Başbakan Bizi de Arar mı?

metalic

New member
Reaction score
0
Dünyayı bilmeyen, dünyanın maskarası olur. Kötülüğ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İmam Hatip Liseli iki türbanlı öğrencinin kamusal alanda türbanını çıkartması üzerine Adana ve Rize'de bulunan öğrencilerin ailelerini arayıp, “Merak etmeyin, bu olayla ilgileneceğim” demesi, Amasya'da Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde okurken gördüklerini iddia ettikleri dini baskı nedeniyle okulunu değiştiren öğrencilerden Ş.D.'nin ailesini de bir beklentiye soktu.

Anadolu Kız Meslek Lisesi'nde eğitim gören yaşları 16 ile 17 arasında değişen, 9 ve 10'uncu sınıf öğrencileri H.D., G.D. ve Ş.Ç. ile aynı zamanda okulun pansiyonunda da kalan Ş.D., kapanmaları, namaz kılmaları ve oruç tutmaları yönünde dini baskı gördüklerini ileri sürerek kayıtlarını Amasya merkeze bağlı Aydınca Beldesi Lisesi'ne aldırmışlardı.

Kamuoyunda geniş yankı bulan bu olay üzerine TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Amasya Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi'nin pansiyonunda öğrencilere dini baskı yapıldığı ve 4 öğrencinin bu baskı sonucu okuldan ayrıldıkları yönündeki haberler üzerine inceleme başlatmıştı. Alt komisyonun hazırladığı raporda da okulda ve pansiyonda bir arkadaş baskısı olduğu belirtilmişti.

Geniş yankı bulan bu haber üzerine psikolojileri bozulduğu için kimseyle görüşmeyen öğrenciler ve ailelerinden Ş.D.'nin ailesi, Rize ve Adana'da yaşanan türban olayları nedeniyle öğrencilerin ailelerini arayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan telefon bekliyor.

BİZİ NEDEN ARAMADI?

Ş.D.'nin babası Cafer D., Başbakan'ın kendisini de aramasını beklediğini söyleyerek, “Başbakanımız türbanlı öğrencilerin ailesini arıyor ancak bizi aramıyor. Biz bu devletin vatandaşı değil miyiz? Bizim çocuklarımız da mağdur oldu. Ben de kendisinden bir telefon bekledim. Bizi niye aramadı? Bizi ne arayan ne de soran oldu. Yaşananlardan dolayı çok üzüldüm” diye konuştu.

sizce akepe mağdur olan ama türbanlı olmayan bu öğrencilere de sahip çıkar mı?
yoksa her zaman yaptıkları gibi "kendilerinden" yana olanlara mı sahip çıkar?

Ya beni niye aramadı ?

Bizde AKP mağduruyuz açıp bir özür diler insan...

CIK CIK CIK olmaz ki böyle... Tez yakında evlenip Aldığım eşi çarşaf ile kapatıp devlet ihalesinden ihalesine koşucam belki bir parça mağduruyetim geçer... :p

Erdoğan bu ülkeye incede savaş ayrım ince ayarı vermeyi pek iyi biliyor... Ona oy vermemiş kişiler bu ülkenin 2. sınıf insanı görüyor hatta hatta bu ülkeden bile görmüyor.....

Kırmızı karı beklesinler. Belki ararlar........

puahhhh way janına be yaw .. zmanında sizinkiler aramış kıskanç mı oldunuz şimdi de :) arar arar merak etmeyin siz :D allahım alalala adam ne yapsa suç yaw :D

napolyon ne demiş ara ara ara puahhh ;)) kampanyadan yararlanırsınız belki :)

Kampanya ya katılım şartları var galiba arkadaşım. Şartları yerine getirmeyenler katılamıyo.

ne kadar boş beklentiler içindesiniz ya :D arasa oy toplamak için arıyo dersiniz aramasa oyu aldı niye arasın dersiniz. O olaylar birbirinden çok farklı biri gerçekleri biri saçmalıkları yansıtıyo bence

Ne yapmış-ki o kızlar bi başarılarımı varmış birileri elindenmi almış hakettiği ödülü
Ne alaka tevhideyle bu kızların durumu birbiriyle çokmu bağlı
Biri yazdığı kompozisyon nedeniyle ödül almak için çıkarıldığı kürsüden Zorla zorbaca indiriliyor Diğerleri ne için aranmayı bekliyormuş bi başarımı sergilemişler herhangibi konuda

ya herhangi bir başarı sergilemesine gerek varmı . Nerelere çektiniz konuyu. Biri türbanlı olduğundan kamusal alanda "türbanını çıkar" denmiş. Öteki Başı açık olduğundan "başını kapa" denmiş. Ama biri aranmış " Bu olayla ilgileneceğim" denmiş. Öteki aranmamış üstüne üstlük " arkadaşları baskı yapmış" diye başdan savma bi cevap verilmiş. Eğer bana Başbakan onların ödülü var diye ilgilendi derseniz SADECE GÜLERİM ........ Orhan Pamuk'unda ödülü var ozaman O nuda bi arasın çok üstüne gittiler adamcağızın töbe töbeeee ..

Ne yapmış-ki o kızlar bi başarılarımı varmış birileri elindenmi almış hakettiği ödülü
Ne alaka tevhideyle bu kızların durumu birbiriyle çokmu bağlı
Biri yazdığı kompozisyon nedeniyle ödül almak için çıkarıldığı kürsüden Zorla zorbaca indiriliyor Diğerleri ne için aranmayı bekliyormuş bi başarımı sergilemişler herhangibi konuda

bir başarı mı sergeilemeleri gerekiyor.
onlarda mağdur olmuşlar okudukları okuldan ayrılmak zorunda kalıp, travma geçirmeleri yeterli değil mi?
dini baskı görmeleri doğal mı yani?

Başbakan bizide arasın diye ağlamadan önce bence bi başarı sergilemiş olmaları gerekir
Bu benim şahsi fikrim katılırsın katılmazsın seni bağlar tıpkı kendi fikirlerimin sadece beni bağladığı gibi
Dini baskı dediğin baskının var olup olmadığı kesin bilinmektemi Hayır müfettiş raporları senin yazında mevcut Dini baskı göremedim zaten İslamiyette zorlama yoktur

Hım ozaman hayatta başarısı olmayan sıradan vatandaşları ezelim bizde. Onların haklarını aramasına bile izin vermeyelim. O olayda mevcut dini baskı göremezsin çünkü biz görmeden onlar gerekeni yapmışlardır.

ötekiler aradımı da Başbakan geri döndü. Bu liseli gençlerin aileleride bizide ararmı die bi beklentiye girmeleri normal.

Ötekkiler aradı diyen olmadı arkadaşım sadece Senin mesajında yazdığın Onların haklarını bile aramasına izin vermeyelim kısmına cevaben yazdım yukarıdaki yazıyı

Bir diğer nokta başı kapalı birine baskı yapılıyorsa başını aç diye karşısında duruyorsak aynı şekilde başı açık birine baskı yaparak başını kapattırmaya çalışanlar varsa yine karşısındayız Bir olayda herşey ayan beyan gözler önünde diğer olayda arkadaş baskısından bahsediyolar
Başbakan Devlet erkanının yaptığı ayıbı örtmek için tevhideyi aramakta haklıdır Ama diğer kızlar akadaş baskısından bunalmışsa onuda başbakan halledecek değil heralde
O zaman her arkadaşlarıyla anlaşamayanı arasın başbakan Böyle bir şey mantıklımı

tevhidenin aranması yetmedi sanırım bakın tevhideye ne hediye verilmiş....;)

Ödül almak için türbanla çıktığı kürsüden indirilen Tevhide Kütük'e bedava umre seyahati hediye edildi.

Merkezi İstanbul’da bulunan İkram Turizm firması yetkilileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın da telefonla arayarak, moral verdiği Tevhide Kütük’ü, dilediği bir yakını ile 2008’in haziran ayında umreye götüreceğini açıkladı. Vatan gazetesinin haberine göre, turizm yetkilileri, Tevhide Kütük ve yanında gideceği yakınına 4 yıldızlı otelde, ulaşım, konaklama, yemek ve rehberlik dahil olmak üzere bütün hizmetlerini en iyi şekilde vermekten büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.
Tevhide Kütük’ün babası Arif Kütük, kızının türbanlı olduğu gerekçesiyle kürsüden
indirilmesinin ardından Türkiye’nin değişik yerlerinden destek telefonu geldiği belirtti. Kızının umreye götürüleceği haberi üzerine sevinçten havalara zıpladığını kaydeden Kütük, “Çok sevindi. Bu daveti kabul ettik. Ancak, kızımla kimin gideceğine henüz karar vermedik” dedi Tevhide Kütük ise böyle bir sürprizin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Kütük, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın aramasının kendisini çok mutlu ettiğini bu tekliften de onur duyduğunu kaydetti.

kaynak :http://www.hurriyet.com.tr/egitim/an...d=171&sz=71212

başka mağduriyetleri olan kişileride arasın

......

Bir diğer nokta başı kapalı birine baskı yapılıyorsa başını aç diye karşısında duruyorsak aynı şekilde başı açık birine baskı yaparak başını kapattırmaya çalışanlar varsa yine karşısındayız .........

bak ne güzel söylemişsin arkadaşım. Bu olayda Başörtülü kız örnek teşkil ediyorsa. Liseli kızlarda örnek teşkil eder. Ama dediğim gibi o olayı uydurma bi gerekçeyle " Arkadaş baskısı" diye KAPATTIRDILAR. Olay eminim yine bir ayıbı örtmek için yapıldı ama Başbakan aramadıda müfettişler halletti. Velileride bizide ararmı diye hafif iğneli bir açıklama yapmışlar.

beni niye aramadı, kıskançlık bu olsa gerek :)

Yakında şöyle bir başlıkta görürseniz şaşırmayın "Tayyip Erdoğan Başbakan oldu, ben niye olmadım:) diye

biz hepimiz türkiye cumhuriyeti vatandaşı değilmiyiz...o sözde bizimde başbakanımzı değilmii..herkesi eşit görmek zorunda diilmi..hadi zorundalıktan geçtimm..bunlar kanunlar..herkes eşittir..

bakın bakalm akpnin kadınları nası gördüğüne..bunlar kadın değilmii....

İşte isminin başında adalet olan bir partinin adaleti!!!!!!!Kadına inek kadar değer vermiyen akp nin,yeni marifeti!!!

İneğe 104 YTL, kadına 58 YTL
04 Aralık 2007 Salı 09:34
Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nda en garip uygulama doğum yapan kadınlara yönelik.

Tarım Bakanlığı, inek doğum yaptığında 104 YTL yardım yapıyor. Oysa sigortalı kadına verilen süt yardımı 58 YTL’de kalıyor

Yasalaşmayı bekleyen Sosyal Güvenlik Reformu, kadına inek kadar bile değer vermiyor. Yeniden Meclis’e gönderilecek olan Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’nda sigortalı kadına, Tarım Bakanlığı’nın doğum yapan ineğe verdiğinden bile daha düşük rakamda süt parası ödenmesi öngörülüyor.

Tarım Bakanlığı, inek doğum yaptığında 80 YTL yardım yapıyor. Hatta bu rakam, iyi bir inekte 104 YTL’ye kadar çıkıyor. Fakat sosyal güvenlik reformu, kadına bunu çok görüyor ve doğum yapan kadına verilecek yardım 58 YTL’de kalıyor.

İşte yeni yasanın getirdikleri:

* Reform, ’çalışan kadını’ cezalandırıyor.

* Yeni reformla, çalışan kadına dul aylığı yüzde 25 eksiltilerek verilecek.

* Çalışan, üreten bir kadına vefat eden kocasından dolayı alması gereken dul aylığının sadece yüzde 50’si ödenir. Oysa çalışmayan veya kendi çalışması nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olması halinde yüzde 75’inin ödeneceği öngörülmektedir. Bu şekliyle reform, çalışan kadını cezalandırıyor.

* Yıpratıcı işlerde çalışanlar erken emekli olamayacak

* Başta cezaevi çalışanları, sanatçılar, uçuş personeli, posta dağıtıcıları ve gazeteciler olmak üzere bazı mesleklerde çalışanların kazanılmış haklarına önemli bir darbe indirilecek.

* Gurbetçi işçi mağdur olacak. Mevcut yasayla yurtdışında çalışan işçiler emeklilik hakkına kavuşabiliyordu. Ancak yeni yasa tasarısına göre, emeklilik primini işveren ödemeyecek, işçiler kendi primlerini ödeyecekler.

Evlenen malul çocuklarına aylık ödenmeyecek

* İlk defa sigortalı olan kişilerden yaşlılık aylığı bağlananlar, bundan böyle sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışamayacak.

* Eğer sigortalıysanız ve evlenmiş bir malul çocuğuysanız, bakmakla yükümlü olan kişi listesinden çıkarılıyorsunuz.

* Bağ-Kur’lularda destek primi olarak emekli aylığından alınan tutar 100 YTL’ye çıkarılıyor
(Vatan)

hep söyledim yine sölüorum herşey bilinçli yapılıyor..

Geri