Başbakan Erdoğan, Ahmet Kaya`yı görünce ağladı

CıngıL Beng

target Love
Reaction score
0
img_42915_basbakan-erdogan-canli-yayinda-agladi.jpg

Başbakan Erdoğan dün katıldığı bir programda Ahmet Kaya ile bir araya geldiği görüntüler ekrana yansıyınca gözyaşlarına hakim olamadı.
Ahmet Kaya'nın ''Şafak Türküsü'' adlı eserini seslendirdiği görüntüleri izlediği sırada gözyaşlarını tutamayan Erdoğan ''Sağolsun orada da bizi yalnız bırakmadı'' dedi.
Cezaevinde kaldığı döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan ''Bu arada işte siz de birçok şeyleri öğreniyorsunuz. İşte o olmasaydı ben özgürlüğü bu kadar iyi öğrenemeyecektim. Ama süreç oldu özgürlüğü daha iyi anladım'' diye konuştu.
''Sizi bu kadar duygulandıran gözyaşlarınıza engel olamadığınız nokta nedir burada? Dönüp baktığınızda ne hissediyorsunuz?'' sorusuna Erdoğan su yanıtı verdi:
''Bir defa burada beni bir kenara koyalım ben yok. Burada biz var çünkü ben merhum Ahmet Kaya'da o bizi gördüm. Ahmet Kaya şahsımın dünya görüşünü bilen tanıyan bir insandır. O şiir okuduğu için özgürlüğü elinden alınan bir belediye başkanı için kalktı oraya geldi. Türkiye bu kadar büyük bedeller ödememeliydi. Ama ne yazık ki Türkiye'ye bu bedelleri ödettiler.''
Bugün hala bedel ödetmek isteyenlerin bulunduğunu belirten Erdoğan ''İşte şimdi şu anayasa değişikliği bu bedel ödetmenin önüne geçiyor. Şimdi bundan rahatsız olan çevreler zaten 'hayır'da toplandılar sıkıntı burada bunu hiç hazmedemiyorlar. Merhum Ahmet'in oradaki yaklaşımı sözleri aynı şey Ali Sami Yen'deki o çatalların bıçaklarınher şeyin o fırlatıldığı akşamdaki sözleri filan... Hakikaten izlediğinizde orada insan gözüyle baktığınız zaman şu andan daha farklı bir şey düşünmemiz mümkün değil'' diye konuştu.
Ahmet Kaya'nın dünya görüşüne herkesin saygı duyması gerektiğine bu konularda hakarette bulunulmaması gerektiğine işaret eden Erdoğan şunları kaydetti:
''Bazı sanatçılar var sanat adı altında bakıyorsun hakaret yapıyorlar bu hoş değil. Eleştir ama hakaret etme. Ama Ahmet'te bu yoktu. Ahmet sanatını en güzel şekilde icra etmek suretiyle düşüncesini sanatına yansıtan şurada anne ile ilgili olan şeyi dinleyip de ağlamamak mümkün mü? Hele hele bir de ebediyete intikal eden anne yaşayan anne bunlarla şöyle hemhal olmamak mümkün mü?''​

Merhum Ahmet'in diye başlayan cümle

Evet Ahmet in oldu...

Diğerleri out ...

Bu ahmet
Allahı na kitabına sövüp saydım
diye şarkı söyleyen
Vallahi ben apo yu özledim diye
pkk nın sözde bayragının altında bağıran ahmet

Değil mi ben yanılmıyorum .

Biri yanıldığımı söylesin....

vay anasını sayın seyirciler.hayır diyenler pkk ya hizmet eder diyen biri için muhteşem bi kare

biz ahmet kaya'nın şarkılarıyla büyüdük, yakınlarım 12 eylül ve öncesinin en acımasız olaylarına şahit olmuş. ama yine de bunları hatırladığımızda böyle ağlamıyoruz. her şeye de ağlanmaz ki be kardeşim. bir de bu ağlamaların hepsi referandum öncesine mi denk geldi? bak insanlar başbakan duygu sömürüsü yapıyor diyorlar, ağlayacaksan da git evinde ağla.

şu ahmet kaya hakkında yorum yapanlar, acaba kaçı ahmet kaya kadar seviliyor , bir ülkücü olarak söylüyorum ahmet kaya gibi biri ne geldi ne gelecek. kürt denildiğinde sizin aklınıza bölünme terör geliyor, sizin pkk dan ne farkınız var, pkk da kürt ve türkün bir arada yaşayamayacağını ispatlamaya çalışıyor sizde ispatlamaya çalışıyorsunuz. hiç bir farkınız yok. siz sadece kurşun sıkmıyorsunuz ki oda meçhul , yakında oda olur. pkk ve sizin gibilerin dediği hiç bir zaman olmayacak . BU ÜLKE BÖLÜNMEYECEK

Geri