŞ YAPSAK,SONUMUZ HEP BÖYLE OLDU,OLUCAKTA,BU BANA YARADANIN BIR UYARISI.AMA CANLA UYARIR,AMA CANANLA,KENDI BILECEGI İŞ.

ESKISEHIR CIMENTO FABRIKASI ARKASI,CUKURHISAR/INONU:KAPLAN KIREMIT FABRIKASI.MURAT KAŞIKÇI
GEL BIGUN BEKLERIM,BAKALIM KAÇ KURUŞLUK KONUŞUYORUM

Şu forumda ınsanı dinden,imandan cıkarmak ıcın herseyı yapıyorsunuz.Koskoca yazıyı gittin 200mılyara endeksledin.

kusra kalma yanlış anlamışım 3 kuruşluk derken 3 trilyonu kastetdiğini anlıyamadım

Geri