Başbakan protesto ile ilgili konuştu

mzahid53

New member
Reaction score
0
basbakan02.jpg

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'daki açılış töreninde dün TT Arena'daki protestonun ardından ilk kez konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Seyrantepe Stadı'nın yapımında Galatasaray Kulübünün bir kuruşu olmadığını, stadın TOKİ tarafından yapıldığını belirterek, ''Ve Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir ve bunun da anlaşmaları yapılacak. Daha yapılmış değil'' dedi.

Erdoğan, Sinan Erdem Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 28 kavşak ve yol, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stadın bağlantı tüneli toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Seyrantepe'de Galatasaray Kulübü için yapılan stadın açılışında yaşanan olaylara değindi.

Erdoğan, kendi talimatıyla, Seyrantepe Stadı'na bir istasyon eklendiğini söyledi. Sinan Erdem Kapalı Spor Kompleksini tıklım tıklım dolduranlardan asla yuhalama istemediğini ifade eden Erdoğan, ''Çünkü sizin ferasetinize inanıyorum. Ama bir gerçeğin de bilinmesini istiyorum'' diye konuştu.

Konuşması salonda bulunanlar tarafından ''Türkiye seninle gurur duyuyor'' sloganlarıyla kesilen Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Biz hiçbir zaman ülkemizde ayrımcılıktan yana olmadık, olmayacağız. Kim ne yaparsa yapsın, olmayacağız. Fakat şunun bilinmesini isteriz. Biz Galatasaray gibi güzide bir külümüzün adeta belli bir yere sıkışmış olan Ali Sami Yen'den kurtarılıp daha geniş bir alanda farklı bir stada, daha geniş bir tesise kavuşmasını gelen talep üzerine arzu ettik. Merhum Özhan Canaydın bana bu talebi getirdiği zaman olumlu baktığımı, konuyla ilgili gerekli olarak desteği vereceğimizi söyledim. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanımla, TOKİ ile o dönemdeki Spordan Sorumlu Devlet Bakanım ile paylaştım ve bu şekilde bu yatırıma başladık. İhaleyi ilk alan müteahhit firma bu işi götüremedi. Götüremeyince biz ne olursa olsun gerekirse TOKİ olarak bu işi bitireceğiz' dedik. Çünkü bunu ortada bırakamazdık.

Şimdi birileri çıkıyor 'efendim Seyrantepe Stadı'nı burada filancanın, filancanın, filancının emeği vardır.' Burada çok açık konuşuyorum, Seyrantepe Stadı'nın A'dan Z'ye yapımında Gayatasaray Kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis Toplu Konut İdaremiz tarafından yapılmıştır. Ve Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir ve bunun da anlaşmaları yapılacak daha yapılmış değil. Şimdi burada ben farklı bir kulübe, Devlet Bakanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. TOKİ başkanım farklı bir kulübe gönül vermiş olabilir. Ama bunların hepsini biz bir kenara koyduk. Niye? Çünkü Galatasaray bizim beynelmilel ülkemize şampiyonluklar kazandırmış bir kulübümüz. Ve ülkemizi uluslararası futbolda tanıtmış bir kulübümüz. Ve buna böyle bir yer yakışır dedik ve bunu bitirdik. Dün akşam resmi açılışını yaptık. Tüm oradaki olumsuzluk sahiplerinindir. Galatasaray camiasını bundan tenzih ederim. İnanıyorum ki Galatasaray camiası da bu yapılanlardan rahatsız olmuştur. Bizim de üzüntümüz budur. Sadece 310 trilyonluk yatırımla kalmadık. Stada yaptığımız bu 310 trilyonun yanında gerek metro gerekse oradaki kavşak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyonu bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum. Ama biz ne diyoruz, 'At denize, balık bilmezse halik bilir' diyoruz.''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 28 kavşak ve yol, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stadın bağlantı tünelinin toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'a kazandırdıkları bu muhteşem eserlerin hayırlı olması dileğinde bulundu.

Fatih Spor Kompleksi'nde, Seyrantepe Stadyumu Metro İstasyonu'nda, Atatürk Havaalanı Köprülü Kavşaklarda, Kıraç-Hadımköy, Çekmeköy-Birlik Mahallesinde töreni uydu aracılığıyla izleyenleri de selamlayan Erdoğan, bugün İstanbul'da, bir tek toplu açılış töreniyle, 28 kavşak, 3 spor salonu, 2 metro istasyonu ve 3 adet stat bağlantı tünelinin açılışını yaptıklarını söyledi.

Erdoğan, toplu açılış töreniyle, İstanbul'a tam 755 milyon 143 bin 288 liralık yatırım kazandırdıklarını, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin son 6,5 yılda, 231 kavşak, 800 kilometre uzunluğunda yeni yol inşa ettiğini dile getirdi.

İstanbul'un her gün büyüyüp geliştiğini, İstanbul'a yapılan hizmetlerin İstanbul'un önünde gittiğini ve yoğun bir gayretle her tıkanıklığı aşmanın, İstanbul trafiğine nefes aldırmanın mücadelesini verdiklerini anlatan Erdoğan, bugün de, 282,5 milyon TL bedelle yapılan, 28 yeni kavşağı hizmetine aldıklarını, raylı sistemde de aynı şekilde inşaatların devam ettiğini vurguladı.

kaynak: Polİtİka - Başbakan protesto ile ilgili konuştu - ZAMAN

Gerçekten Dun akşam başbakana yapılan tamamen saygısızlık, en cok emegi geçmesine rağmen hiçte bu nankorlugu hak etmedi

Gordugum kadarıyla Ultraarslan ve gerçek Galatasaraylılar hiç uygun bulmadı.Bende bir Cim Bomlu olarak hiç uygun bulmadım.

Beki bunları yapan başbakan hiç elini vicdanına koyup beni hatam ne diye düşündü mü?
Kendini hiç alaştirecek cesareti buldu mu?
Böyle alakasız bir ortamda bile kendisine nefret kusan bir halk kitlesine sahip kaç yönetici gördü bu ülke?
Hem de kendisine karşı yapılan her protesto korkunç şekilde cezalandirılırken yine de böyle protesto edilebiliyorsa çok sağlam bir nefret uyandırmış olması gerekmez mi?
Peki bunu nasıl başardım diye bir yönetici hiç düşünmez mi?
Kendisi düşünemiyorsa çevresi uyarmaz mı?

Protesto GS taraftarının değil Türkiyenin protestosudur.Bu böyle biline...

O protestoyu yapanlar Gsli değillerdir bu Gsyi kötü yapma planlarıdır orada başbakan aleyhine atılan sloganlar Gs taraftarı değil başka rakip taraftarlardır. Gs kadar asil bir takım daha yoktur bunu böyle bilelim lütfen.

stadımızı kıskandılar gölge düşürmeye çalıştılar.
Kıskananlar çatlasın.

nankör her kim varsa allah belasını versin...

Bedduanın tersini tutmasını diliyorum bende.Sanki senin ve babanın parası ile mi yapıldı orası?Yoksa başbakan ülker hisselerinden elde ettiği gelir ile mi yaptırdı?

Birde Ali Sami Yen'in bulunduğu alanın rant gelirinin TOKİnin ağzını nasıl sulandırdığını,toki başkanının ağzından duymak hoş olmuyor.

Orası bilmem nerenin onlarca yıldır faaliyette olan bir işletmesi değildir ve açılışına şakşakcı yalakacılar özel olarak getirilmemiştir.Hazmetmeyi ve eleştiriyi öğreneceksiniz.

Cim-bom 15 Ocak'ta padişahlık yönetimine el koymuştur.Tırsak açıklamaları yapanlarda sadece ya menfaati olan para babaları yada iktidarın sevgili yalakalarıdır.

Başbakan gitmeden önce zaten biliyordu bunların olacağını. Neden derseniz kendi adamlarına davetiye verilmediği için..

Herkese ayrı ayrı cevap vermeyeceğim.Genel olarak şunu ifade etmeliyim ki:
Alman edebiyatçı J. Wolfgang von Goethe nin de dediği gibi ;
İnsanları birleştiren duygular, ayıran ise fikirlerdir.

Bu sözün üstüne ben de derim ki;
!!!O akşam biz bir duyguyu paylaşıyorduk; duyguların paylaşıldığı yerde fikirleri bizi ayırmamalıydı!!!

Geri