Başbakan Erdoğan: "Gül Benim Cumhurbaşkanım Olamaz' Diyenler Vatandaşlıktan Çıksın"

1001Design

330i ///M3 Design
Altın Üye
Reaction score
0
Başbakan Erdoğan: "Gül Benim Cumhurbaşkanım Olamaz' Diyenler Vatandaşlıktan Çıksın"

Başbakan Erdoğan, Bazı Kişilerin Cumhurbaşkanı Adayı Abdullah Gül'ün, Seçildiği Taktirde "Benim Cumhurbaşkanım Olamaz" Dediğini Belirterek Bu Görüşte Olanların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığından Çıkması Gerektiğini Söyledi.

-Başbakan Erdoğan, bazı kişilerin cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün, seçildiği taktirde "Benim cumhurbaşkanım olamaz" dediğini belirterek bu görüşte olanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Onu diyebilen insan önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması lazım.Bu da benim hakkım. Çünkü bu ülkede cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanıdır. Senin değilse o zaman çık buranın vatandaşlığından kimi seçiyorsan oraya git, oradaki cumhurbaşkanı senin cumhurbaşkanın olsun" diye konuştu.

ANKARA (ANKA) - Başbakan Erdoğan, bazı kişilerin, cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül'ün, seçildiği taktirde "Benim cumhurbaşkanım olamaz" dediğini belirterek bu görüşte olanların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Onu diyebilen insan önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması lazım.Bu da benim hakkım. Çünkü bu ülkede cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanıdır. Senin değilse o zaman çık buranın vatandaşlığından kimi seçiyorsan oraya git, oradaki cumhurbaşkanı senin cumhurbaşkanın olsun" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Kanal D'de yayınlana "Arena" programında gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtladı.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına adaylığı konusunda bazı kişilerin yakışıksız yorumlar yaptığını kaydeden Başbakan Erdoğan, Gül'ün cumhurbaşkanı seçildiği taktirde "Benim cumhurbaşkanım olamaz" şeklinde yorumların olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bazıları çıkıp benim cumhurbaşkanım olamaz' gibi ifadelerde bulunabilir. Maalesef edep adap bilmeyenler de var. Onu diyebilen insan önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkması lazım. Bu da benim hakkım. Çünkü bu ülkede cumhurbaşkanı kim olursa olsun hepimizin cumhurbaşkanıdır. Senin değilse o zaman çık buranın vatandaşlığından kimi seçiyorsan oraya git, oradaki cumhurbaşkanı senin cumhurbaşkanın olsun Ama bu ülkede yaşadığın sürece, Türkiye'nin 780 bin kilometre kare sınırı içinde yaşıyorsun. Buranın vatandaşısın. Buranın cumhurbaşkanı senin cumhurbaşkanındır Başbakan'ı da Başbakanındır."

Erdoğan, Abdullah Gül'ün Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığı konusunda şüphelerin olduğunun hatırlatılması üzerine de şöyle konuştu:

"Benim şu anda gerek Milletvekili arkadaşım, gerek Başbakan Yardımcım ve Dışişleri Bakanım Abdullah Beyin öyle olmadığını kim iddia ediyor veya kim söylüyor? Kendi çalıp kendi oynayanlar varsa beni ilgilendirmez. Benim tanıdığım bir Abdullah Bey var. Abdullah Bey hakkında birileri böyle söylüyor veya Halk Partisi veya sayın Baykal böyle söylüyor diye bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil ki. Abdullah Beyi bugün uzaydan alıp getirmedik ki, Abdullah Bey, 92'den bu yana parlamento çatısı altında bulunan, Avrupa Parlamentosu'nda çalışmalar yapmış, devlet bakanı olmuş, dışişleri bakın olmuş, başbakanlık yapmış başbakan yardımcılığı yapmış bir arkadaşım. Dünya siyasetinde dünya liderleriyle hukuku olan onlarla sürekli irtibat halinde olan bir arkadaşım. Ehliyet liyakat açısından benim en ufak bir endişe duyamayacağımız bir arkadaşımız. Biz Çankaya'ya yakışanı taşımayacak mıyız? Yakışanı taşıyacağız. Temsil gücü olanı taşıyacağız. Temsil gücü olmayanlarla biz dünyayla mücadele edemeyiz ki."

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 12 Nisan'da yaptığı basın toplantısındaki açıklamalardan, "Anayasaya uyulması" konusunu anladığını söyledi. Erdoğan, cumhurbaşkanı niteliklerinin anayasada belirlendiğini ifade ederek, "Bizim adayımız Sayın Gül bu niteliklere uyuyor mu, uyuyor. İş bitmiştir. Daha neyi arıyorsunuz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siyasete karıştırılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, "Silahlı Kuvvetlerimizi siyasete karıştırmayalım, o yerinde olsun. Çünkü bütün kurumlarımız anayasamızın görevlerle görevlidir. Siyasetin içine onu çekersek o zaman biz burada niye varız. O zaman biz siyaset yapmayalım, biz çekilelim, siyaseti o zaman başka kurumlar yapsın" diye konuştu. (ANKA) (Ankara Haber Ajansı)

ben bunların hepsini sevmiyorum ve istemiyorum. Abdullah gül cumhurbaşkanı seçilsede benim cumhurbaşkanım olamayacak. Türkiye'yi karanlık bir çağa sürüklemek tek amacı olan bu uğurda da memlekette satılmadık şey bıkakmayan bu zihniyetle aynı yolda olmam imkansız. Türk doğdum türk öleceğim, memleketim için böyleleriylede mücadele için ölene kadar türk vatandaşı kalacağım

seçilen kişi resmen Ordu komutanı oluyor değilmi?
Türk değilim diyenler harp halinde emirlerede uymayacaklar öyle değilmi?
yani vatanı satmış oluyorlar, böylelerine ne denilir ???

Abdullah Gülü biraz tanıyalım...Abdullah Gül evlendiğinde 30 yaşındaydı..Peki ya Hayrünisa Gül...."15"...Demekki neymiş...Abdullah Gül..Çocuk yaştaki biriyle evlenmiş vakti zamanında...Yıl 1994...Cumhuriyet rejiminin sonu geldi diyen bir adam şimdi "Cumhuriyet" in adını taşıyan bir makama geçecek...Pekiya Abdullah Gülün hanımı değilmiydi kendi ülkesini Avrupa İnsan hakları mahkemesine şikayet eden...Ben şimdi nasıl kabul ederim geçmişi Refah Partisinden gelen bi adamı...Refah Partisi zihniyeti değilmiydi Sivasta sözde değil gerçek aydınlarımızı yakan..Dahada geçmişe gidelim..Menemende Subayımız KUbilay'ın kafasını koparıp ibret olsun diye dolaştıran zihniyet bunların zihniyeti değilmiydi....Benim böyle bir adamı Cumhurbaşkanı olarak kabul etmemi nasıl beklerler....Ama Tayyip klasiği işte...Yine densiz densiz konuşup zırvalamaya başladı...Böyle bi adamı başa getiren bu halka yazıklar olsun...Bu halka ne güvenim kaldı ne inancım ne de saygım...Demekki neymiş...biz böyle yönetilmeyi hakediyormuşuz...

Atatürk'ün makamına gelenlere bakınız. Kıbrısı AB'ye pazarlamaya çalışıp Allah'ın yardımıyla bunda başarılı olamayan zamanında Erbakan'ın sağ kolu olan, türbanlı eşi ülkemizi Avrupa'ya şikayet etmiş olan Dışişleri Bakanı şimdi Atatürk'ün makamına oturmaya hazılanıyor . Ey çaresizlikten AKP'ye oy veren asil Türk milleti damarlarındaki asil kana ne oldu. Bu tarihi sorumluluk sizin o kömürlü nohutlu ellerinizde aittir. Umarım bunun karşılığını bir gün ödersiniz

Atam, hâlâ yaşıyorsak; edepsizlik sayesinde!
Altı oku soruyorsan, politika dehlizinde!
Yobazlarla gericiler, onlar bizden daha zinde!
Halkçılıkla devletçilik: Anlatamam, çok hazin de...
Çoktan beri sahteciler, ağır çeker her vezinde!
Tek umut var, o da yalnız, Amerikan dövizinde!
Sorma Ata'm, halimizi, hal mi kaldı anlatacak...
Yata yata çok yorulduk, tatil yaptık, izindeyiz!
Hocamız var, hacımız var, uçan kuşa borcumuz var,
Geçeceğiz Avrupa'yı ama şimdi izindeyiz!
"Türk milleti çalışkandır". Biz de senin tezindeyiz,
Dinlenmekten yorulduk da, onun için izindeyiz!
İlerledik Ata'm öyle, şimdi görsen tanımazsın,
Arasan da bulamazsın, Amerikan tarzındayız,
Bugün değil, bu yıl değil, çoktan beri izindeyiz!
Hani, "Türk, öğün, çalış, güven" demiştin ya...
Biz ilkinde takılıp kaldık, çalışmaya zaman kalmadı.
Her sabah güne başlarken, "Türküm, doğruyum, çalışkanım"
Diye bağıran, geri ve tembel nesiller yetiştirdik.
O gün yazdıklarını, bugün ağza alamayacak haldeyiz.
Seni aşmaktan vazgeçtik, sana ulaşamıyoruz Ata'm.
Şu "izindekiler"in listesini bir görsen, inanamazsın Ata'm;
Kendini tanıyamazsın. Bağışla bizi... İzindeyiz Ata'm

Ne mutlu TURK um diyene

Diyemeyenlerde Gitsinler baska Muz cumhuriyetlerine Cumhurbaskanı olsunlar

Geri